Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Araç limit arttırımı için CİMER’e yazan arkadaşlara dönüş oldumu ?

Devlet ithalatı kısma derdinde.

Limana gümrüğe gelen araçlar normalde 4-5 günde eskiden bayide olurken şimdi 20 günde zor geliyormuş sorun çıkartıyorlar.
Böyle bir zamanda engellileri takmazlar.
Sahibinden.com da satılan araçların 1 tanesi bile aparatlı değil asıl bunu Cimere yazmak lazım.
Para kazanmak için alıyorlar sadece.
üstelik engellinin 10 katı araç alıyor engelli sömürücüler.
5 sene asla ve kata satış izni verilmemeli ve anne baba eş çocuk kardeş haricinde kesinlikle kimse kullanamamalı.
Plakayı okuyan ekipler otomatikman araçları çevirip kullanıcı başka ise ötv indiirmi iptal edilmeli...
Bu böyle sürmez...
Yazıktır Günahtır...

Nike07

Bekliyoruz.... forumdan katılım bekliyoruz yani bu sonuçta benim talep etmem ile olmayacak destek olursa talep karşılanır.
03/09/2020 02:19:03Sevk Edildi03/09/2020 02:19:03 tarihinde BİMER tarafından HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI tarafına sevk edildi.

Engelliden engelliye satsa ne kadar para kazanabilir. Sattı diyelim zaten 5 sene tekrar araç alamayacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bence sen iyi konuya hakim değilsin!!! çok biliyorsan araştır ÖĞREN egemmm

güzel kardesım ben sol ayagımdan engellıyım ÖTV den muaf aracım var . Araç da sadece otomatık . Otomatık vıtes sol ayagından engelı olanlar ıcın ozel tertıbat yerıne gecer .. neyı ogreneyım ben ?

Madem biliyorsan ne bana soruyorsun? Nerden nasıl aracını alıyorsan al!!!

güzel kardesım ben sol ayagımdan engellıyım ÖTV den muaf aracım var . Araç da sadece otomatık . Otomatık vıtes sol ayagından engelı olanlar ıcın ozel tertıbat yerıne gecer .. neyı ogreneyım ben ?

@egemmm

Dostum, yurtdışından getirilen araçlar için ,tertibatlı olması gerekir diyor.
Sol ayaktan engelli olman, senin türkiyeden indirimli almanı saglıyor.

%90 üstüne otomobil getirtilmiyor... Minübüs getirtebiliyorsunuz

[FONT=Roboto]Bizzat engelli kişi tarafından kullanılmayan araçlar:[/FONT][FONT=Roboto] El ve ayak fonksiyonlarını tamamen yitirmiş olan kişinin araca binip inmesiyle taşınmasını kolaylaştırıcı tertibatı bulunan, engelli kişinin üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarından bir sürücü veya kişi ile iş akdine bağlı olarak istihdam edilen sürücü tarafından kullanılan vasıtalardan 87.02 tarife pozisyonu altında sınıflandırılan minibüsler ile portatif koltuklar hariç olmak üzere, sürücüsü dahil altı ila dokuz oturma yeri olan, engelli kişinin rahatça taşınabilmesine imkan verecek tavan yüksekliğine sahip olan motorlu kara nakil vasıtaları,[/FONT]
[FONT=Roboto]muafiyet kapsamında ithal edilmektedir. [/FONT]

[FONT=Roboto]Araçta bulunan özel tertibatın kişinin engeline göre yurt dışında yaptırılmış olması gerekir. Diğer bir ifadeyle, aracın engelli aracı olarak ithali amacıyla Türkiye Gümrük Bölgesine girmesinden önce araçtaki özel tertibatın yapılmış olması gerekir.[/FONT]

%96 rapora olmazmı illaki özel tertibatmı olacak ? yurt dışından getirtsek...
@cemocan33

Adam anlamıyor birde biliyormuş gibi konuşuyor :)

@egemmm

Dostum, yurtdışından getirilen araçlar için diyor.
Tertibatlı olması gerekiyor.
Sol ayaktan engelli olman, senin burdan indirimli almanı saglıyor.

Evet bu araç

Hayırlı olsun,

Aldıgınız fiyatı nedir ve kaç km araç?

Sanırım böyle bir araç ?

https://www.autoscout24.com.tr/tekl...=web-share&utm_medium=copy&utm_campaign=share

teşekkür ederim daha güzeli sizin olsun. motor hacmi 1600 cc yi geçmeyecek özel tertibatlı olacak ve 3 yaş sınırında olacak fiyatıda şuanda 20000 euro dan yüksek olmayacak telefon verirseniz daha ayrıntıları anlatırım
@leoca

Fiyat kısmı neden 2000£ geçmiyor? getiren akrabam bana hibe ediyorsa?

cemocan33

Bu konu ile ilgili bazı konu başlıkları var, bence oraya yazsan kalıcı olur, düşünen herkes görmüş olur.
Bu konu başlıgı içinde kaybolup gidecek yoksa.

Devletin ötv sınırıyla aynı yurtdışından getirilen araçlarıdaki limit ama hibe olursa belki farklı olabilir yakınında bulunan gümrük müdürlüğüne sor Jungle

hangi konu başlığı? Mami Junior

Arkadaşlar merhaba,

Tek bir mutluluğumuz vardı araba konusunda, sağ olsun onuda devletimiz limit zımbırtısını koyarak elimizden aldı.

Süresi dolan bmw 1 serisi Arabamı sattım 8 aydır arabasızım. 2021 Engelli limiti maksimum kaç yaparlar 400 civarı olur mu ? BMW 1 serisi almak istiyorum elimden rahatsız olduğum için vitesi çok rahat.

limit artırımı 350 bile çok zor derseniz ford focusa bakacağım. Artık bir araba almam lazım 8 aydır işe gel gitmede perişan oldum :(

frenzy_367

Keşke yeni aracını kesinleştirmeden satmasaydın arabanı, yada sattıktan sonra hemen alsaydın bi model.
ekstra bi şey olmazsa 325-330 bin TL civarı bi şey olur.

frenzy_367

Toyota chr hibrit düşünürsen oda muafiyete giriyor bi bakın derim. 400 binleri bulacağına pek ihtimal vermiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Serkan555

Maalesef çok sığ düşünce. Başkasına kötülük yapacağınıza kendi problemlerinize odaklanın bence. Sömürücüleri tasvip etmiyorum ama yıllarca yavaş yavaş alınan kazanımları siz bir çırpıda geri alınmasını istiyorsunuz.

Mami Junior
arabayı sattım hemen 280 tl 1 serisine girdim 1 aya geliyordu pandemi girdi araba 2.5 ay sonra geldi euro dan dolayı 303 limiti geçti :(

303 tl ye başka bir 1 serisi ayarladılar ötv zammı bir hafta geç çıksa arabam geldiydi 1 haftayla oda gitti :( yani bela okuyacağım da neyse.

cemocan33
evet arabada tertibat vardı eskisinde direksyonda topuz silecek ve far kollarında da tel vardı.

ÖTV değişikliğinden sonra c sınıfı ve üzeri alınabilecek araç çeşitlliiği azaldı. Limit güncellemesi ile alakalı etkinlik yapılıyor mu? Birde cimere ne yazıldı limitle alakalalı?

Aracın indirimli halini hesaplama formuüü nedir son ÖTV zammına göre?

sayfa 163 te ben bir şey paylaştım ordan okuyabilir üzerinde değişiklikte yapabilirisniz

Forumdonanımhaber adlı sitede 10 kişi falan yazdı daha cevap verilmiş değil..bana ya da diğer arkadaşlara

Orda tartışılan rakam 400 bin tl olması ama o iş fanteziye girer.. açıkça beklentisi olan kişiler var bu tabi akp tabanında ki engellililere bağlı,Bir de sessizce osrura osura oturan engelli derneklerine bağlı....

son 3 yılın verisi 50 bin tl artış olmuş ....en düşük rakam 350-355 bin tl olması yönünde ama yetmeyecek...

Bazı arkadaşlarımız üfe -tüfe olarak artış olabileceğini söyledi %10 ila %20 mantıklı olan düşünce geçmiş dönemin verilerine göre ama reel de araç artışları üfe -tüfe olarak artmadı bu sene Türkiye tarihinin en en fahiş fiyat artışı oldu bu sene..

daha 6 ay önce "mercedes gla 200" fiyat 298 lik araç bu sene 520 bin tl oldu.

"volvo xc40" 330 bin tl den 460 bine

"pegeout 2008 gtline" 238 binden şuan 348 binlerde

Allah engellinin yardımcısı olsun diyorum.... Başımızda ki umarsız berat bey varken işimiz zor

Çok enteresandır dün gece engelliler.biz sistesinden ve forum donanımhaver.comd dan cevaplar yazdım konuyla ilgili CİMERDEN 01:39 CEVAP GELDİ acaba takip mi ediliyoruz :)

yani diyor ki 2021 ocak ayında açıklanacak.yükseltilmesi içinse de topu meclise atmış tembel mecliste asla bir şey yapmaz

________

Sayın xxxx
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'ne 03.09.2020 tarihinde yapmış olduğunuz 2003923013 sayılı başvurunuz 13.09.2020 tarihinde ÖTV II MÜDÜRLÜĞÜ (II-III-IV SAYILI LİSTE) (2) tarafından cevaplanmıştır:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.
4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun, 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (a) ve (c) bentlerine göre, engellilik oranı %90 veya üzerinde olan malul veya engelliler ile bizzat kullanmak üzere taşıtta hareket ettirici özel tertibat yaptıran malul veya engellilerce, 87.03 tarife pozisyonunda yer alan binek otomobili, arazi taşıtı, SUV, steyşın vagon vb. taşıtlardan motor silindir hacmine bakılmaksızın, hesaplanması gereken özel tüketim vergisi ve diğer tüm vergiler dahil bedeli, 2020 yılı için 303.200 TL'yi aşmayanların ilk iktisabı vergiden müstesnadır.
Öte yandan, anılan maddeye göre, 4760 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının; (2) numaralı bendinin (a) ve (c) alt bentleri ile (6) numaralı bendinde yer alan tutarlar, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanmaktadır.
Buna göre, anılan Kanun hükmü gereği, 2020 yılı için söz konusu taşıtlar için 303.200 TL olarak uygulanacak olan tutar, 2021 yılında, 2020 yılı için belirlenecek yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanacaktır.
Diğer taraftan, başvurunuzda yer alan, söz konusu tutarın 2020 yılı içinde güncellenmesi yönündeki öneriniz, Kanunda değişiklik yapılmasını gerektirmekte olup, bu kapsamda değerlendirilmek üzere not edilmiş olmakla birlikte, Anayasamıza göre yasama (kanun yapma/değiştirme/kaldırma) yetkisinin Türkiye Büyük Millet Meclisine ait olduğu tabiidir.
Bilgi edinilmesini rica ederim.

Selamlar,

Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi, YDO artışı dışında bir artış çok zor görünüyor. YDO artışı da mevcut ÖTV artışı ve zamların etkisi ile zaten çoktan yok oldu.

Bu noktada CİMER'e yazı yazacak arkadaşlara önerim, direk bu tutarın arttırılması şeklinde değil de, yasa da Cumhurbaşkanlığına bırakılmış tutarı %50'ye kadar arttıma yetkisini kullanması önerilebilir.

Ancak ben durum iyice kötüleşene kadar ben bu yetkinin de kullanılmasını bekliyorum.
Ne zaman kullanılabilir, belki 2023 başında seçimden önce... (Daha erken seçim planlanırsa 2022 de de olabilir.)

StratoS evet ben de sizin gibi düşünüyorum. kanun çıkması çok zor. konuyu Cumhurbaşkanı %50 arttırma yetkisi ile çözebilir ancak. CİMER den gelen cevap standart hep oradan bir sonuç çıkmaz. öneriniz not alınmıştır. ama o öneriye uyan yok hiç

Son düzenleme:
Cimer mimer boş iş heryere otomatik cevap veriyorlar.
Yalova kaymakamı meselesi gibi...

Bi bakanın çok yakını engelli ve mağdur değilse kimse s...... takmaz.
Elektrikli scooter kadar kimsenin umrunda değiliz yazıklar olsun...

Evet bi arkadaş sözcü ile görüşüyorum demişti inşallah bir cacık çıkar bu haberlerden.

Benim elimden bu kadar geldi arkadaşlar; https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/engelli-vatandaslara-otomobilde-otv-soku-6038052/

Sizlerde diğer muhalif gazete ve televizyonlar ile görüşüp konunun artık engelli bireylerin ÖTV’siz araç alamaz duruma gelmiş olmasının en tabi insan hakkı olan toplumsal yaşama katılım hakları ellerinden alınması düzeyine ulaştığına, dolayısıyla bu mağduriyetin bir vergi düzenlemesinden öte artık bir insan hakları ihlaline evrilmesi olduğunu anlatın.

Halk TV. ve Fox Tv gibi kanallara yakın oturanlar gidip röportaj yaparak mağduriyetlerini anlatmak istediğin belirtsin.

Zamanında limit konmasını isteyen ve bunu sağlayan ve ben gibi bir çok ağır engelliyi mağdur eden sözcü yazarı Emre bey bugün gelmiş limit arttırılmıyor gerçek ihtiyaç sahipleri mağdur olmamalı diye yazı yazmış ne kadar gülünç bi durum!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt