Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
melihbe

2018 modellerde aldı arkadaşlar. Ama 2019 larda dediğiniz gibi belirsizlik var. Bana göre engelliye uygun araç değil, boyutları ve bakım pahalılığı itibariyle. Ama Mercedes'e binmek benim hayalim diyorsanız, tasarımına aşık oldum diyorsanız alınabilir. Bende böyle almıştım :)
ousenmez

BMW-Merc-Audi gibi markalar ellerindeki araçlara göre konuşurlar. Elinde 2.18 yoktur, alınamaz der, 1 serisi vardır, onu verelim derler. Çünkü bu markalarda araç getirtmek 3-4 ayı buluyor ve geçmiş piyasa koşullarında kuru sabitleyebiliyorlarken, şuan kuruda sabitleyemiyorlar.

Yeni kasa bmw 1 serisi gelecek sanırım. O araçta çok hoş olmuş. Bakalım onda ötv durumu nasıl olacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ben otv indiriminin sona ermesinin fiyatları yukarı cekmesinden dokayı satışları düşüreceği ve bu sebepten satış firmalarının kampanyalarını arttıracagını düşünüyorum. Ayrıca 2.el piyasasındaki fiyatlarda artacak neticede bir engelli aracını satarken daha üst bir bedele satarken daha uygun bir fiyata araba alabilecek yıl sonuna dogru.

Arkadaşlar engelliler için araç alımı için kredi faizi avantajları varmı ? faizle yüksek 2.30 dan başlıyor :mad:

bfb_91

Araçlar yerli üretim olsa yani parçasını biz yapıyor olsak, bir nebze dediğiniz doğru. Ama bu kurlar ile indirim yapmaları çok zor. Zaten 0 faiz kampanyalar yapıyorlar, ancak kur kaynaklı indirimleri görüyoruz ki şuan onlarda çok çok azaldı.

10 ay önce Tuscon aldım, vergisiz ek aksesuarlı 123.000 tl ye geldi. Şuan ötvsiz 143.000 tl ye bırakıyormuş bayiler. 10.000 tl 2019 model diye zam yaptılar, kalan 10.000 tl yi de her ay kur kaynaklı ortalama 1.000 tl arttırarak yaptılar.

Yıl sonuna stok eritmek için sizin söylediğinize göre çok ciddi kampanyalar yapsalar bile ne karara satarlar bu aracı?
yilmazthm21

Maalesef faiz avantajı yok...

Tabiki karşılaştırdıgım durum otv indirimi oldugu süreç suanki duru m ve yıl sonunda olabilecek durum. Sene basına göre daha uygun olmayacagı zaten aşikar ama ötv indiriminin sonlanması bizi olumsuz yerine olumlu yonde etkileyecegini belirtmeye calıştım. Sektor bence cok iyi durumda değil bu otv indirimi bile satışları cok hareketlendirmedi. Bu durumda bahsettiğiniz gibi firmaların okadar kolay fiyat yükseltebileceklerini bunu bir fırsatcılık olarak gorebileceklerin sanmıyorum. Bu sebepten de kampayanların çoğalcagını düşünüyorum aslında.

Son zamanlarda ötv indirimiyle araç alan arkadaşlar varmıdır? Marka model tercihleri neler oldu?

Merhaba,
Son zamlardan sonra fiyat teklifi alan oldu mu ? Ayrıca daha önce konusu açıldımı bilemiyorum ama hurda indirimi ile ötv indirimi birleştirilebilir mi ?

Joizazaa

Hurda indirimi mevzuatla belirlenen tutarların, araçtan alınan ÖTV'nin içinden düşerek alınmamasıdır. Şuanda bu tutarlar 15-12.000 TL olarak uygulanıyor. Engelliler ise ÖTV'siz araç alıyor. Dolayısıyla Hurda indirimi engellileri etkilemez ve birleştirme gibi bir durum olmaz.

Selamlar,

Benim çok beğendiğim ve geniş hacimleri ile engelli arkadaşlarında takip ettiği bir araba ile ilgili yeni bilgiler geldi. Bence yıl sonu yeni limit ile bu yenilenmiş aracı mutlaka değerlendirmeli arkadaşlar. Tasarım çok daha iyi olmuş. İç mekanda hem klasik hem de teknolojik izler çok büyümüş, kısaca çok beğendim:

Skoda’nın Referans Modeli Superb Yenilendi

Tasarım ve teknolojik olarak daha da geliştirilerek yenilenen Superb, sınıfında referans noktası iddiasını daha ileriye taşıdı. Yenilenen Superb, Ekim ayında Türkiye pazarındaki yerini alacak.

skoda-nin-referans-modeli-superb-yenilendi.jpg

İlk jenerasyondan itibaren tasarım, konfor, genişlik ve düşük kullanım maliyetleriyle adından söz ettiren Superb, üçüncü jenerasyonunda şarjlı hibrit versiyonuyla da satılacak.

Skoda%20Superb%20kabin.jpg

Superb’in Türkiye için önemli bir model olduğunun altını çizen Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, “Skoda Superb bizim için oldukça önemli bir model. Türkiye pazarında her jenerasyonda giderek daha fazla sevilen Superb, markanın geldiği yüksek kalite ve ileri teknoloji seviyesini açıkça göstermektedir. Biz Superb’i markamız adına vitrin modelimiz olarak görüyoruz ve müşterilerimizin de beğenerek tercih etmesi bizi son derece mutlu ediyor.

Bu sene de sektördeki daralmaya rağmen bu yılın ilk 6 ayında 1646 adet Superb teslimatı gerçekleştirdik. 2019 ilk 6 ayında tüm sektörde yüzde 43,3‘lük daralma bizim de satışlarımızı etkiledi. Ancak yenilenen Superb ile bu başarının artarak devam etmesini hedefliyoruz.“

Skoda%20Superb%204.jpg

Yenilenen Superb, yeni teknolojilere, daha keskin tasarıma ve daha sofistike bir kabine sahip. Full LED Matrix farların yanı sıra birçok yeni teknoloijyle donatılan model, bir kez daha sınıfındaki referans noktası oldu. Skoda, Superb’in tasarımına da farklılık getirerek, özellikle ön bölümü dikkatli bir şekilde güncelledi. Yeniden tasarlanan ön tamponla birlikte aracın uzunluğu artırıldı. 625 litrelik bagaj kapasitesine sahip olan Superb sedan bir kez daha sınıfındaki geniş bagaj hacmini ve yaşam alanını sunuyor. Skoda’nın yenilenen ön panjuru da, daha büyük ve daha dikkat çekerken, tampon ile birlikte büyük bir uyuma sahip. Daha keskin ön farların yanı sıra arka bölümde de, LED farlarla birleşen yatay krom detaylar dikkat çekiyor. Aynı zamanda Superb’in arkasında logo yerine ‘ŠKODA’ yazısı yer alıyor. Opsiyonel ambiyans aydınlatmasının bir parçası olarak LED ışıklandırmalar, kapılar açıldığında zemine ‘ŠKODA’ yazısını yansıtabiliyor. Yenilenen Superb’de yeni 18 ve 19 inç alaşım jantlar, yeni renkler ve bir dizi yeni kişiselleştirme seçenekleri sunulacak.

Skoda yenilenen Superb ile birlikte yüksek konforu daha sofistike bir kabin ile buluşturdu. Gösterge panelinde ve kapı döşemelerinde kullanılan yein krom detaylar daha zarif bir görünüm sağlarken, yeni koltuk döşemeleri de eklendi.

Skoda%20Superb%201.jpg

Pratiklik konusunda sınıfının öncüsü olan Superb, yenilenen modeliyle daha fazla Simply Clever fikirleri sunarak hayatı kolaylaştırıyor. Yenilenen Superb’de kablosuz akıllı telefon şarj özelliği, akıllı bagaj düzenleme sistemi ve bagaj alanında yatay hareketli bir bar ile esnek düzenleme sistemi yer alıyor.

Skoda Superb’de altı motor seçeneği ve 10 farklı motor/şanzıman kombinasyonu sunulacak. Dizel motorlar arasında 120 HP’lik 1.6 litre TDI, 150 HP’lik 2.0 TDI ve 190 HP’lik 2.0 TDI seçenekleri yer alacak. Diğer yandan benzinli motor seçeneklerinde giriş seviyesinde 150 HP’lik 1.5 TSI, 190 HP’lik 2.0 TSI ve 272 HP’lik 2.0 TSI motorlar sunulacak. Otomatik şanzıman olarak ise 7 ileri DSG çift kavramalı tercih edilebilecek.

Superb’de yeni güvenlik teknolojileriyle birlikte Skoda’da ilk kez kullanılan güvenlik özellikleri de sunuluyor. Öngörülü Hız Sabitleyici sistemin son versiyonu, camda yer alan kameradaki görüntünün anı sıra navigasyon sistemini de kullanarak hız sınırlamalarını önceden belirleyerek otomatik olarak aracın hızını ayarlıyor. Yeni Acil Durum Asistanı ise çoklu şeride sahip yollarda acil durumda aracı otomatik olarak güvenli bir şekilde yol kenarına alabiliyor. Skoda Superb’de aynı zamanda Yaya Koruma özelliğine sahip Ön Asistan da yer alıyor.

Kaynak: Ototeknikveri

StratoS, merhaba kendi aracımı ancak satabildim. Şimdi ise bu bir ay içinde araç almam gerekiyor kızımı eğitime getirip götürmek için. Ailemize göre alınacak araç belli c segment sedan ve bütçeye göre alabileceğim araçlar Civic, corolla hybrid, octavia yani Max 125 k bütçe. Bu 3 araç için kıyaslama yapabilir miyiz?

Bir çok açıdan özellikle tekerlekli sandalye kullananlar için Skoda SuperB ve VW Passat Variant çok mantıklı seçenekler.

Bu tavsiyeyi sadece hacim değil kalite, satış sonrası hizmetler, değer kaybı gibi birçok kriteri dikkate alarak veriyorum. Alan üzülmez.

Özellikle otomatik vites tercih edenlerin söz konusu modellerin DSG şanzımanında yaşanması muhtemel sıkıntılar adına tüm bakımlarını aksatmadan "yetkili serviste" yaptırırlarsa ve hatta garanti uzatma paketi alırlarsa risk almamış olurlar. Satış sonrasında çıkabilecek muhtemel arızalarda tüketiciyi üzmeyecek hizmet politikaları var.

Burockjohn

Ben Octavia derdim. Hacim olarak ve kullanıcı incelikleri olarak diğer markalara göre önde bir araç.

Donanım ve motor hemen hemen her markada aynı sonuçlarda gibi...

StratoS, öncelikle teşekkür ederim. Ben de octavia yönünde düşünüyordum. Ancak, bu hafta başında mail yoluyla doğuş grubundan teklif istedim VW, seat, skoda için ve tiguan 1,6 dizel comfortline (cam tavan dahil 11 bin ekstra lı) yaklaşık 133 bin gibi bir teklif verdiler. Liste fiyatı vergiler dahil 273 bin. Bu motor seçeneğinde DSG seçeneği yok ama ay sonuna kadar bu modelde geçerli olan kampanya bana cazip geldi ve şartları zorlayarak kapora verdim. İlgilenenlere duyurulur..

Eğer sürekli şehir içi kullanım yapyorsanız toyota hibrite bakmanızı ve test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim artık bütün markalar hibrit üretinine geçiyor ve yavaş yavaş binek araçta dizelin sonu geliyor bende 1.5 yıl önce dizel golf aldım ama şu an hibrit alma şansım olsa hemen değiştircem

Hibridlerde bataryaların garanti süresi ne kadar arkadaşlar ? Malum 5 yıl aracı satamıyoruz, 5 yıl dolduktan sonra ikinci el fiyatları, alıcı potansiyeli vede batarya durumu nasıl olur ?

toyota hibritte 5 yıl / 100.000 km standart...

arkadaşımız "şehir içinde çok kullananlar için" demiş ama hibritte hem elektrik, hem benzin motoru var, bu yüzden sadece elektrik motorlu otoların menzil sınırlılığı bu hibrit otolarda yok... elektrik motorunun torku çok yüksek olduğundan doğrudan (yani, sıfırdan, park halinden) otomobil kalkış yapabilir, böylece marş motoruna gerek kalmaz, zaten toyota hibritlerde marş motoru yok...

Ben hybrid önermiyorum ve tavsiye de etmiyorum.

Hyrbid teknolojiyi, TV'lerdeki HD Ready'e benzetiyorum.

Şuan birçok araç direk elektrikliye geçiyor. Çok çok ilerde emisyondan dolayı fosil yakıtlar yasaklanırsa Hybridlerde işe yaramaz hale gelecek...

Toyota gibi markaların Hybrid satma sebebi Dizel geliştirmeye zamanları kalmadığı için ve yeni geliştirme maliyetleri artık kurtarmadığı içindir.

Bütün araçlar hibrite dönüyor yakında reneul captur hibrit helicek vw golf ve honda crv yi artık hibrit getiriyor ve yakıtları dizelle hemen hemen aynı hatta daha düşük yakıyor

önümüzdeki birkaç yıl içinde akü/batarya teknolojisinde devrim niteliğinde bir icat ya da keşif yapılmazsa elektrikli araç konusunda bir ara dönem olarak "hibrit" dönemi mecburen yaşanacak, çünkü tam elektrikli araç gelişiminde neredeyse her teknik öge çözümlendi, hatta bazı ögeler şimdiki fosil yakıtlı otomobil teknolojisinden kat kat başarılı şekilde çözümlendi, en basiti ve en başarılısı şanzıman sisteminde elektrik motorunun doğal yapısı sebebiyle çözüldü, sadece birkaç basit dişliyle karmaşık ve bozulmaya/aşınmaya eğilimli benzinli motor şanzımanlarından çok daha iyisi yapıldı, yine elektrik motorunun yüksek tork üretebilmesi park halindeki aracın hareket etmesini sağlayarak marş motorunu gereksiz kıldı, benzin motorlu araçlarda otomatik vites opsiyonel bir seçenekken elektrikli araçlarda otomatik vites/şanzıman o sistemin standart durumu...

ancak elektrikli araç konusundaki tüm bu olumlu gelişmeler ve çözümler akü kapasitelerinin menzil sınırlılığı, ve biten akünün yeniden şarjı için uzun zaman gerekmesi gibi engeller yüzünden bir noktada gelip tıkanıyorlar... benzinli araçlarda depo boşalınca 5-6 dakika içinde benzinlikte depoyu doldurabiliyorsun ama elektriklide ya aküleri şarj etmen gerekecek (bu da uzun zaman gerektiriyor) ya da benzinlikten benzin alır gibi yeni ve dolu akü alıp araca takman gerekecek, ama şimdiki elektrikli araçlarda akü/batarya hücreleri otomobilin şasisine kalıcı olarak yerleştirildiği için bu tür akü değişimi yapma imkanı yok... o zaman geriye mantıklı bir çözüm olarak hibrit araç teknolojisi kalıyor...

şu an benim gördüğüm yol haritası, avrupadaki otomobil sayısı çok olan zengin ülkeler (almanya, fransa, ingiltere, vb) 2050'ye kadar fosil yakıtlı araçları trafikten ve üretimden kaldıracakları yönünde... söylediğim gibi, akü kapasitesi / menzil sorunu aşıldığı an otomotiv firmaları elektrikli araç üretimi sağanağı başlatacak...

hdoa

Yazınızı göremedim?
katrancalı akın16

Yazılarınız geçmişte kaldı. Yeni teknoloji haberlerini şuan işi bu alan insan bile takip edemiyor.

Batarya sorunu çözüldü, şarj hızıda çözüldü. Ama aynı anda 10.000 aracın hızlı şarjdan elektrik alması sonucu şehir şebekelerinde olası sorunlar ile ilgili alt yapı çalışmaları yapılıyor.

Hatta aracın durmadan yoldan direk şarj alması ile ilgili yatırımlar bile yapılıyor.

Benim konum Hybrid araçların bir geçiş aracı olarak önümüzdeki dönemde fosil yakıtlı araçlardan bir farkı kalmayacağı idi. Bununla ilgili zaten haberler gelmeye devam ediyor.

BMW'nin hyrid kullanmadan direk elektriğe gececeği ile ilgili haberi okumuştum 2 gün önce...

Bu arada yine geçtiğimiz günlerde aşağıdaki şekilde haberler çıktı.

BMW yöneticisi: “Elektrikli araç teknolojisine geçiş konusu fazla abartılıyor”

Alman otomotiv devlerinden BMW’nin Ar-Ge müdürü Klaus Frölich, Motoring adlı siteye verdiği bir röportajda; şirketin elektrikli araç geliştirmek için milyonlarca dolar harcadığını ancak sürücülerden beklenen talebi göremediklerini ifade etti.
2020’lerin başında Avrupa’nın da dâhil olduğu önemli pazarlarda yürürlüğe girecek katı emisyon düzenlemelerine uymak için portföyüne elektrikle çalışan daha fazla araç eklemesi gereken şirket, anlaşılan bu durumdan pek memnun değil. BMW, eleştirilerini yakın gelecekte elektrikli otomobil satışlarının benzin ve dizelle çalışan araç satışlarını geçemeyeceği tezi üzerine oturtuyor.

Arkadaşlar merhaba 2020 Ocak da ÖTV sınırı ne olur sizce.300 bin olur mu

StratoS

[FONT=sans-serif][FONT=Helvetica][FONT=inherit][FONT=inherit]Dostlar eski bir konuyu tekrar tartışmaya açmak istiyorum. Burada ki bazı arkadaşlar sorunsuz bir şekilde ötv siz araç aldıktan bir süre sonra ötv farkı geri istenmişti böyle sıkıntı çeken çok arkadaş vardı bu hala devam ediyor mu? konu ile ilgili sorun yaşayan arkadaşların mesajından örnekler atayım buraya daha iyi anlaşılsın.[/FONT][/FONT]
[/FONT][/FONT]

[FONT=sans-serif][FONT=Helvetica][FONT=inherit][FONT=inherit]surun yaşayan arkadaşlar:[/FONT][/FONT]
[/FONT][/FONT]

[FONT=sans-serif][FONT=Helvetica][FONT=inherit][FONT=inherit]ÖRNEK 1-Tam 1 yıl önce, sol alt ekstremite polio sekeli rahatsızlığımı belirten ve "özel tertibatlı araç kullanması uygundur" ibareli raporla ve 10,02 kodlu ehliyetimle hiç sorun yaşamadan ötv muafiyetli araç satın aldım. Ancak bugün, vergi daresinden gelen tebligatta geriye dönük tüm ötv ve mtv ler ile bu vergilerden daha yüksek tutarda ceza ile karşılaştım.[/FONT][/FONT]
[/FONT][/FONT]

[FONT=sans-serif][FONT=Helvetica][FONT=inherit][FONT=inherit]Vergi dairesine gittim ve söylenene göre, ilgili rapor bu haktan yararlanabilmem için yeterli değilmiş. Bakanlık inceleme sonrası bu kararı vermiş. 30 gün içerisinde uzlaşma talep edersem ana borcu komple, sadece ceza rakamının % 20 sini ödeyecekmişim. Bu bile ciddi bir rakama tekabul etmekte,. Mahkeme yolunu seçtiğimde olumsuz netice alırsam uzlaşma şansımda kalmıyormuş.[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][FONT=sans-serif][FONT=Helvetica]
[/FONT][/FONT]

[FONT=sans-serif][FONT=Helvetica][FONT=inherit][FONT=inherit]ÖRNEK 2-şubat ayında. ötv ve mtv ile cezaları toplam 60 bin ceza yazıldı bana. Şanslı yanım vergi affından yararlanmam oldu, böylelikle peşin ödemede cezayı 14 bine kadar düşürdüler. bana ceza yazılmasının nedeni " En son rapor dikkate alınır" mevzuat maddesinden dolayı yani ben 2005 deki raporumu gösterdim araç alırken ama benim 2009'da da raporum vardı yüzde 88 oranında. bizimki ceza bakımından aynı olsada içerik olarak biraz farklı.
[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

[FONT=sans-serif][FONT=Helvetica][FONT=inherit][FONT=inherit]ÖRNEK 3- vergi dairesinin tamam alabilirsiniz deyip ötv istisnalı olarak verdiği araç için 9 ay sonra bakanlığın kararına istinaden ötv ve mtv borcu çıktı.[/FONT][/FONT]
[/FONT][/FONT]

[FONT=sans-serif][FONT=Helvetica][FONT=inherit][FONT=inherit]Bunun gibi çok mağdur arkadaş var, ilk başta sorun çıkmadan ötv indiriminden faydalanarak almışlar araçlarını ama bir süre sonra bunlar gelmiş başlarına. Vergi dairesi ilk başta niye onay veriyor madem ötv den yararlanamıyorlarsa.! Bu konuda ne yapılmalı kendimizi garantiye almak ileride böyle bir şeyle karşılaşmamak için.

Özelge bu sorunu çözüyor mu?

Her İlin kendine ait Vergi dairelerine de Özelge yazabiliyoruz ama bazı arkadaşlar; ''onlar bile garanti değil en iyisi direk Ankara'ya yazmak gerekiyor Özelgeyi'' diyor. Siz ne düşünüyorsunuz Ankara' ya yazılan özelge kesin çözüm mü? Ankara ya direk bakanlığa mı yazıyoruz özelgeyi nasıl oluyor bu konuda bilgisi, tecrübesi olanlar yardım etsin lütfen..

ÖTV için aldığım raporlarımı bırakıyorum onlarıda yorumlarsanız sevinirim :[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...c5&oe=5DA212F9
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...d7&oe=5DA1D9EB
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...5b&oe=5DAF7FBB

Yazım buydu hocam.

Bu yazıyı yazdıktan birkaç gün sonra [FONT=sans-serif]örnek özelge raporlarına baktım hiç ümidim kalmadı vallaha. kimler ne rahatsızlıklarla özelge doldurmuş ama onlara bile red kararı vermişler banada red verirler kesin. Enteresan yanı ben bu raporları geçen sene aldıktan hemen sonra bayiye gidip sordum, bayi sorumlusu bu raporla alabileceğimi söyledi bende ona vergi dairesine de sorun bi dedim. oturduğum ilin vergi dairesine sordular ve vergi dairesi de onay vermiş alabilir demiş ama burada vergi dairelerin onayıyla araç aldıktan bir süre sonra sorunlarla karşılaşan arkadaşları görünce vergi dairesi onay vermiş olsa bile almadım araç. işi garantiye almak için Ankara ya özelge dolduracağım şimdi ama örnek özelgelere bakınca pek onay geleceğini sanmıyorum.

Bu bahsettiğim konularda senin fikrini almak isterim hocam baya tecrübelisin. [/FONT]

Esatbey

Bu konuda hep takdir ettiğim bir kişi ile karşı karşıya geldik. Bu yüzden çok bukonuya girmek istemiyorum. Benim tahminim %20 ye yakın. 300 olmasa bile 280-290 baremine çıkacağını düşünüyorum. Bakalım :)

hdoa

Telefondan yazıyorum, yazınıza kısaca madde madde cevap vereyim:

1-Belli bir süredir bu şekilde ÖTV talep edilen 1-2 arkadaş duydum. Sistematik birşey görmedim, duymadım.

2-Özelge elbette sorunu çözmez. Ama elinizi oldukça kuvvetlendirir. Yani olası mahkeme durumunda özelden var nasılsa kazanırım demeyin. Ama özelde varsa sizi nispeten koruduğunda söyleyebilirim.

3- Ankara dan özelge isteyeyim diye birşey yok. Siz bölge vergi dairenize/ defterdarlık başvuracaksınız, onlar karar veremezlerse Ankara’ya soruyorlar. Ama İnanın Ankara’ya sormaları çok iyi değil, çünkü 6 ay cevap bekleyenleri biliyorum, hatta daha bile fazla...

4- Özelgeler kişiye özeldir. Umudunuzu kaybetmeyin. Elbette örnekler yol göstericidir ama bu direk olmaz anlamı taşımaz.

İçinizde şüphe varsa bölge trafik vergi dairesine gidip görüşebilir, defterdarlık ÖTV birimine gidip özelge doldurabilirsiniz.

hdoa

tam olarak ne yazması gerekiyormuş ki? sol alt extremite cp sekeli benimkide mtv için kabul edildi ama 5-6 doktor noroloji ve fizik tedavi ve ortopedist de yazmıştı. Şimdi garip bir durum sol alt extremite de ne olursa kabul ne olursa red oluyo yani.

StratoS

Hocam Ankara dan gelecek onay ile yani olumlu özelge ile ne gibi bir sorun yaşanılabilir? siz o özelge bile garanti değil demişsiniz fakat burada bir mantık hatası var. Bu sorunu yaşayan arkadaşların özetle olayı şudur '' bu arkadaşlar kendi oturduğu ilin vergi dairesine gidip vergi dairelerin Ankara ya sormadan kendi insiyatifini kullanarak onay vermesi ve bu şekilde kişi ötv siz araç aldıktan bir süre sonra Ankara o kişinin raporlarını inceleyip red vermesidir. yani vergi dairesi en başta kenedi insiyatifini kullanmadan direk ankaraya özelge yazsaydı Ankara bu rapora red kararı verecekti ve en başta aracı alamayacaktı sonradan da böyle mağdur olmayacaktı bu arkadaşlar. Kısacası bu sorunu en başta çıkaran Ankara zaten. Bende o yüzden Ankara ya yazılacak özelge olumlu gelirse o saaten sonra bir sorun çıkmaz son karar merci Ankara sonuçta onlarda ötv den yararlanabilir diyorsa kim sorun çıkaracak? siz bu durumda bile sorun çıkabilir demişsiniz.

Kendim den de örnek vereyim, ben bu raporu geçen sene aldım ve hemen ford bayisine gidip oradaki görevliye sordum albilirsin dediler ben yinede vergi dairesine sorun dedim onlarda gidip bulunduğum ildeki vergi dairesine sorular o vergi dairesi de ötvden yararlanabilir demiş kendi insitatifini kullanarak. e ben şimdi bugun araç alsam yarın Ankaranın ''biz sizin rapounuzu inceledik bu raporla ötvden yararlanamazsınız deyip aldığım aracın vergisini isterse ne yapacağım ben aynı bu arkadaşların başına geldiği gibi. o yüzden diyorum ilk başta ankaraya özelge yazmak herzaman daha garanti ve mantıklı oradan onay gelirse o saaten sonra kimse ''sen ötv den yararlanamıyormuşsun ötv farkını geri öde'' diyemez.

Son olarak raporlara baktınız mı acaba? baytıysanız bu raporlara göre alabilirmiyimz sizce. raporda eksikibareler de var maalesef mesela sol ayak bileğimde de hareket kısıtlılığı var onu eklememişler yada fizik tevi dokotoru muyene ettikten sonra onu hiç yazmamışta olabilir.

internet üzerinden özelge yazacağım süre önemli değil nasıl yazabilirm acaba?

ousenmez
mtv kabul edildi derken? mtv ötv ikisi aynı nada kalkıyor zaten. raporda çok kesin tanılar yazması gerkiyor örnek özelgeleri inceledim hep.

ötv si % 60 olan araçların vergililer dahil satış fiyatı kaçliradan başlar.
malum 16 ya kadar ötv si yüzde 60 olanlar bizim için araç alımında daha karlı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt