Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gerçeklikten uzak atıp tutmaya, gerçek verilerle konuşmak en iyisidir. O zaman o boş konuşmaların ne kadar boş olduğu anlaşılır. Bu ölçülerle mi AVM'ye giremiyor Pickuplar?

Ama bu arkadaşımız sözde pickuplar ile AVM'ye giremezken, Range Rover biz niye alamıyoruz diye sayfalarca ağlar...

TUSCON: UZUNLUK x GENİŞLİK x YÜKSEKLİK (mm) 4.480 x 1.850 x 1.660

X-TRAİL: UZUNLUK x GENİŞLİK x YÜKSEKLİK (mm) 4.690 x 1.830 x 1.740

TİGUAN: UZUNLUK x GENİŞLİK x YÜKSEKLİK (mm) 4.701 x 1.839 x 1.674

RANGE ROVER: UZUNLUK x GENİŞLİK x YÜKSEKLİK (mm) 5.199 x 2.073 x 1.840

AMAROK: UZUNLUK x GENİŞLİK x YÜKSEKLİK (mm) 5.254 x 1.954 x 1.834

http://landrover.tagworldwide.com/rangerover/160/rangerover_160_tr_TR.pdf

Hiç Off-road aracı sürmedin demi. Tekerlek dönüş çapı ve kamber eğiminin daha az olduğunu bilmem lazım öyle olsaydı. Superb ile döndüğün yerde Renegade ile dönemezsin. Ahh cahillik ahh
StratoS

Neden pick-up dan uzak durmalı
https://youtu.be/pEwL8W_M9GI

Seyreden engelli zaten almaz

pekı kuzenım de tekerlek engellı arac kullanamaz ancak tıcarı arac almak zorunda. yanı transporter gıbı bır arac .. bu aracı yonetmelıge gore alabılırmıyız

machonur

Konuyu tartışmak yerine tümce sonlarında bana ettiğiniz hakaretlerle ilgili şikayette bulundum.

Amatör yarış pilotuyum. Eminim hayatınızdaki yemek yediğiniz toplam süre kadar araç kullanmışımdır.

Önce boyut dediniz, kanıt sundum olmadı. Şimdi tekerlek dönüş çaplarına falan girdiniz...

Ben sözümü tekrar ediyorum, bir range roverın arazi izi nasılsa pick uplarında benzerdir. Yani Pick upla girdiğiniz yere range ile de girersiniz. Bu arada ben off road demiyorum. PİCK UP diyorum. tekrar bir okuyun, bir daha okuyun, anlamazsanız bir daha okuyun...
gastauskas87

Dediğinizi anlamadım. Ticari yani kasalı araç alamazsa o zaman aşağıdaki başlıkta önerdiğim 8+1 kişilik otomobil sınıfındaki araçları alabilir.

https://www.engelliler.biz/forum/alim-satim/207948-9-1-otomobil-araclarda-otv-muafiyeti-ve-tavsiyeler.html

StratoS teşekkürler tekrardan, bir de rapor ile ilgili bir sorum olacak süreli raporda ilgili sürenin sonuna kadar araç alınabilir mi yoksa bitime 6 ay kala hak sonlanır mı?

machonur

"Cahil" ne demek? Ben sizinle konuyu tartışırken siz bana "Cahil" diyorsunuz... Bu hukuksal anlamda şahsa hakarettir.
Burockjohn

6 ay kala hak sonlanır, süreli raporlarda. Belirttiğin gibi dikkat etmelisin.

StratoS
Hocam araç engelli üzerine 156.000’e alınmış 2018 model ancak trafiğe çıkış 2019 Mart gibi ve 6.000-7.000 km’de. Bu aracı engelliden engelliye devr yapmak istiyoruz zira şuan bu araç engelli üzerine alınamıyor, en son 3 ay önce Highline Passat 0 engelli üzerine satıldı. Bazı bayiler bir ihtimal sene sonu düşer diyorlar malum Ekim gibi hafif makyaj geçirmiş hali gelecek deniyor çünkü. Araç sahibine 190’dan bir kuruş düşmüyor. Bu aracı almak sizce ne derece mantıklı. Bir yandan çok istiyoruz bir yandan sene sonu tutar mı yada aksine yeni bir olası kur hareketi sonucu bırak Highline Comfortline Passat bile bulabilir miyiz? Kafamızda deli sorular sizin anlayacağınız.

UmuT_CaN

Evet, karar verme durumunuz zor.

Sadece şunu öngörebilirim. Yıl sonu YDO bana göre %20-%25 seviyesinde artacak. En kötüyü düşünerek %20 diye sesli düşünürsek, sınırın 296.000 TL ye çıkması demek...

Araçların fiyatının düşmesini bence düşünmeyin. Yıl sonu kampanya yaparlar o ayrı ama liste fiyatlarını düşürmezler. (Hatta bırakın zam görmesin.)

Yıl sonunda 296.000 TL ye göre Passat alabileceğinizi düşünüyorsanız bekleyin. (Şuan liste fiyatları 350.000 TL diyor :( Hele yıl sonuna kadar zamlarda gelirse Ben kendi adıma alabileceğimi düşünmezdim.)

Kalp kırmaya degmez arkadaslar parası durumu olan gıtsın ıstedıgı aracı alsın.burada amac bırbırımıze destek olmak fıkır paylasımı yapmak.

oncelık olarak bebegın dogumu onemlı hele bır saglıkla dogsunda sonrasında aracı halledecegım ınsallah.Egea ve duster su an ıcın benım ımkanımı fazla zorlamayacak ıkı arac bakalım az daha bekleyecegım.

StratoS
Yıl sonu YDO nın %20-25 bandında olacağını hiç sanmıyorum.
Şu anda 5 ay geçti, yılın yarısına bir ay olduğu halde 5 aylık enflasyon %4.99
Büyük bir siyasi ve politik olumsuzluk olmadığı ve buna bağlı bir güvensizlik ortamı oluşmadığı sürece %15 i geçmez.

Ufukalp

Abi, geçtiğimiz yıl 2018 enflasyonu, % 20,30 olmuştu. Buna istinaden YDO %23,7 geldi.

Bu yıl orantı ile %10-%15 arasında gelirse enflasyon, ben YDO'nun %20-%25 bandında geleceğini düşünüyorum.

ugir

Eğer seçeneklerin Duster ve Egea ise, Duster al. Tepe tepe binersin. Mutlaka +3 yıl garanti ile.

Son düzenleme:
Benim tercihimde duster olurdu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

StratoS
2019 için YDO %27 değil, %23,73 oldu.
YDO tam yıl enflasyonu ile değil Kasım'dan Kasım'a 12 aylık enflasyona göre belirlendiği için de tam yıl enflasyonu ile aynı olmayabilir.
%20 enflasyon ile %27 YDO olmaz.

Ufukalp

Bilgisayarda Başka bir hesap yaparken, 23,7 yerine 27 yazmışım. Affetmiyorsun :)

Aralık değilde, net rakam yazayım:

20 enflasyon ile 24 oldu.

15 enflasyon ile 20 olur diyorum.

StratoS
Yok kaçmaz benden :)
Madem illa inada bindirdin sonucuna katlanacaksın.
En baştan anlatacağım:
Yukarıda bir hata yapmış kasımdan kasıma demişim.
Evet YDO genellikle Kasım ayında belirlenir ama Ekimden ekime 12 aylık enflasyon baz alınır.
2018 Ekim'de önceki yılın aynı ayına göre yıllık enflasyon %25,24 olmuştur.
2019 için YDO da %23,73
Yani enflasyondan yüksek YDO söz konusu değil.
Bu yılın kasım ayında ekimden ekime enflasyon ile belirlenecek YDO dediğim gibi olağandışı bir şey olmadıkça %15 i bile bulmaz. Çünkü 2018 Kasım enflasyonu - 1,44 (dikkatini çekerim EKSİ) Aralık enflasyonu ise -0,40 (yine eksi) olmuştur.
Bu veriler ışığında olağandışı bir şey olmadığını düşünürsek 2020 için YDO taş çatlasa %10 dur.
Var mı başka söyleyeceğin ? :)

Ufukalp

Evet, en son ekim rakamları alınarak YDO çıkıyor. Genelde yıl sonu maaş zamları vb az çıksın diye (ben böyle yorumluyorum) son 2 ay enflasyonu düşük/negatif çıkar. Zaten yıl sonu olması sebebiyle araç/perkende ve daha birçok sektörde stok eritme amacıyla indirim kampanyaları da yapılır.

Ama en son ekim verisine göre bakıldığı için bu durum YDO'yu etkilemez. 5 ayda %5 oldu. Ki seçimlerde dolayı YP baskı halinde ve çok artmadı dikkat edersen...

YP (Yabancı Para) artmadığı için ve bu sebeple başta petrol ve enerji faturaları da artmadığı için enflasyonu aylık %1 seviyesine getirdiler.

ANCAK,

1- Ay sonu seçim konusu kapanıyor.
2-Vergi teşvikleri bitiyor ki uzatacaklarını düşünmüyorum.
3- Ağustos Kurban bayramı et/gıda fiyatlarında min. %10 artış bekliyorum ki her yıl olağan bir durum.
4-YP'yi direk etkileyen dış politikada bilinmeyenler: Suriye konusu, Akdeniz Doğalgaz/Petrol Arama konusu sebebiyle Avrupa ile ters düşme, Amerika'yı anlatmaya gerek yok, ve diğer jeopolitik riskler.
5-İklimsel değişimlerden dolayı tarım üretimlerinde ciddi azalmalar yaşanıyor.
6-Yılın başında büyüme ve ekonomiyi canlandırmak için afaki artan Devlet harcamaları/KOBİ vb teşvikler yıl sonuna doğru durmak zorunda kalacak, bütçe açığı sebebiyle.

Bu maddeler ışığında, kalan 5 ay için aylık %1 enflasyon ortalaması olacağını düşünmüyorum. Ben Ekim ayına kadar %18-%20 civarı gelir, yıllıkta da %15 olur diye ısrarımı sürdürüyorum.

StratoS
Yan çizme bi dik dur bakalım :)
%15 benim rakamımdı kızıştırmak için öylesine 10 ları telaffuz ettim. Ama sana n'oluyor ki 20-25 bandından 15 e çakıldın. :D
İhtimaller üzerinden fikir belirtmişsin ama ben zaten olağandışı bir şey olmazsa dedim.
Önümüz yaz sebze ucuzlamış olsa da yaz meyveleri hızlı şekilde düşecek, ekime kadar da dikkate değecek bir çıkış olmaz.
Mayıs ayında da değiştirilmeyen Merkez Bankası yıl sonu enflasyon hedefi %14.6
Bu tutarsa bizim rakamımız Ekimden ekime olduğu için 12 yi geçmez.
Bunların hepsini bir kenara bırakalım, sen en başta YDO nun enflasyona paralel değil, enflasyondan yüksek belirlendiğini savunuyordun onu n'aptın ? :)

Ufukalp

Abi ne yan cizmesi...

Ben ilk yazımda enflasyon tahmini yapmadım ki?

YDO'yu tahmin ettim. Ve sözümün arkasındayım. %20-%25 arasını bekliyorum. En düşük 20 dedim.

Yıl sonu enflasyon 15 olur 10 olur. Benim onunla ilgili öngörüm yok. Çünkü yukarıda da ifade ettim, orada farklı hesaplar yapıldığını düşünüyorum.

Abi, geçtiğimiz yıl 2018 enflasyonu, % 20,30 olmuştu. Buna istinaden YDO %23,7 geldi.

Bu yıl orantı ile %10-%15 arasında gelirse enflasyon, ben YDO'nun %20-%25 bandında geleceğini düşünüyorum.

Bu yazımı birlikte tekrar okuyalım. Ben Kasım/aralıtka enflasyonu düşürdüklerini savunuyorum, bir önceki yazımda belirttiğim gibi, ve %20 gelen 2018 yıllık enflasyonuna istinaden YDO %23,7 geldi diyorum.

"Buna istinaden" demem, "YDO'nun enflasyondan yüksek belirlendiğini savunuyordum" anlamımı çıkarıyor?

Bu arada ben bir ekonomistim. Lütfen sende tepki gösterdiğim arkadaşlar gibi boşlukları olumsuz doldurmaya çalışma :)

StratoS
Ben ne söylediğini bilmez biri değilim.
Bana "ben şuyum, ben buyum" gibi ego yüklü cümlelerle gelme lütfen, ve bu konuyu da kapat. Çünkü kötüye gidiyor.

Ufukalp

Ben "lütfen" diyorum ve sen "Kapat" diyorsun. Ve emir edici tümce kullanıp bana egodan bahsediyorsun?

Yüzüm gülüyordu ama şimdi sana yazarken yüzüm gülmedi!

Kötüye giden bir şey yok. En fazla bir daha yazışmayız.

Dün araç bayilerini aradım fiyat aldım sizinle paylaşayım. (D SEGMENT)

DOĞUŞ OTO VOLKSWAGEN

PASSAT 1.6 TDI CONFORTLİNE - 151.000 TL
GOLF 1.6 TDI HİNGLİNE FULL - 142.000 TL
MEZ OTO VOLKSWAGEN
PASSAT 1.6 TDI CONFORTLİNE - 156.000 TL
GOLF 1.6 TDI HİNGLİNE FULL - LİSTE FİYATI 254.000 – 140.250 TL
BİKA BÜYÜKÇEKMECE
RENAULT TALİSMAN 1.6 DCİ 160 HP LİSTE FİYATI 241.000 – 127.000 TL
0532 791 17 68 SERKAN BEY
ALTUR OTOMOTİV YENİBOSNA
SEAT LEON 1.6 TDI XCELLENCE 147.850 TL
SKODA SUPERB 1.6 TDI PRESTİJ 2019 BEYAZ LİSTE FİYATI 284.000 TL – 154.750 TL
OPEL DEĞER MALTEPE
OPEL İNSİGNİA 1.6 CDTI EXCELLENCE 153.000 TL
OPEL ÇETAŞ BÜYÜKÇEKMECE
OPEL İNSİGNİA 1.6 CDTI 120. YIL 152.000

Aslında engelliler için ticari sı ıfa gıren berlıngo rıfter gıbı aracların muayenelerını uzun tutsalar vergı zaten verılmıyor ne guzel olurdu

ugir

Adı üstünde ticari, bu araçları türkiye dışında kimse günlük hayat için kullanmıyor.
Biz bi tuhafız.

evet mami ticari araç ama şu an piyasadakilerın b,c,d sınıfından asagı kalır yanı yok.ozellıkle bazı arkadaslarımız ıcın kapasıtelerı cok ıyı

StratoS

Bende anlamadım her bayi farklı fiyat söylüyor hata olabileceğinden değil de bayiye kalmış fiyatlandırma konusunda daha araştırmadım tek seferlik aramalar yaptım bayilere. Mesele renault talisman 129 dedi 127 - 126 yaparız dedi.

Bayiler ticari araç önermedi onlarda ötvleri düşük olduğu için. 5 yıl satamayacağınız için önermiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt