Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
350 bine düzgün araba kalmamışki 370 380 diye gidiyor biraz kendileride zam yapmış :) aq fiyatlar vede matraha girmiyor dediler birkaç firma ile görüştüm limit arttırımını beklıycez sanırım ocak ayını :mad:

Benim düşüncem 303 bin lik sınıra hangi araç varsa onu alın çünkü otomobil piyasası talebi karsilamakta zorlandığı açık bence araba almak isteyen bulduğu aracı alan bence karlidir

Sosyal devlet anlayışı gereği engelli bireyler için tanınan bir haktır ÖTV muafiyetli araç alımı. Yine bazı arkadaşlarımın yazdıgı gibi otomobil bir ihtiyaçtır ve kişiden kişiye farklı tercihler olabilir. Gelir durumu iyi olan bir engelli lüks araç alırken ÖTV ödesin demek abestle iştigaldir.

cankemal1981
Engelli olupta zengin olan kaç kişi var sanki.
O lüks araç alanların %90 nı başkası adına alan kişiler.
Sahibinden sitesine girin bakın hemen hemen hepsi bu şekilde.

yıl basında sınır kaç olur fikriniz varmı ? her araç uymuyor baggajı geniz arka orturma mesafesi geniş bir araç lzım bana suvlar yüksek annemi indirip bindirmede sorun yaşarım % 96 engelli en uygun superb oda malesef fiyatlar tavan

Mami Junior

Otv muhafiyeti kanunun amacı dejavantaj yaşam koşullarını engelli icin avantaja çevirmesi için yapılan bir uygulama aynı şekilde erken emeklilik ve bir takım sosyal hayatta ki muaflar otv sinirli mi olsun sınırsız mi bunun sinirini zaten devlet çizmiş burada boş konuşup milleti gaza getirmenin kimseye faydası yok ... devletimiz var olsun

Mami Junior

Abim 42 yaşında zihinsel engelli ve bizimle birlikte yaşıyor. Başkası adına almaktan kastın nedir bilmiyorum ama evet ben de abim adına almayı düşünüyordum. Araç siparişi verdim ve ÖTV artışından dolayı limit dışı kalıyor artık araç ( Ford Kuga ). Ben aracı yine alacagim ÖTV sini ödeyerek. Çok şükür gelir durumum da iyi kaç tane engelli veya yakınının durumu iyidir gibi bir anlamsız sorunun cevabını ise bilemiyorum. Sahibinden sitesindekiler beni ilgilendirmiyor.

Mami Junior ben bazı milletvekilleri ile görüşüyorum. konuyu doğrudan cumhurbaşkanına iletebilecek bir milletvekili var. onunla görüşmeye çalışıyorum. cumhurbaşkanına bu konuyu aktarmadıktan sonra kimse duymaz kesinlikle. unutulur gideriz.

Evet Taner abi cimere ben yazıyorum.Varsa başka yapabileceğimiz bir şey bize duyurursunuz...

ÖTV ile ilgili acilen whatsup ya da telegram grubu oluşturulmalı ne yapılabilir ne yaparız

Volvo XC40 fiyatı 410 binden 461 bin tl olmuş ÖTV zammı yaklaşık 50 bin tl etkilemiş yazıklar olsun................

Son düzenleme:
@tanerbudak

Hocam aktaran kişinin bile nasıl aktardıgı önemli.
Bu ekonomik şartlarda eger düzgün ifade edilmezse yine bi şey değişmez.
Zamanında hatırlarsan ne diller döktük anca düzeltme yaptılar, sıkıntıları yine çözmediler.

------------------------------------------------------
@karabil07
Laflarına dikkat et, sana laf eden mi oldu bana öyle konuşma hakkı buluyorsun kendinde.
Yazdıgımdan ne anladında burda politik cevaplar veriyorsun.
Benim ne demek istdiğimi buranın eskileri bilir.
Suistimal olayının nasıl çıktıgını, ne sebeple çıktıgını, kimler yaptıgnı vs. zamanında biz burda çok konuştuk lafımız bu çözümsüzlüğe, sen burda populist laflar etmeye devam et belki birileri görür.

--------------------------------------------------------
@cankemal1981

Hocam, sen yanlış anladın.
Benim lafım sana, senin durumunda olanlara değil, seninle beraber yaşıyorsa al tabi lafımız ona değil zaten.
Biz burda yıllarca bu konu hakkında yazdık, sorunları ve çözüm önerileri ilgili.
3 derece yakınların kullanımı açıldıktan sonra, bi çok insan dedesi, dayısı, ebesi , aklına kim geliyorsa, beraber yaşamasalarda onların üzerine alıyordu. Dogu ve güneydoguda bir sürü sahte rapor çıkartıp , onunla araba alanlar oldu.
Sonra iş çıgrından çıkınca engelliler suistimal etti dediler.
Halbuki sen bi gedik açtın kaleden, gören içeri girdi.
Sonra da bu saçma limit olayı geldi, aslında çok saçma değil ama uygulanması yanlış.
TL bazında limit uygularsan devamlı kontrol çıkar ve müdahale etmek zorunda kalırsın.
Araçlar eur bazlı (genellikle) ülkeye giriş yaptıgından , belli bir eur rakamına sabitleseler biz burda bunları konuşmuyor olurduk.
Malasef buna bi çözüm gelmezse biz bunu daha çok konuşuruz.

Demek ki sende i10 alacak parası varmış ;) ;) Madem engelliler bunu ticarete döküyor sen niye gidip vergisiz araç aldın ?? Normal alıp devlete vergini verseydin ya.... Hadi yine iyisin i10 nu bile 5 yıl sonra iki katına satacaksın.

VE engelliye bile 1 verip 3 alan devlette allah zaval vermesin......

Ben engelli indirimi ile hyundai i10 aldım devlet bize bu imkanı ticaret yapalım diye değil ihtiyacini görsün diye veriyor Allah devletimize zaval vermesin

Demek ki sende i10 alacak parası varmış Madem engelliler bunu ticarete döküyor sen niye gidip vergisiz araç aldın ?? Normal alıp devlete vergini verseydin ya.... Hadi yine iyisin i10 nu bile 5 yıl sonra iki katına satacaksın.

VE engelliye bile 1 verip 3 alan devlette allah zaval vermesin......

keşke araba alım hesaplamalarını arada birileri yazsa akışta ve biz de görsek, sürekli bişeyler güncelleniyor ama hesaplama nasıl oluyor? bi arabada net ücreti nasıl belirleyeceğiz?

Ben bu gün Sözcü gazetesi ile görüştüm, içi dolu dolu bir haber hazırlayabilecekleri içerik gönderdim, haberi yazacak bölüm editörü ile görüştüm, şu an üzerinde çalışıyorlar, sanırım röpörtaj filan derken detaylı bir haber olarak muhalif tv lerde de çıkma ihtimali var. Herkes ulaşabildiğine yazsın dostlar, benim aracım var ama alamayacak çok arkadaş var, onların mağduriyetini kendi mağduriyetim olarak görüyorum naçizane. Devlet kurumları İçin kendinizi yormayın oradan birşey çıkmaz. Köşe yazarlarına tweet atın, televizyonların Halkla ilişkiler hattını arayıp mağdur olduğunuzu belirtin.

alanya

Aynen kurumlara yazı filan bir şey çıkmaz gibi, çok güzel düşünmüşsünüz. Allah razı olsun.

ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı. 12 aylık ortalamaya göre ağustos itibari ile ÜFE %6,71 . bu oranlar ile 2021 de alabileceğimiz araç sınırı 325.000 TL yi geçmeyecek. muhalif gazeteler ile bu iş çözülmez bence. kim takacak muhalif gazeteyi Cumhurbaşkanı dinler mi sizce. ters teper kesin.

tanerbudak

Kasım ayını baz almıyorlar mı ?
Kasım ayından bi önceki kasım ayına kadar ki üfe oranına bakıyorlar diye biliyorum.
En azından önceki senelerde öyle yapmışlardı.

tanerbudak haklısınız hocam.

maliyeden, detaylı enflasyon hesaplarından çok anlamam ama ay ay grafikleri okuyacak olursak mesela 2020 yılı engelli araç fiyatının belirlendiği oran (%22.58) aylar içinde 30'lardan düşerek ekim 2019'da 22.58'e kadar gerilemiş. demin ay ay baktım ama sayfaları kapattım tam hatırlamıyorum. mesela --- mayıs 2019'da %30 --- haziran 2019'da %28 --- temmuz 2019'da %27 .......... olarak gidiyordu ve ekim sonu belirlenen kesin oran %22.58.

benzer grafik ile bu yılı yorumlayacak olursak oran nisan 2020'de %10.87 imiş, açıklanan ağustos rakamı ise %6.71.

yükselmesi neye bağlı, hesaplanırken son 12 ayın hangi verisi baz alınıyor bilmiyorum ama bizim limit için gidişat hiç iyi değil. düşüş devam ederse 2021 limiti 325.000₺ bile olmayacak gibi görünüyor kaba bir hesapla. umarım lehimize bir oran çıkar işin sonunda.

cankemal1981
Engelli olupta zengin olan kaç kişi var sanki.
O lüks araç alanların %90 nı başkası adına alan kişiler.
Sahibinden sitesine girin bakın hemen hemen hepsi bu şekilde.

Sn Junior, sizi birçok konuda desteklerim ama bu fikrinize katılmıyorum.

beyler ötv indirimli araç alamyı planlıyordum fakat bu ötv zammı işleri bozdu bu konu ile ilgili bir sorum olacak 1600 cc araç için %80 olan ötv oranı bizi nasıl etkiliyecek daha önce almış oldugum araç içinde böyle bir durum olmuştu ozamanlar ötv % 45 di % 60 çıkmıştı fakat hiçbir şekilde etkilemedi beni % 60 üzerinden indirim yapılmıştı şuandada aynı şey sözkonusu değilmi ?

%60 olan araç %80 çıkınca limit üstüne atabiliyor. şuan 303 bin olan limit (%80), %60 uyarlandığında 269 bin çıkıyor. Eğer aracınızın eski iyat 269 bin ise vergi artışı ile 303 bin olur. fakat sizin ödediğiniz ücret değişmez. 303 bin üstü arabaları alamazsınız.
veya sıkı pazarlık yapmanız gerek.

ekim ayı ÜFE yıllık ortalamaya bakıyorlar. ben de ağustos-2019 / temmuz-2020 1 yıllık ortalamayı yazdım zaten. ekimde de durum pek değişmez diye düşünüyorum.

tanerbudak evet hocam siz direkt net sonucu belirttiniz bu ayın verilerinden. benimki itiraz anlamında değildi. kendim gibi çok hakim olmayanlar için rakamların gidişatı açıklayıcı olsun istedim.

tanerbudak
Dediğin gibi çok bi şey değişmiyor zaten, eğer özel bi artırım olmazsa bu sene oran düşük kalıcak.
Bu sistemde çok uzun sürmez zaten, bi kaç sene içinde yeni sisteme geçilirse hiç şaşmam.

Senin yılın ne zaman doluyor ?

Bu veriler işığında atlağınız noktalar var geçen yıl ki 303 bin tl limit artışıda hiç beklenilmiyordu değil mi :)
Neye göre belirlendiğini bu sene öğreneceğiz o dönemde bu kadar fahiş zamlar olmasada o dönemi net hatırlıyorum gene engelliler limite takılıyordu VE FİYATLAR ARTIYORDU....

Yani demem o ki bazı arkadaşlarımızın söylediği reel de olması gereken rakam DOĞRU ama fiyat artışları ve mevcut araçların durumuna bakarsak limitin en az 350 en yüksek 400 bin olması gibi bir tahminim var bu tahminimde enflasyona göre değil acı gerçeklere göre söylemek istedim görünen köy klavuz istemez.....

O sebeple şuan araç fiyatları UÇMUŞ DURUMDA Şuan bilmiyorum showroomları geziyormusunuz benim takip ettiğim 3 aracında fiaytı 30 bin ila 100 bin tl arasında zamlar var ve beğendiğim araç limiti 50 bin tl aştı....paket mevzusunu saymıyorum....

yapmamız gereken forumdonanımhaberden bir arkadaştan alıntılağım CİMER metnini burayada kopyalıyorum bu sene ben araç almam bu fiyatlar mümkün değil o sebeple 2021 e bari bir şeyler yapalım.

[FONT=Verdana]Cimer'e engelli araç limiti ile ilgili yazı yazdım. Metin aşağıda isteyen kopyalayıp gönderebilir yazıda değişiklikte yapabilir.[/FONT]

[FONT=Verdana]"Merhaba,[/FONT]
[FONT=Verdana]sayın yetkili, bir engelli vatandaş olarak talebimi iletmek isterim. Engelli vatandaşlar için uygulamada bulunan araç alımlarında geçerli vergiler dahil 303.200 TL limit yapılan ötv zamları, kur artışı ve firmaların zamları ile artık düşük kalmakta ve yeterli gelmemektedir. Bir çok engelli vatandaş bu şekilde araçlarını alamamakta ve mağdur olmakta, ben de bunlardan birisiyim. Engelli araç alımlarının kötü niyetli kişiler tarafından kullanımını engellemek için getirilen limit artık bizlere ek bir engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Eskiden olduğu gibi sadece 1. derece yakınlara kadar alımı ve limitin en az 425.000-450.000 bin TL bandına çıkarılması veya limitin kaldırılması talebim olacaktır. Hayatımı kolaylaştırmak için yapılan ve bizlere yardım eden uygulamanın güncellemesi artık zaruri olduğunu düşünüyorum. Lütfen sesimizi duyun nacizane talebimize kulak vereceğinizi bekliyorum.[/FONT]
[FONT=Verdana]Gereğini saygılarımla arz ederim."[/FONT]

tanerbudak
O zaman sen 2022 yılını bekle bence :)

gelecek senenin rakamları çok yüksek gelmeyecek sanırım, aksi bi durum olmazsa tabi.

aklıma çok cin fikirler geliyor aslında. bizim haber olmamız lazım. mesela engelli bir arkadaşımız engelli park yeri yüzünden sözlü bir saldırıya uğrasa. muhabbette ÖTV tartışması yaşansa. bunu da biri kameraya çekse whatsapp ihbar hatlarına gönderse :)

marto1

Geçen senede beklenen rakam geldi hocam, kasım yada ekim ayına göre bakılıp belirlenmişti, öyle oldu.
Bi süpriz olmadı yani :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt