Burockjohn
Tuscon'da 2019 bakma. 2018 varmış hala, bazı arkadaşlar fiyat almışlar. 128.000 TL ye bırakıyorlarmış Dizel Elite 4x2'yi. (Benzinli bulabilirsen oda 124.000 TL ye geliyor.)
115.000 TL ye şuan gördüğüm kadarıyla C segment SUV yok. 120 lere falan çıkabilirsen Nissan Quasqai, Kadjar bakabiliriz. 125.000 TL lere çıkabilirsen zaten dediğim gibi Tuscon alabilirsin.)
Sedan da sormuşsun. Toyota şuan Dizel emisyon ile uğraşmak yerine yıllarca yatırım yaptığı hybrid araçlara yöneldi. Bunu yaparken, Dizeller yasaklanacak vs diyorlar. Ama Benzinlide yasaklanacak ve Hyrid araçların benzinli motorları da var. Yani Hybrid olmaları onları kurtarmayacak, belki emisyonlarından dolayı biraz daha uzun ömürlü olabilirler.
Ama yeni nesil dizellerde zaten Adblue vb teknolojilerle ciddi anlamda düşük emisyonla çalışıyorlar.
Sözün özü, ben senin yerinde olsam, hazır dizeller yeni teknolojiler ile daha alınabilir daha sessiz ve daha maliyetsiz bir hale gelmişken dizel alır binerim. Hybrid ne olursa olsun Dizel/benzinli araçlara kıyasla daha karmaşık bir teknoloji.
Sedan diyorsan, Skoda Octavia bakardım. Bagajı camla bütünleşik ve hacmide fazla. Ayrıca yüklemeside kolay. 116-117.000 TL ye Style - Orta donanım ödüllü motor (1.0 hacim 115 beygir Benzinli) alabilirsin. (Otomatik)
Toyoda aynı fiyat aralığında Flame-Orta paketi var. (Otomatik)
Kabaca donanımlarına baktığımda, Octavia'da Adaptif aydınlatma sistemli (AFS) Full LED farlar ve arka farlar ve ön far yıkayıcısı, 10 renkli iç ambiyans, Bel destekli ön koltuklar, arka cam perdesi donanımları Corolla'da yok.
Corolla'da olan, anahtarsız giriş ve çalıştırma, kablosuz şarj, adaptif hız sabitleme sistemi, geri kamerası, akıllı şerit takip sistemi gibi sistemleri Octavia'da yok.
Corollanın bagaj hacmini bulamadım ama Octavia'nın 568 litre bagajını geçemez diye düşünüyorum.
Sonuç olarak, Birisi 1.8 Benzinli motor ve Hyrid ile birisi 1.0 motor ile yakın tüketimde gözüküyorlar. (Kağıt üstünde)
Donanımlarda Corolla bir çıta üstün. Boyutlarda Octavia üstün.
Bu noktada, tasarım olarak sizin beğeniniz, satış sonrası hizmetler ile anlaşma durumunuz (hangi taraf size daha sıcak davranıyorsa) önemli.
Sen ne alırdın derseniz, Octavia.