Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
StratoS BUGÜNDE BAYİLERLE GÖRÜŞTÜM LİSTEMİ GÜNCELLİYORUM.

DOĞUŞ OTO VOLKSWAGEN
PASSAT 1.6 TDI CONFORTLİNE - 151.000 TL
GOLF 1.6 TDI HİNGLİNE FULL - 133.000 TL
DOĞUŞ OTO SEAT
SEAT LEON 1.6 TDI XCELLENCE FULL 111.500 TL
DOĞUŞ OTO SKODA
SKODA SUPERB 1.6 TDI STYLE – 142.500 TL
SKODA OCTAVİA 1.6 TDI STYLE – 121.000 TL
MEZ OTO FLORYA VOLKSWAGEN
PASSAT 1.6 TDI CONFORTLİNE - 156.000 TL
PASSAT 1.6 TDI CONFORTLİNE CAM TAVAN - 160.000 TL
GOLF 1.6 TDI HİNGLİNE FULL CAM TAVAN - – 135.000 TL
CADDY 2.0 TDI EXCLUSİVE FULL – 139.000 TL
ALTUR OTOMOTİV YENİBOSNA
SKODA SUPERB 1.6 TDI PRESTİJ FULL 2019 BEYAZ 284.000 TL – 154.750 TL
SKODA OCTAVİA 1.6 TDI STYLE – 121.000 TL
PASSAT 1.6 TDI CONFORTLİNE – 155.000 TL
GOLF 1.6 TDI HİNGLİNE FULL – 126.000 TL
SEAT LEON 1.6 TDI XCELLENCE FULL 111.850 TL 0212 411 17 00 – 2280 MURAT BEY
BORUSAN OTO AVCILAR
BMW 1. SERİLER BENZİN FULL PAKET - DİZEL – 144.000 TL
MINI COOPER COUNTERMAN 1.5 SALT BENZİN CAM TAVAN – 150.000 TL CAM TAVANSIZ – 143.000 TL
BİKA BÜYÜKÇEKMECE
RENAULT TALİSMAN 1.6 DCİ 160 BG 242.000 – 140.000 TL
RENAULT TALİSMAN 1.6 DCİ 160 BG 250.000 – 157.000 TL 0532 791 17 68 SERKAN BEY
OPEL DEĞER MALTEPE
OPEL İNSİGNİA 1.6 CDTI EXCELLENCE 153.000 TL
OPEL İNSİGNİA 1.6 CDTI EXCELLENCE SANRUFLU 157.000 TL
OPEL ÇETAŞ BÜYÜKÇEKMECE
OPEL İNSİGNİA 1.6 CDTI 120. YIL 152.000
HONDA PLAZA MARMARA
HONDA CİVİC 1.6 EXECUTİVE FULL DİZEL – 132.000 TL
HONDA CİVİC 1.6 EXECUTİVE FULL BENZİN + LPG – 110.500 TL

[SIZE=2]Bu arada özel tertibat için Bayii bana bilgi verdi herkesinde bilgisi olsun. İstanbul da genelde bütün bayiler SAYAR TERTİBAT (HALİS SAYAR ENGELLİ OTOMOBİL KULLANMA APARATLARI) y[/SIZE]önlendiriyor bilginize.
StratoS valla hiç bir araca model sormadım :) zaten sıfır alınacağı için son kasa son model olarak fiyatlandırıyorlar. Araç alacak kişiler mutlaka aracın modeli neyse bulunun bütün bayileri arayın çünkü hepsi farklı fiyat söylüyor zarar etmeyin.

stratos ve ufukalp 2 nizde oldukça bilgili insanlarsınız özellikle stratos genel anlamda benim için duayen ama YDO konusuna yanlış yaklaşıyorsunuz Ekimde Ekime doğru ama 12 aylık ortalama ÜFE ye göre belirleniyor ve Mayıs ÜFE si 30 u aştı en kötü ihtimale üfe ortalaması %27-28 7 aylık böyle büyük ihtimal kalan 5 ayda ortalama yükselecektir.Geçen yıl enflasyondan düşük çıkması üfe olması yanında enflasyonun son aylarda hızla yükselmesindendir.Saygılarımla

yilmazthm21

Emekleriniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
cabbar0101

Teşekkürler. Ben YDO konusunu mutsuz şekilde kapattım. Yıl sonu kaç olacak, hepimiz göreceğiz...

StratoS

Geçenlerde bu ydo işini biraz araştırmıştım, geçen seneye göreki değişimlerle giderse %30 bulur ama devletin enflasyonu düşürmek için rakamları baya düşük göstermesi bu rakamın %25 civarı olacagını gösteriyor.

cabbar0101
O kadar haklısınız ki...
YDO da TÜFE değil ÜFE'nin esas alındığını ikimiz de gözden kaçırdık ve sonu da iyi bitmeyen boş bir tartışma oldu. Uyarınız için teşekkür ediyorum.
Öyle görünüyor ki bu yıl TÜFE ile ÜFE arasındaki makas aralığı oldukça açık ve herhangi bir müdahale olmazsa bu yıl ÜFE oldukça yüksek çıkacak.
Zira Mayıs'tan Mayıs'a şu anda %28 kusurda.

Bu konuda hiçbir bilgim yok, tek engelim kronik böbrek yetmezliği fiziksel vs. herhangi bir engelim yok, engel oranım 64% indirimli araç alabilir miyim?

kenan91
Fiziksel engel haricinde malesef %90 altı rapor ile mümkün değil.

247.000 bin dahilinde alıp maximum ötv den faydalanabileceğimiz araçlar nelerdir.
4-5 ay önce BMW 320 D kampanyası gibi.
1,6 motor üstünde 247,000 bandına düşen araç varmıdır.

ASLAN_KEDİCİK

Bildiğim kadarıyla sadece 2.0 Subaru Forester'ı 247.000 TL limite çekiyorlardı. Ama ek hizmet bedeli adı altında ücret talep ediyorlardı.

Ama ben bu şekilde soranlara şunu söylüyorum, engelli aracı almak bir kazanç değildir. Vergisel anlamda en çok vergi alınan aracı alayım, sonra satarken karım daha fazla olur gibi düşünürseniz çok yanlış olur. Örneğin 2.0 araç vergiden dolayı Türkiye'de satışı azdır. 2. eli çok çok azdır. Bu yüzden satmak için daha fazla değer kaybı ile uğraşırsınız. Parçası ve bakımları daha pahalıdır.

Önemli olan size uygun bir aracı almanızdır. Zaten en düşük vergide bile olsa, toplam %35'e yakın vergi avantajı ile alırsınız. (ÖTV ve düşük KDV)

ÖTV sınırında güncel limit ne kadar oldu yada güncellendi mi 2019/Haziran döneminde???

Merhaba,

120 bin tl'lik bir araç için ötv indirimli olarak fiyatı ne kadar olur ?

redkit

YDO - Yeniden Değerleme Oranı. Her yıl Cumhurbaşkanı kararı ile Engelli araç alım sınırı YDO oranı kadar arttırılır. Bununla ilgili başlıklara ve geçmiş yazılara bakabilirsiniz.
Joizazaa

120.000 TL anahtar teslim fiyatı olan aracı, %35 ÖTV kapsamına girdiğini düşürsek, ÖTV'siz sizin ödeyeceğiniz tutar 88-89.000 TL olur.

StratoS

hocam peki 31 hazirandan sonra ötv indirimi bittikten sonra araç fiyatları ne olur? örneğin şu anda 190 bin tlye satılan araba 31 hazirandan sonra 236 bin tlye çıkıyor. bayiler araçlarını satmak için kendi karlarını kısarlar mı? bayiler uyanıklık edip ötv indirimi olduğu için aracın normal satış fiyatlarını arttırdılar. bu da ötvsiz araç alan engelliler için daha pahalı araç anlamına geliyor.

mrtklekci

Dediğiniz gibi, fırsatçılık yapıp, araçların fiyatlarını arttırırlarsa Engelli arkadaşlar için dezavantaj olur. (Benim beklentim de bu şekilde.)

Ama sadece vergi artışı olursa, engelliler ÖTV ödemediği için bir dezavantajı olmaz.

StratoS

amacım satmak yada kar etmek değilde. piyasa fiyatı en fazla olan aracı düşüğe almak. bilindiği gibi 2.0 araçlarda ötv den dolayı yarı yarıya fiyat düşüyor. limit 247 bin olduğuna göre araç 120 bin civarlarına geliyor. en son bildiğim kadarıyla bmw 320 d 300 bin bandından bu banda çekerek 125 bin liradan araçları vermişti. buda astronomik bir indirim oluyor. bu tanıma giren yada sokan araç firması varsa bilmek isterim.

ASLAN_KEDİCİK

Benim söylediğme geliyorsunuz :)

Satmayacaksanız amacınız kar etmek değilse, neden bu kadar indirimle ilgilenesiniz ki?

Yukarıda yazdım ama daha kapsamlı genel yazayım:

2.0 hacimli yüksek vergili aracı alabiliyorsanız aşağıdaki 5 yıl boyunca edeceğiniz maliyetleri göz ardı etmeyin:

1- Hangi marka olursa olsun, 2.0 hacimli motorun bakımları 1.6 ve alt motorlara göre ortalama 2 kat daha pahalıdır.
2- 2.0 motorlu araçların kasko değerleri yüksek olduğu için kasko ya min 2 kat daha fazla para ödersiniz.
3-Olası kaza durumunda aracın motor ve parçaları da daha pahalı olduğu için kasko yoksa/kullanmayacaksanız cebinizden daha fazla para çıkar.
4- 5 yıldan önce satmanız gerekirse, 2.0 motorlu araçların MTV'leri 1.6 motorlara göre 3 kat pahalı olduğu ve yukarıdaki saydıklarım sebebiyle amortismanı fazla olacağından değerinden çok daha düşüğe satarsınız.
5- 2.0 hacimli anahtar teslim fiyatı yüksek olan araçları mevcut 1.6 araçlara göre daha uzun sürede satarsınız. (Ben kendim yaşadım, Mercedes aracım vardı, tam 1 yılda satabildim. Ama şuandaki kullandığım araçtan önceki Dacia Sanderoyu 1 haftada sattım.)
6-2.0 hacimli motorlu araçların markalarının servisleri çok sık olmadığından garanti süresince servisi kullanmada ve hizmet almada sıkıntı yaşarsınız.
7- 5 yılın sonunda satmayıp, tertibatları söktürüp yakınınıza verdiğinizde ve siz yeni araç aldığınızda MTV'si diğer araçlara göre hala 3 kat yüksek olacağından cebiniz yanmaya devam eder.
8- Son olarak, ne kadar iyi kullanırsanız kullanın, dizel/hybird bile olsa 2.0 hacimli motorun emsal 1.6 motora göre yakıt tüketimleri min. %20-30 fazladır.

Birde önceden belirttiğim gibi bu konuda çakal bayiler, hizmet bedeli adı altında 5-10.000 TL sizden para da talep ederler. Uygun aldığınız düşünerek onuda ödemek zorunda kalırsınız.

Halbuki %60 vergi ile aynı fiyatlara gelen 1.6 ve emsal araçlarda bu tür sorunlarla uğraşmazsınız...

Cevap ve ilginiz için teşekkür ederim. Lakin ben hala hizmet bedeli altındada olsa bu limite çekilen 2.0 araç varsa bunların bilgisini merak ediyorum. Öneriler 1.6 olsada ötv li yada ötv siz 2.0 motordan yanayım.

ASLAN_KEDİCİK

Yılbaşına kadar BMW 3.20 ve Forester dışında benim duyduğum bir araç yok... Şuanda 2'si de olmuyor.

Yeni çıkan Mercedes A serisi sedan liste fiyatında sınıra girmekte varmı bilgisi olan kontak kuran bayilerle?

Sanırım buradan biri amg almıştı, şuan alınıyor mu fiyatı çekiyorlar mı meçhul. Kocaeli bmw ye sordum sadece 1 kasa alınabiliyormuş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bmw ye bizim bir arkadaş 2.18i için sormuştu satış fiyatı boş paketin 186 bin gözükürken bmw kosifler bu girmiyor ötv indirimine dedi.fiyatı 186 bin 247 binden düşük nasıl girmiyor bunu bilen var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt