Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Skoda Fiyat yükseltmedi 2020 modeller aynı kaldı Fiyatlar Octavia elit uyumlu ötv indirimli

Arkadaşlar Twitter'da şu an 4. sırada "Engellinin YüzüGülsün" diye gündem var. Gidin yazın isteklerinizi belki gören olur. Ben attım.

Tekrar başvurdum Cimer'e. Sizde başvurun

[FONT=Cuprum]Engelli ÖTV indirimiyle ilgili limitlerin arttırılması veya eskiden olduğu gibi sadece 1,6 motor sınırı getirilmesi hususunda daha evvel bir başvuruda bulunmuştum, olumsuz yanıt aldım. Dün bu sorunun gerçeğiyle yüzleştim. Gittiğim 2 araç bayisi 2021 yılı engelli limiti dahilinde satın alabileceğim birer model aracın benzinli ve en baz versiyonlarını gösterdi. Alıyorsan al, almıyorsan güle güle demediler fakat tavırları almasan daha iyi dercesineydi, kimse muhattab olmadı. Çünkü başka seçenek yok, neyini tanıtacak yetkili yada ben neyini soracağım 4 teker aracın ? Engellileri, otomobil üreticileri karşısında, "dilenci " konumuna düşüren bu limitler acil olarak kaldırılmalıdır. Eskiden istediğimiz gibi, kesemize ve ihtiyacımıza göre aracımızı seçiyorduk. Şimdi araç bizi seçiyor. ÖTV güncellemelerinin, araç fiyat artışlarının veya bu kanunun değişmesine neden olan, "usulsüz araç alımlarının" suçlusu bizler değiliz. Bunun faturası top yekün tüm engelli bireylere kesilemez. Uygulamayı suistimal eden varsa tespit edilip cezalandırılması en doğrusudur. Sayısı milyonları aşan engelliye ve engelli ailelerine, yeni engeller, yeni limitler koymayınız lütfen, zaten zor olan hayatlarını daha da zorlaştırmayınız. Bu yanlıştan ivedi olarak dönülmesi ve eskiden olduğu gibi ÖTV muafiyet kanununun "1,6 motor sınırı olarak " değiştirilmesi talebim vardır. İyi çalışmalar diler, sağlıklı bir yeni yıl dilerim[/FONT]

nuwanda

helal olsun ancak bu kadar özetlenebilirdi bu gelinen sondurum herkes bu şekilde benzer dile getirir ise cimer de illaki biri görecektir

Yurt dışından almak daha mantıklı. Oradan 1600cc ye kadar araç alınabiliyor.

Orada da fiyat sınırı var.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

bfb_91
Aracı almadan sizden özelden yardım istedim ama cevap atmadınız. Bende battı balık yan gider dedim ve aldım. İnsallah 1 hafta ıcınde araca kavuscam.

Arkadaşlar lütfen toparlanın.. burada amaç şu aracı alalım bu aracı alalım değil.. sadede limit bizleri ne kadar mağdur etti ona odaklanalım ve elimizden ne geliyorsa yapalım.. araç alan arkadaşlar sizler de nasıl olsa ben aldım 5 yıl işim olmaz düşüncesiyle harelet etmeyin.. yazabildiğimiz tüm yerlere yazalım. En başta C.başkanına.... saygılar sevgiler....

Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum,CİMER'e,AKİM'e(Akparti iletşim merkezi)yazmaya devam edelim.

Tekrar başvurdum Cimer'e. Sizde başvurun

[FONT=Cuprum]Engelli ÖTV indirimiyle ilgili limitlerin arttırılması veya eskiden olduğu gibi sadece 1,6 motor sınırı getirilmesi hususunda daha evvel bir başvuruda bulunmuştum, [/FONT]
Daha önce böyle limit vardı herkes 2 motor olsun şu olsun vs diye dert yanıyordu. Şİmdi ücret limiti geldi 1.6 motoru mumla arar oldular. :) Gelecek ne gösterecek göreceğiz.

Son düzenleme:
Yeniden değerleme oranı olan %9,11 tespit edildikten sonra cimer üzerinden maliye bakanlığına ailemizdeki 4 kişi ayrı ayrı başvuruda bulunmuş ve sınırlamanın kaldırılması, en azından rakamın yükseltilmesi konusunda talebimizi iletmiştik. Ne yazıkki olumlu bir cevap alamadığımız gibi, belirlenen rakam hiç revize edilmeden resmi gazetede tebliğ olarak yayımlanarak yürürlüğe konuldu. Dün yeniden aile bireyleri olarak cimer üzerinden ayrı ayrı aile ve sosyal politikalar bakanlığına müracaatta bulunduk. Umarım bu defa sesimizi duyan olur. Engellilerin önüne konulan bu engeller kaldırılır...

Son düzenleme:
Hangi peugeot bayisinden fiyat aldınız paylaşabilir misiniz?

Bursa Baykar

Peugeot sitesinde GTLine 1.2 Puretech 2020 modeli 373bin yazıyor.
Hem sınır 330bin hala 340binden bahsediyorsun.

Peugeot site fiyatı her zaman öyledir. Bayi fiyatı farklıdır faturayı 330 kesip üstünü mesela 347 elden tahsil ediliyor

330 un %80 Ötv siz 183 bin kalan fark ekleniyor bana 190 dediler

Son düzenleme:
araba almadan bayilerde gidip konuşun özllikle bugünlerde ciddi olanaklar sunabilirler. Liste fiyatlarına aldanmayın

ts61
Galericiler toplamiştir 2020 modelleri uygun fiyata

Aralık son haftasından başladılar toplamaya

ts61

Tam 12 tane corolla bayısı aradım. Hıc taviz yok inankı. Bı yer ınsaflı davrandı 1 2 de bısı zor bela telefonla eklettım de anlastım. Galericiler topluyor arabaları

FaCia

Adamlara ötv dedinmi direk küfür etmiş gibi Oluyor
Direk nakit satma Yoluna gidiyorlar galericilere destek veriyorlar resmen bayiide tam Daha cok para kazanıyor

Honda Yeni Güncel liste acıklandı. Benzinli elegance 232 bin Olan 2020 model 2021 modeli 286 bin Cıkartı Ocak ayında Başladı yakında 330 sedan Bile Kalmaz alacak görünen O ki

Cimer e tekrar yazdım Bu arada skoda bayilerune gittim 1.0 2020 galericilerden kalan octaviaları veriyorlar. 1.5 istedim yok dediler. Araya birilerini koydum yinede yok çektiler. Ne hallere düştük. Artık birileri bi şey yapsın.

Adnan Korkmaz

325.000 olan 1.5 elite Paket Bile yok cekiyor Adamlar

Limit 330 da Kalarak Bayiiler g.. daha cok kaldırdılar
Allah sonunu hayır etsin bakalım

Watchtower

Bayii fiyatı farklıdır da 5-6bin fark olur 30-40binlik fark olması biraz zor. Ben daha yeni araç aldım 15bin kadarı nakit vardı dedim bunu nakit alın ama almadılar. Yasakmış nakit alışveriş bankadan istiyorlar. 347bine 330bin fatura kesmek dolandırıcılığa girmiyor mu ? O zaman 380bin olan araca da 330bin üzerinden ötv indirimi yapsın faturayı kessin 50bini elden verelim. Aracın resmi fiyatı belli sınırı aşıyorsa ötv indirimini alamazsın. Böyle bir olayı kabul etmeyin bence ileride başınız ağırır.

Merhaba lar..ben hiç araç almadım sağ ayak bileyim zayıf yani otomatik te kullanamıyorum.bir arkadaşım direksiyona takılan aparat aldı öyle kullanıyor biraz pahalı ama son derece güzel..şimdi birkaç sorum olacak ben ehliyet değiştirmek istemiyorum araba da almak istiyorum öyle bir sparta takip kullanabilirim eşim normal haliyle kullanabilir..böyle bir istekle araç alma şartları nedir bilenler cevap verebilir mi?şimdiden teşekkürler.

brokenC5

bayiye gidin sorun Peugeot da fiyat her zaman böyle
Aracın ürerindeki aksesuarları düşüp fatura kesiyorlar
Burası Türkiye her türlü film dönüyor maalesef

Aile bakanı bakacaktı hani ?

Evde kurufasülye pişirirken dibi tutmasın diye düşünürken bizi unutmuş galiba :)

Kimin umrundaki zaten :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt