Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mustafa-toprak 220 bin diye biliyorum, bunu her hangi bir araç için bayiyi arayıp paketlere göre hangi vergi diliminde olduğunu sorabilirsiniz..

hdoa

Yazını yeni fark ettim. Daha doğrusu cevap verdim sanmıştım...

Ben şunu belirtmek istedim, Özelgem var, tamam her şey bitti diyemiyoruz. Özelge size özgü vergi dairesinin yanıtını temsil etsede, biz yanlış karar vermişiz, gel sen ÖTV'yi iade et de diyebilirler.

Vergi dairesi kendi insiyatifini kullanarak onay vermez. Bana anlatılan, engellilik durumununun direk kanunda yeri varsa ve eğer muammalı durum mevcut ama örnek/emsal olumlu kararlar varsa biz karar veriyoruz yoksa direk sistemden Ankara'ya gönderiyoruz denildi. Yani insiyatif alıyoruz vb birşeyden bahsetmedi Müdür.

Raporunuzda bakamadım, güvenlik gereği açmıyor sistem.

ÖTV istisna sınırının belirlenmesinde yapılan değişiklik!

Arkadaşlar ÖTV istisna tutarına dair yazılan mesajlardan anladığım kadarıyla, herkes istisna limitinin her yıl yeniden değerleme oranında artırılacağını, Cumhurbaşkanı'nın sadece yeniden değerleme oranını %50 ye kadar artırabileceğini sanıyor ki, mevcut düzenlemeye göre bu doğru değil.

700 sayılı KHK ile yapılan ve 9.7.2018 tarihinde yürürlüğe giren değişikliğe göre Cumhurbaşkanı'nın artırım yetkisi yeniden değerleme oranının %50 si değil, yeniden değerleme oranına göre belirlenen sınırın %50'sine kadardır.

Yani Cumhurbaşkanı bu yıl için halen 247.000 TL olan sınırı 370.000 TL ye kadar çıkarabilme yetkisine sahiptir.

Bu yetkisini kullanır ya da kullanmaz bilemem elbette ancak limit artırım taleplerimiz artık daha kolay yerine getirilebilir. Zira en azından bu sene için 370.000 TL ye kadar kanun değişikliği gerekmiyor.

Bilgilerinize sunulur.

Av. Hüseyin İlik

Hüseyin İlik

Önemli bir yorum. Dediğiniz gibiyse evet, hep birlikte direk Cumhurbaşkanlığı'na yazıp, sınırın arttırılması talep edilebilir. Ben bu konuda bir çalışma yapıyordum, daha da geliştireyim.

Teşekkürler.

StratoS

Hocam, limitin artırılması yetmez, suistimale sebep olan madde değişmediği sürece bu sorunlar hep karşımıza çıkacak.

Mami Junior

Abi haklısın da, o madde yeni geldi biliyorsun. Ve meclisde ne kavgalar oldu. Yasa yapıcılar (Çoğunluk diyelim) böyle düşünüyor. Şuanda bu maddeyi kaldırmak bana çok zor geliyor. Bu yüzden kolay yoldan, geçici çözümü düşünüyorum.

StratoS

2 sene sonra yine ortalık başkası adına alınmış mercedes bmw kaynıycak.

Yine kanun yapıcılar "bunlar lüks arabaya biniyor" diye kanun teklifi verecekler.

Mami Junior

İyi de onları alamıyorsun ki. Bir 5.20 almak istediler insanlar madur oldu. Ancak 1 serisi, A serisi vb alınabiliyor?

bu ufe rakamının ekim sonu göstergesine göre yeniden degerleme yapılıyor ise , 2020 ocak başında o limite göre 2019 model araç alınması mümkün mü? Eğer mümkünse engele göre ek bazı paketler eklenebiliyo mu eski model araca yoksa artık üretilmiş diye boş haliyle mi geliyor? bu konuda bilgisi olan var mı?

ousenmez

Kasım ayında açıklanıyor. Dolayısıyla Aralık ayında da alabilirsiniz. Belki özel üretim araç olmaz ama üretim planında olan paketli araçlardan alabilirsiniz.

ousenmez albatros_070

Otomotiv de genel bir kural vardır. Aralık ayında çoğunlukla araç teslim etmezler. Çünkü Ocak ayında Bandrolü vardır. Bu yüzden araç bekletilir, Ocak ayında işlemleri yapılır. Dolayısıyla bizler içinde bandrol yani MTV durumu olmasa bile 1 Ocak için aracı stokta bekletebilirler. Sonuçta resmi olarak çıkan bir karar var. (Belki bir miktar kaparo isterler.)

redkit

Resmi gazetede yayımlanıyor, ben işim gereği her gün takip ediyorum. Kasım ayında sizde takip edin. Zaten çıkar çıkmaz gerek Forumdan gerekse internetten haberiniz olur.

Resmi rakam yıl sonu söyleniyor.
Geçen sene öyle olmuştu en azından.

citroenin c5 air cross suv modeli geliyormuş,140-160 bin arası fiyat söyleniyor, citroenin suv lerini deneyen oldu mu burada?

citroenin c5 air cross suv modeli geliyormuş,140-160 bin arası fiyat söyleniyor, citroenin suv lerini deneyen oldu mu burada?

Geçen gün Kartal Tekkar bayiisinde test sürüşü yaptım.Parkur çok kısa ve arka sokaklarda olduğu için performans değerlendirmesi yapamadım malesef.Aslında parkurun kısıtlı olmasından hiçbir şey anlamadım sayılır :) Tek söyleyebileceğim süspansiyonları bir suv için gayet iyi.Bagaj ve arka koltukların diz mesafesi çok iyi.

En dolu paket dizeli 246000 tl fiyat veriyorlar.Sınırda tutabilmek için avrupa'da bulunan aşağıdaki donanımları burada opsiyonlu satıyorlar.
*Otoyol sürüş destek sistemi (bunun için uyarlanabilir hız sabitleme, akıllı far asistanı gibi şeyler var sanırım.fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 4300 tl idi)
*Park asistanı
*360 derece görüş
*Connected Cam
*Elektrikli hafızalı koltuklar (20 bin)

Opsiyonsuz Shine paketindeki donanım yeterli ve konforlu bence.Lansman fiyatlarını kaçırmamak isterdim ama aracımı 1,5 ay sonra satabiliyorum.Belki yıl sonunu bekleyip gelecek indirimlerle bir kaç opsiyon satın alıp 5 yıl keyifli şekilde binilebilir.

Shine paketini youtube'da inceleyebilirsiniz, test sürüşü vidyoları var.

Bu aracın 5 yıl sonraki akıbeti ne olur ? C3 aircrossların satışı ne alemde acaba, bu araç bana pek tutunamaz gibi geldi. Araçta hoşuma gitti.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İkinci el kaygınız varsa yılbaşını bekleyin derim.Muafiyet sınırının artması ile 3008 bakarsınız.

@ousenmez

Suzuki S-Cross var bende. Takas yaparız dediler ama fiyat için Pazartesi dönecekler. Ülkedeki bu enflasyon ve kurlar olduğu sürece hiçbir araç uzun vadede zarar ettirmez.
Aldığımda liste fiyatı 68bin idi şuan 77-80'e okuturum gibime geliyor.Başka bir marka aracım olsaydı aradaki makas daha çok açılırdı.

Bende var şuan bi araç. Açıkcası ben mercedes a kasa sedan, hatchback yada mini cooper countryman düşünüyorum. 5 yıl önce o klasmanda bi araç almadığıma pişmanım. Ben aldığım zaman benim araçla benzinlileri aynı fiyattaydılar şuan ikinci elleri uçmuş. Ben tek kişiyim tabi büyük aileler için pejo reno citroen suv bakılabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yıl sonuna kadar 25 model yolda...

Auto Ajans'ın haberine göre 25'ten fazla yeni model ile versiyon 2019 son dört ayında tüketicilerin beğenisine sunulacak.
- Audi, son çeyrekte yeni A4'ü piyasaya sürecek.
- Yılın son 4 ayında BMW 1 Serisi, makyajlı X1 ve 8 Serisi Gran Coupe gelecek.
- Citroen, Avrupa'da önemli satış başarısı yakalayan C5 Aircross'u eylülde showroom'larda sergilemeye başlayacak.
- Ford, Gölcük fabrikasında üretilen Transit, Transit Custom ve Tourneo Custom'ın hibrit versiyonlarını yılın son çeyreğinde yollara çıkarıyor. F-150'den ilham alan Ranger Raptor da ekimde satışta olacak.
- Honda Türkiye'nin Şekerpınar fabrikasındaki bantlardan inen Civic Sedan makyajlanıp eylülde satışa sunulacak.
- Hyundai, İzmit fabrikasında üretilecek yeni i10'u yıl sonuna yetiştirmeyi planlıyor.
- Lexus, coupe LC modelini ekimden itibaren İstanbul ve Ankara showroomlarında sergilemeye başlayacak.
- Mercedes-Benz Türkiye, yeni GLC ve GLC Coupe ile AMG CLA 35 4M-45 S 4M modellerini eylülde satışa çıkaracak. AMG A 45 S 4M ile A 250 Hatchback'i ekimde tüketicilerin beğenisine sunulacak.
- Peugeot, kasımda uzun zamandır beklenen 508 sedan modelini pazara sunacak.
- Ana üretim merkezi Oyak Renault'nun Bursa tesisi olan yeni Clio, ekimde yollarda olacak.
- Skoda, amiral gemisi Superb'i ekimde üketicilerle buluşturacak.
- VW Binek Araç, eylül başında makyajlanan Passat'ı satmaya başlayacak.
- VW Ticari Araç, kasım başında yeni Transporter'ı ithal edecek.
- Volvo, yenilenen XC90'ı eylülde satışa sunacak.

halil385

Abi niye alamayalım?

1 Serisi alınabilir, C5 arkadaşlar bakıyorlar şimdiden kopara verenler var. Tourneo Custon sınırlar dahilinde alınabilir.

İ10 ve Civic Sedan zaten alınabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt