Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Volkano80

Evet, 2019 modeller geleceği için araç yok. Onlarda 1 Nisan’da gelecekmiş.

Engelli araç alımında 90 altı ortopedik engelli içinde süreç ortalama 1 hafta sürüyor. Sol kol/ayak/bacak dışında engel varsa, özelge istiyor bayiler, oda Ankara’ya gitmezse yaklaşık 1 ay sürüyor.

Şu BMW nin düzenlediği kampanyayı maliye bakanlığı durdurup iptal edilmişti biraz bastırılsa seçim öncesi kabul edilebilir diye düşünüyorum

seçime çok az kaldı hiç umudum yok o kampanyadan açıkçası, ayrıca ben bmw borusan'a gittiğimde değil 320d, x1 x2 ve 318 bile yoktu, 1 serisi teklif ettiler.

Yavaş yavaş 2019 model araçların fiyat listeleri düşmeye başladı.

Şuan gördüğüm C segment full araçlar sınırda, D segment baz model araçlar sınırda ama D full araçlar alınamaz hale gelmiş.

Hazirandan sonra ÖTV teşviği biterse, C SUV full araçlarda alınamaz hale gelecek. Eğer Döviz kurları da geçen yılki gibi artış gösterirse C segment full araç alımı 247.400 TL ile mümkün olamayacak.

Önerim, aracını yenilecek engelli arkadaşlar Nisan/Mayıs aylarında işlemlerini yapmaları.

Sınırı iktidar partisi dayatmıştı biliyorsunuz. Seçimlerde oy sonuçları değişirse, engellilerin hakları ile ilgili özellikle bu sınır ile ilgili elimiz daha da güçlenecek diye düşünüyorum.

tanerbudak

259.000 TL olan Elite Plus modeli idi. Hyundai grubundaki arkadaşlarla ortak fikrimiz artan fiyatlardan dolayı bundan sonra Elite Plus modelini satmayacakları durumu.

Elite'de 170.000 TL civarı fiyatlar veriliyordu. 4x4 de 10-15.000 fark vardı. Fiyatlar uçmuş durumda.

Ama yine aldığımız bilgiye göre; Elite donanıma, ön park sensörü ve ön kamera donanımı eklemişler.

Uzun lafın kısası, yaklaşık 15.000 TL zam geldi Tuscon'a. Diğer araçları da takip ediyorum.

tanerbudak

Evet. Şuan için Tuscon Elite Plus satılmıyor gözüküyor. Bayilerden aldığımız bilgi de bu yönde. Ama 2-3 ay sonra getirip satarlar, orasını bilemeyiz. Gerçi bu fiyatlarla nasıl satarlar oda tartışılır.

Şuanda Quashqai gibi diğer araçlarda mecburen Full modelleri Türkiye pazarından çekiyorlar, yani getirmiyorlar. Orta hatta neredeyse baz donanım araçlar geliyor.

Fiyatlar böyle artarsa yakında Doğan SLX benzeri araçlara bineceğiz sanırım :(

Sınırı iktidar partisi dayatmıştı biliyorsunuz. Seçimlerde oy sonuçları değişirse, engellilerin hakları ile ilgili özellikle bu sınır ile ilgili elimiz daha da güçlenecek diye düşünüyorum.[/QUOTE]

Doğru söylüyorsunuz doları Euro yu da hükümet yükseltti. Gidin 10 yıllık borçlanın varınızı yoğunuzu verin daire alın dedi Ya bırakın kardeşim burda siyaset yapmayı. İlla yapılacaksa bu hükümetten önce engellilerin yüzüne bakan mı vardı. Veya devletin görevi sadece ÖTV siz araba alacak engellilerin işini görmesi mi. Araba alacak durumu olmayan engelliler ölsün mü. Herşey bir tarafa bu hükümetin engellilere sağladığı en büyük güzellik engelli yakınına bakıcı maaşı bağlamasıdır. Önceden engelliler mahallesinin dışına bile çıkamaz toplum içinde hor görülen kişilerdi. En zoruma giden de en çok devlet dairelerinde çalışıpta devleti hükümeti eleştirenler. Saygılar

esrarengizadam25

Ben siyaset yapmadım. Olanı söyledim. Kanıtlarda meclis tutanaklarında var. 200.000 TL (O dönemdeki sınır) iktidar partisi getirdi. Direk kendi önerileridir.

Ama gördüğüm siz siyasete girmişsiniz. Hükumet şunu yaptı, bunu yaptı demek yersiz. Kimin ne yaptığını zaten aklı selim bütün arkadaşlar biliyor. Gereksiz polemik yaratıp, kendinize prim çıkarmamanızı öneririm.

Engelliler hala hor görülür, hala mahallesinde çıkamaz. Foruma bakarsanız hala "intiharı düşünüyorum" başlıkları açılır.

Aslında bizim meselemiz şu, kendimize menfaat sağlamak için o bunu yaptı, sen bunu yaptın kafasına girip ayrışıyoruz. Sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor.

Kim ne yaptı ise Allah razı olsun, ama yanlış olan yapılmayan bir şey varsa gelin hep birlikte düzeltelim diyoruz ama dediğim gibi mesele kişisel menfaat oluyor.

Bu arada ben devlet memuru değilim ama benim de en zoruma giden, konuyu bilmeyip siyasete çekip, kendine bu şekilde menfaat sağlayan kişilerdir.

StratoS

Hocam onu sana demedi arkadaş:) başka birini alıntılamaya çalışmış ama yanlışlıkla bi kısmını silmiş sanırım.

Burda siyaset yapmayın demiş en büyük siyaseti kendi yapmış:)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2002 den önce suv, otomobil var mıydı?

Yoktu. Hepimiz at arabalarıyla dolaşıyorduk. Şükür 2002 den sonra otomobil icat edildi ve "yollar" yapıldı. Biz de medeniyetle tanıştık..

Sakatlık indirimleri (3. derece için)

2010 160 TL (maaşta fark 24 TL)
2011 170 TL (maaşta fark 25.5 TL)
2012 180 TL (maaşta fark 27 TL)
2013 190 TL (maaşta fark 28.5 TL)
2014 190 TL (maaşta fark 28.5 TL)
2015 200 TL (maaşta fark 30 TL)
2016 210 TL (maaşta fark 31.5 TL)
2017 210 TL (maaşta fark 31.5 TL)
2018 240 TL (maaşta fark 36 TL)
2019 290 TL (maaşta fark 43.5 TL)

9 YILLIK ARTIŞ (MAAŞTA FARK) % 81
SON DOKUZ YILLIK ENFLASYON (TOTAL) % 147.4

Az da olsa finansal okuryazarlık varsa.. Anlarsınız.. :)

StratoS mesajlarınızdan okuduğum kadar sizi tanıyor ve hitap şeklinizden de anlaşılacağı üzere iyi birisi olduğunuzu biliyorum. Öncelikle Allah sizden razı olsun. Bizim gibi taşrada yaşayanlar siyasetin tam içinde iyisiyle kötüsüyle yaşadığımız için tavrımız keskin olabiliyor. Ben sadece burda insanların oyunu nereye atacağına yön verme ihtimaliniz için mesaj yazdım. Herkes oy atacağı yeri bilir. Ama siz bu sitede sıradan biri değilsiniz istemeden de olsa adam doğru söylüyor deyip iktidar karşıtı oy verme eğilimi olabilir. Bu ihtimalden dolayı size mesaj yazma gereği duydum.

3 defa ötv siz araç satın aldım. 4. alacağım inşallah ALLAH herkese nasip etsin. Otomobilin ne olduğunu ÖTV nin ne olduğunu sınırlamanın niye olduğunu çok iyi biliyorum. Uzun lafın kısası sgk dan emekliyim. Siyasetle tek alakam iktidar partisinin başörtü sorununu çözmesidir. Bununla ilgili durumumda şu. 1999 yılında Ankara Hacettepe de bacağım kesilecek ve annemi başörtülü diye hastaneye almadılar. Yarası olan gocunur. Benimde yaram bu. Konu dağıldı. Maksadım kimseye laf yetiştirmek veya polemiğe girmek değil. Stratos kusura bakma kardeş sizi kırdıysam özür dilerim.

esrarengizadam25

Öncelikle sözcükleriniz için teşekkür ederim.

Ama bazı hususlarda sizin de belirttiğiniz gibi "Keskin" olmamanızı öneririm.

Ben sadece burda insanların oyunu nereye atacağına yön verme ihtimaliniz için mesaj yazdım. Herkes oy atacağı yeri bilir. Ama siz bu sitede sıradan biri değilsiniz istemeden de olsa adam doğru söylüyor deyip iktidar karşıtı oy verme eğilimi olabilir. Bu ihtimalden dolayı size mesaj yazma gereği duydum.

Gerçekten bu konu(Oy konusu) hiç umurumda değil ama diyelim ki "Yön verme niyetim" olsun. Sizce burada insanlar bu yön vermeyi dikkate alır mı? Bakın tekrar söylüyorum, buraya giren, yazan okuyan tüm engelli arkadaşlarım, kimin ne olduğunu, ne yaptığını, oylarını kime verecelerini kısaca her şeyin farkındalar. Bırakın onları yönlendirmeyi, her biri sizi beni yönlendirir durumdalar.

Yazınızın aksine ben herkes gibi sıradan biriyim. Ve tüm derdim, ben dahil tüm engelli arkadaşların hayatlarını daha iyi/mutlu geçirmelerinin savaşını vermek. Politika, parti vb hiçbir şey benim derdim değil.

Tekrar söylüyorum, bir insan/bir siyasi parti/bir oluşum direk iyi/kötü olmaz. İyi şeylerde yapar, kötü şeyler de yapar. Doğrularda yapar, yanlışlarda yapar. Körü körüne o iyi, o kötü demek ikilik çıkartır, ayrışma yaratır.

İktidar partisi bu zamana kadar engelliler için sayısız şey yapmıştır. Kendi adıma teşekkür ederim, minnettarım. Ama bana göre yapılan yanlışlarda var. Şu sınır gibi... Bunun düzeltilmesi için mücadele verirsek ve bu düzeltilirse herkes için daha iyi olmaz mı?

Neyse rica ederim.

Kırılma yok, kendinize iyi bakın.

Sevgiler,

Arkadaslar merhaba,

320d kampanyasinda kaporasini yatirip sonra iptal olan arkadaslarin akibeti ne oldu acaba? Su an 247 sinirindan 320 d almak mumkun mu?

zoma

320 d kampanyası yapıldığında zaten sınır 247.000 TL idi. 247.000 e yükseldiği için BMW kampanya yapabildi.

esrarengizadam25

Tesekkurler. Simdi Bursa bayisini aradim, 320d icin 320 bin tl fiyati var, indirime girmez dedi. Acaba alimlari iptal olan arkadaslar sonra ne yapti? Arabalarini aldilar mi?

arkadaşlar bende bu aralar araba bakıyorum, ama değil 320d, 318i bile sınır üstünde kalıyor, şuanda en mantıklı araç 3008 gibi görünüyor ama onunda üst paketi 252.000 tl den indirim yapamıyorlarmış active prime editon için 190 bin civarı bir fiyatı var yaklaşık 140.000 tl ye geliyor.

sizce şuan ötv muafiyetiyle alınacak en mantıklı araç hangisi?

Arkadaşlar dün izmirde bazı bayilerden fiyat aldım.fiyatlar şöyle;peugeot 5008 allure dizel otm 154000,peugeot 3008 prime edition dizel otm 142000,subaru forester 2.0 benzin 132500,ford kuga dizel otm 148000,ford c max dizel otm 135000,honda crv benzin 170000,volvo v40 c.country benzin 128000,renault talisman dizel otm 149000

Yeni Ford Focus ST-Line 5 Kapı _ 1.5L EcoBlue 120PS 8 İleri Otomatik liste fiyatı : 232.000 TL ( henüz pazarlık yapmadım )
telefonda 145.000 TL dediler, de
Bu 232.000 TL içinde zaten KDV + %60 ÖTV yok mu, yanlış mı hesapladılar ben mi yanlış hesaplıyorum..

muratgul

Var, ama size söyledikleri rakam içinde de KDV var. Hesaplamaları doğru. ÖTV Siz demek: Araç değeri + %18 KDV demek.

StratoS

232.000 x 0,40 = 92.800 + kdv = 109.504 bu şekilde hesaplanıyor sanıyordum ben.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt