Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV muafiyeti sınırı belli oldu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mami Junior
Ydo hesabının öyle yapıldığını bilmiyordum direk ortalama alarak söyledim. Eğer böyle olursa yüzde 8-10 boşuna Ocak ayını bekliyoruz. Mutlaka farklı bir şekilde değerlendirilmeli 303 bin e ithal dolu araç kalmadı nerdeyse.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Telegram grubu açıldı niye konuşmaya kapalı. Fiyat alan gruba yazardı ne anlamı kaldı telegram grubunun ?

serhat0691

Zaten bu sistemin gitmeyeceği baştan belliydi, burda defalarca yazıldı.
En azından kura bagımlı bi rakam yapsalardı, şu an bunları konuşuyor olmazdık.

bu kanun çıkarılırken çok yalvardım euro olarak sınırı belirleyin diye ama dinleyen olmadı maalesef.

Merhabalar. Ağır engelli bir kızım var. Ne zaman bir alış veriş merkezine gitsem engelli park yeri dolu. Gerçekten bu kadar çok ağır engelli var mı ? Yoksa bazıları bunu suistimal ederek kullanıyorlar mı? Araçlarda artık eskisi gibi engelli plakası olmadığı için bunu tespitte edemiyoruz. Sizce bu durumda ne yapılmalı.

O kadar çok ötv muafiyetli araç satılıyor ki bana normaldir gibi geliyor. Ağır engelli yada değil bilemem, malum engelli park yerleri için böyle bi ayrım yok.

Ülkemizde maalesef engelli kimlik kartı olan herkes engelli park yerine park edebileceğini düşünüyor. sorun ondan kaynaklanıyor. engelli kimlik kartı değil engelli park kartı olanlar engelli yerine araç park ederse sorun çözülür bence. engelli park yerleri ortopedik engelli olan ve engelli park kartı olan kişilere ayrılmış yerlerdir.

https://www.engelliler.biz/forum/al...ri-alinan-alinamayan-araclar.html#post2387653

forumda çok güzel bir çalışma yapılmış 2017 den beri alınabilecek araçlar ile ilgili. konuyu bazı eski bakanlara ve şuan ki konya milletvekili ile görüştüm. vekilimiz şu cevabı yazdı : 'Durumu bakanlıklara ilettim. Yılbaşından sonra yeni tespit yapılacak orada değerlendirilecek inşallah'

Jeep renegade almak isteyen veriliyor diye duydum 173 180 bin bandında araç ötv indirimli veriliyor. Almak isteyene..

melihbe

artık vermiyorlar melih hocam :) araç yok + boş araç var tavsiye etmem hurda oluyor

marto1

Facebook gruplarında alanlar gördüm. Ötv zammı gelmeden önce jeep compass 350 küsür binliraydı onu bile veriyorlardı. Ben anlaştım fakat sonradan vazgeçtim.

1 tane getirtebilirsin onu engelliden engelliye satabiliyorsun süre yok veya 3 yıl sonra vergisini ödeyim sağlam kişilere satıyorsun yoksa 10 yıl sonra bir tane daha getirtebilirsin
oguz34han

Abi jeep compass şuan fiyatı Nirvanaya doğru uçmuş keşke olsa...

Bende ranegade iiçin anlaşmıstım 10 gün kadar önce Full paket limited 175e ama bayi başka bir engelliye 190 na Kitlemiş onuda maliyeden öğrendim....

Bana diyorlar ki araç bozukmuş ulan zaten bir tane araç vardı... yaptığınız şerefsizliktir haysiyetsizliktir bağırdım çağırdım ne yapayım adalet yok ülkede cimer falan diyorlar bir cacık yapılmıyor.

Bir de ksuura bakmayın ama bizim bazı engelli kardeşlerimizde malın önde gideni bayiler bu engellidir biz bundan ne koparırız hesabı yapıp daha fazla fiyat kitliyor.

Bayiler engelliyi keriz yerine koyuyor.....

Burdan uyarıyorum bakın APTAL olmayın bu lafım herkese değil fiyat arttırıyolar halbu ki yasal da değil azcık tok satıcı olun ya !!!

Araç alırken acele etmeyin zaten araçlar ocak-şubat gibi gelir şuan Citroen-Pegeout fabrikaları non-stop çalısıyor avrupada çalışan eş-dostumuz var bu araçlar önce avrupayı doyurcak EKİM-KASIM-ARALIK gibi avrupa piyasası doyacak...ocak-şubat hadi mart bayilerinde ellerinde kalıcak...

Adamlar coronadan dolayı yasak getirmeyi düşünüyorlar siz herkes arabaya doyacak diyorsunuz. Bence çok iyimser tahminler.

Sedat Yıldırım
Anasının suçu yok ama adam Koç olmuş zamanla.
Size postayıda hayvan gibi fiziksel gücünden koyuyor. Çok gördük öyle ayıları. 30 dakika sonra evine işine yada anasının yanına gidince anlıyor hayatın acı gerçeklerini. Allah iyilerle karışlaştırsın.
Adam perpada arabanın arkasına çekmiş telefon yok. Kiralık araç firmasını aradım oda ibb çevre korumanın dedi Adam geldi ayı gibi neredeyse dövecek neyse merkezine gittim tam laz şiveli müdürü var. Çevreyi korumaksa işiniz bu AYI yı insan içine salma dedim öyle konuşamazsın adama uyarı verdik dedi. Ne uyarısı verdiniz dedim düzgün park et uyarısı vermişler :) Onun, onu işe alanın torpil yapanın destek olanın güzelce uyarmayanın diye sövdüm rengi attı. Sabır kalmayınca küfür rahatlatıyor insanı. Hakediyor başkasınıda anlamıyorlar. Bir bakan adı verincede ceketini ilikliyorlar işte. En güzel söz tatlı dil ama hakedene işte.
Hakkınızı helal edin.

Sadece bayilermi bizi enayi yerine koyuyor engelliden engelliye ilanlara bakıyorum 190 bine mal ettiği araca 500bin₺ isteyen insanlar . Satamazlarda hepsinin elinde patlar ülkede bunun için bir yasa olmalı her ne sebeble olursa olsun 5 sene içinde satmaya müsade edilmemli belki bu kan emiciler bu kıyılardan defolup giderler. Bu “şeref” abidelerinin yüzünden hak kaybına uğramadıkmı zaten.
Adamın ilanına bakıyorum 500 km 2000 km adamın amacı belli satmak için almış Rabbim herkesin gönlüne göre muamele etsin. Kar etmek için aldığı araç yüzünden diğer tarafta araç bulamayan nice engelli kardeşim olduğunu biliyorum. Kar amacıyla bu işin içinde olan engelli olmayan bu insancıklar
kazandığınız paranın hayrını görmeyin

Dacia sandero 140.000 TL ötv indirimi hesaplarken 1.80 ile mi çarpmak lazım ?

Yukarıda yanlış sormuşum. 140000 TL lik bir aracın ötv indirimli bedeli 140000÷1.80 =77.777 TL mı oluyor.

ÖTV matrahı 130 bin lirayı aşan otomobiller için ÖTV oranı yüzde 60'tan yüzde 80'e çıkarıldı deniyor yeni düzenlemede yürürlüğe girmedi mi ?

İyi günler 303 binliraya tuscon var en boşu bayii 193 bin TL dedi ama hesapladigimda %80 ÖTV oranıyla 164 bin TL ye geliyor bu durum için ne yapabilirim rapor %90

Sefa-46

Bayi 346000TL hesaplaması yapmış bir üstü en boş değil!Tekrar hesaplaması yaptır, yanlışlık var!Sınır zaten 303200TL!

Söyledim ama faturada böyle oluyor diyor yapabileceğim birşey var mi

Arkadaşlar bilginiz varmı bilmiyorum ancak, şu an sıfır araç ın teslim kısmının bir önceki ayağı olan Vergi dairesi bölümünde dosyam. Sistem değişmiş, vergi dairesi artık tüm raporları hastaneye mektupla sorgulatıp onay alıyormuş. Bu süreçte 1 ay sürüyormuş. Benim dosyam dün gitti bakalım. Abim vergi dairesinde çalışıyor, durumu aktarırım.

Devletin ithalatı kısma politikası: vergiyle ve bürokrasiyle.

cksahin
Kesinlikle doğru.
Otokoç bile yedek parça hatta motor yağı getiremiyoruz dedi.
Sabredelim biraz çare yok.
Ama ne yazıkki 303 kuş oldu bu düzelmez kimsenin umurunda olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt