Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Devlet, kendi gelirlerine ait artışlarınıda bu orana göre yaptığından; belki son bikaç ayı yüksek çıkarırda %10 üzeri bir artış gelebilir.

%10 üstünde olmazsa pek bir şey değişeceğini zannetmiyorum. Araç fiyatları inanılmaz bir hızla yükseliyor, önümüzdeki yıla kadar sadece kur farkı bile bu günden yüksek fiyatlara çıkaracaktır araçları. Ayrıca bir çok fabrika üretimini yavaşlatmış durumda.

Şu anda algılayamadığım bir ötv fiyatlandırması var bayilerin, 300bin liralık araçta olması gereken ötv %80 iken %50 ötvli fiyat budur diyorlar.
Korando sordum 207bin lira dedi (normal satışı 299bin)
qashqai 178 bin dedi ( ötvli 305.800)
tucson 187 bin dedi (301.460)

Ben %80 ötv'den hesapladığımda 166.666 , %50 den hesapladığımda 200bin gibi bir fiyat çıkıyor, gerçekten neye göre nasıl fiyatlandırıyorlar basmıyor kafam.

Size söylenen araçlar belkide %50 %60 vergi dilimiyle ülkeye giriş yapıp faturalanmıştır. Pek bilgim yok yani belki böyle bi ihtimal vardır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar Türkiyeden artık ötv siz passat bile alamaz olduk ama Yurt dışından araç getirtebiliyoruz ben getirttim geçen hafta araç getirtmek isteyenlerede yardımcı olurum... hem de burdaki fiyatın yarısına!!

Biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz seviniriz. Daha önce araştırdım ama çok net ve dolandırılma olasılığı düşük bilgilere ulaşamadım.

Teşekkür ederim... Daha güzeli sizin olsun. Telefon numaranızı verin ayrıntıları anlatayım:) @karizmatikmen

Şirket değil Şahıs getirdi aracı sağlam dürüst güvenilir birisi @StratoS

Yurt dışından araç getirtme prosüdürleri
1- Yeni ehliyetini alıyorsunuz (İl sağlık müd.den rapor veriyorlar rapordaki kodları kontrol edin yanlış kod yazabiliyorlar)
2- [FONT=Roboto]Mersin Gümrük Müdürlüğü,[/FONT][FONT=Roboto] Yeşilköy Gümrük Müdürlüğü, [/FONT][FONT=Roboto]İzmir Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü, [/FONT][FONT=Roboto]Gebze Gümrük Müdürlüğü, [/FONT][FONT=Roboto]Malatya Gümrük Müdürlüğü,[/FONT][FONT=Roboto] Rize Gümrük Müdürlüğü veya [/FONT][FONT=Roboto]Ankara Gar Gümrük Müdürlüğünden herhangi birine giderek araç ithat izin belgesi alıyorsunuz.
[/FONT]
3- Hangi aracı almak istiyorsanız araç getiren kişi ile görüşüp anlaşarak aracı alıyorsunuz o kişi tertibat dahil gümrükden çıkartıp aracı size teslim ediyor.
4- Tse ye gidiliyor sonra trafik sigortası sonra muayane ve noterden sonra ruhsat çıkıyor ve mutlu son (4000 Tl civarı bunlara gidiyor)

Biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz seviniriz. Daha önce araştırdım ama çok net ve dolandırılma olasılığı düşük bilgilere ulaşamadım.
@Mami Junior

Siz hangi aracı aldınız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

cemocan33

hayırlı olsun, güle güle kullanmanız dileğiyle. hangi araçları alabiliyoruz bu şekilde? fiyat sınırı, yaş sınırı, motor sınırı vs bu kısımlar hakkında bilgi verir misiniz?

Yurtdışından getirilen araçlarda özel tertibat şartı var biliyorsunuz. salt otomatik vites araç yurtdışından ÖTV siz getirilemiyor. ayrıca bu araçlar 10 yıl satılamıyor.

teşekkür ederim daha güzeli sizin olsun. motor hacmi 1600 cc yi geçmeyecek özel tertibatlı olacak ve 3 yaş sınırında olacak fiyatıda şuanda 20000 euro dan yüksek olmayacak telefon verirseniz daha ayrıntıları anlatırım
leoca

cemocan33

Selam benim merak ettiğim ben kendim getiremiyor muyum mesela ben buradaki evrakları tamamlayıp aracı kendim gidip alabiliyor muyum
birde araca takılacak tertibatlar için aldığımız ülkede mi taktıracağız yoksa Türkiye'de yaptıra biliyormuyuz.

Burası kolay zaten ama Dil varsa ve ordaki prosüdürleri biliyorsan git al gel tertibatınıda orda taktıracaksın ama adulger

cemocan33

iyide sol ayagından engellıler ıcın otomatık vıtes tertıbat yerıne gecıyor . siz sanırım tam kanunları bılmıyorsunuz

egemmm yurtiçinde otomatik vites özel tertibat sayılıyor ancak yurtdışından araç getirirken saymıyorlar maalesef.

%96 rapora olmazmı illaki özel tertibatmı olacak ? yurt dışından getirtsek...
cemocan33

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt