Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bfb_91

Geçmiş sayfalarda Segment bazında liste yapmıştım bu başlıkta ona bakabilirsiniz.

Onun haricinde sadece parasal anlamda değilde, nasıl bir araç istiyorsanız onuda belirtebilirseniz yardımcı olurum. (HB, Sedan, SUV, Büyük, Küçük vb.)

StratoS

merhaba senin tucson nline 4X4 hakkında bilgin var mı özellikle malzeme kalitesi yönünden.

ousenmez

Tucson Elite kullanıyorum bilgim olmaz mı?

Malzeme kalitesi tatminkardır. Konsolda yumuşak parçalar çoktur, ses almıyorum 14.000 km oldu. Özellikle ön kapıların tok sesi ile ilgili özel bir çalışma yapmışlar, hala ilk günkü gibi kapanıyor.

Benim aracımın dış rengi metalik beyaz diye geçen açık füme. Dolayısıyla içininde de açık deri tercih ettim. Bu içerisini ferah ve geniş gösteriyor. Ama ayda 1 arap sabunu ile koltukları silip çıkan kiri görünce hayret etmiyor değilim.

Sadece bebek koltuğundan ses alıyorum. Oda izo bağlantıları ile yere oturmasının yayından geliyor. Ama oğlum oturduğunda hiç ses almıyorum. 120 km üstü hızlarda rüzgar sesi var. Ama rahatsız edici değil.

Uzun lafın kısası C segment SUV araçlarda segmentinden 2 tık daha iyi kalitede diyebilirim. 1 tık daha olsa premium bir araç derdim :)

Dış malzeme kalitesi de yerinde siyah plastikleri ayakkabı boyası ile boyuyorum gıcır gıcır oluyor. Kapılar dediğim gibi ağır ve tok kapanıyor, kapı kolları krom.

Bana göre parasının karşılığını tam olarak veren bir araba. N-line farklı iç derisi ve kırmızı detayları ile daha güzel durmuyor değil... Ama onun dışında malzeme kalitesi aynıdır...

StratoS siyah plastikleri boyuyorum yazmışsın ,ben ise lastik parlatıcı için aldığım parlatıcı sütü yine ayakkabının boyasını parlattığımız süngerler varya onun üzerine püskürtüp öyle parlatıyorum güzel oluyor ,boya bulaşmıyormu ? bana bulaşır gibi geldi eğer bulaşmayı temizlemek için ekstra çaba sarfediyorsan benim tekniği kullanabilirsin ,hatta ayakkabi boyası parlatma süngerinin özelliği gidene kadarda tampon plastik aksamlarda kullanırsın özelliği bitince parlatma sütünü kullanırsın.

StratoS

Merhaba

Açıkcası böyle bir kıstasım yok dediğim gibi kafama yatarsa HB,sedan veya suv araç düşünebilirim .Fakat bu seviyelerde bi suv alabileceğimi sanmıyorum. Suan kullandıgım araç civic eco gayet memnunum , yeni modeli için eco executive veya elegance düşünüyorum açıkcası. Başka önerileriniz var ise bilmek isterim . Başka markalar için detaylı bir araştırma yapma şansım olmadı henüz. Kampanyalar vs hakkında bilginiz var mı ?

Honda için farklı bir yer ile gorustum1.6 Eco elegance liste fiyatı 168 bugün kampanya varmış 145 e düşmüş 103 TL ÖTV indirimli araba ateş ediyor.

honda için neresi ile görüştünüz acaba?
lpg li modelmi? 145 e düşmüşse ötvsiz 96 ya gelmezmi?

Son düzenleme:
Araclardan cok anlamam, bugün Tuscon a bende baktim çok hoşuma gitti 5008 e gerek yok acikcasi bence bu araç varken. En üst paket olmuyormuş olsa idi düşünmez alirdim cidden cok hoş tasarım dizayn çok hoşuma gitti

@Mehmetyilmaz

Yok abi. Zaten süngeri var dediğin gibi. Hafif bastırıyorum akmadan gıcır gıcır geçiyorum.

Servis söyledi bana da, ek parlatıcı alma abi, siyah ayakkabı boyası ile ara ara boya geç hem ufak çizikleri alır hem de solan plastiği kapatır diye. Ek maliyet vermeden kendi ayakkabı boyamla hallediyorum işte :)

@bfb_91

Honda benim için soğuktur. Motoru evladiyelik olabilir ama müşteri memnuniyeti ve karoseri bana göre sıkıntılıdır. Ben otomobil konusunda çok okurum. Çok farklı sebeplerden ötürü geri çağırmalar duydum ama otomobilin ana sütünü C sütünün çöktüğünü ilk defa Honda Civic aracında gördüm. Ve bunu markanın kabul etmemesini...

O saatten sonra Honda bitmiştir.

Birde bir fil zamanı Honda test ederken, satış temsilcisinin söylediği sözü hatırlarım: Honda size uymaz, siz Honda'ya uyarsınız...

Böyle bir şey yok. Hiç bir araç/model/marka müşterisine benim kurallarıma, imkanlarıma uyacaksın diye dayatamaz. Seçeneği müşterisine bırakmalıdır. Honda'da bu yok, çok kaliteli arabalar sözünden başka bir şey yok.

Alan arkadaşlar güle güle binsinler...

Civic eşdeğerinde Sedan bakıyorsam, Octavia bakardım, Astra bakardım. Örneğin Octavia segmentinin neredeyse en geniş iç hacmini sunar ve bagajı çok iyidir. Fiyatı da uygundur.

Araç almayı düşünenlere iyi bir haber geldi:

https://www.engelliler.biz/forum/oz...vde-satis-icin-rusya-formulu.html#post2244581

bu sipariş ek paketler hesaplanırken oto sayfalarında firmalar paketlerin ötv ve kdv si eklenmiştir yazıyor. bu durumda biz o paketlerin ötvlerinden de muafmıyız yoksa onlar arac fiyatından bağımsız bir ötv mi? bilen ver mı bu konuyu.

ousenmez

Aracı alırken, her türlü ÖTV'den muafsınız. (Donanımlar için) Ama aksesuarlar için ayrı fatura kestiklerinden sadece %18 KDV çıkar, ondan muaf olmazsınız.

Yani örneğin Panoromik Cam Tavan donanımı aldığınızda o donanımın ÖTV'sinden muafsınız. (Fabrika çıkış donanımı) Ama kapı eşiği takılacaksa aracın tüm işlemlerinden sonra satıcı fatura keser, onda ÖTV olmaz sadece KDV vardır. (Aksesuar dır çünkü.)

@gestapooo

hesaplamayı bilmiyorum nasıl oyle oldu ama tekrar hesaptırırım
istanbul ayışığı

evet yeni kasa

@StratoS

lpg li civic için yorumun nedir kardesım..daha dogrusu lpg ıcın..

ugir

Merhabalar,
Öncelikle aracım 2014 model eco premium modelidir. kullandığım süreç boyunca araç beni hiç üzmedi 6 sene garantisi dahilinde ufak bir teknik şanzıman problemi dışında (ki buda garanti dahilinde ücretsiz olarak parça değişimi ile çözüldü) herhangi bir problem yaşamadım.
Aracın konforu ve özellikleri bakımından fiyat karşılaştırması yapılırsa Turkiye piyasasında gerçekten eşi yok. Donanımsal olarak premium modeli olmasına rağmen oldukca özellik bulunuyordu. Tek olumsuz yanı aracın motor perfomansı , özellikle uzun yolda rampalarda performansı tatmin edici değil. Ve kaporta boyası oldukca ince bu sebepten kaporta filmi önemli. Japon arabalarının genel özelliği olduğunu söylemişlerdi bunuda.

Yeni kasalarda premiumu sadece manuel vites olarak çıkmış , engelli olarak düşünülürse sadece elegance ve executive uygun oluyor. Elegance makyajsız paketinde benim şuan kullandığım araçla özellikleri çok yakın sunroof dışında pek bi değişime gitmemişler . fakat makyajlı pakette led farlar + birkaç özellikle ek özellikler eklenmiş. Geçen ay yapılan 10 bin bakım ücretsiz + 6+1 7 yıl garanti kampanyası ile benim acımdan cezbedici gözüküyordu . Şuanda @StratoS beyin belirttiği gibi ciddi bir kredi avantajı mevcut bence değerlendirilebilir.

merhaba, telefon ile yazdığımdan , aşağıdakicevabı yanlış konu başlığından göndermişim buraya tekrar ekliyorum.

@StratoS

Merhaba,
Öncelikle cevabın için teşekkürler. Civiclerdeki c sütunu sorunu çözülmüş gibi duruyor bi süredi bununla ilgili bir şikayet yok. Yeni makyajlı kasa da mutlaka buna bir önlem alınmıştır. Şuan halrn Turkiye de en cok satan piyasası olan araçlar bunlar. Octavia konusunda ise benimde aklımda bu araç bi görüşüp fiyat almayı düşünüyorum. Bu arada kredi kampanyası cok iyiymiş.

bfb_91

Ben sorunun varlığı/düzelmesi konusuna girmedim ki. Çok kaliteli denen araçlarda ana taşıyıcı sütunun çökmesinden bahsettim, markanın önce kullanıcı hatası diyip insanları çileden çıkarmasını duydum. Ve insanların toplu eylemler yaptıklarını ve sonunda araçları geri çağırıp düzelttiklerini biliyoruz.

Kanun var, illaki düzeltecek. Ama bazılarının söylediği gibi motor dışında çok kaliteli bulmuyorum. Hatta bana göre aşırı pahalı bir araç.

Ama şimdi şartlar değişti. Kredili araç alacaksam, Türkiye'de üretilen araçlara %0.50 oranında faiz cazip bir kampanya. Eğer Sedan araç bakıyorsam elbette Megane, Egea yerine Civic tercih edilebilir, sonuçta faizden ötürü daha uyguna gelecek...
ugir

LPG işine girmeyin abi. Hele yılda 15.000 km yi bulmayacaksan hiç girme. Boşa sana ek düşünmeni gerektirecek bir donanım olur...

Honda için 3 bayiden fiyat almıştım. LPG 1.6 elegance yeni kasa 103.500 - 104.500 ve 106.000 TL fiyat vermişlerdi. Bayilere göre fiyatlar değişiyor arkadaşlar.

Ben bir sey soracaktim ,bayilerle limit icin pazarlık yaptiginizda yuzde kac indirime yanasiyorlar yuzde 5,10 indirebiliyor muyuz ? Yoksa bayiden bayiye cok mu degisiyor pazarlik.tecrubesi olanlar paylasirsa sevinirim.

ousenmez

Benim aldığım dönemde Tucson 220.000 TL idi. (Elite donanım) Ve o dönemde limit 200.000 TL idi. Birçok bayi ile görüştüm, 2 bayi indir ve tercihde bulunarak aracı aldım.

Bu durum araç, stok, bayi, marka hatta modele göre değişiyor. Önemi olan siz istediğiniz modeli belirleyin ve o şekilde görüşün...
trajikomik

2 yıl boyunca fabrika garantili LPG'li araç kullandım. 15.000 km den az yapıyorsanız zaten önermiyorum da, ama bakımlarını takip etme ve ufakta olsa ek bakım maliyetlerine katlanma, ayarlarını takip etme, LPG kısıtlamalarına uyma gibi durumlarından dolayı şu dönemde imkanınız varsa dizel öneriyorum.(Dizel araçlar bu kadar cazip hale gelmişken.)

StratoS

ya benim model belli de ben bir iki paket ekleyeceğim için arac sipariş olacağından mırın kırın ederler mi onu düşünüyorum.Çünkü elindek hazır aracta bir risk yokta, sipariş gelende aradaki süre deki belirsizlikler sanırım zor . ben şimdi kasımın ilk hafta ydo belirlenince siparişi geçeceğimde bayi limitde esneme yapacak mı o önemli.Şimdi sipariş ettik ee ocakta gelince 3-4 bin farkla limiti aştı boşa gecemiş 2 ay olacak.

ousenmez

Ek paket olayında elin biraz zayıf olabilir, burada haklısın...

Bayi zaten yeni limiti görmeden bu işe girmez. Görür, senin teklifini de görür kapora alarak yürütür.

üfe eylül on iki aylık ortalama 26.44 oldu tabi tuik in uydurma rakamları ile uğraşıyoruz bakalım ekim de kaça indirecekler.orda gelecek seneki ydo belli olacak.

Arkadaşlar YDO ne zaman belli olur tarih söyleyebilen varmı acaba

yaverler

arkadaşım ekim sonu kasım başı rakam yüzde 26-27 arası bi yerde olur.bu da limiti 312-313 bin arası bi yer yapar.Ama maliye bunu ne zaman tebliğle yayınlar o zaman kesinleşiyor.Gecen sene 31 aralık gününe kadar beklediler mesela.

ousenmez

Yanlışınız var, 30.11.2018 de açıklanmıştı. Aralık sonuna kadar beklemiyorlar...

StratoS

iyi de arkadaşım o ydo oranıydı bir cok arkadaş buradan bayilere gitti adamlar 1 ocak gnü maliye tebliğini görmeden satış yapmadı. varsa yazsın buraya aralıkta bayilere 247400 u kabul ettirebilen. Bizim arkadaş 20 aralıkta gittiğinde o ydo oranı, engelli ötv muafiyet tebliği değil diye geri çevrildi.

tucson elite dodanımlı 4x4 bulamazsam 4x2 alacagım. ötv indirimli kaça almalıyım. ben hesaplıyorum 4x4 145 çıkıyor bayi 153 diyor başka bayi 160 diyor. indirimli araç alıyorlar diye bayiler bize kepirtmeye çalışıyor. bende onlların bayan satış danışmanlarına kepirtsem ne tatlı olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt