sayfa 163 te ben bir şey paylaştım ordan okuyabilir üzerinde değişiklikte yapabilirisniz
Forumdonanımhaber adlı sitede 10 kişi falan yazdı daha cevap verilmiş değil..bana ya da diğer arkadaşlara
Orda tartışılan rakam 400 bin tl olması ama o iş fanteziye girer.. açıkça beklentisi olan kişiler var bu tabi akp tabanında ki engellililere bağlı,Bir de sessizce osrura osura oturan engelli derneklerine bağlı....
son 3 yılın verisi 50 bin tl artış olmuş ....en düşük rakam 350-355 bin tl olması yönünde ama yetmeyecek...
Bazı arkadaşlarımız üfe -tüfe olarak artış olabileceğini söyledi %10 ila %20 mantıklı olan düşünce geçmiş dönemin verilerine göre ama reel de araç artışları üfe -tüfe olarak artmadı bu sene Türkiye tarihinin en en fahiş fiyat artışı oldu bu sene..
daha 6 ay önce "mercedes gla 200" fiyat 298 lik araç bu sene 520 bin tl oldu.
"volvo xc40" 330 bin tl den 460 bine
"pegeout 2008 gtline" 238 binden şuan 348 binlerde
Allah engellinin yardımcısı olsun diyorum.... Başımızda ki umarsız berat bey varken işimiz zor
Çok enteresandır dün gece engelliler.biz sistesinden ve forum donanımhaver.comd dan cevaplar yazdım konuyla ilgili CİMERDEN 01:39 CEVAP GELDİ acaba takip mi ediliyoruz
yani diyor ki 2021 ocak ayında açıklanacak.yükseltilmesi içinse de topu meclise atmış tembel mecliste asla bir şey yapmaz
________
Sayın xxxx
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'ne 03.09.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2003923013 sayılı başvurunuz 13.09.2020 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malul veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dahil bedeli, 2020 yılı için 303.200 TL'yi aşmayanların ilk iktisabı vergiden müstesnadır.
Öte yandan, anılan maddeye göre, 4760 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanmaktadır.
Buna göre, anılan Kanun hükmü gereği, 2020 yılı için söz konusu taşıtlar için 303.200 TL olarak uygulanacak olan tutar, 2021 yılında, 2020 yılı için belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır.
Diğer taraftan, başvurunuzda yer alan, söz konusu tutarın 2020 yılı içinde güncellenmesi yönündeki öneriniz, Kanunda değişiklik yapılmasını gerektirmekte olup, bu kapsamda değerlendirilmek üzere not edilmiş olmakla birlikte, Anayasamıza göre yasama (kanun yapma/değiştirme/kaldırma) yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.