Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu konuyu uzun süre takip ediyorum ama son bir kaç sayfadır "suistimal" adı altında yakışmayacak yorumlar okudum.

Her şeyden önce, bu konuda şöyle bir şey demek istiyorum. Sınır yok iken, sokağımızda görmüştüm full E180 aracı. Yeni kasa ve yok yok denilebilecek bir araçtı. Araca binen kişi senin benim gibi biri. Yakını sayesinde almıştı. Bu duruma ben de açıkçası karşıyım.

Ama yukarda şöyle bir yazı gördüm. "100 bin sınır koysunlar, engellilere yeter neyine yetmiyor gibi" çok üzüldüm. Bu ülkede hala engellilere ayrımcılık gözüyle bakan insanlardan açık ve net bir şekilde iğreniyorum.

Bizim 6 yaşında kızımız var ve Türkiye'de görülmeyen genetik Fox G1 hastalığı mevcut. %98 engelli. Yürüyemiyor, konuşamıyor, vücudunu kontrol edemiyor. Bu kızımızın bebek arabası normal bebek arabalarından daha büyük, ayrıca kontrol sağlayamadığı için her yerde oturamıyor. Mama sandalyesi, ayakta durucak yürüteci, bebek arabası derken büyük bagajlı otomobil ihtiyacı doğuyor. Ayrıca kafa içi bi hastalık olduğu için dikkatli olunması gerekiyor.

Peugeot sayesinde 5008 kampanyasından yararlandık. Büyük bir araç ve bagajı tüm rakiplerinden büyük. Daha binmeden aldık arabayı. Biz de isteriz ama ne yazık ki ülkemizde 100 bin sınırında ağır engelliye uyacak bir araç fazla yok. Her zaman diyorum "Kimse yaşamadan anlamaz" "Hepimiz birer engelli adayıyız"

Bu yorumları yapan düşünüyorum ki böyle bir şey yaşamamış, eğer yaşamışsa ve hala yaşıyorsa yazık. Bu ülkede en ufak şeyi suistimal eden, krizi fırsata çeviren çok kişi var. Herkesin birbirine saygı duyduğu bir ülkede maalesef yaşamıyoruz. Ama anlayışlı olmakta fayda var. Allah kimseye yaşatmasın. Herkesin derdine derman olsun. Gerçekten zor arkadaşlar. Yukarda bir arkadaşta doblo alsın neyine yetmiyor yazmış, umarım Rabbim sana böyle bir zorluk göstermez, klavye başında oturup konuşmak gerçekten kolay. Yaşamayan anlayamaz.

Sınır olmasa bile mercedes ya da bmw almayacaktık, çünkü işimizi görmüyor. Yüksek bagaj ve araç, geniş. Her şey kızımız için. Umarım Rabbim bu yorumları acımadan yapan, düşünmeden hareket eden insanlara aynı şeyleti yaşatmaz. Bakın yine de yaşatmaz diyorum. Yaşamadan öğrenilecek bir şey değil bu. Kimse anlamaz. "Dobloya bin" sen kimsin der gibi. Bana kalsa ben tofaşa da binerim. Her şey evladınız için istiyorsunuz. Bunları söyleyen insanlar, umarım Rabbim sizi evladınızla sınamaz. Herkes düşündüğü gibi, hak ettiğini yaşasın.

frknsysl

Tebrikler güzel yorumlar için.kizinizda inşallah çok daha iyi olur.peugot ne kadara geldi peki bu arada

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ugir

Teşekkür ederim. Çok sağ olun.

Bu ay 3 tane araç göndermişler aldığımız bayiye. Bir kişi vaz geçmiş, şans eseri aldık aracı bekliyoruz. Eğer merak edenler varsa aşamaları tek tek anlatırım. Uzun değil. Araca 155.500 verdik.

frknsysl

boşa söylemeyin anlamazlar, bize 100 binlik ticari araç yetermiş, kendileri ayakta, bağımsız ya istediğine binermiş.. denecek çok şey varda demeyelim... arabanız hayırlı olsun güzel seçim hangi paket ve hangi bayiden aldınız? 2011 model 5008 sahibiyim yenileyemedik bu kriterlerden ve fiyatlardan..

jonjon

Evet gerçekten çok yazık. Kötü ve fesat düşünenler ne düşünüyorsa onu yaşasın demekten başka bi şey gelmez dilden.

Kartal Öztek bayi ile iletişime geçtim. Ekim ayında 3 araç getirmişler Allure Selection paketli. 1.5 Blue Hdi 130 beygir 300 tork ve EAT8. Kum Gri denilen renk. Canlı da farklı duruyor. Normalde muafiyete girmediği için seçim yapamadık ama denk gelen araçtan ötürü mutluyuz. Önümüzdeki hafta teslim inşallah.

Bu arada maliyet açısından yeni gelen 3008 lerde joyistik vites kalkıyor. Düz bir şekilde her araçta olan P R N D kademeli şanzıman geliyormuş. Shoowroom da ki araç joyistik vites değildi. Ayrıca nedense bundan sonra 5008 lerde sanırım EAT8 yerine yeniden EAT6 ya geçiş yapılacakmış. Satış temsilcisi maliyet falan dedi ama umarım 8 ileri şanzımandan kaynaklanan sorunlardan ötürü değildir. Henüz haberim yok ama 3008 deki EAT8 den memnunlardı. 5008 hiç bir bayinin elinde hazır yok. Aracımız Fransa'dan geldi. Maliyet maliyet deniliyor, sanırım fazla satılmadığı için göndermiyorlar. Bakalım hayırlısıyla aldıktan sonra düşüncelerimi belirtirim. Güzel dilekleriniz için yeniden teşekkür ederim. Rabbim sizlere daha iyilerini nasip etsin inşallah

Yarin 4 kasim ekim ayinin tüfe üfe sonuçlari açıklanacak. Ve yd2o belli olacak sanirim. Ydo sonuçlari aciklaninca yeni limit az çok belli olurmu arkadaşlar?

Herkes hak ettiğini yasar.. görüyorum ki hakettiğinizi yaşıyorsunuz, insanlar engelli olabilir, hepimiz olabiliriz, okuduğunuzu anlayin önce boş boş yazmadan.
Parası olan ister Mercedes alır, isterse Ferrari, adam parasını ödüyor, size ne kardeşim.
Yok suistimal var diyorsan makam araçları için dilekçe hazırladim, meclise ver diyorum, bir tane talep yok, gelmiş burada şu Mercedes aldı, şu şunu aldı, sanane.
Sınır 100.000 gayet yeterli, sen Peugeot 3008 alınca suistimal etmiyor musun,100.000 luk araç neden yetmiyor, pekala yeter, boş boş yazmadan once kafayı calistirin biraz.

247.000 lik arac alınca suistimal etmiyorsun, 248.000 lik arac alınca suistimal mi ediyorsun. Fiat Egeanin baz donanıminin fiyatı ne ise o olmalı sinir, 100.000 dahi çok, önce biraz düşünün, öyle yazın.

metin13

üslubunuz sıkıntılı dikkat edin derim! sizin fikirleriniz, düşünceleriniz nasıl dolu oluyorda bizimkiler boş oluyor? hak ettiğinizi yaşıyorsunuz ne demek? bu söylem çok geniş yerlere gider, konuşmakla yazışmak farklıdır, düşüncelere saygı duymayı, empati yapmayı bilin! fikirlerinizi çok kelimeyle ve karşınızdakini aşağılamadan belirtin lütfen! kastettiğiniz hak ettiğimizi yaşamak, bu limit getirilmesi ise bu konu gündeme geldiğinde bizzat bakana, komisyondaki engelli, engelsiz vekillere durumuzu izah etmiş, ağır engelli bireylerin mağdur olacağını iletmiş kişileriz biz! sizden yazdığınız metni almıyoruz ve göndermiyoruz diye sanmayın ki boş oturuyoruz! siz önce engellileri neden ayrıştırdığınızı anlatın? ağır engelli bana 100 binlik araba yetiyor da size neden limit yok?

Soruma cevap alamadım, Audi A3 alan, Peugeot 3008 alan , Passat alan, Honda Civic alan arkadaşlar, peki sizler suistimal etmiyor musunuz, gelip burada şu Mercedes aldı, şu Bmw aldı diyenler, sizler suistimal etmiyor musunuz, Fiat Egea neden yeterli değil, açıklamasıni merak ediyorum, neden yeterli değil.

Okudugunuzu anlarsaniz cevabınizi yazarım, yazdıklarımi anlayarak okuyun, herkes hak ettiğini yasar, aşağılama nerede var, göremedim, boş boş yazana dolu dolu yazıyor denilmez.
Bakana Makam araçlarini yazılı olarak soracaksınız, hepsi bu, sordunuz mu, Meclise neden yazılı dilekçe gonderilmiyor, göndermiyorsaniz burada suistimal var diye boş boş yazmanın anlamı yok.

Bu başlıktaki yorumlarımın önce hepsini okuyun, yazdıklarımı anlayın, sonra mantıklı bir şeyler yazarsanız cevabını yazarım, anlamadan, iyice okumadan yazarsanız, ben de size cevap yazarsam forum amacından sapar, yazabilmem için okuduklarınızı anlamanız lazım.

metin13
Tamam siz egea alın o zaman. Okuduğumuzu anlamak için doğru yer burası mı ondan da emin değilim. Benim gücüm buna yetiyor bunu alıyorum. Eğer şu anda devletin sağladığı limitten şikayetçiyseniz ağlamanız gereken yer burası değil. Millete laf atarak kendinizi tatmin edeceğinize dilekçelerle ordan oraya koşturun.

Eat 8'de sorun olsa neden gt pakete koysunlar.Azcik mantık lütfen.

Eat8 de sorun var demedim ki. 8 ileri her bakımdan daha iyi bir aday iken neden 6 ya düşürüyorlar dedim. Bilginiz varsa paylaşın yoksa mantık işlerine girmek mantıksız.

frknsysl

Okuduğunu anlama sorunu var gerçekten, kısaca yazacağım, iyice anlayarak okuyun.

Engelli araçlarında sınır olmamalı, isteyen Bmw alır, isteyen Ferrari, adam parasını ödüyor, parası olan istediği aracı alsın diyoruz, Devlet sadece ÖTV'den vazgeçiyor, özet olarak forumda anlattığım budur, ciddi anlamda anlama sorunu var, okuduklarınızı tane tane, anlayarak okuyun.

Devletin sağladığı limitin mantığı nedir, anlayan varsa yazsın, bizi de aydınlatsın.

metin13

ben siz ortalığa değil bizzat size söylüyorum, yazdıklarınıza size ve düşüncenize saygı duyarak ve sizin gibi boş bulup hiçe saymadan cevap veriyorum; şimdiye kadar kim ne almış biz neden alamıyoruz şu bu demedim, o saydığınız modelleri mecburiyetten ve kıstaslardan dolayı seçmek zorunda kalıp alıyoruz ve bunun neyi suistimal? ağır engelliyim, sandalye veya akülü kullanıyorum, yeri geliyo araç içinde ihtiyaç gideriyorum, bineceğim araç yüksek geniş olmalı.. ailem kalabalık tek araç hakkım var kriterlerim sınırlı! şimdi bu kriterleri egea karşılıyor mu? diyeceksin ki o zaman git transit veya doblo veya connect al, bende diyeceğim ki sende bende engelliyim neden ben ağır engelli olduğum için fiyat ve araç kısıtlamasına tabii tutuluyorum, neden vito, transporter, caddy yi bana layık görmüyorsun diyorum? diyorum ki engellileri neden ayrıştırıyorsun? son kez diyorum ki karşındakinin fikrine saygılı ol aşağılama sen ne kadar doluysan karşındaki de o kadar dolu olabilir!

metin13

Ya madem böyle düşünüyorsun, neden zıt düşünüyormuş gibi yansıtıyorsun? Sence bunca insanın anlamama sorunu mu var yoksa siz mi anlatamıyorsunuz bir türlü. Biz de bunu söylüyoruz zaten. Engelliye niye sınır var, parası olan her arabayı alıp biniyor zaten.

Devletin sağladığı limit değil, bu sınırı koyan kim? Bu sınırın kalkması için konuşulucak yer burası değil. Tabi tartışılabilir ama şu anda böyle bir sınır var. Bu sınır 247.000, 100.000 değil. Bunu sağlayan kimdir?

Gerçekten ön yargı yüzünden kimse kimseyi anlamak istemiyor, laf yeme düşüncesiyle hemen savunma mekanizmasına geçiyor ve lafta anlatamıyoruz.

Burdaki insanların hepsinin yeterince derdi var sanırım. Boş yere tartışıp ortamı germe gereği yok diye düşünüyorum. Eğer birilerinin canını bilmeden sıktıysam kimse kusura bakmasın. Burada yararlandığımız araçla ilgili bilgi vermek için varız.

jonjon
Bak güzel kardeşim, yazdıklarımda aşağılama yok, önce bunu düzeltelim, tam olarak bunu söylüyorum, engelli araçlarına neden sınır getirildi, bırak parası olan istediği araca binsin, tam olarak bunu diyorum.

Bazı engelli arkadaşlar diyor ki ; şu Mercedes aldı, şu Bmw aldı,suistimal var, almasın, ben de diyorum ki, böyle düşünenlere söylüyorum, o zaman senin aldığın Passatta, Honda Civic de, Peugueot 3008'de, Audi A3 de suistimal yok mu, suistimalin azı çoğu olmaz, neden Egea almıyorsunuz, işinizi görmüyor mu diyorum, cevap yok, pekala herkes biliyor ki Egea'da fazla fazla iş görür, ucu kendine dokununca hemen tepkiler geliyor, öyle olmaz.

Ve diyorum ki makam araçlarına niye sınır getirilmiyor, burada suistimal yok mu diyorum, engelli lüks araca binmesin, ben bineyim olmaz.

Kısaca engelli insanımız istediği araca binsin,sınır olmasın diyorum, engelli aracında sınır varsa makam aracında da sınır olmalı diyorum.

Ve suistimal var diye yazan engelli arkadaşlara sen Audi A3 alarak, Passat alarak suistimal etmiyor musun diyorum

Bmw alınca suistimal, Passat alınca suistimal olmuyor mu diyorum.

Bırak, isteyen istediği aracı alsın diyorum.

metin13

Evet işte bu dediğinize hak veriyorum. Ama suistimal konusunu açan kişiye örnek olarak verdim, sokaktaki full dolu E180 aracını. Adamın engelli akrabası köyde, onu kullanarak lüks araç alıyor, onun üzerinden vergi indirimi, muafiyet alıyor. Muhtemelen suistimal diye buna diyorlar. Zaten sınırda bu insanlar yüzünden getirildi diye düşünüyorum. Yoksa engellinin derdi kendine yeter, daha niye dert çıkarsınlar ki.. Ne yazık ki bunlara göz yumuyoruz, insanlarımız o kadar nazik ve ince düşünceli değiller ne yazık ki. Yine sınır kaldırılsa yine aynı durumlar yaşanacaktır. Bu yüzden kaldırılmıyor diye düşünüyorum.

Hepimizin amacı aynı, tartışmaya ve birbirimizi kırmaya hiç lüzum yok. Herkesin başında bi derdi var zaten. Umarım hak yerini bulur.

metin13

baktım, hiç tanımadığın bilmediğin bir insana fikrinden dolayı ''boş konuşuyorsun'' dersen o kişiyi aşağılamış olursun.. dediğin gibi bizde bunu zamanında ve halen çok söyledik isteyen istediğini alsın hatta şimdi ki gibi motor sınırını da kaldırın zira büyük geniş araçlar büyük motorlu dedik ama anlatamadık.. köydeki nenesinin raporuyla şehirde yaşayan torunu araç alıyorsa bunu fiyat veya model limitiyle çözemezsin dedik ama anlatamadık.. bu durum ihtiyaç sahibi ağır engelliyi mağdur eder yapmayın, gelin başka kriterler koyun mesela ikametgah şartı koyun engelli bireyle aynı adreste olsun araç dedik bi öneri olarak ama anlatamadık.. dediğiniz makam aracı kabul görmez fikrimce çünkü alınan engelli araç sayısıyla, makam araç sayısını bi karşılaştırın bakalım hem makam araçları premium olmalı denir.. sonuç olarak aynı yöndeyiz kulvarlarımız farklı ve dediğim gibi yazışmakla konuşmak farklıdır dolayısıyla böyle anlaşılıyorsunuz..

Gelen yorumlar hâlâ alakasız ve boş, neyse, ben yoruldum laf anlatacagim diye, herşeyi yazdım, anlayarak okuyun arkadaşlar lütfen,suistimalin azı çoğu olmaz.

@frknsysl

Gırtlak dolu Mercedes alan adam ile ihtiyacından fazla araç alan adam da suistimal ediyor, hiçir farkı yok, olaya böyle bakacaksak sınır Fiat Egeanın baz donanımı olmalı.

Passat alan adan ile, Honda Civic alan adam ile grtlak dolu Mercedes alan adam da aynı şekilde suistimal ediyor yani olaya böyle bakacaksak.

Dediklerin cogunda haklisin ama kendini yanlis anlatip cok onemli bir noktayi atliyorsun.
Girtlak dolu mercedes alanlarin yüzünden muafiyet sınırı getirildi.Bu yüzden çoğunluk dedesinin ninesinin raporuyla lüks marka alanlara kızgın.

Internet ortamında bir çok otomobil markası ve modeli takip ediyorum.Facebook gruplarında ve forumlarda takip ettiğim kadarıyla raporla alanların bir çoğu demicem hepsi yüzde 90 üzeri raporla alıyor.Sayilari hiç az değil ustelik.Emin olun yakında bununla ilgili ciddi bir çalışma yapılıp sadece gerçek ihtiyaç sahiplerinin yararlanabileceği bir uygulama getirilmezse en çok zararı yine biz göreceğiz.

Arkadaşlar bu konuya 15 gün kadar yazmayacağım, belki de daha fazlası, yeterince yazdığımı düşünüyorum, sonrasında gerek duyarsam yazarım.

1- Şu forum bile mesajları birleştirme huyundan geri adım atmıyor, inatçılık ile kararlılık arasında ince bir çizgi var, maalesef bu ayrımı yapamıyoruz. Mesajlarım zaten uzun, ayrı attığım mesaj ya ayrı yazılması gerekiyordur anlam karmaşası olmaması için ya da alıntı yapılmıştır, mesajları birleştirerek iyice anlaşılmaz yapıyorsunuz, onu söyleyeyim.

2- GIRTLAK DOLU MERCEDES ALAN KİŞİYE LAF EDEN ENGELLİ KARDEŞİM, SEN İHTİYACINDAN FAZLASINI ALDIĞINDA; PASSAT, AUDİ A3, HONDA CİVİC, TOYOTA COROLLA aldığında SUİSTİMAL ETMİYOR MUSUN, DÜŞÜNCEN BU ŞEKİLDE İSE SEN DE HARAMA TENEZZÜL EDİYORSUN.

FİAT EGEA işini görecekken daha lüks aracı alıyorsun, hem de limit sınırına kadar doldurarak, senin yaptığının GIRTLAK DOLU MERCEDES ALANDAN FARKIN NE !

3- İsteyen istediği aracı alsın, ister gırtlak dolu Mercedes, ister Egea, adam parasını ödüyor, Devlete hiçbir yükü yok, bu para halkın cebinden çıkmıyor, vatandaşın cebinden çıkıyor, Devlet sadece ÖTV'den, alacağı vergiden vazgeçiyor, satın alan kişi aracın parasının tamamını ödüyor, senin, benim cebimden çıkan 5 kuruş yok.

4- Makam araçlarında suistimal yok mu arkadaşlar, bir düzenleme de neden buraya yapılmadı ya da yapılmıyor ? Makam araçları premium olmak zorunda mı, değil, bir kaç istisna dışında.

Bu ülkede Cumhurbaşkanı istediği helikoptere, istediği uçağa, istediği araca biner, kimse de bir şey diyemez. Bakanlar da ülkeyi temsil ediyor, onlar da istediği araca biner, görevleri nedeniyle korunması gereken kişiler de istediği araca biner. Bunun dışındakiler engelli sınırındaki araçtan fazlasına binmemeli, biniyorsa benim gözümde haram maldır.

5- Diyorsunuz ki % 90 ile alınıyor ve suistimal var, bunun da önüne geçmenin çok kolay bir yolu var. % 90 üzeri ile araç alanlarda sınır en fazla 100.000 TL olacak, diğer engelliler de sınır olmayacak, her sene rakam güncellenecek dersin, olur biter.

247.000 TL'nin tek mantığı ENGELLİ LÜKS ARACA BİNMESİN, başka da hiçbir mantığı yok, varsa da ben bulamadım şahsen. Engelli Passat alsın, Honda Civic alsın, Toyota Corolla alsın, ona izin veriyorum, ama Bmw almasın, Merdeces almasın.

6- Arkadaşlar, okuduklarınızı lütfen anlayarak okuyun, forumdaki son mesajlarımı değil, hepsini okuyun, en azından 110.sayfadan itibaren okuyun, sizlerin farklı bir bakış açısından bakmanızı sağlamaya çalışıyorum, eleştirmenizi, düşünmenizi, bunu yaparken de kendi hatalarınızı da görmenizi sağlamaya çalışıyorum.

7- Yazdıklarım hep mesajlar üzerinedir, kimsenin şahsına değildir, boş mesaja dolu mesaj denilmez, boş mesaj boş mesajdır. Herkes birey olarak değerlidir ve kimse bireyin şahsına engelli olsun ya da olmasın, aşağılama hakkına sahip değildir, yorumlarım tamamen mesajlar ile ilgilidir.

8- Bir şeyleri savunuyorsanız önce düşünmelisiniz, haklıyım, değil miyim diye, ucu kendine dokununca tepki gösteriyorsanız samimi değilsiniz demektir, pipetçi olmayın arkadaşlar, herkes belli kişilere kızar, şu kadar çalıyor, şu kadar yiyor, falan filan der, ama elinize fırsat geçince aynı şeyi sizler de yapıyorsanız pipetçi olursunuz, biri kaşıkla götürür, biri çuval ile, yapılan şey özünde aynıdır. Konudan örnek vereceğim, gırtlak dolu Mercedes alan köylüye laf edip, siz de ihtiyacınız olandan fazlasını aldığınızda aynı şeyi yapmış olursunuz, hiçbir farkınız yok, size Fiat Egea yetiyorken 247.000 TL limit var deyip gırtlak dolu Audi A3, Honda Civic vs aldığınızda sizler de aynı şeyi yapmış olursunuz.

9- Devlet bir nevi babadır, bir düzenleme yaparken önce kendi örnek olur, aslında yapılması gereken önce makam araçlarına sınır getirilmesiydi, sonrasında engelli aracına, ama bu yapılmadı maalesef. Umarım makam araçlarına sınır getirilerek bir yanlışlığın önüne geçilir ya da bu yapılmıyorsa engelli araçlarındaki sınır kaldırılır. Doğrusu MAKAM ARAÇLARINA DA ENGELLİ ARACINA GETİRİLEN SINIR İLE AYNI SINIRIN GETİRİLMESİDİR, BİR TL FAZLASI BENİM GÖZÜMDE HARAM MALDIR, istisnalar hariç.

Bu düzenleme önceki Maliye Bakanı tarafından yapıldı, düzeltmek istenirse şimdiki Maliye Bakanımız Berat Albayrak tarafından düzeltilecek.

10- Özetle yazdıklarımı toparladım, atladıklarım, eksikliklerim olabilir, olanları sizler yazarsınız, benden bu kadar, 15 gün kadar yazmayacağım, böylesi daha sağlıklı olur. Sizler de lütfen, düşünün, konuya farklı pencerelerden bakın, yazdıklarımı ve ne anlatmaya çalıştığımı anlamaya çalışın, o zaman birbirimizi daha iyi anlarız.

Bu sınır olmuş ya da olmamış, bize hiçbir etkisi yok şu anda, konuya tamamen tarafsız olarak bakıyorum, biz zaten mevcut düzenlemelerde engelli muafiyeti ile araç alma hakkına sahip değiliz, onun hukuki mücadelesini vereceğiz sonuna kadar, o ayrı konu, belki sonuç alacağız, belki de alamayacağız, ama biz elimizden geleni yapacağız. (sürücü olamaz raporumuz var, ortopedik engeli var yakınımın)

Herkese selamlar, 15 gün yokum, belki de daha fazlası, bilemem, selametle kalın arkadaşlar.

ekim üfe on iki aylık ortalama 22.58 , ydo bu kabul edilirse limit te 303.262 tl olur.

YDO'da Kasım ayı verilerini bekliyoruz.

Bugün yayımlanan 2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre Devlet vergi gelirlerinde artış tahmini YDO ile paralel hesaplanmış. (%15 seviyeleri) Bu Cumhurbaşkanının YDO'ya müdahale etmeyeceğini gösteriyor. Engelli limitine de müdahale etmezse, bu ay çaıklanacak YDO, direk engelli artış oranı olacak.

vergi üsül kanununda yazıyor ekim ayı on iki aylık üfe ortalama ydo olarak kabul edilir.Kasım da veri filan beklenmiyor.Maliye isterse şuan acıklar ydo yu.Bakın gecen sene on iki aylık ortalama üfe ekim 23.73 dü.YDO kactı 23.73. Aslında kanunen hersey belli tabi maliye yine sapkadan tavsan cıkartmazsa.

Yeniden değerleme oranı yüzde 22.58 olarak belirlendi. Motorlu taşıtlar vergisi, pasaport harcı, ehliyet harcı, trafik cezaları yıl başından itibaren yüzde 22.58 zamlanacak. Çalışanın maaş zammında dikkate alınan enflasyonun ise yıl sonunda yüzde 12 seviyelerinde olması bekleniyor. Yani çalışana zam yapılırken yüzde 12, vergi, harç ve cezalara zam yapılırken yüzde 22.58 oranları göz önünde olacak.

https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-yeniden-degerleme-orani-belli-oldu-5429057/

savior44

bu durumda yeni fiyat 302bin tl civarı mı olacak?

bu arada şuan araç almayı planlayan arkadaşlar için peugeot 508 bayilerde var. oldukça dolu olan prime paketi lansmana özel 210bin TL diyorlar. yaklaşık 140 bin TL ye geliyor.

evet gecen sene ydo 23.73 dü engelli indirimi limit fiyatı da 23.73 artırılmıştı.Bu senede aynısı olursa rakam 303.262 tl olur.

ousenmez

Kasım ayı verileri dediğim Kasım ayında açıklanacak verilerdi ki açıklanmış.

Kasım ayı içinde Kasım enflasyon oranı açıklanmaz.

Eğer Engelli limitine Cumhurbaşkanı müdahale etmezse yeni limit 303.000 TL olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt