Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar yakın zamanda aracını satan varmı. Oğlumun üzerine aldığım engelli aracın temmuzda günü doluyor satış işlemi için ne yapmak gerek tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim

merhaba StratoS uzun zamandır yazmıyordum nasılsın iyimisin ? özelden yazdım ama mesaj kutun dolduğundan kabul etmedi bende burdan yazdım , sana bişey soracaktım belki bilgin vardır. bi arkadaş aracını satıyor 2012 model bmw 3.20 ama benim aklıma takılan aracın motorunun 1600 olması madem araç 1600 neden 3.20 ki ? zaten 1600 motor 3.16 lar var . yoksa arkadaşmı yanlış biliyor ? sen nedersin 3.20 lerde 1600 motor varmı?

3.20i lerde 1.6 motor mevcut.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@melihbe tamamda niye ? 3.16 modelin var zaten 1.6 motorlu,3.20 olunca o sondaki 3 ten sonra gelen 20 2000 motor demek değilmi? eğer değilse demkki şimdiye kadar bildiğim yanlışmış :) 3.16 ile 3.20 arasında kasa olarak çok fark varmı yada iç dizayn olarak ? eğer ikisininde sadece motor olarak farkı varsa kasa ikisindede aynıysa neden kafamızı karıştırıyorsun kardeşim :)
işin özü ben hep 1.6 yazarsa 1600 motor 2.0 yazarsada 2000 motor zannederdim.

Mehmetyilmaz

Evet eskiden dediğiniz gibi öyleydi. Farklarını açıkçası pek bilmiyorum:)

Arkadaşlar xc40 için kapora verdim bekliyorum ağustos teslim dediler. Benim gibi bekleyen var mi? Aracın donanımı ile ilgili yazılı bir şey aldınız mi?

Cidden bende bunu merak ediyorum, volvozedelermi desek

melihbe hocam siz ne kadar süredir bekliyorsunuz? Size ne zaman gelecek dediler? Bir de donanım tam olarak nasıl gelecek acaba?

Mehmetyilmaz

Selamlar abi,

İyiyim çok şükür. Pandemi sürecinde 65 yaş üstüAnne/babamla ilgilendim. Aynı zamanda 2 yaşındaki oğlanla ilgilendim. İş yerimiz uzaktan çalışmaya geçtiğinden bir de evde bilgisayarla çalıştım :)

Eşim haftada 2 gün işe gidiyor. Yani senin anlayacağım şu 2.5 ay biraz zor geçti. Ama çok şükür virüse bulaşmadan şuan için atlattık gibi.

Umarım sende iyisindir?

BMW, rakamsal motor uyumunu bozalı çok oldu. 3.20'nin 3.16 ya göre beygir farkı var. Ama 1.6 motor olarak çoktandır satıyor.

Mehmetyilmaz

Yeni nesil düşük hacimli turbo beslemeli araçlara geçildikten sonra çoğu marka model adı ve motor hacim uyumunu değiştirmek zorunda kaldı.
BMW 3.16i 1.6 motor 136 hp.
BMW 3.18 1.5 motor 136 hp (3 silindir)
BMW 3.20i 2012-2013 Modelleri 2.0 motor 184 hp. 3.20i ED 1.6 motor 170 hp.
BMW 4.18i 1.5 motor 136 hp (3 silindir)
BMW 5.20i 1.6 motor 170 hp.
Yeni Audi A4 40TDİ 2.0 motor 190 hp. 50TDİ 3.0 motor 286 hp
Audi A6 40TDİ 2.0 motor 204 hp 50TDİ 3.0 motor 286 hp

Volvoları bende merak ettim. İptal mi oldu acaba

BMW hakikaten yakışmıyor.
5.20i 1.6L benzin turbo motor hiç gitmiyor.
170hp elde etmek için gazı köklemek ve devrin yükselmesini beklemeniz gerek, 2-3 saniye ve sonrası güç elde ediyorsunuz.
3.18 1.5L benzin daha yumuşak kalkış sağlıyor.
5 serisi kasa daha büyük, daha ağır kalıyor belki sebep bu.

Arkadaşlar herkese merhaba. Bundan yaklaşık 1.5 ay önce Skoda Superb 1.5 tsi act prestige paket için kapora verdim. O zaman bayii liste fiyatında ötv limit aşımı olsa bile yrdmc olacaklarını söylemişti. Dün gittiğimde farklı konuştular. Limit dışı kalabilir vs. Araç Ağustos ilk haftası gibi gelecek. Ben kızınca yrdmcı olacaklarını söylediler. Ancak bazı kalemler için bir miktar elden ödeme alabiliriz şeklinde konuştular. Ne tavsiye edersiniz? 1000 TL ödemiştim. Diğer bayilere baksam mı? Araç teslimi için diğer bayiler daha ileri tarihleri söylüyor. Bu arada araç yaklaşık 190 bin e geliyor. Siz ne tavsiye edersiniz?

Merhaba arac fiyatı ilgili bı sorum olacak. Yardımcı olabılırmsnz Bu engellı araclarda tutar sınırı var ve mercedes a200 amg paketinin fiyatı 340bintl oldu bunu ötv muafıyet sınırına sokma durumu olabılıyor mu ilk defa ötv indirimli arac almayı düşünüyorum

Karel
Yukarıda yazılanları vakit ayırıp okursanız, konuyla ilgili istediğiniz bütün cevapları bulabilirsiniz...

Arkadaşlar herkese merhaba. Skoda Superb için Mayıs sonu kapora verdim. Araç Temmuz sonu Ağustos başı gelecek dendi. Güncel liste fiyatı ötv üst limitinin altında. Limit üstü olursa bayii yrdmcı olacaklarını söylemişti. Benzer durumda olup araç bekleyen veya daha önce araç almış olan var mı? Fatura da ki fiyat mı esas alınıyor? İndirim mi yapılıyor?

Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Mehmetyilmaz

Arkadaşım BMW satış politikası gereği günümüz normlari gereği böyle bir uygulamaya gittiler. En son 3.28i modellerde 2.0motor mevcut hpsi yüksek malum. Sadece BMW değil tüm markalarda mevcut mercedeslerde bile var 200dler mesela 1.6dcidir

gunduzm

Hocam aracı hiç kaçırma . Başka bayilerde o fiyata alamazsın. Şu dönemde aldığın araç kârdır.

Çok teşekkür ederim. Benzer yorumlar geldi.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba. Formu uzun süredir takip ediyorum. Bana çok faydası olduğu için paylaşımda bulunuyorum. Yaklaşık 40 gün önce skoda kodiak premium paket için 1000 TL kapora verdim. Bir iki gün içinde araç teslim edilecek. Takaslı aldım ( 2011 Honda civic premium manuel 93 Bine saydılar) araç 198 bine geldi. Araçta ekstra 19 inc jant, cam filmi, kaput koruma, yan asamak var. Yeni araç alacaklara ön fikir olsun diye yazıyorum. Saygılar

Merhaba,

Babam whipple ameliyati sonrası aynı zamanda farkli saglik sorunlarıyla beraber engelli raporu almak istiyoruz 68 yaşında.

Babamın üzerine ticari araç personel servisi var rapor sonrası bir hak mahrumiyeti olur mu?

Mevcut üzerine araç oldugu icin ikinci bir aracı engelli indirimi olarak almasinda bir sorun var mi?

Yeni Kuga Titanium suan limit dahilnde alınabiliyor veya şuan kapora ve sipariş verip ocak ayında teslim alacak sekilde yeni kuga st line full paketi 350 370 bin civari limit artisiyla birlikte almak mumkun olabilir mi?

Tesekkur ederim cevaplarıniz icin.

Bedensel engeli yoksa alamazsınız

melihbe

Engelli raporu sadece bedensel engellilere verilmiyor farkli saglik sorunlarinda alinabiliyor. Whipple ameliyati sonrasi pankreas mide bagirsak safra organlari aliniyor babamin farkli rahatsizliklari daha var emsal alınan %90 üzeri raporlar var.

Diger sorularim hakkinda bilginiz var mi acaba?

Tesekkur ederim.

Gökhan_BB

Araç alabilir üzerine 5 aracı olsada alır. Sadece biri ötv muafiyetli olsun yeter.

Merhabalar, sizin tercihiniz hangisinden yana olurdu?
1-BMW 216d Active Tourer Premium Line dizel 289.600 TL
2-Yeni A 180 Sedan Progressive benzinli 294.500 TL
3-Yeni A 200 Sedan Style benzinli 292.700 TL

Web Sitesinde Yazan Fiyatlar.

emre_nx

Merhaba, bayide bu araçlar varmı, görüşme fırsatınız oldumu ?

Bu fiyatlara aracı bulmak zor zaten, getirdikleri araçlar 340 350 bandında oluyor.

Niloya

o kadar bir yakıtı yok bilgi olsun diye yazıyorum geçen sene 3,20d satın aldım 190bg araç uzun yolda 3,9lt yakıyor şehir içi max 5,5 yaktım genelde 5,2 abartılacak bir yakıtı yok hatta yakmıyor diyebilirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt