@
ugir
167.281 TL ==> ÖTV'siz: 111.000 TL (Düz) - %50 ÖTV
@
bfb_91
1.8 Hybrid Corolla: 184.000 TL 00> ÖTV'siz: 122.000 TL (Düz) - %50 ÖTV (Doğru rakam vermişler.)
Evet, MTV açısından 1.8 motor sebebiyle 2.elde bir miktar geri kalınabilir. Ama çok afaki değil. Sonuçta Dizel gibi yakıt ekonomisi olan bir araç alacak alan kişi.
Hybrid de en çok benim düşündüğüm yüksek km lerde hem batarya hem de motor maliyetleri... Sonuçta 5 yıl kullanacağınız için özellikle 15.000 km üstü kullanım planlarınızda bütün maliyetleri değerlendirin, derim.
@
alanya
Çok hukuk biliyorsunuz ama Forumun kurallarını bilmeden hala beinmle münakaşaya giriyorsunuz. 247.000 TL limiti geçen araçlar engelli aracı olarak gümrükten sipariş verilemez. Engelli aracı sadece ÖTV'siz araç demek değildir. Ruhsata ve Trafik kayıtlarına işlenir. Bayi ekranında elbette engelli aracı diye sipariş vermiyor. Ama engelli kişi, siparişini engelli aracı olarak veriyor ve trafik işlemleri böyle yapılıyor. Taraflar arasında yapılan sözleşmede aksi bir durum yoksa, 247.000 TL limiti aşan araç engelli aracı olarak alınamayacağı için engelli kişi sadece standart olarakalabilir. Ancak standart olarak alınan araçta engelli arası olarak trafik tecili yapılmaz. Buda ÖTV ve MTV kanununa göre ek maliyet oluşturur. Bu duruma tüketici katlanmak zorunda değildir. Sonuçta bu planlanmayan ve tüketicinin elinde olmayan bir maliyettir.
Burada bilgi paylaşımı yapıyoruz. Çoluk çocuk muhabbeti yapmadan sadece bilgi paylaşın olur mu?
Son olarak Avukatınız önce tüketici mevzuatı, iyi niyet ve hakları bir öğrensin, sonra size anlatsın, sonra ben dinleyeyim onu...
@
mrtkts
Selamlar,
İşte bende kapora yakamaz diyorum. (sözleşmede aksi madde yoksa) Çünkü bu alan adamın elinde olan birşey değil. Kapora iade olmalı diyorum.
@
alanya @
mrtkts
Bu arada bunun örneğini geçmişte yaşadık. Münferit olay değil, genel bir olaydı. BMW 5.20 araçlara kampanya yapıp, sınırın altına indirdi. Sonra vergi dairesi araçlar 2.0 motor olması sebebiyle şüphelendi ve engelli satışlarını durdurttu. Araçların kaporlarını insanlar zararına kendi araçlarını satarak ödemişlerdi.
Vergi Dairesi bu araçlar limit üstü olarak satılır, ÖTV'siz satılamaz diyince, Borusan sorgusuz sualsiz, kaporaları iade etti. Kur artışını geçtim vergi dairesinin kararı ile alınamayan araçlara Borusan benlik birşey yok, sözleşme yaptık, kaporayı yaktım diyemedi. Ve hatta tüketiciler biz araçlarımızı zararına sattık diye dava bile açtılar.