Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
melihbe

Sen zaten ötv ödemiyorsun, az yada çok olmasının sana bi faydası yok.
Hatta ötv sinin fazla olması senin için daha karlı, daha pahalı bi şeyi daha uyguna almış oluyorsun.
Birde bu ticari araçları her sene muayeneye sokmak gerekiyor.
Bunları göze alıyorsan al tabi.
Tabi bizlerin ticari araç alma hakkı varmı onu bilemiyorum.

Mami Junior

Demek istediğim ötv oranı düşük olduğu için bizim pek bi kârımız olmuyor anlamında dedim. Ticari araç alan arkadaşlar varmı süreç nasıl işliyor merak ettim.

Ben bugün nette Lexus ct 200h hibrit için 215bin tl fiyat gördüm 2 araç için diyorlar.Bununla ilgili bilgisi olan var mı?

cabbar0101

Eski fiyatlardır onlar. 300 küsürün üstündeydi fiyatları.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tsipower

Merhaba 5008 için en Son kaç para fiyat aldınız acaba ekstra olarak bişey veriyorlar mı?

cabbar0101

Lexus ct 200h platform olarak Mercedes A Serisi platformunu kullanıp, onun daha lüksü olarak satılıyor. Servis ve parça azlığına girmeden sadece yıllık bakımlarının 2.000 TL'nin üzerinde olduğunu biliyorum.

Hayalleriniz değilse, bence macera aramayın :)

Sizin dediğiniz mercedes platformu üzerine infiniti olması lazım.

melihbe

Bu gün dönüş yaptılar gerçektende 215bin comfort plus mış engeliler için 169bin neden öyle dedi baz fiyatın üzerine kdv ekleniyor %35 vergi dilimine giriyor ama hiç bir hesap uymuyor.Bende fazla ısrar etmedim.Raporla almasaydım tercih edebilirdim.

melihbe

Haklısın ya. Q30 ile karıştırmışım. Düzeltme için teşekkürler. Ama Bakım fiyatları ile ilgili söylediğim baki.

StratoS

Evet infiniti ve lexus bence bulaşılacak araçlar değil, 5 yıl sonra satmayı düşünsek 2. Eli nasıl olur kim bilir :)

Engelliden engelliye max 15.000 km ve 2018 model olacak şekilde 1.6 TDİ DSG Highline Passat sizce ne kadar olmalı?

StratoS selam, seat Ateca'lar (excellence) için ne düşünüyorsun? Karoq veya tiguan ile karşılaştırdığında performans ve donanım olarak nasıldır? 140 civarında fiyat söylüyorlar hyundai tucson, tiguan benzinli otomatik veya karoq için fiyatlar 150 üstü bu tarz c segment suv için mantıklı mıdır seat tercihi?

UmuT_CaN

Dediğiniz aracın, 2018 sıfır fiyatı 309.600,00 TL olarak gözüküyor. (DSG yani otomatik vites.)

Bu araç 247.000 TL sınırda mı alınmış? Sınırda alındıysa engelli aracı olarak alabilirsiniz. (Oda ÖTV Siz 150.000 TL lere gelir.)
Burockjohn

Ateca, yanlış pazarlama politikası ile ölü doğdu. Araç çok güzel olmasına rağmen fiyatı da rekabet edilebilir düzeyde olmasına rağmen satılmıyor. Son dönemde sadece Xcellence donanım satıyorlar. (Tek donanım tek fiyat)

Araç güzel, dizel, otomatik, donanımı yerinde, boyutları da iyi. Tek eksi yönü belirttiği gibi az satılması ve 2. el piyasasının çok zayıf olması. Yani olası satma durumunuzda piyasası zayıf olduğu için değerinin 1 tık altında satabilirsiniz...

Ve son olarak, servisinin Vw bünyesinde olması sebebiyle Türkiye çapında az olması ve rakiplerine göre biraz pahalı olmasından bahsediliyor.

Ankara selinde köprü altında biz kalsaydık tekerlikli sandalye ile nasıl çıkacaktık. Küçük çocuğumuzu arka koltuktan nasıl alacaktık. Bizi Passat mı kurtaracaktı. Yoksa Mercedes A serisi mi? Engellinin 4x4 yerden yüksek araç almasının önü açılmalıdır. Aksi taktirde zaten şansa yaşıyoruz. Bu şansı azaltmayalım

Engellinin 4x4 almasının önü kapalı mı ?

Fiat sevemedim demiştim ama egeanın station vagon ve [FONT=Open Sans]500 L-500 L WAGON-CROSS modelleri ile de ilgilenmeye başladım.[/FONT]​

melihbe

Hayır.
ugir

Test edin bence. Fiyatlar öyle bir uçtu ki, markadan ziyade istediğimiz gibi bir aracımız olsun der, olduk.

Fiyatlar baya bi uçtu, 1 ay önce vosvos troc 190 bin iken şuan 260 bin tl ye çıkarmışlar.

ugir

500L WAGON
WAGON (7 KOLTUK) 1.3 M.Jet 95HP Dualogic 121.950

Sen yukarıdaki araca bakmıyor muydun?

7 koltuklu araçlar içinde yine en uygunu bu. Pazarlıkla 120 altına alırsın. Bütçe ne kadar?

Elimdeki araç 65.000 ile 70.000 tl arası taş catlasın üzerine 30.000 tl falan koyabılırım ancak.o da zaten kredi.

ugir

100.000 TL ye 7 koltuklu araç zor...

B SUV alabilirsin. Kona, Captur, Mokka vb.

melihbe

Söyle kapalı 247.000 TL ye ailenin sığabileceği, tekerlekli sandalyenin sığabileceği 4x4 araç yok.

StratoS

egea sw s dızayn otomatık 1.6 dizel 145000 den 110 000 tl ye veriyorlar.
egea sw urban 136000 den 104 000 fiyat veriyorlar. pazarlıksız fiyat.

Aynı konularda cevap vermekten sıkıldım.

4x4 SUV isterseniz limitler dahilinde Dizel Otomatik Tuscon alabilirsiniz.

4x4 güçlü ve araziye tam uygun bir araç isterseniz Amarok Canyon 3.0 V6 Dizel Tam Otomatik aracı limit dahilinde alabilirsiniz. İçine aileniz sığar, arka kasayı kapatıp, tekerlekli sandalyenizi de koyabilirsiniz.

https://ticariarac.vw.com.tr/vwticariarac_files/2019_Amarok_06_01.pdf

4x4 değilde, çekiş konusunda önden çekişe göre daha iyi yol kabiliyeti olan arkadan itiş isterseniz 8+1 koltuklu Mercedes Vito aracını limitler dahilinde alabilirsiniz. Koltukları çıkarılabilir olduğu için tekerlekli sandalyeden inmeden platform ile bile araca binebilirsiniz. 136 HP Dizel otomatik, 163 HP Dizel manuel seçenekleri de var.

https://htafiyat.mercedes-benz.com.tr/vito-tourer
ugir

Tamam. Egea c segmenti ve SW geniş araç. Pazarlıkla istediğin rakamlara inersin?

Ben bazı arkadaşlar için artık yorumları karışmıyorum. Onlarda benimkine karışmasınlar. İzmirde yaşayıp kar kış görmeden sorunlu yarı otomatik Tucson kullanıcaksan kullanırsınız. Aracı zorlanıyorsunuz. Ya da tam otomatik sorunsuz ve turbosuz Tucson alırsınız. Tüm engelliler Tucson alsın da birileri rahatlasın. Ha çok yakar ama birileri rahatlar. Ya da pick-up alsın şehirde park edemesin AVM ye sığamasın. Engelli yerinin çoğuna park edemesin. Ya da geri geri gelirken kaza yapsın. Vito al evet ya bazı şehir içi merkezlerine ticari girmesi yasaktır. Ceza yer ama bazı arkadaşların haberi yoktur.

Benim yorumuma lütfen yorum yapmayın bilmeden. Bu insanlar size de engel sunuyor.
Ağrı da Rize de Van da kar görmüyor. Çocuk okula bırakmıyor. Mercedes Vito karda çamurda kalırsa tekerlekli sandalye ile itmeye yardımcı olmaya gelir mi bir sorun.

Ya da AVM de pick-up ile dar bir yerde kalınca tek başınıza hele birde bayansanız arka görünmüyor. İnip inip bakıp tekrar nasıl bineceksiniz.

Susmakta bir erdemdir...

StratoS özür dileyerek bişey sorsam ÖTV indirimi bitti değil mi şuan Tuscon 4*2 dizel otomatik alabiliyoruz İnşaAllah yanlış anlamadıysam yoksa 30 hazirana kadar acele mi etmek gerek

Ya cevap vermeyeyim diyorum ama Amarok ile Tuscon dış ölçülerine bakmadan AVM'ye giremezmiş, otoparklara sığmazmış deniyor. Gayette sığar ve binebilirsiniz. 4x4 araç demek arazi koşullarına tam uygun araç demektir. Tuscon'un 4x4 modeli ile ilgili zaten fikrimi söylemiştim. Ama tam olarak kar/yağmur/çamur için araç bakılıyorsa en iyi araçlar pickuplardır. Ayrıca Pickuplar şehir merkezine girer, sadece bazı otobanları kullanamazlar. (15 Temmuz Köprüsünü de artık kullanabilecekler.) Muayeneleri yıllıktır, ve yüksek hacimli motorları olduğu için bakımları ve parçaları diğer araçlara göre nispeten pahalıdır.
albatros_070

Bildiğim kadarıyla aşağıda belirttiğiniz araç şuanda %60 ÖTV dilimine girdi. Yani ÖTV indiriminden çıktı. Dolayısıyla 30 Haziranda bitecek ÖTV indirimi onu etkilemez. ANCAK, bence bayiler biten(Uzatılmazsa) indirimi fırsat bilip zam yapacaklar. Yinede zamla bile sınır dışına çıkacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla alabilirsiniz.

1.6 CRDI 7 İleri DCT Elite 4x2 (Dizel) 232.418 TL

Ya cevap vermeyeyim diyorum ama Amarok ile Tuscon dış ölçülerine bakmadan AVM'ye giremezmiş, otoparklara sığmazmış deniyor. Gayette sığar ve binebilirsiniz. 4x4 araç demek arazi koşullarına tam uygun araç demektir. Tuscon'un 4x4 modeli ile ilgili zaten fikrimi söylemiştim. Ama tam olarak kar/yağmur/çamur için araç bakılıyorsa en iyi araçlar pickuplardır. Ayrıca Pickuplar şehir merkezine girer, sadece bazı otobanları kullanamazlar. (15 Temmuz Köprüsünü de artık kullanabilecekler.) Muayeneleri yıllıktır, ve yüksek hacimli motorları olduğu için bakımları ve parçaları diğer araçlara göre nispeten pahalıdır.

albatros_070

Bildiğim kadarıyla aşağıda belirttiğiniz araç şuanda %60 ÖTV dilimine girdi. Yani ÖTV indiriminden çıktı. Dolayısıyla 30 Haziranda bitecek ÖTV indirimi onu etkilemez. ANCAK, bence bayiler biten(Uzatılmazsa) indirimi fırsat bilip zam yapacaklar. Yinede zamla bile sınır dışına çıkacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla alabilirsiniz.

1.6 CRDI 7 İleri DCT Elite 4x2 (Dizel) 232.418 TL

Pick-up ya da başka bir ticari ile Ankara'da Kızılay merkeze girsene 😂😂😂😂

Ya da Armada AVM de parketmeyi geçtim. Bir kat in çıksana😂😂😂😂

Gölge etme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt