mehmetalp
Selamlar,
Taleplerinizi toplarlayalım:
=>Tebrübeniz yok, HB ve SUV segmentte büyük olmayan araçlar
=>Otomatik vites
=>Maddi kısıt yok, limite kadar. (247.000 TL)
=>Ekonomik tüketim
=>Modelinin Full paketi
Segment olarak B-C-D demişsiniz ama D segmente girdiğinide ilk madde ile çelişirsiniz. Çünkü D segment araçlar uzundur. Zaten yanlış hatırlamıyorsam D segment araçların HB versiyonu yok. SUV ve Sedan var. Ve birde bu araçların baz/orta versiyonları üst limitte kalıyor. Bu yüzden D segment düşünmüyorum.
C segmentte SUV modelinde de full araçların çoğunda limiti geçiyor şuanda. Ancak orta donanım araçlar mümkün.
Aslınca ben size B SUV öneririm. İlk kullanım için ideal, küçük ama iç hacmi ferah, ekonomik ve full modellerini kolaylıkla limitler dahilinde alabilirsiniz.
Birde C HB önerebilirim. Onlarında full versiyonları limitler dahilinde alınabiliyor.
Segment belirlediğimize göre model olarak, Hyundai dizel otomatik KONA getirdi. Çok ekonomik ve iç hacmide dediğim gibi ferah. Full modeli yanlış hatırlamıyorsam 150.000 TL liste fiyatı.
Daha lüks olsun derseniz, iç hacmi biraz daha kısıtlı Jeep Renegade bakabilirsiniz. Ama hatırladığım kadarıyla Dizel versiyonu yok, benzinli satıyorlar.
Küçük hacim benizli modeller nispeten ekonomik tüketir ama turbo açıldığında özellikle şehir içinde 9lt/100 km altını görmeyi beklemeyin.
Ben oldukça hor kullanacağım, Dizel otomatik iyimiş derseniz, Dacia Duster'da bir seçenek. Hem C segmenti, hem de ekonomik bir araç. Yeni donanımlarla da gayet iyi geldi. Tek eleştirdiğim konusu güvenlik...
Marka takıntınız varsa (Alman olsun çamurdan olsun vb. gibi) Opel Mokka X da bir seçenek. Ya da aynı grup şirketi Peugeot 2008 de bakabilirsiniz. Ama onun full versiyonu sanırım 200.000 TL bandında idi.
C HB de Leon favorim. Ya da yine kampanyalı limitler dahilinde Volvo V40 alan arkadaşlarda var. (Dizel versiyonu yok sanırım Benizinli satıyor onlarda.)
Yeni Focus hiç test etmedim, ama tasarım ve donanım olarak iyi denebilir.
Golf segmentinin kült arabası ama kasa değiştirecek ve ben açıkcası nedense segmentinde en çok satan araca hiç binmek istemiyorum. (Herkeste varsa, benim aracım güzel olmaz anlayışım var, yıkamadım hala
)
Yine Alman olsun dersen, Astra zaten orada bekliyor... Kısaca C segmentte rakebet o kadar fazla ki aslında hiç bir araç kötü değil. Biraz tasarım seni çekiyorsa, donanım olarak biri diğerine göre zengin kalmışsa avantajlı oluyor.
Son olarak benim özellikle otomatik vites / cam tavan araçlarda engelli araçlarda önerdiğim konu en yüksek garanti konusu. Yani hangi model para ödemeden en uzun garantiyi sunuyorsa benim için artıdır. Hyundai bu konuda başarılı, 7 yıl garanti veriyor. 5 yıl sonra vergi yükümlülüğü bittikten sonra bile aracı satmak istersen garantili oluyor ki bu benim için, tercih sebebidir. Çünkü araba biraderinin aracı bile olsa, istediğin ekspere göstersen de vites kutusu sürprizi Ve hareketli parçaların arızalanma riskleri hiç değişmiyor.
Sonuç olarak, ben yolların durumu ve içinin ferahlığı sebebiyle SUV tercih ediyorum. Bu yüzden B SUV segment, Kona alırdım.
Boyut küçük gelirse, C SUV Quasqai de deneyebilirsin. (Ama Full alamıyorsun belirttiğim gibi.) Güvenlik önemli değil dersen, Duster'ı da değerlendirirsin.
Sevgiler,