Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ve Engelli Yakını Olana Tayin Müjdesi!

ben adalet bakanlığındayım 3 ay oldu başlayalı tain isteyebilirmiyim

snn5151,

Tayin isteyebilirsiniz. Ancak bazı kamu kurumları mevcut yönetmeliği farklı yorumlayabiliyor.Bazı kurumlarda bu çok kolay olabiliyorken bazıların da iş sıkıntılı oluyor veya olmuyor. Olmaması için bir neden yok.Yeterki şartlara haiz olun. Denemekte fayda var.

Selam arkadaşlar iyi forumlar; Ben Adalet Bakanlığında 5 Senedir Çalışan Bir Memurum , 15.01.2015 Tarihinde Yüzde 40 SÜREKLİ Rapor aldım 3.derecedende vergi indirimine sahibim , sürekli Atamaya tabi bir memur olarak bu ek 3. maddeye göre İstediğim ile tayin olabilirmiyim ??? Mersinden Adanaya tayin isteyecem olurmu ?? Bizim bakanlıkta sürekli ratosyon olduğundan Boş kadromuz her tayin denminde mevcut zaten Tayinim Olurmu ????

Baran Adanalı kardeşim, başlık altında bu işin olabileceğine dair onlarca mesaj var. Aynı soruyu sormanızın anlamı yok. Konu gereksiz yere ve sorularla şişip gidiyor.

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği
Ek Madde 3 – (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)

İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun
tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.

Kırmızı renkli seçili bölümlere dikkat ederseniz en az yüzde kırk ve tayin gitmek istediğiniz yerin kadro imkanı ve teşkilat yapısı müsait olursa tayininiz oluyor.

Son düzenleme:
Peki kamuda çalışan kadrolu işçi statüsü yada sözleşmeli çalışanlarda yararlanabiliyormu bu imkandan?

Uzun zamandır hükümetin böyle bir kanun çıkarmasını bekliyordum ve gerçekten çok sevindim ancak ilgili kanunan baktığımda [FONT=helvetica]konuya ilişkin bir açıklayıcı bilgi bulamadım bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.[/FONT]

arkadaşlar 21 sayfa mesaj var ve ilk mesaj 2013'e ait hepsini okuyamadım bu yüzden bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim. Şimdi bu yasa çıktı mı. Çıktıysa benim %92 raporum var. abim devlette kadrolu olarak 2 senedir çalışıyor. Beni neden göstererek tayinini şu anda çalıştığı şehirden bizim yaşadığımız şehire aldırabilir mi? aldırabilirse ne yapması gerekiyor, nereye başvuracak.

İş güvenliği paketi Meclis'ten geçti Meclis'ten geçen paketle getirilen düzenlemeye göre Kamuda sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve en az yüzde 40 oranında engelli işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içi yer değiştirme talebinde bulunabilecekler.
Saygılarımla
Av.Mehmet Yaşar ŞAHİN

Engelli işçilerimizin de ve birinci derece engelli yakını varsa, kamuda aynı kurum içerisinde İzmir'deyse Ankara'ya, Ankara'daysa Konya'ya naklî konusunda düzenlemeleri içermektedir.

kurum içi kurumlar arasında değil!!!

Benim aklıma takılan belediye veya bağlı bulunduğu birlikler bu kanundan faydalanabiliyor mu¿

Benim anladığım aynı kurumun diğer illerdeki yada ilçelerdeki yerlerine tayin isteyebilecek ancak farklı bir bakanlığa ait bir yere tayin isteme hakkı işçilerde yok. Aslında bunun yerine engelli işçilere memurluk kadrosu verseler daha iyi olurmuş.

SphiNX dostum duruma bakılırsa belediy işçiler yer değiştiremiyor. Ama tabi iyice bi incelemek araştırmak lazım yine de.

Firesword

Abiniz tayinini alabilir. %92 raporlu olduğuna dair heyet kurulu raporunu ıslak imzalı olanından abine gönder. Yazacak olduğu dilekçenin ekine senin raporunu eklesin ve buna göre dilekçeyi yazıp müdürlüğüne versin. Ancak raporunuzda ağır engelli ibaresi olmak zorundadır. Bakıma muhtaç olmalısınız. Bunlar varsa %100 olur.

toprak1453 cevabınız için teşekkürler, abime söyleyeyim bakalım.

SGK Rehberi - Engelli Olan Veya Engelli Yakını Bulunan İşçi Tayin İsteyebilecek

4/4/2007 tarihli ve 5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
“EK MADDE 2- (1) Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve ilgili
mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen işçiler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan işçiler, engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilir.
(2) Bu kapsamdaki talepler kamu kurum ve kuruluşlarının kadro imkânları ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz.
(3) İşçinin kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun tedavisi sebebiyle kurum içinde yer değişikliği talep etmesi hâlinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, işçinin ve bu fıkra kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.
(4) Engellilik durumu devam ettiği sürece kurum ve kuruluşlarca isteği dışında işçinin görev yeri değiştirilmez. Engellilik durumu ortadan kalkan işçiler hakkında genel hükümler çerçevesinde işlem yapılır.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar 9 aylık aday memurum çalıştığım kurum evime çok uzak bir üniversite ikamet ettiğim ilçede herhangi bir kuruma tayin isteyebilir miyim ? tabi asalet tasdikinden sonra isteyeceğim böyle birşey mümkünse eğer.

muammerhalil

Böyle bir şey mümkün. Ancak yeniden bütün maddeleri, yasaları, kanunları buraya yazmanın gereği yok bence. Mevcut döküman konu başlığı altında zaten detaylı olarak işlendi. Araştırma yaparsanız işinize yarayacak bilgiye ulaşırsınız.

Rapor oranı yüzde 90 sürekli olan ve vasisi bulunduğum ablama bakmak için tayin isteyeceğim .var olan rapor devlet hastanesinden alınmıştı.şimdi ise eğitim Araştırma Hastanesi nden alıcaz.rapor oranı değişir mi?yoksa sadece bulunduğu m yerde hayatini sürdürmesi hayatını tehlikeye düşürür ibaresi mi yazılmalı?

Bilgi verirseniz sevinirim..

Kimse bilmiyor sanırım her sene yasalar yönetmelikler değişiyor

Yasa şu şekilde çıkarsa daha yararlı olacaktır.
1)İşçi ve Memur ayırımı kaldırılmalıdır.
2)Memur ve İşçi aynı haklara sahip olmalıdır.İşçide nakil hakkına sahip olmalıdır.
3)Yasa bir defaya mahsus değil, Memurlar gibi istenildiğinde tayin hakkı olmalıdır.
4)Engelli derecesi %40 tan başladığı için, yasa %40 ve üzeri engelli olan engellileri kapsamalıdır.
5)Alınan raporlar geçerli olmalıdır.Yeniden rapor istenmemelidir.

Tayin alabilirsiniz derken hocam raporunu değiştirmek mi gerekiyor?özürlü oranı değişir mi?yada bulunduğum yerde kalması sağlığını gercekten tehlikeye sokuyor ama bunu hangi doktor yazar ki?mevcut raporu devlet hastanesi tarafından verildi eğitim Araştırma Hastanesi ne tekrar tekrar rapor için niye uğradştiryorlar bizi

Siz kanunen ablanızın 1.derece yakını sayılıyorsunuz. Ablanız bakıma muhtaç ise ve sizden başka bakacak kimsesi yoksa mevcut raporu dilekçenizin ekine koyarsanız tayininiz olacaktır. Bunun için ayrıca rapor almanıza gerek yok. Bu şekilde tayin olanlar var.

toprak kardeşim öncelikle hayırlı bayramlar benim durumum da Firdevs kardeşimizle aynı gibi duyduğum ihtiyaca binaen abimi aynı apartmana aldırdım %80 raprum var istersem ağır engeli raporuda alabilirim ama ben bakılmak istemiyoum evliim bir oğlum var tam teresine onlara bakmakla yükümlüyüm ve hayat mücadelemi onlarn üzerine kurdum istesem bakım parası falanda alır beleşten geçinme yolunu seçbilirim ama ben eğitim mücadelesi veriyorum ilk orta lise dışarıdan btti üniversite okuyorum ekpss ye girdim atama bekliyorum herşey yolunda giderken abimi rotasyona tabi tuttturup ankaraya tayin ettiler abim benm ğretmenim gibiydi öğretmen yüzü görmeden üniversiteyekadar geldik şimdi herzamanidendaha fazla ihtiyacım var ağır bakımıa ihiacım yok kendi ihtiyçlaımı karşılyorm ama biçok açıdan yardımcı olyordu başım agrıdmı hemen çağrırdım şimdi bu durumda ben abimi tekrar yanıma aldıramazmıyım kmselere aglanmak kendimi acndırmak istemiyorum öyle olsa zaten şimdiyedek 100 binlaram olurdu bakm parasndan...

EROLLL
Evet kardeşim.

DELİ YÜREK
Hayırlı bayramlar...Bakıma muhtaç olmak ve 1.derece yakını olmak. Ama siz evlisiniz ve eşiniz size bakabilir, ki zaten bakıma muhtaç değilmişsiniz. Şu halde sizin abiniz raporunuzla tayin aldıramaz malesef.

Üst Alt