Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ugir

183.800 liste fiyatlı araç %50 ÖTV ile, 124.000 TL ye gelir.

203.000 liste fiyatlı araç da %50 ÖTV ile, 135.000 TL ye gelir.

Alacağın indirimlerle Beniznli araç 120.000 TL civarına, Hybrid araçta 130.000 TL civarına gelir diye düşünüyorum.

annem rahatsız olduğu için araba ve diğer işlemler için onu yormak istemiyorum. noterden vekalet çıkartırken neye dikkat etmemiz gerekiyor? arabayı alacağım bayiden bir miktar kredi kullanmamda gerekiyor. vekalete bunu ekletmek gerekiyor mu?

StratoS
A serisi sahibi ve Mercedes Türkiye’nin rezil hizmet politikasını bizzat test etmiş birisi olarak yazıyorum, bayi sizin engelli olmanız yada olmamanız bizi ilgilendirmez bir araç sipariş ediyorsunuz ve almazsanız biz buna paramızı bağlıyoruz, zarar edebiliriz gerekçesi ile kaporayı yakabilir, kısaca tamamen vicdanına kalmış bir konu.

A serisi kullandığınız İçin biliyorsunuzdur Mercedes şaşırtıcı derecede boş araba getiriyor, işimizi görecek bir kaç teknolojik opsiyon ekleyince fiyat hemen 40-50 bin artıyor.

2014 yalında sipariş ettiğim ve 4 ay sonra teslim aldığım araçta bile 37.000 TL opsiyon almıştım, sene 2019 aynı arabayı alamıyorum bile :)

metin13
Suistimal edenler Engelliler değil, engelli yakınları; ben hep bu düzenlemeden aracını kendisi kullanan engellilerin muaf tutulmasını savundum, zira başka birinin şöförlüğünde arabaya binen bir engelli için (ki pek olmuyor o iş hepimiz biliyoruz) arabanın modeli çok da önemli değil 100 binlik bir araba bile işini görecektir....

Bizi bu noktaya engelli yakınları getirdi, örneğin engellinin kendisi başka kentte araba başka kentte... hani bunu engelliyi taşımak, ona yardımcı olmak İçin almıştınız.... cevap yok, çünkü tam olarak böyle yüzlerce suistimal var.

Sonuç olarak kurunun yanında yaş da yandı, olan bize oldu, engelimize göre istediğimiz marka model araç alamaz hale geldik...

alanya

Yaşadıklarımızı anlatmaya yani subjektif yorumlara girmeyelim bence.Hukuki olarak eğer kur artışı kaynaklı limit aşımına gitti ve siz aracı alamaz duruma gelirseniz paranız iade edilir. İstediği kadar size kötü davransınlar...

Bu arada benim aldığım dönemde kur yükselmişti. Ve bana fiyat artışını yansıtmadılar. Yani herkes farklı şeyler yaşayabiliyor, önemli olan mevzuattır.

alanya

Yani siz diyorsunuz ki %90 engeli olan kişiler zaten yaşamıyor, onları kamyonetle bile taşısanız işleri görülür...

alanya

Yanlış, çok yanlış, makam araçlarında suistimal yok mu, burada niye sınır yok, engelli 200.000 TL lik araca binsin en fazla, ama makam araçlarını kullananlar istediği markaya binsin, öyle olmaz, Devlet önce kendi örnek olacak vatandaşa.

248.000 TL olunca suistimal, 247.000 TL olunca suistimal olmuyor mu ?

Kaldı ki neyin suistimali, engelli yakını olsa da aracın parasını ödüyor, Devlete yükü yok, aksine makam araçları bütçeden ödeniyor, bırak, isteyen istediği araca binsin, ya da suistimal var diyorsan engelli yakınına hiçbir hak verme, suistimal diye La Fountain masalları ile uyutuyorlar, siz de inanıyorsunuz, olan budur.

Engelliye 100.000 TL lik araç fazla fazla yeter son olarak, yap sınırı 100.000, neden yapmıyorsunuz, bu düzenleme neresinden tutsam elimde kalıyor. Son olarak 247.000 TL'yi geçen her makam aracı benim gözümde haramdır, haram maldır, binilmemesi gerekir, engelli binmiyorsa Cumhurbaşkanı, Bakanlar ve güvenlik nedeniyle kullanılan birkaç araç hariç hiç kimse binmemeli daha fazlasına.

alanya söylemleriniz çok yanlış! bir engelli kaderdaşına empati yapamıyorsa kimseden yapmasını beklemeyelim! çocuk felci olan siz, ağır engelli olup sandalyeye, arabaya, yatağa transferinde çuval gibi sırtlanan veya tutulan engellinin halini bilmezsiniz tabiki!! dediklerinizin şu yönü doğru, adam köydeki ninesinin raporuyla aracı alıp şehirde kendine şahsına kullanıyor bu suistimaldir kabul ama - ''zira başka birinin şöförlüğünde arabaya binen bir engelli için (ki pek olmuyor o iş hepimiz biliyoruz) arabanın modeli çok da önemli değil 100 binlik bir araba bile işini görecektir..'' demeniz yanlıştır! çevrenizde illaki vardır ağır engelli birisi madem size kolay ve gereksiz geliyor, o kişiyle bir gün geçirin 40 yaşınızdan sonra yeni bir şey öğrenin!

Merhaba,

%31 Engelli raporu ile bu haktan faydalanabiliyor muyum?

Teşekkürler.

jonjon

100 binlik bir transit, Ducato çok rahat işgörür, bir sürü örnek koyarım, 100.000 TL lik sınır fazla fazla yeter.

Makam araçlarındaki suistimali niye kimse gündeme getirip sınır getirmiyor, en çok oraya takılıyorum, kaldı ki makam araçları bütçeden, vatandaşın cebinden ödeniyor, engelli muafiyeti ile araç alan sadece ÖTV ödemiyor, arabanın parasını ödüyor, Devlete bir yükü yok ÖTV ödememekten başka.

metin13 peki ben ayda evden 1-2 kez çıkan birisi olarak dışarı çıktığımda neden konforlu, lüks, premium ve keyifli aracıma binmek yerine, kargo yüklenir gibi veya servis aracı gibi olan araçlarla yolculuk etmek zorundayım? sırf halkımdan bazı kesimin bize bunu layık ve hak görmediği için mi? geçin bunları az empati yapmayı bilin! suistimallere karşıyız hep birlikte lakin kendine hak gördüğünüzü sırf ağır engelliyiz ve başkasına bağımlıyız diye bize hak ve layık görmezseniz orada bi durun deriz!

daimon
Engelliler veya yakınları kamyonet alamıyor, durumu dramatize etmeye gerek yok, başkasının şöförlüğünde arabaya binen engelli için bence hepsi aynıdır.

metin13
Araç saltanatı en büyük suistimaldir lakin onlar büyük suistimal yapıyor diye daha küçük suistimali görmezden gelmeyecek değiliz. Engelli yakınlarına 100 binlik araç yeter de artar.

jonjon
100 binlik arabanın arka koltuğunda sürünüyorum ama 300 binlik arabanın arka koltuğunda iyileşirim diye mi düşünüyorsun?

Araç dediğin şey seni bir yerden bir yere götürür, seni tedavi etmez, eğer sen kullanacaksan ihtiyacın olanın en iyisini al, ama arka koltukta oturacaksan evet; 100 binlik araba yeter de artar.

StratoS
Hukuki olarak bayi haklıdır, kur artışı bayiyi ilgilendirmez, zira siz bu duruma ilişkin sözleşme imzalıyorsunuz. Benden kur farkı aldılar, avukatımla görüştüm, bayi haklı demişti.

alanya iyileşmek? o yazıdan bunu mu anladın? ben kullanırken insanım keyfim, ihtiyacım, zevkim var ama arka koltukta, yan koltukta veya bagajda bunların hiç birine hakkım yok! bravo ...

İşte tam olarak bunu söylüyorum, isteyen istediği araca binsin, 247.000 TL nin mantığı nedir, hiçbir mantığı yok,tek mantığı engelli lüks araca binmesin, başka da mantığı yok, madem öyle, yap 100.000 TL, onu da yapmıyor, suistimal diye bir şey ortaya atıyorlar, makam araçlarındaki suistimal ne olacak diyoruz, ses yok, kısacası duzenlemenin neresinden tutsam elimde kalıyor, yazdıklarımı dikkatli okuyun, tekrar okuyun.
Makam araçlarında niye sinir yok diyoruz, Devekuşu sessizliği var, engelli binmesin, vatandaş binmesin, ben istediğim markaya bineyim, olmaz, siz de binmemelisiniz, Devlet önce kendi örnek olur.

Suistimal olması için engelli aracını Devlet ödemesi lazım, engelli aracın parasını ödüyor, Devlete hiçbir yükü yok, makam araçları ise bütçeden ödeniyor, halkın cebinden çıkıyor, buraya yoğunlaşıp Meclise dilekçe vermenizi tavsiye ederim. Dilekçe veririm derseniz, size bu akşam bir örneğini yazar, özelden gönderirim.Yok, vermem derseniz gelip burada engelli suistimali diye yazmaya hakkınız yok.
Evet, sinir 100.000 olsun madem, destekliyorum sonuna kadar, suistimali tamamen kaldırır.247.000 TL lik araçta da suistimal oluyor varsa eğer, suistimalin azı çoğu olmaz, Passat alınca suistimal etmiyorum, BMW alacam suistimal ediyorum olmaz.
Suistimal olması istenmiyorsa ölçü Fiat Egeanin baz fiyatıdır, sınırı bu rakam yaparsınız, olur biter.

Bu forumun mesaj birleştirme huyundan bu foruma da gıcık olmaya başladım, bu ne kardeşim, saçma sapan bir forum anlayışıniz var, banlayin beni, siz de rahatlayın, ben de.

beyler tiguan allspace mı mercedes a sedan amg mi cok önemli ? 2 arada bir derede kaldım ?? mantıklı olan hangısı

Makam araçlarinda suistimal var diyen arkadaşlardan delikanlı olan arkadaşlara sesleniyorum, kaypak adam her yerde kaypaktir, sözlerim onlara değil.
Örnek dilekçe hazırladim, özelden mesaj yoluyla göndereceğim Meclise dilekçe veririm diyen olursa, makam araçlarında sınır yok, sinir konulmasını istiyorum, burada da suistimalin önüne geçilmeli tarzında, üslubu düzgün ve talebinizi açıkça anlatan bir dilekçe.
Yok dilekçe vermem diyorsanız gelip burada boş boş yorum yapmaniza gerek yok.

metin13

Makam aracına gelene kadar neler var.Emniyet şeridinden giden çakarlı araçların çoğu bu hükümet zamanında çoğaldı.Hepsi senin benim paramla benim hakkımı gasp ediyor.Yani hem paramızla araba aliyor hem de hızlı bir şekilde emniyet şeridinden trafiğe takılmadan huzur içinde gidiyor.Her halk hakettigini yaşarmış.

Ve yüzde 90 üzeri olanların çoğu suistimal ediyor.Bu gözler sarı sitede engelli kategorisinde satılık cabrio audi gördü.Bence engele göre araç belirlenmeli.

alanya

Sözlerimi çarpıtmışsınız. Ben hukuki olarak kur artış sonrası limit aşımına girdiyse ve siz alamaz duruma geldiyseniz paranız iade edilir demiştim. Çünkü bu durum sizin elinizde olan bir şey değil. Avukatınıza bunu sorarsınız...

Kendi yaşadığım olayda iyi niyet çerçevesince, kur artışı benim dönemimde de oldu ama Bayi yansıtmadı dedim. Ve bu yüzden dedim ki yaşadıklarınız sizi ilgilendirir. Genel geçer olarak doğru kabul edilmez.
bfb_91

Hangi araç, hangi hybrid modeli ve motoru nedir?

Makam araçlarinda suistimal var diyen arkadaşlardan delikanlı olan arkadaşlara sesleniyorum, kaypak adam her yerde kaypaktir, sözlerim onlara değil.
Örnek dilekçe hazırladim, özelden mesaj yoluyla göndereceğim Meclise dilekçe veririm diyen olursa, makam araçlarında sınır yok, sinir konulmasını istiyorum, burada da suistimalin önüne geçilmeli tarzında, üslubu düzgün ve talebinizi açıkça anlatan bir dilekçe.
Yok dilekçe vermem diyorsanız gelip burada ENGELLİ ARAÇLARINDA SUİSTİMAL VAR DİYE boş boş yorum yapmaniza gerek yok.

StratoS

Sözlerinizi çarpıtmadım aksine alıntı yaparak koydum ama siz bence ne yazdığınızı bilmiyorsunuz, kelime olarak ''hukuki'' ne anlama gelir önce onu öğren üstadım.

Hukuk bilmeden hukuki ahkam kesme bence, hem mercedes'in avukatından hemde şahsi avukatımdan daha iyi bildiğin bir anayasa maddesi varsa buyur söyle ama yoksa genel geçer lafla yürümüyor o işler.

Kur artışı araç satanı ilgilendirmez seni ilgilendirir, sende bu noktada kendini bağlayacak sözleşme imzalıyorsun bunun neresini anlamadığını anlamıyorum gerçekten.

Araba türkiye'de gümrüklendiği an diyelim ki fiyat 250 bin olsun senin limitin kaç? 247 .... geçmiş olsun ya ödersin 250 tiko para yada soğuk su içersin kaporonun üstüne, adamlar engelli aracı diye bir araç ithal etmiyor sadece araç ithal ediyor, senin alıp alamaman çok da ilgilendirmiyor... Ha adamlar vicdanlıysa aldığı kaporoyu iade de edebilirler orası ayrı ama o iş tamamen insiyatiflerine kalmış.

@metin13

Engelli yakınlarının lüks araç sevdası ve makam araçları suistimaldir, biz defalarca yazdık o dilekçeleri hatta benim son başvurum ombudsman tarafından işleme alındı. cevap geldiğinde buradan paylaşırım.

alanya

Makam araclarinda suistimal var yazıp Kamu Denetçiliği kurumuna mi başvurdunuz, açık yazarsaniz iyi olur.

Yahu arkadaşlar!

Bu ülkenin savcısı hakimi yok mu? Her kim haksız yere araba almışsa sorsun hesabını. Bir de bunlarla mı uğraşacağız? Devletin toptancılık yaklaşımı bunlar. Bir şeyi denetleyemediğini anladığından herkese ceza verir. Çocukken sıra dayağı atarlardı ya öğretmen bozuntuları. İşte tam da bu psikoloji.

metin13

Getirilen limit nedeniyle yaşanan mağduriyetin farklı boyutlarını ve aracının kendisi alan ile devlet tarafından alınanın bir tutulamayacağını eğer bir limit getirilecekse önce amme mallarındaki suistimallerin engellenmesi için milletvekilliği makamı altındaki tüm makamlara fiyat sınırlandırması gerektiğine dair başvuru yaptım.

Sizce yeni limit ne zaman belli olur? Kesin sonucu demiyorum,zira 1 ocak 2020'de resmi gazetede paylaşılır diye tahmin ediyorum. Ancak ydo-üfe sonuçlarindan yola çıkarak yeni limit konusunda tahmini bir kanaate ne zaman variriz?

alanya

Şimdi yine sözler değişti...
Araç sipariş verirken, ÖTV'siz engelli aracı olduğu ve limit dahilinde 247.000 TL ye alınacağı ile ilgili sipariş verirsiniz. Araç 250.000 TL olduğunda limit üzeri kaldığında alamazsınız çünkü o artık engelli aracı değildir. Eğer firma bunuda kabul etmeyip yaptığınız sözleşmeye madde koyarsa ayrı. Koymazsa sizin haklı bir sebebiniz olduğu için paranız iade edilir. NOKTA.

Ben birşey bilmiyorum, siz çok iyi biliyorsunuz herşeyi...

Avukatınıza da selamlar.

Son yazınız benim için çöp. :)

167 281 olan aracın otvsız fıyatı ne olur?

StratoS

1.8 hybrid corolla fiyat olarak 184000 verildi ötvsiz 122000 civarı oldugu soylendi. 5sene aonra satarken MTV kaynaklı problem yaşar mıyım bu beni düşündürüyor oldukça. Henüz piyasada tutan bir araç değil

bfb_91
araç sizde olduğu müdettçe mtvden muafsınız diye biliyorum.

araç sizde olduğu müdettçe mtvden muafsınız diye biliyorum.

ayrıca hangi paket? lpg de takılıyormus fabrıka cıkıslı yada anlasmalı bayılerınde dıye duydum garantıyı bozmadan.daha uygun fıyata cekılebılır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt