Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2021 yılı limiti belli oldu: 330.800 TL

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar,

ÖTV konusunun suistimal edildiği söz konusu ediliyor. Herhalde ÖTV siz alınan aracın 5 yıl geçmeden yüksek fiyata satılması. İlanlarda 600 ve 700 bine kadar fiyatlar var.
Ancak, şuan ki sınır ÖTV ve KDV dahil 330.800 TL dir. Yani net 183.777,77 liradır. Beş yıl geçmeden bu fiyat üzerinde araç satan veya alan kişiden ödenmemiş ÖTV yi devlet isteyebilir. ÖTVsiz araç almada 5 yıl ve tutar sınırı şartlarını ihlal etmemek doğru olacaktır.

Son düzenleme:
Kdv de ne indirimi var ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

melihbe araçtaki kdv hesaplanırken ötv li hali üzerinden hesaplanır satış fiyatı ona göre çıkar. Dolayısı ile ötv siz araç aldığımız için sadece aracın ham fiyatı üzerinden kdv hesaplanınca sıfır araç satış fiyatı %18 den yaklaşık 15 lere düşer (normal satış fiyatına göre)
melihbe yani ham fiyatı 100 bin olan araca %50 kdv ekleyince 150 bin oluyor buna da %18 kdv ekleniyor o da 27 bin yapıyor onuda üzerine ekleyip 177 bine araç satılıyor normal indirimsiz. Ama bizler ötv siz aldığımız için 100 bin olan araca sadece %18 kdv verdiğimizi düşünürsek 118 bin olacak araç ve ham fiyata yukarıdaki örnekte 27 bin kdv yerine 18 bin eklenmiş oldu :)

Arkadaşlar hala ümidiniz var mı gerçekten ? Bu hükümet engellileri düşünüyor olsa eski kanunu hiç değiştirmezdi zaten. Hatta böyle bir değişiklik yerine sınır 2.000cc olsun KDV'yi de almıyorum rahat rahat araç alsınlar derdi. Belli ki battı bunlara iyi araç alabilmemiz tık bi kanun değişikliği alın size boş boş uğraşıyoruz burada günlerdir.

brokenC5

İnşaalah birşeyler yaparlar ama ben güvenemedım aldım gittim aracı... Ocak sonunda zam gelecek dıyorlar yıne....

FaCia
Hayırlı Olsun Araç fiyatlar yine zam gelir ve 2021 modeller yüksek olacak büyük ihtimalle

Vw tiguan life ve Passat trend paketi ötv muafiyet indirimli verecekler cam tavansız düşünenler bayiiler ile iletişim kursunlar

Desenize yine bizi yok saydılar , böyle böyle alamayacak hale getirecekler istedikleride bu zaten.. 330 gibi yüksek bir rakam verdikleri içinde ayrıca teşekkürlerimi belirttim cimere.

fatmazehra

Şubatta 330 bin uygun bi araç kalmacak zaten

Cimerden bi sonuç cıkmaz ama yine de yazıyor işte.
İnşallah yükselir düşük olsada ihtimali

FaCia

nerden aldınız bu bilgiyi passat giriş paket impereasin 346 ydı aralıkta.

mina1323

Vw de calişan söyledi tiguan 2020 stok eritmek için passat giriş paketi de kampanya indirim vs uygulayıp verecekler dedi herhangi bi bayii ile görüşün isterseniz internette fiyat listesi acıklandı ama Orda yazan fiyat yüksek ona Bakmayın

Merhaba,
%43 engelli raporum bulunmaktadır. Sağ kolumda ortopedik bir sıkıntı var 12/1/2021 de sağlık kurulana gireceğim engelli ehliyet ve ötv indirim için bu raporda ne yazması gerekir ki ben ötv indirimli araç alabileyim? Yardımcı olursanız sevinirim

@fahru evet yanlış yazmışım %50 ötv. Ama hesabım doğru ötv eklenerek kdv hesaplaması farklı yani daha fazla oluyor normal alan insanlar için. İndirimli alanlar ötv eklenmeden kdv hesaplanınca daha uygun kdv eklenmiş oluyor
Fc34

Yani 2020 tiguan da mı girecek rapora

mina1323
bende aradım az önce wolksvagen tuguen ve passat ötv indirimi ile alabiliyormuyuz diye evet giriyor ama şu an elimizde araç yok önümüzdeki hafta belli olur dediler dün pejo 3008 için bayi ye gittim onun da 1.6 benzin alure pakedi giriyormuş lansmana özel ama onlarda da araç yok :)

mina1323

Toyota bayisindeki temsilci dedi artış olacak diye. Hatta stokları eritmek için 100 bin üzeri 0,99 dan 12 ay kredi filan vermeye basladılar. Valla bende iyimi yaptım kötümü bilmıyorum. Araç önümüzdeki hafta elime gececek. İnşalaah bu araba benı üzmez.

Sayın Aile bakanım,
gelinen şu durum itibari ile hiçbir sorumluluk hissetmiyor musunuz?
Hiç utanç duymuyor musunuz?
Bizim haklarımızı koruyamıyorsanız o koltuğu boş yere işgal etmeyiniz. İstifa edip gidin lütfen.

mina1323

Vw kendi sayfasında Var güncel fiyat

Extra indirim yapıp 330 bin Uyumlu Vereceklermiş

En boş paketlerini hem elindeki stok eritmek 2020 hemde satişlar durgun o sebebden kimse almazsa bu gidişle birazdaha düşüş yapacaklar fiyatlar da mecburen tüm markalar

Cam tavanlı vermiyor tiguan
Passat sadece trend paket verecekler stoklardaki araçlardan

Ortalama 190 bin civarı ödemesi olacak

FaCia
En iyisini yapmışsın bunlardan bi cacık olmaz. Hayırlı olsun.

Bende Cuma günü skoda scala için anlaşmıştım Dizel otamatik premium Pazartesi bu vw belli olurmu acaba

Dizel otomatik opel grandland x veren bayiler var. Donanim önemli değilse bayileri arayabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Acaba Tiguan Elegance (Orta paket) vermezler mi. Bende araç aldım bu hafta geldi. Hafta içi teslim alacağım. Geliyor ise vazgeçeyim

Bende Cuma günü skoda scala için anlaşmıştım Dizel otamatik premium Pazartesi bu vw belli olurmu acaba

Vw tiguan Passat en baz Paketleri Belli Zaten Ötv muafiyetli verecekler kesin 2020 Modelleri sadece

Acaba Tiguan Elegance (Orta paket) vermezler mi. Bende araç aldım bu hafta geldi. Hafta içi teslim alacağım. Geliyor ise vazgeçeyim

Elegance değil life baz Paketin Cam tavanlı halini Bile alamıyorsunuz

Sadece life paket tiguan 2020

mina1323

Toyota bayisindeki temsilci dedi artış olacak diye. Hatta stokları eritmek için 100 bin üzeri 0,99 dan 12 ay kredi filan vermeye basladılar. Valla bende iyimi yaptım kötümü bilmıyorum. Araç önümüzdeki hafta elime gececek. İnşalaah bu araba benı üzmez.

Toyota bayisi arttırım olacak dediniz Ötv muafiyet limiti 330 geçecek mi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt