Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aykar

Arabanın Türkiyeye giriş fiyatları belli. Asıl sen boş konuşuyorsun. Zaten normal ehliyetim ile olan bır arabam var. Ben ehlıyetı ılk aldığımda ortopedi engelli olan (sol el ) muafiyet yoktu Ötvden. Bilip bilmeden konuşmayacaksın. %277 gelen Ötv zammının neyini savunuyorsun merak ediyorum?

engelliye devlet ötv indirmini bedavaya vermiyorki yanında kdv sini alıyor.yani ötv siz araba alanda vergisini ödüyor.303 bin sınırıda şuan gelen zamlardan sonra baya bi etkisiz kaldı.buradaki limiti kaldırmak devletin zararına değil karına olur.

gelir uzmanı bir tanıdığım kdv muafiyetimiz de olduğunu söylüyor... herkes farklı söylüyor...

melihbe

hocam bu hafta araçların tam olarak ne zaman tr ye geleceği bellip olup ,listeye girecektik .fakat a180 style paketin fiyatı 321 bin oldu. sonuç olarak şu anda bu aracı alamıyoruz.

Anlasmami yaptığım arabayı iptal etmek zorunda kaldım maalesef donanım olarak ucyuzun altı çok güçsüz biz neden iyi arabaya binmeyelim hakmi simdi bu 45 bin zam gelirmi bir arabaya burda engelliler bile kendine iyi aracı layık görmüyor bu kısıtlama gereksiz bir uygulama engelli olarak iyi araca binmeliyiz burda bile neyine yetmiyor tartışmaları olmuş hiç hoş değil

Arkadaşlar engelliler zaten ÖTV ödemiyor diye biliyorum ben bizim için çok sıkıntı yok gibi, tek sıkıntı 303 bin limitinden dolayı limite takılmamız yanlış mı biliyorum ?

Hepimiz hindistan malı kapı direkleri 2-3 senede çürüyen rampada çekmeyen şanzımanı çabuk bozulan İ10 alalım kafadan engelli engelliler mutlu olsun :) Bende vardı çöp çöp...
Belediye başkanı bi dürzü vardı Passatı beğenmeyen Audi isteyen onada 2 kelime lafınız varmı körü körüne hükümet sevicileri...
Devleti sevinki baki olsun...
Paran ona yetti i10 aldın daha fazla paran olsa i10 mu alırdın ?
Paran varsa ödeseydin ötv yi niye muafiyetli aldın ?

Kıskançlık budur işte ben tenekeye biniyorum herkes tenekeye binsin.
Dünyada Eşitlik yoktur İslamiyette bunu söyler Eşitlik yoktur ama adalet olmalıdır...
Ben ötv si kdv si ödenmiş araç kullanıyorum aparat var ama bandrol bile ödüyorum bu arada.
2500 cc dizel 4x4 10 litre yakıyor olsun çok yaksın devlete 2 kat faydam olsun...

1998 yılında araç alanlara devlet ceza kesti (erken satanlara)
Sakatlar derneği başkanını aradım bir şeyler yapalım diye O KUŞ beyinli ben Unoya biniyorum sen
niye Vectra aldın dedi. Tanıyan varsa adını unuttum. Şimdi İ10 diyenler onun gibi dar görüşlü...
Neyse Maliye Müfettişi % yıla indirdi ama 5 sene dolsa bile eski ÖTV ödenmeden yeni araba alınmıyor.
Zamanın Maliye Bakanı Unakıtan ile Ümraniye Kapalı Spor kompleksinde RTE gelmeden önce mini toplantı olacak Engelliler
ile ilgili. Baktım bu silik zat mavi bir plastik dosya almış eline bide buruşturmuş getirememiş oraya kadar. Hayırdır dedim
ÖTV ödenmeden yenisi alınmıyor dedi. Sen Unona binsene dedim ne yapacaksın yenisini.
Neyse toplantı başladı anlattım olurmu öyle şey dedi olur dedim olamaz dedi ben Maliye bakanıyım.
Bende yasanın muhatabı yakın takipçiyim dedim.
Biz çıkarmamışızdır dedi.
Ama siz düzelteceksiniz vs. Düzeltti Allah razı olsun.

Siz UNO ya binmeye devam edin Şükrü Bey. (adı Şükrü idi galiba)
O zihniyette olanlar ata eşeğe binin siz.

Taner abi merhabalar, sizi siteden takip ediyorum ve biliyorum.Zamaninda bu ÖTV sınırı ile ilgili kosusturmalarinizi , yazılarınızı da ilgiyle takip etmiştim.Yine bir çalışma yapamazmiyiz sizin onculugunuzde...

Esatbey merhaba. dediğim gibi CİMER den herkes bireysel olarak bu sınırın kaldırılması için başvuruda bulunabilir. Maliye bakanlığına faks çekilebilir mail atılabilir. birşey yapmazsak kimse bizi düşünmez. kimsenin de aklına gelmeyiz açıkçası.

melihbe

hocam hangi bayiyi ararsanız arayın bu hafta araçların geleceği tarihin netleşeceğini söyleyecektir. ben birkaç bayiden bu teyidi aldım, kolumanı arayabilirsiniz örneğin

lament

Ben bayi olarak gelecek, has, mengerler gittim yuzyuze konuştum bu sene a kasanin gelmeyecegini söylediler. İlginc. Herneyse zaten bu otvden sonra oda yalan oldu sanırım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe
bayiden aldığım bilgiye göre a180 style paket benzinli aracın fiyatı 321 bin oldu.geçen hafta bu araçın fiyatı 290 bin liraydı.eğer bu otv zammı olmasaydı en fazla 300 bin lira olur diyorlardı fiyat için kur farkından daloyı . şu anda ötv zammı ile 321 bin lira aracın fiyatı bunun üzerine birde kur farkı koyacaklar. artık siz düşünün gerisini. premium araçları ötv siz almak artık hayal oldu anlayacağınız.engelliler için ötv muafiyetinin minimum 400 bin olması lazımki premium baz paket araçları alabilelim

lament

Belki yine otv muafiyetli satarlar, tiguan 350 bin onu muafiyete sokup sattilar. Bakalım zaman ne gösterecek

melihbe
rapor babaanemin üzerine ve onunda durumu bu aralar pek iyi değil.:(
tiguanı nası muafiyete soktular üstad, o konuyu bilmiyorum, anlatabilirmisin?

lament

Ben Facebook gruplarindan gordum. Bu otv artisindan once tiguan liste fiyati 350 bin tl ama adam otv muafiyetli almış.

Bazı zihniyetler görüyorum ki insanca yaşamayı kendine çok görüyor bunlar bizim hakkımız arkadaşlar sonuna kadar savunmalıyız haklarımız a partisi ve ya b partisi farketmiyor birlik olup haklarımızın ardından gitmeliyiz

beyler ötv indirimli araç alamyı planlıyordum fakat bu ötv zammı işleri bozdu bu konu ile ilgili bir sorum olacak 1600 cc araç için %80 olan ötv oranı bizi nasıl etkiliyecek daha önce almış oldugum araç içinde böyle bir durum olmuştu ozamanlar ötv % 45 di % 60 çıkmıştı fakat hiçbir şekilde etkilemedi beni % 60 üzerinden indirim yapılmıştı şuandada aynı şey sözkonusu değilmi ?

Doğuş Oto'nun indirim oranları çok yüksek. 350 bin yazan fiyatı pazarlıkla 303 bine çekiyorlar. Pazarlıkta biraz zorlayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt