Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Anladım.Bakalım ben yarından sonra showroomlara arayışa girecem.Araçlara yeni zam geldi.Zamsız veren olursa kısmet olacak insallah.Veren olmazsada ocakta zaten 303bin lik limit 360bin olur diye tahmin ediyorum.Ozaman düşünecem.Hayırlı olsun sana allah kaza bela vermesin.
3-4 ay sonra kurdaki artışa ve zamlara bakılırsa birçok araba sınıra dayanacak veya geçecek gibi. Ocakta yapılacak limit artışıda en fazla 360 bin civarı olacak diye tahmin ediyorum. İnşallah devlet limit belirlerken yeniden değerleme oranı yanında bu fiyat artışlarını da göz önüne alarak bir limit artışı belirler.
Geçen sahibindene baktım engelliden engelliye diyor 190 bin₺ ye aldığı aracı 350 bin ₺ ye ilana koymuş galericiler desen akeza engelliler üzerinden yeni bir kazanç kapısı açılmış .Rabbim herkese kalbinin ekmeğini yedirsin derdi bir büyüğüm nedesek boş ...
Zaten limit dahilindeki araçlarda her geçen gün dışarıda kalıyor sanırım buda fırsatçıların işine geliyor.
Bu arada ilanların yeni mottosu artık bu araç belirlenen fiyatlarda alınamamaktadır.
Elinizde patlasın inşallah
2021 yılı için yeni limitin kaç olacağını tahmin ediyorsunuz?
Hurda indirimi gelse ÖTV siz araç alımına ekstradan katkısı olur mu?
Mevcut ötvyi belirleyen limitlerin(normal araç alımı için geçerli olan) genişletilmesi, ötv siz araç alanların faydasına olur mu daha iyi araçlar alınabilir mi?
Merhaba
2015 yılında aldığım ötv muafiyetli aracımın satış zamanı geldi değiştirmeyi düşünüyorum.ancak yıl başında alınabilecek hiçbir araç şuan alınamıyor nerdeyse. Sizce yeni yılda kaç oranında fiyat artışı olabilir? Ikinci el yüksekken aracımı satıp yeni yılı mı beklesem. çok kararsız kaldım.teşekkür ederim.
Şu da var limit 360 civarı olacak diye tahmin ediliyor ama her ay arabalara en az 10 bin 20 bin arası zam geliyor. 5 ayda kurdaki artışında düşününce şuan 300 binlik araba kaça gelir bu zamlarla. Zaten şuan bile çoğu arabalar özellikle Suvlar limiti geçti ve diğerleri de çoğunluğu limite yaklaştı. Tabi tahmin bunlar belkide kurdaki artışı falanda hesaba katıp limitleri ona göre de belirleyebilirler.
cksahin
Hurda indirimi veya herhangi ötv teşviği, faiz indirimi engelli araca olumsuz etki yapar. Demek istediğim fiyat artar.
Kriz zamanında fiyatlar biraz baskılanır, örnek 2018-2019 yılları, hem alım limitlerine uygun araçlar vardı hem döviz artışına oranla fiyatlar daha az arttı.
Ne zamanki faizler sun-i şekilde indirildi, millet kredi çekebilir hale geldi, fiyatlar uçtu gitti.
bu hafta mercedes a 180 style siparişi verecektim. şu anki durumda bu aracı alamayacağım gibi görünüyor. engelliler için extra bir durum belirtilmişmi acaba bilen duyan varmıdır?
Esatbey
hocam ötv oranı %80 olduğunda araçın toplam bedeli de artacağı için alınabilecek araba kalmıyor piyasada sıkıntı burada zaten. 303 bin limit olmasa dediğiniz gibi bizim yararımıza oluyor bu durum.
İnşallah kardeşim
Ama tahminim alacağımız araç yelpazesi daralır. 360 olsa diyelim yeni sınır en üst perdede alabileceğin araç passat olamaz
Daha altı olur honda toyota sınırda olur yani hyundai egea rahat alınır diye düşünüyorum.
Bu yasa başkasının adına alan yani engelli vatandaşımıza aracı kullandırmayan bazı açık gözlü kişilerin devleti zarara sokmasından dolayı getirilmişti. Ozamanlar formlarda sosyal medyada bu yasanın aracı kendi kullananları dışarda bırakması için mücadele ettik. Çok eleştirildik hatta engelli olanlar bile eleştirmişti yanlış hatırlamıyorsam.
Sonuç ortada maalesef.