Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mehmetalp

Selamlar,

Aracım Elite 4X2. Elite Plus param yetse alırmıydım bilmiyorum... Güvenlik donanımları hariç, otomatik bagaj kapağı, led farları, hafızalı koltuğu benim için önemli donanımlardı. Ama 123.000 TL ye mal ettiğim aracı, o dönemde alabiliyor olsaydım, 160.000 TL civarı bir para ödeyecektim. Fark 30-35.000 TL. Kendi adıma değmez dedim...

4x4 Elite de getirmiyorlarmış Bayiler. Vergi diliminde yüksek kaldığı için. Şuan Elite 4X2 satılıyormuş.

Yalıtımı çok başarılı. Özellikle söför kapısında bilhassa özel olarak çalışmışlar. 130 km üstü seste çok bariz bir fak hissetmedim. Ama daha yüksek hızlarda motor devri 3.000 lere çıktığı için ne olursa olsun motor sesi içeri girer.

Golf ile Tuscon kıyas götürmez. (Biri SUV biri C segment.)

Birde Golf bu yıl kasa değiştirecek diye biliyorum. Bu yüzden ucuz satıyorlar. Tuscon önümüzdeki yıl sonu değişecek.

tıger66

Daha mahkeme yeni başlıyor. Harika Hukuk sistemimiz Kamu Denetçiliği Kurumu cevabına bakmadan, vergi itiraz süreci geçti diye davayı ret etmiş. Şimdi bir üst mahkemeye itiraz ettik. İtiraz kabul edildi, davanın görülmesi için üst mahkeme sevk etti. Gün vermelerini bekliyoruz. Avukat arkadaşıma göre 1 yıl diyor... :)

Burockjohn

100.000 ortalama bir bedel. B ve C segmenti araçların çoğunu alabilirsiniz. 2 çocuk sebebiyle C öneririm. Astra, Focus, Leon, Golf, Corolla vb.

Tam olarak nasıl bir beklentiniz varsa, paylaşırsanız daha net yardımcı olabilirim.

metehan50*

Heybetten kastınız nedir bilmiyorum. Ama Tuscon tampon alt marşpiyelleri daha sportif. (Ütü izleri vb) Onlarda nispeten alçak gösteriyor.

Sportage ile Tuscon arasında kalsaydım, hiç düşünmeden Tuscon derdim. Her anlamda Spoartage dan öne çıkıyor...

StratoS yardım için öncelikle teşekkür ederim. Aslında kızım için çözger raporu üzerinden ötv muafiyeti uygulandığını yeni öğrendim ve eğitime getirip götürmek için yaklaşık 1,5 ay önce kredi çekerek 2012 model bir corolla aldım. Şimdi de yine daha uzun vadeli bir kredi çekerek yeni bir araç almak istiyorum lakin ötv miktarı faize gidecek gibi duruyor. Demem şu ki en üst versiyon olmasa da donanımlı bir araç alıp 5 sene rahat etmek istiyorum ki bagaj kısmı 2 yaşında ve 1 aylık kızımın levazımları için büyük olması gerekiyor. Bu sebeple sedan arabalar gündeme geliyor. Şimdiye kadar megane ve corolla için fiyat öğrendim ama corolla adına hybrid için durumlar nasıldır bilmiyorum açıkçası. Bu ihtiyaca göre öneriniz var mıdır yada 100-110 verene kadar 5 daha koy şu araç tam sana göredir diyeceğiniz başka bir opsiyon var mıdır?
Saygılar..

Burockjohn

Uygulamayı elbette siz daha iyi bilirsiniz ama bana göre özellikle yüklemeler için bagajı yukarı doğru açılan ve hacmi yüksek olan HB veya SUV araçları tercih etseniz daha iyi değil mi?

Sedan araçlarda evet bagaj derinliği çok fazla. Ama yükseklik limitli olduğundan belirttiğiniz ekipmanları yüklemekte ve indirmekte zorlanabilirsiniz diye düşünüyorum?

115-125 leri zorlarsanız, Tuscon'a yeter paranız. 500 lt nin üzerinde bagaja aletleri dik bile yerleştirebilirsiniz. Style Plus donanımı da tahmin edici, işinizi görür. 7 yıl garantiyi de cebinize koyarsınız.

Birde araçlar 1.6 Dizel otomatik. Ekonomik olarak da cebinize fayda sağlar.

O rakamlara çıkamam derseniz ben bagaj hacmine göre tekrar bir değerlendirme yaparım. Ama siz SUV ve HB isterseniz belirtin, ona göre bakayım.

StratoS, tucson gerçekten güzel araç eğer imkanım olsa elit alırdım ama bu fiyatları karşılayacağımı sanmıyorum malesef. Tabiki illa sedan olsun diye bir ısrarım yok sadece bebek arabası koltuğu valiz vs deyince benim vizyonuma göre aklıma gelen ilk şey sedan oluyor. Yoksa suv veya HB, sedana göre daha çok tercih ederim. Bu sebeple geniş bir yelpaze olacak ama eğer zahmet olmazsa 110 Max 115 K'ya kadar önerilerinizi ve değerli yorumlarınızı alabilirsem çok mutlu olurum. Amacım 5 sene sonra satmak değil uzun yıllar kullanabilmek bu sebeple de donanımlı olmasını istiyorum. Tekrardan teşekkürler..

Burockjohn

500 lt Bagaja yakın, SUV C segmentinde full araç baktığımda, 150.000 TL etiketle Duster öne çıkıyor.

Uzun süre kullanacağım, biraz daha kalite algısı yüksek olsun derseniz, Kadjar değerlendirilebilir. Full olmasa da belirttiğiniz fiyatlara Full'e yakın alırsınız.

Quashqai bagaj hacmi kısıtlı önermiyorum.

Octavia'da arka camla tümleşik bagaj vardı diye hatırlıyorum. (Camla birlikte açılıyor Bagaj, hb ve SUV gibi.) Ve hacmi 500 lt üzerindeydi (568 lt), onuda tercih edebilirsiniz. Full versiyonu, belirttiğiniz rakamlara gelir. Araç C segmenti. Sadece Dizel'i belirttiğiniz rakamı aşabilir, Benzinli alabilirsiniz.

Skolyoz23

%90 altına ortopedik engelliyseniz, özel tertibatlı araç şartlı ehliyetinizle ÖTV'siz araç alırsınız.

StratoS, teşekkürler hocam. Kimseyi çok yormamak adına elinizde 2019 baz fiyat listesi var mıdır? Gerekli hesaplama ve detaylı incelemeleri kendim yapabilirim. Teşekkürler..

Son düzenleme:
Burockjohn

Hangi model için baz fiyat listesi? Tüm modeller için mi? Onu artık paylaşmıyorlar. Rakamlar 15 günde 1 değişiyor diye...

İlgilendiğiniz model varsa, İnternet sayfasına girip günceli oradan takip edebilirsiniz.

StratoS, güncel fiyatı kendi resmi sitelerinde bazıları baz fiyat olarak yazmıyor mevcıttaki ötv indirimi ve hurda teşvikli yazabiliyorlar. Araçlardaki ötv oranını da bilemiyorum, onun haricinde takip edebileceğim bir başka adres var mıdır?

StratoS yüzde 71 in yüzde 25 i beyin cerrahiden aldım skolyoz ameliyatı sırtımda vidalar var

ortopedik dediğiniz şey hocam el kol vs uzuvlarının eksik olmasımı gerekiyor şartları taşımak için

Burockjohn

Anladım dediğinizi... Evet böyle siteler vardı ama şuan çoğunun hesabı yanlış. Çünkü 2 sefer hesap değişti. Birincisi şuan teşvik sebebiyle %30-%35 durumu var ikincisi bu dilimlerin fiyat aralıklarını güncellemişlerdi.

150.000 TL anahtar teslim fiyatı olan aracın baz fiyatını 95.000 TL, sizin alacağınız fiyatı da 112.000 TL olarak düşünebilirsiniz. Buna göre bir orantı yaparsınız. Aracı seçtikten sonra son fiyatı için yine yazarsınız, hesaplarız.

Skolyoz23

Sadece uzuv eksikliği değil. Kullanım bozukluğu vb tüm ortopedik durumlar geçerli. Yasa da açık olarak sol ayak/bacak ve elde madde var. Bunlarda sıkıntınız varsa, raporunuz %10 bile olsa, özel tertibat kodlu ehliyetinizle ÖTV'siz araç alırsınız. Ama yasa da açıklığı olmayan ve özel tertibatın sadece otomatik vites sayıldığı özel durumlar varsa, araba bayii sizi Trafik Vergi Dairesine yönlendirip, özelge doldurmanızı isteyebilir.

Bu konularda çok ayrıntılı bilgiler forumda var.

Burockjohn

Tuscon almadan önce Karoq'u test etmeye gitmiştim. Aracı kullandım, gayet iyi. Standart olan bazı donanımları fiyatını düşürmek için opsiyonel yapmışlardı ama buna takılmadım.

Resmen satış temsilcisi beni Ateca'ya yönlendirdi. Benim beklentilerimi Seat Ateca daha iyi karşılarmış...

Doğuş Oto yani Vw Grup Türkiye'de sıkıntı var. Müşteri seçiyorlar ve müşteriyi yönlendiriyorlar. Yani müşteri olarak sizin istediğiniz yerine kendi kolaylarında ne varsa onu empoze ediyorlar. Servisi pahalı kalmış, ek garanti için bile yığınla para istiyorlar...

Karoq ile ilgili en çarpıcı söyleyebileceğim, maalesef ölü doğdu. Bahsettiğim bana göre yanlış politikalar sebebiyle 2. eli zayıf kaldı.

Ama beğeniyorsanız, elbette tercih edin. Bana göre Vw Grubu araçlarında en iyi arabalar Skoda'da ve Seat'da var.

StratoS teşekkürler hocam, son olarak garanti kısmını kenara koyarsak hyundai tucson dan memnun kaldın mı, mesela neden tucson da başka bir araç değil yedek parçası mı ucuz donanım mı çok fazla nedir?

StratoS

ehliyetimde 33.02 ve 10.02 kodları var bu durumda rapor olmadan ehliyetimle ötv muafiyetınden yararlanıp araç alabilirmiyim

Burockjohn

Ya inanın ilk defa Hyundai araç kullandım. Daha önce kiraladığım araçlar ve ehliyet aldığım araç Hyundai idi. Hep söylediğim, kullanımı kolay pratik bir araç oluşuydu.

Tuscon'daki olay şu, araç büyük ve yüksek. Bunlara ilave rakiplerinde olmayan donanımları var. Birde bu yetmezmiş gibi, dizel ekonomik oluşu, 136 beygir dizel motoru hem tatmin ediyor hem de neredeyse 2 tonluk aracı ekonomik kullanmamı sağlıyor.

Yani hem ailemi rahat bindiriyorum, hem deri koltuk ısıtmalarını açıyorum, hem de 1 depo ile neredeyse 1000 km yol gidiyorum...

Bakım fiyatlarını internette ilan etmişler. Ortalama 5 yıllık bakım 1.000 TL civarına geliyor. Benzinli modeli ile arasında ortalama 200 TL var.

Yani adamlar her konuda açıklar. Araçla ilgili herşeyi başında dürüstçe biliyorsunuz.

Mercedes A serisini alırken, 7 ileri DCT vites ile ilgili bana hiçbir bilgi verilmedi. Ben kendim araştırarak, hassas noktalarına dikkat ederek kullandım.

Ama Hyundai Showroom'da Tuscon içine bindiğimde, vites kutusu üzerinde 1 sayfalık yazı ile Çift kavrama kullanımı, olası ısınması kısaca vitesle ilgili her türlü bilgi vardı. Bu bile bu dürüstlüğü anlamanızı sağlıyor.

7 yıl garanti, Türkiye'de üretim yapan bir marka olması sebebiyle servisinin rakiplerine göre fazla oluşu, sonradan yapacağınız kişiselleştirme aksesuarlarının zengin oluşu, arabanın parçalarının pratik montajı sökülmesi...

Elbette olumsuzlukları da var. Ama hepsini topladığınızda gerçekten mutlu ediyor insanı.

Facebook Tuscon grubunda dün bir arkadaş paylaşmış: "Ya böyle lanet bir araba yapılır mı? Üstünden inemiyorum, bakmaya doyamıyorum" diye :))
dragonsga

Özel tertibat kodları. O kodlara göre proje çizilip, aracınıza tartibat yapılacak. Bu şekilde ÖTV'siz araç alırsınız. Ehliyetinizi çıakrdıysanız, engelli raporunuzla, seçtiğiniz araç bayisine gidip, görüşebilirsiniz. Onlar size proje/terbatla ilgili de yönlendirme yapıp, yardımcı olurlar.

StratoS, abi bu kadar detaylı anlatım için Allah razı olsun ilgin için tekrar tekrar teşekkür ediyorum Tucson u kaça almıştın sen bir de elit miydi paket?

ÖTV indirimli araç alımında (%90 engelli ) hurda indiriminden de yararlanılabilir mi?

Son düzenleme:
StratoS

Selamlar Hundai tucson en düşük fiyat olarak sanırım Style Plus 1.6 CRDI 7 İleri DCT 4x2 (Dizel) kalmış.Öbürleri satış dışı yada temin edemiyorlar olabilir.Style Plus fiyatı da 188.500-TL olarak gözüküyor. 188,500-TL olan bir araç % 90 engelliye ne kadara gelir acaba? ÖTV indiriminden dolayı hesaplamalarda iyice karıştı.

Tnztşr

Hurda indirimi zaten mevcut ÖTV'nin düşmesi şeklinde yapılıyor. Siz ÖTV'siz araç aldığınız için size bir etkisi olmaz.

Hurda teşviki, sadece anahtar teslim fiyatı düşürdüğü için 247.000 TL limitindeyse, limit aşağı kalmasını sağlayıp, sizin almanıza vesile olabilir.
metehan50*

Aracın liste fiyatı şuan:

2019 Model Yıl Tavsiye Edilen Liste Fiyatı Tavsiye Edilen Nakit İndirimli Satış Fiyatı Tavsiye Edilen Nakit ve Hurda İndirimli Satış Fiyatı
1.6 CRDI 7 İleri DCT Style Plus (Dizel) 188.500 TL 183.000 TL 175.000 TL

Yaklaşık 5.000 TL indirim alsanız (Ortalama olarak) 170.000 TL ye bu aracı alabilirsiniz. Buda ÖTV'siz size 126.000 TL ye gelir.

Sizi verdiğiniz rakam, bir siteden sanırım. Araç alacaksanız aldığınız aracın resmi web sayfasından başka bir yere bakmamanızı öneririm.
rambetiko

120.000 TL vergisiz fiyata kadar evet, %35 şuanda. 120.000 TL vergisiz fiyatı geçen araçlar direk %60 oluyor. Şuan böyle ama yıl ortasından sonra vergi indirimleri devam etse bile, birçok araç 120.000 TL yi aşar diye düşünüyorum. O zamanda bu fiyatlara mümkün değil alınmaz.

Mercedesten fiyat alanlar varmı acaba ? B kasa kendi hesaplamama göre 130 bin tlye geliyor. Hyundai tucson büyük olduğu içinmi tercih ediliyor ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

StratoS

Sayın Stratos;
Bir kaç bayiyi aradım bir çok bayi styl plus u 183.000-TL baz fiyattan ötv indirimli 134.000-TL ye bırakıyorlar.Ankara Akbak styl plusu 143.000-TL ye,eliteyi 153.000-TL ye bıraktı.Konyada başka bir bayii elite modeli 232.000-TL liste fiyatından 144.000-TL ye bıraktı.

Elite modelini almak bence çok daha avantajlı gibi duruyor.Sanırım bu modeller %60 dilime giriyor.Elite ile styl arasında yaklaşık 50.000-TL fark olmasına rağmen engelliye bu fark 8-10.000-TL gibi yansıyor.Bazı bayiler elite fiyatına styl i satmaya çalışıyorlar.Büyük bir rakabet olduğunu gördüm.Bence araç alacak arkadaşlar Türkiyedeki bütün bayileri aramalı.

melihbe

B Serisi Dizel 247.000 TL sınırını aşıyor. Benzinli alınabilir elbette. 247.000 TL den %60 ÖTV ile hesaplarsak, 154.000 TL ye gelir.

%60 ÖTV sebebiyle daha avantajlı gibi gözükse de, MPV sınıfı modelleri şuan bir elin parmakları sayısında marka satıyor ve gün geçtikçe talep azalıyor. Bu yüzden 5 yı lsonra satarken, değerinde satamayabilirsiniz.

Tuscon'u ben aldım. İlk ağızdan bana soruyor arkadaşlar. Tuscon değilde gelde SUV tercih ediliyor. Hem 2. eli rağbet görüyor hem de dediğiniz gibi büyük araçlar ve kullanımları daha kolay.

Örneğin B serisi ile aynı fiyata, 4x4 Dizel otomatik hemen hemen aynı donanımlarda 7 yıl garantili bir Tuscon alabilirsiniz şuanda...

https://fiyat.mercedes-benz.com.tr/yeni-b-serisi
metehan50*

Haklısınız, ben hurda teşviki de katarak fiyata bakıyorum. 183.000 TL fiyatı doğrudur. ÖTV'siz 135,700 TL ye gelir. Yapa yapa, 2.000 TL mi indiriyorlar? biraz daha sıkı pazarlık yapın. Aksesuar hediyesi de alabilirsiniz. (Sonradan yaptırabileceğiniz, yan eşik, krom detaylar, bagaj havuzu, kaput koruma vb.) Bu arada metalik renk fiyatı değil mi bu, opak beyaz değil?

Elite bildiğim kadarıyla, 4x2'si %35 de, 4X4 modeli 120.000 TL üstü olarak %60 vergi diliminde. O yüzden çıkabiliyorsanız, 4X2 Elite alın.

Tüm Türkiye'deki bayileri aramanız önerisine katılıyorum. En son bulunduğunuz bölgeden alıp, aldığınız en uygun fiyatla pazarlık yaparsınız.
Tnztşr

Rica.

Teşekkürler. Bende suv kullanıyorum aracı satmama 1 sene kaldı öylesine fiyatlara bakıyorum. Tucson güzel ama çağın ve teknolojinin gerisinde geliyor bana. Ambiyans aydınlatma hayalet ekran gibi şeylerin olmaması benim için olumsuz şeyler. Tabi bu benim fikrim zevkler renkler farklı. Bakalım seneye piyasa ne durumda olur bizde ona göre tercihimizi yaparız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

B serisi türkiyede neredeyse yok gibi ben bütün bayileri aradım.ilk başta izmir bayi b style dizel için 152500 fiyat vermişti ama sonradan araç olmadığını söyledi.ben a180d aldım amg pakettten bikaç opsiyon eksik 154600 e geldi.a serisi düşünenler bayileri aramasında fayda var çok iyi opsiyonlu araçlar mevcut

melihbe

Yoo, elbette isteyebilirsiniz. O danımlar Seat/Skoda serisinde var. Seat Ateca mesela tercih edebilirsiniz.
Kenankul

A serisi benim 2 önceki aracım. Donanım olarak zengin ama tasarım için boyut ve hacim feda edildiğinden, engelli ve kişisel donanım kullanan arkadaşlar için yeterli hacimleri sunamayabilir.

Güle güle kullanın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt