Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
texasboy77

balthazar formulu var o sekılde hesaplanıyor.Bu arada surelı raporla arac alacak arkadaslar lutfen mtv nızı takıp edın.sure bıtınce raporunuzu mutlaka yenıletıp o sekılde devam ettırın sonrada mtv borcunuz cıkar

Yılbaşında büyük zamlar geliyor!

Başta vergiler, harçlar ve trafik cezaları olmak üzere iğneden ipliğe birçok şeyin yeni yıl zammı her yıl Yeniden Değerleme Oranı (YDO) kadar zamlanıyor. YDO, 4 Kasım 2019 günü açıklanacak ekim ayı enflasyonuyla netlik kazanacak. Ekimde Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) henüz açıklanmasa da YDO yani yılbaşı zamlarına otomatik olarak uygulanacak olan kritik veri büyük ölçüde ortaya çıktı. SÖZCÜ'nün Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) verileri üzerinden yaptığı hesaplamalara göre, bu ay Yİ-ÜFE hiç artmasa dahi YDO en az yüzde 22.55 olarak gerçekleşecek. Doğalgaz ve elektrik zamlarının da etkisiyle ekim ayında Yİ-ÜFE'nin yerinde sayması beklenmiyor. Bu nedenle ekim ayında Yİ-ÜFE oranı yüzde 0.5 olursa, otomatik zamlar yüzde 22.6'ya, yüzde 1 olursa yüzde 22.67'ye yükseliyor.

Yılbaşında vatandaşın üzerine adeta yağmur gibi yağan vergi ve ceza zamları bu yıl çok daha etkili olacak. Üstelik bu artış, enflasyon yine düşerken yaşanacak. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıl sonunda ekonomi yönetiminin tahmin ettiği gibi yüzde 12'de kalsa dahi zamlar Yİ-ÜFE'ye ayarlı olduğu için yüzde 22.55'ten daha aşağıda olmayacak. İktidar eğer isterse bu oranı yarıya kadar yani yüzde 11.28'e kadar düşürebilecek.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/yilbasinda-buyuk-zamlar-geliyor-5378404/

Eğer Hükümet hiç düşürmeden YDO'yu %22 olarak çıkarırsa, 247.000 TL olan engelli limiti, 302.000 TL lere çıkacak.

Kasımda az çok sınırın ne olacağını bileceğiz fakat arada kaldım kasımdaki orana göre mi arabayı sipariş vereyim yoksa ocakta resmi olarak açıklanınca mı sipariş vereyim çünkü paketlerde ekleteceğim? bir diğer sorum ise Mercedes Asedan (tercihim) ya da Tiguan comfort düşünüyorum sizce hangisi daha mantıklı olur ?

Yeni kasa bmw 1 de düşünebilirsiniz. İkisi arasında seçim derseniz tercihim mercedes a olurdu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ernayvaz

normal de gecen sene hukuki içtihat oluşturur ekim ayındaki on ki aylık ortalama üfe 23.73 dü ydo da ve engelliler için de o rakam gecerliydi. Ama bu ülkede hukuk filan hak getire bizzat mahkemede yaşadım.Onun için biraz risk alıp kasımda sipariş verebilirsiniz.Yok ben stresle ugrasamam hersey garanti olsun diyorsanız 1 ocaktan sonra rakam net belli olur.Kasımda gazeteler yüzde 22.5 gibi bir rakam bekliyor (kesin değil) o da 303.300 tl filan oluyor. Bu rakamın üstüne cıkarsanız bayii ile konuşmanız lazım.

ülkenin sağı solu belli olmadığğı için sanırım en iyisi ocak ı beklemek olacak.ocak siparişide 3 ay sonraya ancak gelecek.Sedan ya da suv düşündüğümüz için 2 si arasında kalmıştım.

ernayvaz

bizim bir arkadaş a sedan style ı test sürüşü yaptı begenmiş, konforunu filan.Aileniz cok geniş değil ve cok fazla valiz vs ile dolaşmıyorsanız a sedan iyi seçim.İçindeki teknoloji şu anda mercedes s sınıfında bile yok.

A sedan düşünüyorum bende cam tavan ambiyans 10.5 inch 2 ekran ve dokunmaktik eklemeleriyle almayı düşünüyoruz o yüzden sınır önemli benim için aile 4 kişilik fakat arada teyzemlerle de birşeyler yapıyoruz totalde 7 oluyor onun ıcınde 2 arac gerekli :))

bu bayileri nasıl edecegiz normal insanda kazandıgının fazlasını kazanmaya çalışıyorlar engelliden
2010 bin tl ye bırakırız diyorlar ötv muaflı alacam deyince 210 binden olmaz 220 binden hesaplanır diyor 5 BİN tl geçiriyor.
şunları biriniz eşrefle kınasın. Burdan hundaiy bayisi renult bayisi pgout byisi wolsvogen bayisi başta olmak üzere allah size yedir mesin zehir zıkkım olsun engelliden 3 bin 5 bin daha fazla kazanıyorsunuz. Bunları yüzlerine vurdugumda ise yok devlet teşviği var hurda teşvigi var 225 bin tl üzerinde araçda hurda teşviği kullanılamaz.

mustafa-toprak

Alma abi. O şekilde muamele yapanla ticaret yapma, para kazandırma. Hatta zamanın varsa, Genel Merkezlerine şikayet et. Hatta çık Genel Müdürlerine bağır çağır. Bu memlekette bazı insanlar ve işletmeler bağırıp, çağırmaktan anlıyor malesef...

a sedan bulabileceğimiz bayi varmı düzce ve kocaeli de yok bilen varsa aircross baktık yok shine paket bari a180d bakalım şimdiden teşekkürler

ötv muafiyetli net ödenecek araç fiyatı bayilerin sitesinde en güzel şekilde volkswagenin sitesinde var. Orada yazan fiyattan 1 kuruş fazla alamaz bayiler. diğer firmalar da bu şekilde yapmalı ki ötvsiz araç alacak olanlar yanıltılmasın. Bence imza toplayıp her üreticiye mesaj atalım. Açık ve net ötvsiz fiyatları sitelerinde yazsınlar.

Orayada fazla güvenmemek lazım passat liste fiyatından 40 45 bin tl indirim yapıyorlar. Orada yazan liste fiyatları çok yüksek.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

NETBUS

Buda yanlış yönlendirir ki. Bayiler özellikle limitte bir araçsa satış fiyatını arttırmıyorlar ki. 5-10.000 TL ek hizmet bedeli alırım diyor açıkça mesela.

Sen ÖTV'siz tutar bu de, hatta o yayınlansın, Bayi o fiyatı kabul ediyorum, sıkıntı yok ama ben engelli işlemleri için 10.000 TL danışmanlık hizmeti alıyorum diyor mesela :) Başıma geldiği için söylüyorum. Bu yüzden araç almaktan vazgeçiyordum...

ya bizim bir arkadaş 2017 de limit yokken gidip mercedes den 27 bin tl indirim aldı arabayı alacak işlemler kesinleşene kadar rapordan bahsetmedi bile.rapordan ne kadar erken bahsederseniz çakallar o kadar erken fiyat yükseltiyor veya başka mırın kırın yapıyorlar.

Engelli indirimiyle araç alan vatandaş neyin suistimalini yapıyor, Bmw binince suistimal oluyor, Passat binince olmuyor mu.
Biraz düşünmeyi, sorgulamayi ogrenin arkadaslar, 247.000 TL yi gecmeyince suistimal olmuyor, 248.000 olunca suistimal mi oluyor.Bir engelliye 100.000 TL lik arac fazla fazla yeter, 247.000 TL sınırının mantığı nedir, suistimal varsa yapsin Devlet 100.000 TL sınırı, neden 247.000 yapıyor, mantığı nedir, anlayabilen var mi.

Makam araçlarında niye 247.000 TL sınırı yok, bu araçlarda suistimal yok mu, bir düzenleme neden buraya da yapılmadı. Cumhurbaşkanı, Bakanlar ve güvenlik nedeniyle kullanılan birkaç araç haricindeki bütün makam araçlari 247.000 TL sınırini geçiyorsa haram paradır, haram maldır benim gözümde, niye burada sinir yok.
Kaldı ki engelli indirimi ile araç alan kişi aracın tüm parasını ödüyor, Devlete bir yükü yok, Devlet sadece ÖTV den vazgeciyor, bırakın, isteyen istediği araca binsin.Yok, olmaz diyorsanız o zaman makam araçlarına da 247.000 TL sınırı gelsin, öyle olursa kimse laf etmez bu sınıra.Devlet tasarrufu, örnek olmayı kendi yapmalı, sonra da vatandaştan istemeli.

Slm 125 lik motorlar icin vergi borcunda engellilere indirim var mıdır bilen ler yardımcı olur sa sevinirim

A sedanda karar kıldım fakat şunu biliyor musunuz ? ekleteceğim donanımların ötv leri var mı ? ötvleri varsa onlarıda mı ödemeyeceğim ? tam bilgisi olan var mı acaba 250 binlik araç eklemelerle 280 küsür oluyor. ötv olmazsa eğer 170 bine filan denk geliyor. Ocakta almayı ıdüşünüyorum

ernayvaz

Limit dahilinde ekleteceğiniz donanımlarda muafiyet dahilinde ancak sözkonusu mufiyet kapsamındaki tutarı geçmemeniz gerekiyor...

ernayvaz

İstediğiniz Donanımları ekletin, son rakamı alın. Bayi ile pazarlığa gidin 247.000 TL ye düşürürse, %60 ÖTV muafiyetinden 150-155.000 TL civarı ÖTV'siz alabilirsiiz.

kenai hocam,

Zaten kasa görsel olarak makyaj yedi, o yüzden sadece görsel olarak biraz değişilik oldu diyebiliriz.

Dediğin gibi yeni prestijler, eskisi gibi full değilmiş sanırım, bi çok şeyi opsiyon yapmışlar.

Önceki gibi dolu isterseniz 330 bin TL ye geliyormuş :O

ernayvaz

Yalnız mercedes'te işler biraz farklı yürüyor, sen diyelim ki opsiyonları seçtin aracın siparişi için kaparoyu yatırdın, araç yaklaşık 3 ayda geliyor, ve gümrüğe girdiği kurdan araç hesaplanıyor ve diyelim ki araç 320 bin liraya fatura edildi sana.

Eğer o gün itibari ile alacağın araç belirlenen limitin üstünde kalıyorsa hazır ödediğin kaparo için da soğuk su içiyorsun.

Diğer markalarda nasıl bilmiyorum ama mercedes hiçbir araca bağlayıcı satış sözleşmesi yapmıyor araç girdiğinde kur 6 lira da olabilir 15 lira da olabilir, yani sipariş verirken bunu düşünerek ver.

alanya

Su içme diye birşey yok. Eğer kur yükseldi ve limit üstü kalırsa bu müşteri kaynaklı bir sorun değil, para iadesi yapılır.

Çok opsiyon ekletmediyseniz yani bayi ben o aracı her halukarda satarım diyorsa, kaporayı nispeten düşük isteyebilir ve kurda afaki bir yükseliş olmazsa aynı tutardan işlem yapıp sizi üzmezler.

Ama kur çok yükseldi ve en önemlisi, sizin aracınız çok donanımla özel hale geldiyse o zaman güncel tutarı talep ederler limit altında kaldıysa.

Bunu neredeyse araç kadar donanım almış, özel A serisi sipariş vermiş birisi olarak yazdım :)

StratoS

hocam şimdi sen bu a serisi siparişini yeni mi verdin ocak sonrası için yoksa mevcut limit dahilinde mi geliyor? Bir de ydo oranı ile ilgili bu sene maliye illa o ydo oranı kadar artırır bir kanun maddesimi yoksa tebliğ mi? çünkü bu sene şirket araçlarında filan vergi indirimlerini iyice kıstılar. Kanun değilse tebliğle 247 de bırakıyorum da diyebilirler.ekonomi ve maliye de işler karışık.

ousenmez

Yok yeni değil. Bir önceki aracım A serisi idi. Elbette yıllar geçti. Ama 1 yıl önce ine özel sipariş ile E serisi almış arkadaşımda benzer süreci yaşadığını anlatmıştı. Yani Mercedes gibi BMW gibi büyük markalarda politika değişmez.

Kanuna göre YDO oranı kadar artacak. Ama takdir yetkisi Cumhurbaşkanı'nın. 2 yerde müdahale edebilir. Birincisi YDO'ya müdahale edebilir, ikincisi engelli limitine müdahale edebilir.

Eğer müdahale etmezse, YDO oranında artar.

Peki bir şey soracağım siparişi gectikten sonra limitin az üzerinde kalırsa 3-5 bin lira gibi buna faturada düşebilirler mi? yoksa firmalar taviz vermiyor mu bu konuda.

birazda hibtrit araçlar ıcın bılgı verebılıcek arkadasslar var mı? mesela toyota corolla hıbrıtte bır cok donanım standart ve fıyatta ucuk degıl hatta en yuksek benzınlı paketı bıle baya bır uygun sankı.hbırt olayı pek anlamadım

ousenmez

Pazarlık yapacaksınız... Aralık ayında YDO belli oldu, zaten bizde eğer müdahale olmazsa böyle olur diye yazıyoruz. Siz o fiyatı baz alıp, güncel fiyatlar üzerinden seçim yapacaksınız. Bayi ile konuşup, mevcut fiyatlardan araç satıp yapacamayacaklarını konuşursunuz. Bayi yanaşırsa beklersiniz. Bayi kabul etmezse alamazsınız.
ugir

Hangi Toyota modei abi? Ne uygun? C-HR diyorsan o araç boyutları sebebiyle B segmentidir. O fiyatları öyle değerlendirmek lazım...

StratoS

corollalar
[FONT=toyota_displaybold]COROLLA[/FONT][FONT=toyota_displaybold]1.6 Passion X-Pack Multidrive S [/FONT]
[FONT=toyota_displaybold]183.800 liste fiyatı
[/FONT]
[FONT=toyota_displaybold]COROLLA[/FONT][FONT=toyota_displaybold]Hybrid Passion X-Pack e-CVT 203.000 liste fiyatı
bu arada aracların net fıyatını nasıl bulabılırız varmı bır hesaplaması.

guzel pazarlıkla benzınlısı 115 000 e alınır dıye dusunuyorum en dolusu ustelık.[/FONT]

bende az kaldı 1,4 egea benzinli alıyordum :D
yüksek model alamdığımız için öteledik ötv muav araç almayı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt