Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dostlar merhaba,

Engelli oranına göre mi indirim oluyor yani aynı araç için Ankara'dan %40 engel oranı olan bir engellinin arabaya ödeyeceği fiyatla %80 oranı olanın ödeyeceği fiyat aynı mıdır? Yoksa bu, aracı satan bayiiden bayii ye değişiyor mu?

engellsizz

Engelliler için Araçta indirim olmuyor. Sadece Devlet'in aldığı ÖTV vergisini vermiyor %90 üzeri engelliler ve ortopedik özel tertibatlı araç kullanan engelliler. ÖTV verilmediği için ÖTV'nin KDV'si de olmuyor, dolayısıyla daha düşük KDV ödeniyor.

Bayilerle görüşme, pazarlıktır. Her birey gibi, sizde herhangi bir araç bayisine gidip pazarlıkla indirim alabilirsiniz.

StratoS

Yanıtınız için teşekkürler o zaman sorumu düzelteyim: %40 engelli oranı olan da %70 engelli oranı olan da aynı hakka sahip ve ikisi de ötv ve ötv üzerindeki KDV den muaflar öyle mi?

Kenankul

Son çıkan kasamı aldınız acaba? 246 bin sınırına düşüyorlar mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Evet yeni kasa aldım ama 2018 model olmasından dolayı mercedes yüzde 6 ek indirimle aracı 247000 e çekti.aracın normal fiyatı 282000 tl idi.yaklaşık 40000 tl lik opsiyon mevcut araçta. amg paket gibi araç.sadece bi iki ıpsiyon yok amg den farklı olarak.ben bütün türkiyedeki bayileri aradım aracı samsunda buldum.size tavsiyem düşünüyorsanız bütün bayileri arayın opsiyonlu araçlar mevcut.araç tabiki suv kadar geniş ve ferah olmasada sınıfında en büyük ve geniş araçlardan biri.eski kasalara göre araç boyutunu bir hayli artırmışlar.uzunluk olarak passatla 30 cm var düşünün yani okadar.

engellsizz

Yazımda belirtmiştim. Evet, yukarıda belirttiğim orana ve engelli sınıfı ile özel kodlu ehliyete sahip engelliler araç alırken aynı şartlara sahip, ÖTV ödemiyorlar.

StratoS

Peki özel kodlu ehliyeti olmayan yani sadece Sağlık Kurulu'ndan alınmış 40% ve üzeri olanlar, onlar da ÖTV'den muaf mıdır?

StratoS abi selam, 115 bin civarına Toyota hybrid düşünüyorum ama çıkabileceğim max miktar bu kredi çekerek bu sebeple bu rakama şu marka model bence daha iyi dediğin bir araç var mıdır?

Burockjohn

Toyota Hybrid? C-HR mı?

Bu şekilde soruya pek yanıt veremiyorum. Çünkü nasıl bir araç istediğinizi belirtmiyorsunuz. C segment mi, HB mi, SUV mi?

Dizel olması önemli mi, otomatik olmalı mı?

Bunları belirtirseniz, daha iyi yönlendirme yapabilirim.

StratoS Corolla düşünüyorum hocam, C segmenti sedan veya SUV olabilir, burada önemli olan bagaj benim için 400 lt den aşağı olmaması lazım. Otomatik ve dizel olması tabiki tercih edilir ama daha önce de dediğim gibi donanım daha ön planda bu sebeple dizel otomatik boş bir arabaya binmektense az yakan benzin manuel fakat donanımlı araç tercihimdir. Teşekkürler..

StratoS abi selam, yorumlarını bekliyorum. Bu arada tucson ların fiyatı baya artmış senin aldığın fiyata göre...

Burockjohn

Tuscon'da 2019 bakma. 2018 varmış hala, bazı arkadaşlar fiyat almışlar. 128.000 TL ye bırakıyorlarmış Dizel Elite 4x2'yi. (Benzinli bulabilirsen oda 124.000 TL ye geliyor.)

115.000 TL ye şuan gördüğüm kadarıyla C segment SUV yok. 120 lere falan çıkabilirsen Nissan Quasqai, Kadjar bakabiliriz. 125.000 TL lere çıkabilirsen zaten dediğim gibi Tuscon alabilirsin.)

Sedan da sormuşsun. Toyota şuan Dizel emisyon ile uğraşmak yerine yıllarca yatırım yaptığı hybrid araçlara yöneldi. Bunu yaparken, Dizeller yasaklanacak vs diyorlar. Ama Benzinlide yasaklanacak ve Hyrid araçların benzinli motorları da var. Yani Hybrid olmaları onları kurtarmayacak, belki emisyonlarından dolayı biraz daha uzun ömürlü olabilirler.

Ama yeni nesil dizellerde zaten Adblue vb teknolojilerle ciddi anlamda düşük emisyonla çalışıyorlar.

Sözün özü, ben senin yerinde olsam, hazır dizeller yeni teknolojiler ile daha alınabilir daha sessiz ve daha maliyetsiz bir hale gelmişken dizel alır binerim. Hybrid ne olursa olsun Dizel/benzinli araçlara kıyasla daha karmaşık bir teknoloji.

Sedan diyorsan, Skoda Octavia bakardım. Bagajı camla bütünleşik ve hacmide fazla. Ayrıca yüklemeside kolay. 116-117.000 TL ye Style - Orta donanım ödüllü motor (1.0 hacim 115 beygir Benzinli) alabilirsin. (Otomatik)

Toyoda aynı fiyat aralığında Flame-Orta paketi var. (Otomatik)

Kabaca donanımlarına baktığımda, Octavia'da Adaptif aydınlatma sistemli (AFS) Full LED farlar ve arka farlar ve ön far yıkayıcısı, 10 renkli iç ambiyans, Bel destekli ön koltuklar, arka cam perdesi donanımları Corolla'da yok.

Corolla'da olan, anahtarsız giriş ve çalıştırma, kablosuz şarj, adaptif hız sabitleme sistemi, geri kamerası, akıllı şerit takip sistemi gibi sistemleri Octavia'da yok.

Corollanın bagaj hacmini bulamadım ama Octavia'nın 568 litre bagajını geçemez diye düşünüyorum.

Sonuç olarak, Birisi 1.8 Benzinli motor ve Hyrid ile birisi 1.0 motor ile yakın tüketimde gözüküyorlar. (Kağıt üstünde)
Donanımlarda Corolla bir çıta üstün. Boyutlarda Octavia üstün.

Bu noktada, tasarım olarak sizin beğeniniz, satış sonrası hizmetler ile anlaşma durumunuz (hangi taraf size daha sıcak davranıyorsa) önemli.

Sen ne alırdın derseniz, Octavia.

StratoS vaktini ayırdığın için çok teşekkür ederim. Bu 2018 model Hyundai fiyatlarını hangi ilden alınmış bilginiz var mıdır? Bir de ben arayayım. Bir de çevremdeki arkadaşlar Honda Civic den de bahsetti ama atmosferik motordan dolayı beğenmeyenler de var siz ne düşünürsünüz?

Tekirdağ 2018 tucson a 130tl dedi geçen hafta. pazarlık yapmadan bu fiyatı verdi pazarlıkla mutlaka indirilebilir. araca yan basamak gibi bir kaç da ekstra koymuş.

2018 araçlar bitti.
2019 araçlar geliyor, büyük bir zam ile...

250 000 TL ile ki 250 000 TL bile değil hiçbir araç neredeyse kalmadı.

tekerlekli sandalye ile , deynekler ile yakında corsa ya da Nissan micra alabileceğiz.
seller geliyor, aman dikkat battı-çıktılarda ölmeyin. aracınız kalırsa çıkamayız çünkü... Ama vali Mercedes S model 1 milyonluk araç habire arıza yapıyor diye , 1.7 Milyonluk AUDİ alır....

Yeni seçimler oldu hiçbir siyasetçi engelliye yönelik bir vaat vermedi. Toplu Taşımalar bizi almıyor, büyük şehirler dar yollar için dolmuş sokuyor ne İstanbul ne Ankara Ne de İzmir de engelliyi hiçbir dolmuş almıyor zaman kaybetcem diye...

sen zaten iş bulamıyorsun. ne okursan oku kötürüm, sakat olduğun için aldığın maaş yaptığın işin yarısı ki zaten okuyamıyorsun. Hiçbir okul tekerlekli sandalyeye, göre sağıra uygun değil...

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda asansör çok elektrik harcıyor bakımı çok diye çalıştırırmıyor..

senin ailenin durumu iyi ise zaten bir üniversite mezunu olabiliyorsun.... seni araç ile getirip götürüyor.. asansör olan, senle ilgilenen okula şehre götürüyor..

Fakirsen zaten ya ölüyorsun ya da dilenci olmazsan yaşamaya çalışıyorsun....

Bayansan, kadından işin daha da zor...

Bunca engele rağmen biz özürlülere sana araç verecez ama 250.000 al para bulursan diyo..

Bulunduğun yerde kar yağarsa diye sana 2.0 motorcuk izin verdik hadi all... AAAA 250.000 TL'ye yok mu olsun ben izni verdim deyip dalga geçiyor....

SENSE hala sınır olmalı ben alamıyorsam kimse almasın deyip özürlü arkadaşının önüne bir engelle sen koyuyorsun..

Şimdi anladın mı Özürlü olan bizlere niye ENGELLİ dendiğini .....

Valla 2018 model bulamadım, sadece bursa da manuel benzinli style paket vardı. Başka bulamadım maalesef..

Burockjohn

Hyundai'de İzmir/Ankara/İstanbul bayilerini telefonla arayıp bir sor istersen...

Honda'da C sütünu çökmesi ve kullanıcıları canından bezdirmesi sonrası iyice soğudum. Türkiye'den de çıkıyorlar. Eskisi gibi servis parça yaygınlığı azalır.

Dizel ve yeni nesil turboları sevmiyorlar, dediğin gibi atmosferik ve eski CVT şanzumanı çok seviyorlar.

Honda bana hep bir yerden sorun imajı çiziyor. CR-V de 1.6 160 beygir 9 ileri ZF şanzuman kombinasyonunu sevmiştim. Ama aracın fiyatını X1 ile aynı seviyeye getirdiklerinden hiç almayı düşünmemiştim.

Dediğim gibi bana uzak bir marka oldu hep.

Ankara dahil olmak üzere çevresindeki küçük illeri, İstanbul, İzmir, bursa, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ aradım. Birkaç yerde style düz vites var onun haricinde yok maalesef.

Merhaba,
Foruma yeni üye oldum. Eşimin babası için ötv muaf araç alacağız. Peugeot 3008 ile ilgileniyoruz. Şu anda 3008 in GT Line donanımını ötv muafiyeti sınırına sokmuşlar. Araçlar 1.5 130 beygirlik dizel otomatik yeni nesil motor. İlgilenen olursa değerlendirebilirler. Aynı şekilde 5008 Allure Selection araçta aynı fiyat geliyor. Her ikisi de 155000 tl. Hatta biz İstanbul'dan bakır turuncu renginde ve 19" jant olan bir aracı opsiyonladık(araç için 159000 tl diyorlar-ekstra olarak boya koruma, cam filmi,yan basamak, kaput koruma vs. full bakım paketi var. Paketsiz satmıyorlar. Yan basamağı almazsanız fiyat 158000 tl oluyor.) Ancak bulunduğumuz yerde aynı özellikte başka bir araç bulduk ve onu alacağız. Tabi ki kaporamı geri isteyeceğim. Aracı almak isteyen olursa, görüştüğüm kişinin telefonunu verebilirim. Almayı düşünen kişilerin elini çabuk tutması gerekiyor. Bu ayın sonunda bu araçlar artık sınırın üstünde olacakmış. 5008 ile ilgilenen olursa yine görüştüğüm kişinin numarasını verebilirim.

tabiki ötvsiz fiyatı. aracın liste fiyatı 287000 tl. son gelecek araçlardan bazılarını ötv muafiyeti sınırına sokmuşlar(247300 tl)

tsipower

ÖTV sınır 247.000 TL.

Bu sınıra %60 ÖTV ile araç alındığından engelli arkadaşların ödemesi gereken tutar en fazla 155.000 TL dir. Bu paranın üstünde istenen paraları "Hizmet - Aksesuar Bedeli" altında alıp haksız kazanç sağlıyorlar. Sakın bunlara aldanmayın...

Doğru söylüyorsunuz. Bana 158000 tl dediğinde aynısını söylemiştim. Ancak, araca yapacakları ekstraları zaten yaptırmayı düşündüğüm için yaklaşık aynı fiyata gelecekti ve başka araç bulamazsam bu fırsatı kaçırırım dedim bu yüzden mantıklı gelmişti. Sonra 155000 tl ye buldum zaten aynı aracı.

Ayrıca, ilgilenen olursa vw passat 1.4 tdi comfortline dsg araç da 155000 tlye bulunabilir.

Seneye ötv sınırını 300 e çıkarırlar mı arkadaşlar nedir yorumunuz ?

melihbe

Bence seneye Corsa zor alırız bu döviz artışı ve araç artışı ile ....
Engelliyorlar hep biz özürlüleri . 2.0 motor alabilirsin deyip fiyatı 247.000 TL de tutuyorlar. Dalga geçiyorlar. İzmir Antalya tamam, Kars Erzurum Rize buralarda yaşayan kışın işe gitmesin çocuğunu okuldan almasın. Gezmek zaten lüks nereye geziyorsun

Dövizdeki hareketlilik böyle yukarı yönlü devam ederse 300 bin yapsalarda bir anlam ifade etmez ne yazık ki.

Pikap tarzı araç almamızın pek bi faydası olmaz dimi ? Ötv oranı düşük sanırım ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt