Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
muratgul

123.000 + (123.000 TL X 0,60) = 196,800 TL

196.800 + (196.800 TL X 0,18) = 232.200 TL (MTV'yi eklemedim. Onu düşersen biraz daha düşer.)

Merhabalar, ben bmw 320d almayı düşünüyorum. Ötv sınırı düşük olduğu için seneyi beklemek daha mantıklı gibime geliyor.

StratoS

Ben bundan önceki arabayı Aralık 2013'de aldığımda liste fiyatı : 54.000 TL'ye anlaştık, ( o zaman ötv %40'dı )
54.000 x 0,60 = 32.400 x 1,18 = 38.000 TL net ödemiştim.
Bu şekilde hesaplayınca [FONT=sans-serif]Yeni Ford Focus ST-Line 5 Kapı _ 1.5L EcoBlue 120PS 8 İleri Otomatik - N[/FONT]eti 110.000 TL çıkıyor..

muratgul

Hesaplama belirttiğim şekilde. Sizde o dönemde bu şekilde nasıl hesaplandı anlamadım.

StratoS Yorumlarınızı okudum ve otomobil konusunda bilgilerinize güvenerek size danışmak istedim.

Bende engelli bir bireyim ve ÖTV indiriminden yararlanarak sıfır araç alacağım. Trafik tecrübem fazla olmadığı için park etmede falan sıkıntı yaşamamak adına uzun bir araç düşünmüyorum.(Bu arada engelim sol kolumda ve araç otomatik vites olmak zorunda.)

Yani Hatchback ve SUV modeller önceliğim. Liste fiyatı 247.400 sınırımıza uyan her aracı düşünebilirim ama yakıt konusunda 100km'de 5-6lt'yi geçmeyecek bir araç istiyorum. (Yani ekonomik yakıt tüketimi istiyorum.) Donanım olarakta bir sonraki olası satışta kolay satabilmek için full paket almayı düşünüyorum. Bu kriterlere uygun C-D veya memnun kalırsınız dediğiniz B segment otomobil tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

mehmetalp

Selamlar,

Taleplerinizi toplarlayalım:

=>Tebrübeniz yok, HB ve SUV segmentte büyük olmayan araçlar
=>Otomatik vites
=>Maddi kısıt yok, limite kadar. (247.000 TL)
=>Ekonomik tüketim
=>Modelinin Full paketi

Segment olarak B-C-D demişsiniz ama D segmente girdiğinide ilk madde ile çelişirsiniz. Çünkü D segment araçlar uzundur. Zaten yanlış hatırlamıyorsam D segment araçların HB versiyonu yok. SUV ve Sedan var. Ve birde bu araçların baz/orta versiyonları üst limitte kalıyor. Bu yüzden D segment düşünmüyorum.

C segmentte SUV modelinde de full araçların çoğunda limiti geçiyor şuanda. Ancak orta donanım araçlar mümkün.

Aslınca ben size B SUV öneririm. İlk kullanım için ideal, küçük ama iç hacmi ferah, ekonomik ve full modellerini kolaylıkla limitler dahilinde alabilirsiniz.

Birde C HB önerebilirim. Onlarında full versiyonları limitler dahilinde alınabiliyor.

Segment belirlediğimize göre model olarak, Hyundai dizel otomatik KONA getirdi. Çok ekonomik ve iç hacmide dediğim gibi ferah. Full modeli yanlış hatırlamıyorsam 150.000 TL liste fiyatı.

Daha lüks olsun derseniz, iç hacmi biraz daha kısıtlı Jeep Renegade bakabilirsiniz. Ama hatırladığım kadarıyla Dizel versiyonu yok, benzinli satıyorlar.

Küçük hacim benizli modeller nispeten ekonomik tüketir ama turbo açıldığında özellikle şehir içinde 9lt/100 km altını görmeyi beklemeyin.

Ben oldukça hor kullanacağım, Dizel otomatik iyimiş derseniz, Dacia Duster'da bir seçenek. Hem C segmenti, hem de ekonomik bir araç. Yeni donanımlarla da gayet iyi geldi. Tek eleştirdiğim konusu güvenlik...

Marka takıntınız varsa (Alman olsun çamurdan olsun vb. gibi) Opel Mokka X da bir seçenek. Ya da aynı grup şirketi Peugeot 2008 de bakabilirsiniz. Ama onun full versiyonu sanırım 200.000 TL bandında idi.

C HB de Leon favorim. Ya da yine kampanyalı limitler dahilinde Volvo V40 alan arkadaşlarda var. (Dizel versiyonu yok sanırım Benizinli satıyor onlarda.)

Yeni Focus hiç test etmedim, ama tasarım ve donanım olarak iyi denebilir.

Golf segmentinin kült arabası ama kasa değiştirecek ve ben açıkcası nedense segmentinde en çok satan araca hiç binmek istemiyorum. (Herkeste varsa, benim aracım güzel olmaz anlayışım var, yıkamadım hala :))

Yine Alman olsun dersen, Astra zaten orada bekliyor... Kısaca C segmentte rakebet o kadar fazla ki aslında hiç bir araç kötü değil. Biraz tasarım seni çekiyorsa, donanım olarak biri diğerine göre zengin kalmışsa avantajlı oluyor.

Son olarak benim özellikle otomatik vites / cam tavan araçlarda engelli araçlarda önerdiğim konu en yüksek garanti konusu. Yani hangi model para ödemeden en uzun garantiyi sunuyorsa benim için artıdır. Hyundai bu konuda başarılı, 7 yıl garanti veriyor. 5 yıl sonra vergi yükümlülüğü bittikten sonra bile aracı satmak istersen garantili oluyor ki bu benim için, tercih sebebidir. Çünkü araba biraderinin aracı bile olsa, istediğin ekspere göstersen de vites kutusu sürprizi Ve hareketli parçaların arızalanma riskleri hiç değişmiyor.

Sonuç olarak, ben yolların durumu ve içinin ferahlığı sebebiyle SUV tercih ediyorum. Bu yüzden B SUV segment, Kona alırdım.

Boyut küçük gelirse, C SUV Quasqai de deneyebilirsin. (Ama Full alamıyorsun belirttiğim gibi.) Güvenlik önemli değil dersen, Duster'ı da değerlendirirsin.

Sevgiler,

Nissan QQ yada Renault Kadjar. 1.5 ve 1.6 motorları çok az yakmaktadır. Bunlarda bi seçenek olabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

WaDa

Allah aşkına artık bir araba al :)

MAŞALLAH

bbf439ca28ad4e8bc7fe7bf1a974e781.jpg

Aldım abi he :) en baştaki :)

Peugeot 2008 GT Line 2019 model 105 bine geldi.

WaDa

Niye yakından göndermedin? :)

Neyse süpermiş, maşallah, kazasız belasız.

WaDa

Süper. Sadece şu yan arka camlardaki üst sütuna anlam veremiyorum. ne kadar garip gösteriyor arabayı...

StratoS

Aynen abi ya :) sportif hava katayım derken biçimsizleltirmişler.

Ön de de olsa anlardım güzel olurdu :)

StratoS
Çok güzel ve çok hoşlandığım bir araç, Allah kazasız belasız güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşaallah.
ÖTV muafiyetim olsa düşünmeden almak isteyeceğim bir araç. Ama yok işte, normal fiyatıyla da bizi çok çok aşıyor malesef.

Ufukalp

Evet abi, aynen öyle. Normalde Sandero Stepway aracımız vardı. ÖTV olacağını düşünmedim. Ama menuel araç kullanamıyordum. Ehliyeti yenilerken doktorlara anlatınca otomatik ehliyet verdiler. Bu sefer, otomatik vites tertibat sayılınca ÖTV'siz araç aldım. Gerçi MTV istiyorlar, mahkemeliğiz ama ÖTV'siz alınca alabildim.

Yoksa bende alamazdım.

Çok şükür, Allah herkese nasip etsin.

t9-t10-t11

Ödenmiyor. Ama sol ayak/bacak dışında engeliniz varsa, ve otomatik vites tertibat sayıldıysa, Vergi Dairesi MTV birimi otomatik vitesi tertibat kabul etmem diyip MTV talep ediyor. Ve ben şuan bu konuda mahkemeliğim.

nasıl bir işgüzarlık bu vergi dairesi kendi fikirlerini beyan edebiliyor kanun yerine garip. Bu arada çok ince bir çizgiden araç alma hakkı almışsınız Allah kaza bela göstermesin.

Çok teşekkür ederim. Vergi dairesi 3. kat araç engelli aracı diyor, 2. kat engelli aracı değil diyor. Tuhaf :)

StratoS
Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Birkaç gündür bende araştırma yaptım. Sizde de Tucson varmış. Benim de aklıma Hyundai Tucson Elite 1.6 CRDI 7 İleri DCT RED 4x4 (Dizel) yattı. 238.000 liste fiyatı var sanırım 150.000’e falan gelecektir. Sizin arabanız Elit paket mi elit plus mu acaba? İki paket arasında güvenlik donanımları dışında fazla fark yok gibi siz ne dersiniz? Tucson’la ilgili son olarak ses yalıtımı nasıl acaba? 120 ve üzeri hız yaptığınız da içeri ses alıyor mu?

Bir de Tucson dışında Highline paketleri engelli sınırımıza uyduğu için Golf var aklımda. Sanırım ikisinden birini alacağım. Bunlar dışında beğendiğim diğer araçların full paketleri hep 247.400 tl sınırını aşmış maalesef

Son düzenleme:
StratoS MTV ile ilgili Mahkeme sonucunu paylaşırmısımız lütfen

Merhabalar, 100 bin TL bandına alınabilecek araba önerileriniz var mıdır? 2 çocuklu bir aileyiz, yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..

Selamlar.Arkadaşlar Hyundai Tucson ile Kia Sportağe'nin yükseklikleri arasında bir fark var mıdır acaba.İki aracıda uzaktan görme şansı oldu sanki Kia Sportage daha yüksek duruyor izlenimi edindim.Sportage arka tarafa doğru daha heybetli duruyor gibi.Halbuki resmi verilerde Tucson 1,66 cm,Sportage 1,64 cm olarak yazıyor.Tucson daha yüksekse eger Sportağe neden daha heybetli duruyor?Stratos ve diğer arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt