Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ötv indiriminden pickup araçlar faydalanabiliyor mu ?

L200 270 bin TL civarından
Ford Ranger ise 300 bin TL civarında

Engel oranı yüzde 90 ve üzeri olan bireyler ÖTV'den muaf olarak araç satın alabilirler. ÖTV indiriminden faydalanmak için ise engel oranı en az yüzde 40 olmalıdır. Raporda “ağır engelli” ya da “sürücü belgesi alabilir” ifadelerinin yer alması gerekmektedir.
Sözcü gazetesinden alıntı
“Bu ifade doğrumu ortopedik engelli içinde mi oran geldi?”

o araçlarda da ötv yüzde 220 değil mi. ötv tutarlarını nereden öğrenebilirim

Ötv'den fazla indirim olmaz ama 5 yıl boyunca ödemeyeceğiniz ortalama 5.000 x 10 mtv= 50.000 tl tasarruf edilebilir.

tanerbudak

Kim demişti yenilenmez diye :)

Bagaj hacmi 600 litre üzerine çıkıyor, arka diz mesafesi de artmış durumda. Yeni Tucson direk C-D segment arası bir model olacak.

Bir daha alabilir miyiz, onu bilmiyorum :)

cksahin

ÖTV'nin espirisi, 5 yıl sonunda engelli arkadaşım aracını satarken, yine ÖTV'siz alacağı için ek para vermeden/borçlanmadan aracını değiştirebilmesidir. Ancak belirttiğiniz şekilde düşük ÖTV'li bir araç alırsanız, 5 yıl sonra yenilenmek istendiğinizde ek para vermeden yenisini almanız çok zordur.

Değerli arkadaşlar yasanın düzenlenmesi için hep beraber bir imza etkinliği başlatalım.

StratoS vallahi biri demişti ama hatırlamıyorum :) :) :)

araç çok güzel olmuş. içi-dışı çok beğendim. artık hayal olur bu araç bizler için. Hybrid motor seçeneği de varmış. hayırlısı artık bakalım neler olacak. anadolu ajansından birileri ile görüşme ayarlıyorum. o tarafta bir haber yaptırabilirsek güzel olur diye düşünüyorum.

Zam haberini Anadolu ajansı zor yayınlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kasım başında YDO belli olacak. YDO ya göre artış olur ise 2021 limit kesinleşmiş olacak. ancak kesin bilgi 31.12.2020-02.01.2021 arası çıkacak. gelir idaresi başkanlığı yayınlayacak yeni limiti.

Cumhurbaskaninin %50 artis yetkisi, YDO uzerinden artis orani icin mi ? Yoksa suan 303 bin TL olan rakami mi artirabiliyor ?

cankemal1981

Artış yetkisi limit artışı. Yani örneğin şuan 303 Bin TL ise, en fazla %50 artış ile 454 Bin TL yapabilir. Ama bu kadar yapar mı, bu yetkiyi kullanır mı, ne zaman kullanır bilmiyorum.

(Beklentim, durum içinden çıkılmaz bir hale geldiğinde yani 2021 den sonra seçimlerden önce olması yönünde.)

Ötv arttıran devletin engelli limitini aynı oranda arttıracağını düşünmüyorum. Ciddi bir suistimal var, soruyorum bayi satışlarımızın %85'i ötv muhafiyetli diyor. Adam köyden almış raporu getirmiş bana, biliyorum ki bu raporun sahibinin ailesi bu aracı sadece uzaktan görecek ama ne yapabilirim diyor. Böyle işmi olur? Burada sadece engellinin değil devletin, tüm vatandaşın hakkı yenmiyor mu?

sencanben
Anne baba kardeş eş çocuk kullanmayacak ise asla ÖTV indirimi verilmemeli yakalanırsa direk el koyulmalı araca.

Daha çok yakın zamana kadar, kan bağı olan belirli kişiler bu araçları kullanabiliyordu. Ne olduysa mevcut hükümet herkes kullanabilire çevirdi. Bence suistimali yapan insanlar değil, devlettir. Sen kapıyı açarsan elbette birileri bunu kullanır.

Serkan555

Zaten araba fiyatları bu şekilde devam ederse, millet engelli raporu olan kişiler bulmaya bakıyor.

Köklü bi değişiklik lazım ancak, onunla ugrasmak istemiyorlar.
Yıllardır çürük temele inşa edilen bu sistem üzerinde devamlı düzeltme yapıyorlar oda daha da kötü hale getiriyor.
Bi kaç sene daha bu şekilde gider, sonra yine bi düzeltme gelir.
Bizde her seferinde ah vah ederiz.

Çok büyük bir sapma olmazsa, geçen yılların ışığında benim artış tahminim %8,5 dir.

cksahin

Geçen yılların ışığında derken? Son üç yılın ortalaması %20,26

Şahsi beklentim en az %25

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

serhat0691

Özellikle son 2 yılda aylık üfeler çok yüksek açıklanmış(%20, 25, 30 vs) ama bu senekiler öyle değil neredeyse hep %10 altı. Bu yüzden artış oranı eğer matematiğe bağlı olursa 10 altı olur ama burası Türkiye her zaman sürprizlere açık olmak lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt