Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ousenmez

YDO hangi tarihte belli olursa olsun, zaten satışlar 1 ocaktan sonra olacak. Çünkü mevzuatın geçerliliği böyle. Burada önemli olan konu şu, YDO belli olduğunda gidip bayi ile kardeşim yeni limit bu olacak, bu araçta bu kadar sen bana veriyor musun diye görüşebilirsiniz. Eğer bayi kabul ederse kapora verip 1 Ocak tarihini bekleyebilirsiniz.

Ben birçok arkadaşın böyle yaptığıın biliyorum mesela...

Birde geçtiğimiz yıl, ilk defa engelli limiti için YDO açıklandı. Herkes Engelli limiti için ayrı bir YDO hesabı olarak diye düşündü ama öyle olmadı. Mevcut oran engelli limit içinde geçerli oldu. Sadece duyurulması beklendi. Bu yıl bunu herkes biliyor artık.

StratoS
İyi günler.C5 aircross shine suv için ne düşünüyorsunuz. Arabayı inceledim donanım ları güzel. Korkum ikinci elde stılta sıkıntı olabilmesi. Teşekkür ederim

zaten kanunda 1 ocaktan 1 ocağa değişiyor limitler. ydo belli olması önemli değil.

Tayron

Türkiyede her arabanın alıcısı vardır sen rahat ol, hele bu SUV ise kesin satılır.
Kimi 1 hafta sürer kimi 1 ay sürer...

Tayron

Muahmmet'in söylediği gibi çok endişelenme. Evet yeni model, bu risk her zaman var. Ama SUV ler şuanda yükselen yıldız olduğu için markaların o modelleri çekeceğini düşünmüyorum açıkcası.
gestapooo

Önemli...

Diyelim ki istediğiniz araç limit üstünde, ve YDO oranı belli oldu. Ve görüştüğünüz/hesapladığınız kadarıyla artış yine o aracı almanızı sağlamıyor. O halde hiç beklemez, yıl sonu kampanyalarından başka bir araç alırsınız.

Ama karşılıyorsa, bayi kabul ederse kapora verirsiniz etmezse, beklersiniz 1 ocakta gider sıraya girersiniz.

Bir arkadaş hyunda tucson almıştı sanırım.
Bende tucson almak istiyorum ama 4x4 bulamıyor bayiler çok az geliyor diyor.
4x2 al diyorlar arada 6 bin lira fark verecem ama 4x4 daha avantajlı olmazmı.
Sizce tucson almalımıyım bundan önce i30 kullandım otomatik dct şanzıman. Araç 2 yıllıkken şanzıman hatası verdi ve seris kopmle yeni şanzıman getirip taktı. Tamir filan dedeğil komple değişti.
Ve ben çok memmun kalmıştım aracımdan bir sıkıntı görmedim servislerde baya iyi. Yüzük kullandıgım için direksiyon simidi derisi birkaş yerden tırtıklandı onude hiç sorun etmeden tek kelimemle değştiler.
Tucson görüntü tasarım olarak rakilerinden çok daha üstün. çok daha donannımlı.
Ama yinede tucson kullanan arkadaşlardan yorum öneri bekliyorum. Elit donanımlı oalacam 4x 2 mi 4 x4 mü. 6 bin lira fazla verecem sadece

mustafa-toprak

Ben aldım, büyük yazı ile yazmanıza gerek yok :) Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum, memnunum.

4x4 olayı sizin ihtiyacınıza göre değişir. Eğer karlı buzlu bölgede yaşıyorsanız, yağmur hiç eksik olmuyorsa güvenliği arttırmak için tercih edebilirsiniz. Ancak bu durum 6.000 TL fiyat farkı dışında ortalama da 1 lt fazla yakıt tüketimini de beraberinde getiriyor.

Yani benim gibi sıcak bir memleketteyseniz, ekonomi sizin için önemli ise, tercih etmeyebilirsiniz. Benim aracım 4x2 ve ben şuan ortalama 6.0 lt yakıyorum. (aynı koşullara 4x4 kullanan arkadaşlarım ortalamada 7 lt yakıyorlar)

sizin 6lt yakıt ortalaması bayağı iyiymiş. bende nissan xtrail var 20.000 kilometre ortalaması 7.5 litre

gestapooo

Evet. Çok başarılı. Araç 1.6 ton, ağırlıklı olarak İzmir şehir içi kullanım. Genel olarak 4 kişi kullanım. Bagajım bebek sebebiyle hep eşyalarla doludur. Böyle bir araç, böyle bir tüketimi ben ekonomik buluyorum...

bende 9 ekimi bekliyorum babamın raporu o zaman çıkıyor fiyatlar eylül ayı ile aynı ama değişim olabilir şeklinde konuştu 3 gün içinde sadece konuştugum satıcı 8 araç satmış listeyi gösterdi bana en sıcak gelen tuscon çok hoş renkleride mevcut

bugün toyota bayisinden fiyat aldım. raporum oldugunu söylemeden 156000 den 147000 tl ye düstüler ama engelli raporum oldugunu soyleyınce malesef indirim yapmadılar, 103-104 bin tl fiyat verdiler. ötv kesilince zaten kalan fiyatlar bunlar. bu durumda ne yapmak lazım. hangi bayiler bu konuda engellilere daha yardımcı oluyor acaba? adana merkezde oturuyorum.

Yeni telefonla bilgi verdiler arkadaşlar bmw 116 yeni kasalar 1 haftaya geliyormuş ve ötv muaf alabilecekmişiz.

Adanadaki Mercedes bayisi bana baya yardımcı olmuştu ellerinden gelen indirimi yapıyorlar tabi tercih ederseniz

Arkadaşlar bayiler sanki %50 ötv li araçları satmak istiyorlar %60 ötv li olanlar ya elimizde yok diyorlar yada limit yetmiyor diyorlar 🤔🤔 anlayamadım açıkçası

Engelli raporuyla araç alınca indirim yapmiyoruz demeleri saçmalık otomotiv sektorunde uzun yillar yoneticilik yapmış engelli biri olarak diyorumki otv yi ne bayi ödüyor nede siz kurnazlik yapanlar çıkar sadece .147bine fiyat düştükten sonra açın hesap makinasini 147bin/1.50 =98bin odemeniz gereken rakam budur gerisi yalan dolan.otv oranı 60 ise 1.60 eğer otv orani 45 ise 1.45 e boluyorsunuz bukadar basit bidaha altını çiziyorum otv siz aldiginizda bayi kârında bir değişim olmuyor oyuzden her türlü pazarlik yapabilirsiniz normal araç alandan hiç bir farkınız YOK bu bayiinin size otv siz vermesi size bir lütuf degildir normalde nasil kazaniyorsa sizdende aynı şekilde para kazaniyor.

Bir konuya daha net bir bilgi vereyim rapor oranina göre otv orani diye bir şey yok .ya otv siz alabilirsiniz yada alamazsiniz aracin otv si kaç ise o düşülür yok senin raporun yüzde bukadar
Oldugu için bukadar indirim olur diye birsey yok. burda kimler alabilir alamaz konusuna girmeyecem herkes biliyor zaten yeterince yazılıp çizilmiştir.

zekioz

dediğiniz şekilde yapmayı denicem bakalım ne olacak. rapor oldugunu önceden söyleyince de aynı şekilde hiç indirime yanaşmıyorlar. onların cebinden cıkmıyor ama sanki ceplerinden çıkıyormuş gibi ses tonu değişiyor telefonda raporu duyunca :)

Hocam bizde a180 sedan alacağız ocakta ama paket ekletmesi yapacağız. Siz bayileri önce arayıp verdikleri fiyata göre bayilere mi gittiniz ? telefonda gerçekçi fiyatları veriyorlar mıydı peki çünkü bayide konusunca 270 se telde 280 dedikleri oldunmu ? İzmirde oturuyorum ötvli ekleyeceğimiz paketlerin değeri 30 bine geliyor ötvsiz 20 bin olur sanırım. Hangi bayileri önerirsiniz ? ve şöyle yapın böyle yapın diye önereceğiniz birşeyler var mıdır ?

ernayvaz

bayilere daha gidemedim gelecek haftasonu gideceğim. fiyatı telefonda almıştım. eğer fiyat düşürmezlerse aralık ayını beklemeyi düşünüyorum. devlet faiz kampanyası yapınca fiyatlara zam yapmış bazı firmalar.

Deneyimli arkadaşlar nasıl pazarlık etmeliyiz konusunda yardımcı olabilir mi

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zekioz
anlamadığımda bu arkadaş senin hiç mi bayii indirimin yok ötv yi düş fiyat bu

3008 normal soruyorum 218 ye bırakıyor ötv muafiyeti deyince aracı 240 binden hesaplayıp sana ötv muafiyetli bu kadar diyorlar

tipik türk insanı davranışı, bu bayilerin ötv indirimini lütufmuş gibi sunmaları.Ben abd de de arac alırken pazarlık yapmıştım burda da yaptım.arada dağlar kadar fark var.Burada herhangi bir indirime yanaşırken sanki adamın annesini babasını öldürüyolarmış gibi ağlıyolar.bu devletin indirimi bayi fiyatı zaten açık yazıyor.Bayi karını orda yazan net fiyatdan yapıyor ötvnin onlara bi getirisi yok. Elinizde bir hesap makinesiyle pazarlık yapın ayrıca , art niyetli davranış görürseniz yüzlerine acıkca google da vs bu art niyetli davranışı yazacağınızı ve yorumlarınızın okunacağını söyleyin.

ernayvaz

Aynı durumdayız, bende A Sedan veya Hatchback bakıyorum,2020'de Hibrit'i geliyor kafam çok karışık.

Bayilerdeki arabalar bomboş, bir önceki A serisi aracımı özel siparişle getirttim 4 ay sürdü gelmesi ama tam istediğim gibi araç oldu, şimdi yeni kasa için aynısını yapamıyorum çünkü 3-5 donanım ekleyince aracın fiyatı 300 bini geçiyor.

Siz hiç pazarlığa girdiniz mi nedir aldığınız fiyatlar ve donanımlar?

Ben yarı otonom sürüş olmadan almayı düşünmüyorum. Şimdiki aracımda bile distronik plus varken daha düşüğüne hiç geçesim yok.

ugir

Buradaki arkadaşların bana göre en büyük yanlışı o da olur, buda olur, Hyundai'e gittim, Peugeot'a gittim, Nissan'a gittim oluyor.

Öncelikle bir araç seçmelisin. Sonra onun donanımını ve ekleteceklerini seçmelisin. O araç ile ilgili herşey net ise, kafanda bir fiyat belirlemeisin. Genelde bayilerin araç başına %5-%10 oranında kar marjları oluyor. hatta özellikle döviz kuru kaynaklı daha fazla karları bile olabiliyor. Diyelim ki beğendiğin araç ve donanımları 240.000 TL çıktı. Ama senin 220.000 TL ye çıkma durumun var. (Kafa karışmasın diye anahtar teslimlerini yazdım, sen ÖTV'siz düşünebilirsin.) Bayiye gidip temayül yoklaması yaparsın. Araç var mı var. Bak bende bu kadar var, veriyor musun?

Bunu bulunduğun ildeki bayilere yaparsın. Sonuç alamazsan şehir dıışndakileri telefonla arayıp yaparsın. Yine olmazsa, 2. araç modeline geçer süreci sürdürürsün.

Olası kur artışından dolayı Aralık ayında alacağınız araç şu anki fiyatının +15-20 fazlası olabilir.Ben olsam beklemezdim.

emrah1986

Stoğu olan araçlarda dünden bugüne artış hemen olmaz. Ki 1 yıldır araç satılmadığı için stokların şiştiğini biliyoruz. Afaki kur artışları dışında Ocağa kadar(Stokları eritesiye kadar) araç fiyatlarında ufak tefek artışların dışında artış olmaz diye düşünüyorum.

Ancak dediğiniz gibi stoklar bittikten sonra yeni modellerle çok ciddi artışlar olabilir.

babamın engelli raporu bugün aldık puanlar toplandığında 125 çıkıyor fakat 87 vermisler itiraz edersek 90 ı tamamlayabilir miyiiz ? cvp yazanlara şimdiden teşekkürler

Bu ülkenin ekonomisi malesef bir tweet e bakıyor.Ozellikle bu sınır ötesi operasyon yüzünden kurların ertesi sabah firlamayacağının garantisini kim verebilir ki.

ilkay10

Bildiğim kadarıyla normal toplama yapılmıyor. Örneğin toplam 4 tane yüzde almışsınız biri yüzde 80 olsun biri yüzde 20 diğeri yüzde 10 diğeri de yüzde 5.
Öncelikle 80'i kenara koyuyoruz, kalan yüzde yirmi oluyor, ikinci yüksek oran yüzde 20 idi. 20'nin yüzde 20'si 4 eder, oranımız 84'e çıktı, kalan 16, 16'nın yüzde 10'u 1,6, oran oldu yüzde 85,6 kalanımız ise 14,4, 14,4'ün de yüzde 5'ini aldık 0,72 eder, toplam oranımız 86,32 oluyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt