Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
karabil07

Artislik yapma örnek ver pasattın en boşunu bile 300 bine tl bulamazsın zamlı rakamlar bir açıklansın .Açın gözünüzü battık develasyon oldu mal mal konuşuyorsun. Benim tuzum koru 1 ay önce 260 bine aldığım xc 40 şimdi öteveli 700 bini gecer bnm eklediğim aksasuarlarla beraber

Merhaba herkese bisi sorcam benim raporumun ustunde bor araba alacagiz benim engeli massim kesilecek acaba bakici parasini etkilermi bide hangi araci tavesiye edersiniz

Arkadaşlar gerçekten seçenekler çok daraldı.su anda araçların fiyatları güncellenmekte , fiyatlar açıklandığında devulasyon şoku gibi olacak bekleyin...

Bu şartlar altında ben almayacak belki ilerde düzelir umuduyla bekleyeceğim...

Bu şartlar altında ben almayacak belki ilerde düzelir umuduyla bekleyeceğim...

Hepinize hayırlı geceler

Arkadaşlar imza kampanyası istekleri geliyor change.org mudur nedir.
Biriniz açarsa link için konu açsın imzalayalım.
Döviz karşısında eridi haklar.
O zamanki maliye bakanının kulakları çınlıyor olmalı.

arkadaşlar tucson %60 ötv uygulanıyordu yeni düzenleme ile %80 olarakmı hesap yapılacak yoksa %50 olarakmı

130 bin üzeri vergisiz araçlar % 80 ötv olacak yani tuscon 303 bin sınırı dışında kalır benim de baktığım tüm araçlar sınırın çok üstüne çıktı
şuan 302 bin tl olan tuscon yaklaşık yeni fiyatı 339.000 tl olur

Araç bedeli 129.714 TL

Eski ötv ile %60 : 77.828
Kdv ile birlikte 244.900
Şu anda araç 130.000 sınırının altında olduğu için normal satın alımda tutar 229.593 TL 'ye düşer.
Siz ötv ödemediğiniz için sizin tutarda değişen bir şey olmuyor, ancak bir çok araç muhafiyet limitinin üstüne çıktı. Bende sportage için kapora yatırmıştım, bilmiyorum geri alabilirmiyim.

@karabil07

Artislik yapma örnek ver pasattın en boşunu bile 300 bine tl bulamazsın zamlı rakamlar bir açıklansın .Açın gözünüzü battık develasyon oldu mal mal konuşuyorsun. Benim tuzum koru 1 ay önce 260 bine aldığım xc 40 şimdi öteveli 700 bini gecer bnm eklediğim aksasuarlarla beraber

o adamı bopşver xc40 ların fiyatları aşırı uçtu 410 bindi boş hali şuan zam gelmiş fiyat listesi güncelleniyormuş volco xc40 şuandan itibaren hayaldir 800 900 e kadar yolu var

change org tan ir cacık olmaz boşa vakit harcamayın bireysel olarak CİMER ve OMBUSTAMANA Başvurmak şart ne kadar çok başvuru o kadar iyi olur boş işlerle uğraşıp ümit beklemeyin derim

isterseniz telegram grubu oluşturabiliriz ortak akıl ortak metin ortak talep

Bir kere de iyi bir gelişme olsun bu ülkede yahu !
Engelli hakları diye başladığım yol gitgide girdaba giriyor.
Hep mi kötüye gider yahu ?

Bedensel engelliler için suv araçlara inmek binmek zor olmuyormu herkes suv tercih ediyor nedense.

musty35

aksine SUV kullanması daha avantajlı belli bir yükseklikte inip çıkması daha rahat ve bir de araç satşında daha karlı oluyor

musty35

Engelliden engelliye değişiyor o.
Degnek kullanan bi arkadaşım var, ona suv uygun ama ben sandalye kullanıyorum sedan araba bana daha uygun geliyor.
O yüzden sedan almıştım. Hangisinde rahat ediyorsan ondan al bence.

lament

Aracı buldun mu, bayiyle konuştun mu hangi bayide araç varmış ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aynen öyle limiti arttırmaları da pek işe yaramayacak gibi. Motor sınırlaması getirmeliler yine. Yoksa hiçbir avantajımız kalmadı. Tam bir rezillik. Arkadaşlar engelliler ile ilgili bir ayrıcalığı duyan olursa lütfen haberdar edelim birbirimizi.

Birde şunu sormak istiyorum yurt dışından araç getirten varmı onda nasıl prosedür.
Teşekkür ederim.

Sedat Yıldırım

Sedat Bey, tam ucundan hiç birşey etkilemiyor size. araba fiyatınız 129.713 tl.
130.000 TL yi geçseydi belki biraz karlı olurdunuz (mantık ters çalışıyor, vergi artarsa avantaj artar).
ama size vuran piyango gibi durum yok. Arabanızı 129.71X1,18(kdv)=153.062 liradan alabiliyorsunuz.

marto1

Ben ötvsiz xc40 aldım ama sizede yardımcı olurum. Çünkü bnde o sorunları yaşadım

Araba lma hayalı kurarken olacak işmi.. Ekimde ehliyeti engelliye çevirtip kampanyadan yararlanma düşüncesındeyken bak şu başımıza gelene. Eeee tek başkanlık istedikleri gibi at koşturuyorlar.

Serkan555 merhaba, imza kampanyası falan bir işe yaramaz. maliye bakanlığına faks çekelim, mail atalım. getirilen bu sınırlamanın o dönemdeki maliye bakanı ile bir ilgisi yok maalesef. o dönemin kalkınma bakanı Lütfü Elvan bu düzenlemeyi çok istemiş ve kanunlaşmıştır. Bir şekilde bu konuyu gündeme taşımalıyız. dernekler var o kadar neden bir çalışma yapmazlar ne işe yarar bu dernekler anlamıyorum. bireysel olarak herkes CİMER e yazabilir mesela.

Ben engelli indirimi ile hyundai i10 aldım devlet bize bu imkanı ticaret yapalım diye değil ihtiyacini görsün diye veriyor Allah devletimize zaval vermesin

Üstteki şahıs i10 senin ihtiyacını görüyor, görmeyenlerde var. Bu kafalar olduktan sonra ohoo

FaCia
Ne alaka aracını al yine devlet daha ne yapsın zihniyete bak yaranamazsin. Beyefendi en lüks araca binecek diye hükümeti beğenmiyor ÖTV nin amacı yeterli geliri olmayanlar binek araca kavuşsun Onlarca araba alınıyor su haliyle bile saçma sapan yorumlar var araç kalmamış yok artık.. en lüks araç istiyorsan normal vatandaş gibi öde al engelleyen mi var biraz hakkaniyet...

VIA A4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

melihbe
Ben, benim ihtiyacım dan bahsetmiyorum devlet e atıp tutmak doğru değil, biraz insan da yüz olur onlarca insan vergilerden dolayı araç sahip olabilmek için dünyanın parasını öderken sen 300 binlik araç için yarısını oduyosun e insaf

Arkadaşlar araç bir ihtiyaç meselesidir.. tartışma meselesi değildir....

kimisi i10 kullanır kimiside tuscon kullanır kimiside a180 kullanır bu bir ihtiyaçtır ve ihtiyaca göre devlet engellilere hak tanımıştır.Engelden engele araç kullanımı değişkenlik gösterir.
mesala bana sedan ya da hatchback yaramazken SUV tipi araç yarayabilir çünkü engelime ve cebime göre en uygun araç tipi SUV dur Aliye veliye de başka araç tipi yarar yani yorum yaparken gerçekten kafanızı çalıştırarak yorum yapın..

Burda elbet araç için ciddi bir birikimini yatıran insan var ve tabi ki de en doğal hakkı bir tane aracı için kar edecek yani neden etmesin galericiler al satçılar dünyanın malını götürürken sesiniz çıkmaz... ama iş engellinin aracı aaa bak kar düşünüyor....Tabi ki kar da düşünecek bu adamın çoluğu çocuğu yokmu ya da ilerde hayat kurmayacakmı neyle kuracak tabi aracıyla kuracak az zeka biraz b12 alın.... adam zaten engelli hayata 5 sıfır geriden geliyor ordan da gol yemesin değil mi hayat o kadar kolay mı insanlarla uğraşmak vsvs bırakta vatandaş istediği aracı alsın devletin limitinde kim ne alırsa alır kim ne kadar kar ederse etsin size ne değil mi:)

Waysee21
hocam teşekkürler volvo da çalışan arkadaşım var ama fiyatlar uçacak dedi xc40 almak hayal oldu limitin çok üstünde o tren şimdilik kalktı ocak ayı sınır artışının 350 ile 400 arası bir şey olmasını bekliyorum o arada fiyatlar daha uçmazsa bir umut

300 bin sınırının kalkması lazım, zengin engelli yokmu ? Adam belki 1 trilyonluk araç almak istiyor. Alamazsın ee niye, ben engelli değilmiyim. Yokkk ötv vereceksin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt