Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
halil385

Evet, benim engelliliğim ile ilgili hiçbir şey karşılamıyor sizin gibi. Umutsuzluğa kapılmayalım...

StratoS

hocam senin konu hakkında bilgin var mı bilmiyorumda, belki vardır.Şu skoda karoq suv de 1.0 benzinli dsg modeli türkiye ye hala geliyor mu yoksa artık sipariş almıyorlar mı.Ben de daha konuşamadımda tel de çok baştan sağma cevaplar veriyorlar.

ousenmez

Selam,

Birebir bilgim yok. Ama fiyat listesinde yer alıyor. Satmasalar fiyat listesinde olmazdı. Bayi elinde yok diye, getirmiyoruz 1.5 alın vb. diyebilir. Tek bir bayiden fiyat almayın.

Selam iyi günler, benim kayınbiraderim %69 engelli, raporu 2007 yılında süresiz olarak verilmiş ve devletten yardım alıyor. Ben onun üzerinden araba almak için raporu yeniletmek istiyorum fakat yeniletelim derken ya oran düşer aldığı yardım giderse diye korkuyorum. Bir kaç kişiyle konuştum o yıl ki oranlar şimdi daha çoğaldı dedi yani aynı engele daha yüksek oran veriyorlarmış bu doğrumudur? Bir de aracı ben kullanabilir miyim? Eşimin kardeşi oluyor kendisi.

Buradaki arkadaşlara sormak isterim ekim sonunda on kik aylık ortalamalara göre ydo belirleniyor.Yani kasım sonrası az çok 1 ocak için faturalı sipariş geçebiliriz gibi. Ocakta piyasada olaganüstü bir sey olurda mesela siparişteki aracın satıs fiyatı limiti aşarsa da kaporamız vs yanar. Bu kaporalar genelde kac lira oluyor piyasa teamüllü nedir?

ousenmez

Firma ile sözleşme yapıyorsunuz. Yani ben kaparo gönderdim, ayır gibi bir şey yok. Her şey elbette resmi oluyor. Eğer bahsettiğiniz olağan üstü durumlar olursa paranız iade ediliyor.

Örneğin BMW 5 serisinde olmuştu. Vergi Dairesi araçların satışına izin vermedi. Distribütör para iadesi yaptı ama herkes, ben aracımı değerinin altında acilen sattım, diyip sıkıntı yaşamıştı.

Siz zaten araç baktığınız için yani olağan üstü satış yapmayıp, beklediğiniz için maddi anlamda bir sıkıntı olmaz.

Merhaba
Eski aracımın 5 yılı dolması sebebiyle satıp yeni bi araç almayı düşünüyorum. Ehliyetimi henüz yenilemedim, yeni ehliyetlerde galiba aparat kodları vs yazıyor. Araç alırken eski ehliyetimle işlem yapabilirmiyim yoksa ehliyetin güncellenmesi zorunlu mu?

bfb_91 yeni ehliyet ile başvurman gerekiyor eski ehliyetin geçerliliği olsada vergi dairesi eski ehliyeti kabul etmiyor

Mehmetyilmaz

Abi mevzuat gereği vergi dairesi kabul ediyor. Ama özel tertibat proje onayını veren TSE kabul etmiyor diyelim. Ne fark var dersen, otomatik vites özel tertibat sayılan sürücüler H sınıfı ehliyetleri ile 2020 sonuna kadar araç alabiliyor. Ama özel tertibat yapılacak olan araçlar TSE onayına gittiği için onlarda yeni ehliyet isteniyor. Böyle ince bir ayrım var.

---------------------------------------------------------------------

Bu arada ben bir otomobil haberi vermek istiyorum. Yeni Hyundai İ10 tanıtılmış. En uygun fiyata satılan 0 araç olması sebebiyle incelediğim bir modeldi.

Yeni modelin tasarımını daha çok beğendim diyebilirim.

Resimler:
6529479886-yeni-hyundai-i10-resim-galerisi-03092019.jpg

6529329395-yeni-hyundai-i10-resim-galerisi-03092019.jpg

6529175603-yeni-hyundai-i10-resim-galerisi-03092019.jpg

6529431756-yeni-hyundai-i10-resim-galerisi-03092019.jpg

6529127183-yeni-hyundai-i10-resim-galerisi-03092019.jpg

6529381232-yeni-hyundai-i10-resim-galerisi-03092019.jpg

6529396660-yeni-hyundai-i10-resim-galerisi-03092019.jpg

Haber:

Yeni i10 uzun zamandır hazırlanıyordu ve son aylarda birkaç prototip görüntülenmişti. Avrupa'da geliştirilip üretilen model bir dizi kapsamlı iç ve dış modifikasyondan geçirildi.

Yeni i10'un dinamik görüntüsü ilk bakışta herkesi etkiliyor. Hyundai tasarımcıları çatıyı 20 mm indirdi ve otomobili 20 mm kadar genişletti, böylece küçük hatchback daha hoş bir şekil kazandı. Ek olarak, model yeni tasarlanmış isteğe bağlı 16 inç alaşım jantlar kullanıyor.

Ön tarafta yuvarlak LED gündüz farlarının bulunduğu geniş bir ön panjur görülüyor. Yan kısımlar oldukça kaslı ve ön fasyaya mükemmel şekilde uyum sağlıyor. Dikkat çeken noktalar arasında, X şeklindeki C sütunları ve kontrast kanat aynaları da bulunuyor. Model on farklı renk seçeneğiyle sunulacak; Ejderha Kırmızısı, Pirinç, Aqua Turkuaz, Hayalet Siyahı, Kutup Beyazı, Yıldız Tozu, Şık Gümüş, Şampiyon Mavisi, Domates Kırmızısı ve Kayrak Taşı Mavisi. Müşteriler ayrıca, kontrast için Siyah veya Kırmızı renkte boyanmış bir tavan tercih edebilecek.

Kabinde genç görünüm devam ediyor. Üç kollu basit bir direksiyon simidi ve Apple CarPlay ve Android Auto destekli 8.0 inç renkli bir dokunmatik ekran var. Hyundai ayrıca konsol ve kapı panellerinde ilginç bir 3D 'bal peteği' tasarımı yaratmış. Yeni i10 dört veya beş kişilik iki versiyonla sunulacak.

Tamamen yeni i10'da bulunan temel güvenlik özellikleri arasında İleri Çarpışma Önleme Yardımı, Uzun Far Yardımı, Şerit Koruma Yardım Sistemi, Sürücü Dikkat Uyarısı ve Hyundai'nin SmartSense aktif güvenlik paketinden Akıllı Hız Sınırı Uyarısı yer alıyor.

İlk etapta iki adet motor seçeneği piyasaya sunulacak. Bunlardan ilki, 66 hp güç çıkışı ve 96 Nm tork sunan 1.0 litrelik MPi üç silindirli motor. İkinci seçenek ise 82 hp güç çıkışı ve 118 Nm tork ile daha büyük 1,2 litre MPi dört silindirli motor. Her iki motor da beş ileri manuel şanzıman veya beş ileri otomatik otomatik şanzımanla eşleştirilebiliyor.

Kaynak: Ototeknikveri

@StratoS güzel kardeşim bilgilerin ve fikirlerin çok faydalı ve bundan yararlanabliyorum en azından ben öyle düşünüyorum ,ama bazen bazı konularda fazla iddacısın gibi geldi bana :) .

sen ehliyeti nezaman değiştidin bilmiyorum ama ben mart ayında arabamı almadan hemen önce yani oda 2019 şubat sonuna denk geldi özellikle kendim sordum vergi dairesine (bizim ötv ile alakalı vergi dairesi ümraniye vergi dairesi ) kesinlikle eski ehliyetleri kabul etmediklerini yeni olan üzerinde kodların olduğu ehliyetleri kabul ettiklrini söylediler ,malesef alamıyoruz ehliyeti değiştirmeden ben sol ayak polio sekeliyim sadece otomatik vites kullanıyorum aparat yok ama kabul etmiyor adam işte . ( bu konuştuğum memur düzenliyor ve kabul ediyordu evrakları direk birinci ele gittim yani müdürden önceki adam ) kaldıki başımdan da geçmiş olay var .

halada bu yazdığımın üzeerine yine yok abi memur yanlış biliyor yada sen yanlış anlamışsın gibi bişeyler dersen pes artık derim sana :)
ve bu yazdığım kesinlikle sadece bana değil başak arkadaşlarada yapıldı hatta bu forumdada bir çok arkadaş ehliyetini yenilemek zorunda kaldı bunlarda sadece otomatik vites kullananlardı .yeni araba almak eski ehliyetlerin geçerliliğinin devam ettiğini biliyoruz onlarda biliyor ama kabul etmiyorlar işte. tıpkı elimizde geçerli sağlık kurulu raporu olmasına rağmen hastanelerin bu raporları sırf işgüzarlıktan dolayı engelli veri bankasına geçirmek istememeleri gibi zamanında otomatik vitesin aparat yerine geçmesi gerektiğini anlatıp falanca kişilerin anlamaması gibi vs vs . Belki İzmirde kabul edşyorlardır ama İstanbulda etmiyorlar

Son düzenleme:
Mehmetyilmaz

Abi ben okumadan bilmeden hiçbir konuda iddalaşmam. Yasal olarak alınabiliyor. İzmir'de alan arkadaşları da biliyorum. Ama farklı bölgelerde verilmiyorsa, birşey diyemem. Sonuçta kararları Vergi Dairesi veriyor.

Bu konuda mücadele veren bir arkadaşımız vardı ve mevcut H ehliyti ile aracını almıştı. Ancak farklı bir bilgisayarda olduğumdan başlığı bulamadım.

@StratoS bende biliyorum yasal olarak almamız gerektiğini hatta bende senle hem fikirim. ama unuttuğun bişey var bizim ülkemizde yasalar heleki engelli yasaları bırak şehirler arası değişmeyi memurdan memura bile değişiyor ben bunu anlatmaya çalışıyorum ,başımdan birebir geçti diyorum, sana hangi vergi dairesi olduğunu dahi veriyorum hatta burada bende değiştirmeden önce başka arkadaşlardan öğrenmiştim ve bende senin gibi olurmu öyle şey daha ehliyetimin zamanı var deyip itiraz etmiştim ama önce araç bayilerinden ret cevabı aldım araç bayilerindeki temsilcilere hiç bir zaman güvenmem bu arada ,gittim birde kendim memurla yüz yüze konuştum kabul etmiyoruz dedi adam . daha nediyim ben, Ümraniye vergi dairesinden işini halledicek arkadaşlara eski ehliyetinizle araç almaya başvurun kabul ediyorlarmı diyeyim. olmuyor işte adam kabul etmiyor ,ve ben senin dediğin o mesajı hatırlıyorum eski ehliyetle alan kişiyi sadece o değldiki daha bikaç arkadaş vardı eski ehliyetle alan ,ama işte yine yine tekrar söylüyorum bizde kanunlar şehirlerarasını geçti memurlar arası oldu artık. örnekte verdim sana ,hatta şuanda olmakta . belgeli ankaradan onaylı sağlık raporumu hatta hastanenin kendisinin verdiği sağlık raporunu yine kendi hastanesi kabul etmiyor işlemiyor engelli veri sistemine ,işin komik tarafı kanunda açık açık belitrmiş yeni belgeye göre eski belgeleri işleyip sisteme geçireceksin diyor ,ama hastanedeki memur yok ben yapamıyorum diyor yeniden sağlık raporu çıkaracaksın diyor. başka hastanenin memuru bunu yapabilirken bir başka hastanenein hatta bazan aynı hastanenın memuru yapamıyor.
ben bunu anlatmak istiyorum kanunlar ve kurallar bizde bi türlü işlemiyor ,he eğer çok boş vaktin varsa ve uğraşıcam deyip mahkemeye verirsen kazanırsın belki.
umarım nedemek istediğimi anlatabilmişimdir.
Tekrar diyorum kesinlikle ve kesinlikle istanbulda yeni araba alacak arkadaşlar eski ehliyetle başvurmasın ,zaten araba firmalarıda kabul etmiyor artı vergi dairesi kabul etmiyor.

Mrb arkadaşlar yeni passatlar şuan 150 bin TL. ydo dan sonra yine 150 bin TL ye daha iyi araç alabilir miyim? Ya da beklemek gereksiz mi?

İhb

Bakın YDO artışı sınır üstünde olan araçları almak isteyenler içindir. Ama sizin seçtiğiniz araç şuan alınabiliyorsa, beklemenizin anlamı yok. Çünkü kur kaynaklı her ay zam gelebiliyor. Bu sefer daha fazla öneme yaparsınız.

aralık,ocak gibi 2019 model araçlara yeni zam beklentisi var mı, yoksa yıl sonu indirimi vs bu zamları vs dengeler mi? otomotiv satışları baya daraldı ama bazıları kur riskinin hala sürdüğünü söylüyor.Bilmiyorum ciddi bir zam daha gelirse millet ancak bisiklet alabilir bu vergilerle.

ousenmez

Yer zaman yeni modeller min %5 zamlanır. Genle olarak şu kadar zamlanır diyemeyiz ama illaki zam görür.

İndirim konusu bence olmaz. Ama ödeme koşullarında ve ek paketlerle teşvikler olabilir.

Ben herkese söylediğim önerimi size de söylüyorum, eğer alacağınız araç belli ise, limit altındaysa, mali durumunuz uygunsa hiç beklemeyin...

bencede maddi imkanınız yetiyorsa hemen araç alın derim mart ayında aldığım tucson şimdi 282 binlira indirimli hali olmuş.ben alırken 260 binlira gibiydi biz alalım diye indirime gitmişlerdi fakat şu anda 280 binden okadar indirime gitmezler dahada zamlanır otomatik olarak yıl sonunu beklerseniz almak için haliyle daha fazla para verirsiniz. StratoS bu arada tucson N LINE çıkmış gördünmü :)

StratoS ve Mehmetyilmaz bir kaç gün önce aranızda geçen konuşmaya ait resmi bir yazı örneği paylaşıyorum muhtemelen olaya noktayı koyacaktır.

2) Sahip Olunması Gereken Sürücü Belgesi
Bu istisna uygulamasından yararlanılabilmesi için;
- 01/01/2016 tarihinden önce alınan ve ilgili mevzuatı uyarınca söz
konusu tarihten itibaren beş yıl (31/12/2020 tarihine kadar) geçerliliği
bulunan H sınıfı sürücü belgesine veya,
- 01/01/2016 tarihinden itibaren alınan, engellilik durumları itibarıyla
istisna kapsamındaki taşıtta bulunması gereken özel tertibata/
tertibatlara ilişkin ibareleri (kod numarasını/numaralarını) içeren A,
A1, A2, B, B1, BE ve M sınıfı sürücü belgesine,
sahip olunması zorunludur.
01/01/2016 tarihinden önce alınmış A veya B sınıfı sürücü belgeleri,
bu uygulamada sahip olunması gereken sürücü belgeleri kapsamında
değerlendirilmez.

Kaynak: https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/yayinlar/engellilerrehberi2018.pdf
Sayfa: 30

StratoS

ben 2019 model alacağım da limit almak istediğim 2 paket yüzünden aşılıyor. Onlarsız da şu anki aracımla devam etsem aynı şey. Onun için 1 ocak gününü bekliyorum.

@Samet.Demir hatırlattığın kanun bilgisi için çok teşekkürler fakat atladığın bi durum var,sen bence benim yazdığım yazıyı okumamışsın yada benim yazdığımı anlamamışsın okuyup anlasaydın bizim neyden bahsettiğimizi yada en azından benim neden yakındığımı anlardın. bence benim yazdığım özellikle ikinci yazdığım yazıyı dikkatlice oku, ne anlatmak istediğimi anladığında bu yazıyı boşa yazdığını yada şöyle diyelim en azından bizim için boşa yazdığın anlaşılacak ama diğer arkadaşlar için bilgi olması açısından faydalı olur tabiki,ama uygulayana ;kapiş

Son düzenleme:
Mehmetyilmaz

Abi premierinin yapıldığını biliyorum ama Türkiye'ye geldiğini bilmiyordum, teşekkürler.

Şimdi baktım. Spor süspansiyonla 3008'i alır götürür bu araç :) Tasarımda siyah jantlarını çok beğenmiştim.

İçeride derisi ve özellikle kırmızı dikişili direksiyonu, tasarım olarak sıradan diyenlere gelmiş resmen...

Donanımı da tam istediğim gibi olmuş. Akıllı sürüş sistemleri dışında otomatik bagaj led farlar ve elektrikli sürücü koltuğu var.

Fiyat biraz yüksek :) Ama harika olmuş :)
Samet.Demir

Evet belirttiğiniz gibi mevzuatta var zaten. Mehmet hocamda bunu söylüyor ama uygulamada farklar varmış...
ousenmez

Hayırlısı olsun...

StratoS kesinlikle senin dediğin gibi 3008 i seçenlerden duyduğum tucsona göre daha spor olmalarıymış yoksa diğer donanım ve kalite olarak tucsonu seçiyorlarmış,ama şimdi seninde dediğin gibi spor bir suv arayanlar 3008 yerine N LINE ı muhakkak göz ardı etmezler hatta ilk tercihleri bile olabilir ,fiyatını görememiştim ama diğer mesajında gördüm evet yüksek ama malesef şimdi hepsi yükseldi nolcak böyle ,nereye gidecek bu fiyatlar akıl almıyor . Tam diyorum tüh be keşke ben alırkende olsaydı diyorum ama sonra düşünüyorum ve kızıyorum kendime ,nankörlük etme diyorum aldığın araç yarım tirilyonluk bir çok insanın hayalinde kurduğu bir araç. İnşallah Rabbim herkezin gönlüne göre araç almayı nasip etsin. Bizim arabalarda iyi yaa :)

Arkadaşlar iyi günler diliyorum;
bildiğiniz üzre son yıllarda engelliler ötv üst limitindeki düşüklük ile ilgili problem yaşamaktayız, ben de bu konu ile ilgili mağduriyet yaşamaktayım henüz bugüne kadar ötv muafiyetli bir araç almadım; ihtiyacım var yada yok ayrı bir konu, konuyu gerekli mercilere çıkarabilecek gücün devletin ekonomisine yön veren kurum ve kuruluşlar olabileceğini düşünüyorum, ben Müsiad ulaşım araçları sektör kurulu üyesiyim, halihazırda mağduriyetini yaşadığımız konu ile ilgili detaylı bir çalıştay yaparak, bu konuyu Müsiad da komisyon kurup, devletin ilgili mercilerine taşınması konusunda ciddi bir adım atılabileceğini düşünmekteyim; Söz konusu durum bulunduğum sektör kurulunda 4-5 ay önce gündem oldu ancak nasıl bir talepte bulunulacağı konusunda fikir sahibi olmadığım için herhangi bir adım atılmadı, şimdi önümüzde ciddi bir fırsat var, ben maalesef bulunduğumuz bu form'da yada diğer forumlarda yetkili/admin kim'dir vs bilmiyorum. sonuç olarak bu konu ile ilgili herhangi bir fikri olan arkadaşlar bana ulaşabilirlerse ortak bir yazı genelge oluşturmamız neticesinde, Sektör Kurulu olarak bizde kendi içimizde komisyondan geçirerek üst yönetimin konu hakkında baskıcı olmasını sağlamaya çalışırız.

arif@gercekotomotiv.com

melihbe

a200 sedan style pakete bir iki ekleme yaptıracaktım 247 i aşıyor onun için bekleyeceğim 2020 başını.

ousenmez
Bayiye gidipmi görüştünüz acaba, bende o aracı düşünüyordum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe
yok daha görüşmedim şimdi ekim sonu ydo oranı belirleniyor ekim üfe rakamına göre. Şimdi sipariş versem 1 ocak öncesi 247i gecer. ama tamamen boş model alacaksanız 247 tam sınırda. Pazarlık yaparsanız bu seneki limit altına da alabilirsiniz. Ben dur kalkta öndeki aracı mesafeli takip edebilen distronic eklettireceğimden limiti aşıyor.

ousenmez
Siz sitede yazan fiyatlara bakmayın bence, dolu paketlerde baya indirim oluyor. Yüzyüze görüşmek lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe

benim tecrübem yokta yüzyüze görüşmelerde o kadar oynuyor mu, benim şimdiki aracım seat ötvli almıştım 2015de valla arka park sensörlerini bile parasız alırken ağladılar 2 saat bırakın indirim yapmayı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt