Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@tanerbudak

Hocam öyle de cumhurbaşkanının bunu yükseltme yetkisi yok mu?

2018 de 200 bintl
2019 247.400
2020 de ise 303.200

iyi artmış ama bu sene bahsettiğiniz oranlar düşük ama reel de herşey bu oranların çok üstünde

buna ilave araç paketleri bazı modellerde 15 bin tl den başlıyor 60 bine kadar içi boş araç almakta ne derece mantıklı derdim hükümetin bunada el atması sınır koyuyor eyvallah ama içi boş araç..

bir de sizin geçmişte tüm yazışmalarınızı en başından nasıl mücadele verdiğinizi biliyorum okudum eksik olmayın..
@Mami Junior
Hocam enflasyon rakamları balon 2018 den buyana tüm forum yazışmalarını okudum hersene aynı muhabbet dönmüş bu senede aynı muhabbet dönmeye başlayacak bu seneki araç fiyatları fahiş ve çok yüksek acaba maliye bakanı ya da cumhurbaşkanı insiyatif kullanamaz mı ?
sadece umut ediyorum napalım :)

ÖTV zammı ne kadar gelirse gelsin bizim için çok bir şey fark etmiyor anladığım kadarıyla, bizim için asıl sıkıntı olan sınırlı limit doğrumu anladım arkadaşlar

ÖTV ye gelen zam araç fiyatlarını yükselttiği için, ÖTVsiz araç alımlarını direkt etkiliyor.

marto1
Balon yada değil, sonuçta referans olarak o rakamları alıyorlar :)
CB insiyatif kullanabilir elbet ama bu zamanda yaparmı bilmiyorum.
Birileri durumu direk iletirse, belki %7-%8 lik artışı %15 e çıkarır belki.
Zaten bu şekilde gitmeyeceği kesin, bi kaç sene içinde bu düzenlemede değişir kanısındayım.

Cumhurbaşkanının oranı değil belirlenen tutarı %100 arttırma yetkisi var. mesela 325.000 TL olur ise 650.000 TL ye kadar çıkarmaya yetkisi var. bu kanun ilk çıktığında yanlış yorumlamıştık biz hatta. siteden bir arkadaşımız uyarmıştı. Cumhurbaşkanının bu yetkiyi kullanması için CİMER e yazalım işte.

https://www.haberturk.com/son-dakika-haberi-ikisi-de-engelli-yaptigi-soke-etti-2793221

haberi görünce birden heyecan yaptım. dün yazdım bugün uygulandı mı hemen diyecektim ama konu başkaymış :)

Geçmiş yıllarda
2018 yıllık tüfe %20,30 ken, %23,7 artış yapılmış.
2019 yıllık tüfe %11,84 ken, %22,5 artış yapılmış.
Yani limit artışlarının açıklanan enflasyonla paralel gittiği pekte söylenemez. Bu yüzden açıklanacak yeni limitin enflasyon kadar olacağını düşünmek yanlış olabilir. Kafalarına göre ayarlıyorlar bence.

cksahin TÜFE ye değil ÜFE ye bakacaksınız. ve aralık ayı değil ekim ayı ÜFE son 12 aylık ortalamasına bakacaksınız

Benim şahsi fikrim bu sene ki artışlar geçmişle mukayese edilemiyecek seviyede bir ben size şöyle bir örnek vereyim Volvo xc 40 fiyatı 7 ay önce 340 bin tl yanlış hatırlamıyorsam momentum paket şuan 460 bin tl gene mercedes gla 200 başlangıç fiyat 298 bin iken şuan 519 bin tl

Keza jeep markada 50 ila 150 bin tl artış var pegeout 2008 gt line 238 bin tl iken 348 bin tl ye bunlar üfe tüfe bile paklamaz fahiş artış.

Benim derdim tartışmak ta değil de sizlerde farkındasınız çok değil ta 8 ay önce bu araçlar alınabiliyorken limit dahilinde missler gibi.

Derdimizi dile getirelim elimizden ne geliyorsa yapalım ben razıyım bu artışlar TR tarihinin en kötü sert artışı

Bu hesaptan bu sene ancak %10 gibi bir artış olabilir gibi.

300 bin bir ev parasi bu paralari verip arabaaliyoruzda bunlari kime satacaz cok merak ediyorum engellilerde bu kadar para varmi

fantastik
300 bine ev kaldımı 1 trilyon üzeri güzel bir ev ötekilere ev denemez fare yuvası gibi. Kimisinde para var alıyor.

Selamlar,

Ne zamandır yazmıyordum. Özel mesajlar yine dolmuş, buradan topluca yazayım.

Yeni vergilendirme ile artık sınırda C segment full araç ya da C segment SUV araç almak imkansız hale geldi. Yeni yıl/yeni limiti beklemeyip şuanda araç almak isteyenlere Allah kolaylık versin.

Sırf %80 ÖTV ye giriyor ve limit altı kalıyor diye kendinize uygun olmayan ufak araçları almamanızı öneririm. Aksi halde zorlanırsınız ve 5 yıl hiç bitmez. Araba almak engelli arkadaşlar için kar kazanç kapısı değildir. Bu anlayışla yaklaşırsanız dediğim gibi içine girmeye, kullamaya zorlanırsınız.

Yukarıda yazılanların bir kısmını okudum. Öncelikle YDO üfe ile belirlenmez. Yİ-ÜFE ile belirlenir. Ekim ayının bir önceki yılına göre değerlendirilir. Ve her ay bir önceki yılına göre değerlendirildiği için farklı sonuçlar çıkar. Enflasyona göre tahmin edilebilir ama net tahmin etmek zordur. Bu perspektifte daha önceki yazılarımda olduğu gibi ben çift hanelerde bir oran bekliyorum. Ancak %20'yi de aşmaz diye düşünüyorum.

Bu noktada %20 YDO oranı gelse bile 360.000 TL ye ancak 2020 model (2021 değil) C segment Full ya da SUV alınabilir. Ancak 2021 araçların gelmesi ile yine şu zamanki gibi imkansız hale gelecek. Yani bu yıl 9. ayda yaşanan problemi 2021 yılında arkadaşlar muhtemelen 2020 modellerin bitmesi ile Mart/Nisan ayında yaşamaya başlayacaklar, eğer Cumhurbaşkanı %50 artış yetkisini kullanmaz ise.

Bu noktada benim kişisel görüşümü soruyorsanız: Ben 2021 için Cumhurbaşkanı kişisel kanaat artışı beklemiyorum. Ve limit üstü araç sorununun önümüzdeki yıl daha da artacağını düşünüyorum.

Bu noktada ben arkadaşlara büyük araçlar istiyorlarsa farklı seçenekleri değerlendirmelerini öneririm. Örneğin %15 ÖTV'si olan 8+1 araçlar değerlendirilebilir.
Ya da yine boyutları ile 7 koltuklu ve otomobil ruhsatlı Peugeot Rifter Plus tarzı araçlar değerlendirilebilir. (MPV Sınıfı) (Rifter plusın ayrıca ÖTV'si %80. Ancak net fiyatı düşük olduğu için şuan limit dahilinde alınabiliyor.)

Elbette boyut sıkıntınız yoksa, B SUV tarzı (Kona ve 2008) de bakabilirsiniz.

Herkese selamlar.

StratoS çok açıklayıcı bilgiler vermissin yani burda araç almak isteyenler için önemli öngörüler...

iyi akşamlar arkadaşlar 228 bin tl toyota corolla %50 ötv diliminemi giriyo yoksa %80 mi hyundai kona 277 bin tl %?

fantastik Niye hocam engellileri birde züürtler kılıfınada mı koyalım ? Gayet başarılı yetenekli ve para kazanan engellilerde var. Kalkıp Engellilerde bu kadar para var mı demek; Onlar eksik onlar ucube onların parası olmaz demek. 300 bin tl dediğiniz para artık 40 bin dolar. Bunları baz alıp konuşursanız sevinirim.

Alman suriye misir ve diğer ülke vatandaşları ülkemizde ötvsiz araç alıyor, şartları nedir bilgisi olan varmı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2019 yılı için % 22,58 (yirmiiki virgül ellisekiz) olarak tespit edilmiştir. Bu oran, aynı zamanda 2019 yılına ait son geçici vergi dönemi için de uygulanacaktır
BUNA GÖRE BELİRLİYORLAR-YENİDEN DEĞERLEME ORANI.. TRAFİK CEZALARI, PASAPORT HARÇLARI VS.. AYNI ORAN

Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 298’inci maddesinin (B) fıkrasında yer alan tanımlamaya göre “yeniden değerleme oranı” yeniden değerleme yapılacak yılın ekim ayında (ekim ayı dahil) bir önceki yılın aynı dönemine göre Devlet İstatistik Enstitüsü’nün Toptan Eşya Fiyatları Genel Endeksi’nde meydana gelen ortalama fiyat artış oranıdır. Bu oran Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete ile ilan edilir.

Sevgili @StratoS hocam,

YDO da ekim ayında son 1 yıllık toplam ÜFE ile bi önceki yılın aynı dönem UFE oranının değişimine bakıyorlar.
O da şu an yaklaşık %7 -%8 civarı bi şey, ekim ayında da %9-%10 civarı anca olur.

@fantastik

O dediğiniz rakamlar ÖTV li rakamlar, ötv siz rakamlar 180-190 bin TL civarı olabiliyor.

Şöyle bi durumda var, sorabilirsiniz "190 bin TL az bi rakam mı?"
Evet az değil belki ama arabası olanlar, yada 5 yılını dolduranlar 2.el de değerlendiği için ceplerinden çıkan para çok olmayacaktır.
Sıfırdan yani ilk kez alacaklar için gerçekten yüksek rakamlar malasef.

YDO Yİ-ÜFE ekim ayındaki son 12 aylık ortalamalara göre belirlenir. ağustos itibari ile son 12 aylık ortalama Yİ-ÜFE ise %6,71 dir. ekim-2020 de Yİ-ÜFE son 12 aylık ortalamaya göre %20 olmaz mümkün değil. hadi olsun en fazla %10. %20 gibi bir oran beklemeyin hayal kırıklığı yaşarsınız.

Mami Junior

Hocam yazımda ve Taner beyin belirttiği gibi Yi-ÜFE ye bakılıyor. ÜFE ye değil.
tanerbudak

Kimse %20 beklemiyor ki... Ben çift hane bekliyorum hadi abartıp %20 gelse bile diye yukarıda bir hesap yaptım.

2020 - Ocak - %15,71
2020 - Şubat - %14,18
2020 - Mart - %12,61
2020 - Nisan - %10,87
2020 - Mayıs - %9,14
2020 - Haziran - %7,74
2020 - Temmuz - %6,81
2020 Ağustos - %6,71

YDO'ya girecek, Eylül ve Ekim ayları var. Ve bu kırılımla Çift hane olarak %10 civarı geleceğini düşünüyorum. (Bu benim düşüncem)

Bunu geçtiğimiz yıl sırasıyla; %28.7, %29.97, 31.17, %32.24, %32.85, %32.81, %32.34, %30.51, %26.44 ve %22.58 rakamlarını düşünerek yazdım.
Esatbey

Rica ederim. 2 yıldır bu şekilde araç aldırmadığım insan kalmadı :)

StratoS :) Ben çift haneye pek ihtimal vermiyorum inan ki. bakalım kasım başında belli olacak. hayırlısı diyelim. 2019 eylül-ekim ayı da ağustos-2020 de açıklanan %6,71 lik ortalamaya dahil. bu yıl eylül-ekimde daha da düşecektir Yİ-ÜFE. oyüzden ben beklemiyorum açıkçası.

arkadaşlar benim hayalimdeki arac audi nin q2 modeliydi.bu sene sonuna almayı planlıyordum.ancakson gelen ötv zamlarından dolayı 350 bın bandında olan aracın fıyatı ne olacak,benımde ötv muafiyetlı sağlık raporum var bizi bu ötv artısı etkıler mı.benım ıstedığım aracın fıyatı artacak kesın:( benım bıldıgım yuzde 90 ve uzerıı engel oranı olanlar ıcın yuzde 46 ötv muafıyetı vardı sımdı %130 denmekte bırı bana anlatırsa cok memnun olurum .ben açıklamalardan hıc bırsey anlamadım korona olmasaydı bayiye gidecektım

wiya

Audi q2 için zamdan önce bayiye gittim alınamıyor dendi bana. O zamanda fiyatı yüksekti.

her sene başı ötv muafıyetlı arac bedellerı guncellenıyor.bende sene başında güncellenır ve alabılırım hesapları yapıyordum.cunku takıp ettıgım yıllarda oluyordu melihbe

peki biri bana başka şekilde anlatırsa memnun olurum .araclara gelen bu ötv artısı engelli aracı alacakları etkılıyor mu.yanı atıyorum 1.6 motor arac alacagız ve yuzde 130 arrtıs olsa da bız gene hıc ödemiyor muyuz

StratoS

Hocam ÜFE dediğimiz YI olan zaten, bilindiği için öyle yazmıyorum :)
Sen %20 diyince mevcut giibi algılandı o yüzden söyledim zaten.
Ama dediğim gibi bu ekonomik şartlarda resmi rakam dışına çıkacaklarını düşünmüyorum.
%20 verirlerse bile kötünün iyisi olur kanısındayım.
melihbe

Boşver Q2 ye falan , öyle çok hayal edilecek bi araba değil. :D

Şaka tabiki, senin gönlünden ne geçiyorsa Allah onu nasip etsin ama almasan da çok şey kaybetmezsin demek istediğim o.

Sana peugeot 2008 tavsiye ederim, 5 sene sonrada çok çabuk elinden çıkarırsın :)

Mami Junior hocam tesekkur ederım ama herkesın kalbınde farklı bır aslan yatıyor işte..bizde ötv ne kadar artarsa artsın ötv artışı bizleri etkiliyor mu.biri bana açıklasa çok memnun olacağım.

Ötv artması bizi 303 bin sınırı olduğu için etkiliyor. Ötv ödemeyeceğiz fakat sınır olduğu için araç alamıyoruz.

anladımmmmm.fakat her yıl malıye bakanlıgı tarafından yeniden degerleme oranı karsılığında 2020 yılı ıcın gecerlı olan 300.000 tl lık tutar güncellenıyor.2021 yılı için atıyorum 350.bın yada 375 bın olacak .o zaman ınsallah alma sansımız bulunuyor.
melihbe Mami Junior

İlla bi araç alınır ama siz q2 yi unutun çünkü 385 - 405 bin tl arası fiyatı. Ocağa kadarda zamlar vs gelirde gelir..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt