Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar gece 4 te eve döndük çok şükür. buz pisti gibiydi yollar çok zorluk çektik.

bakan yardımcısı fatma hanım ile uzun uzun konuştuk. tüm sıkıntıları biliyor. 8 farklı versiyon sundum maliye bakanlığına ancak maliye asla ve asla birşey yapmak istemiyor diyor. ancak sadece bedensel engelliler için farklı bir uygulama düşünüyorlarmış. suistimalin üzerine gideceğiz diyor. sahte engelli raporlarından falan bahsetti. yani anlayacağınız devlet kendi eksikliğini bizlere yüklüyor. cari açıktan bile bahsetti. kısa bir süre sonra bedensel engelli olup aracı kendi kullananlar için yapılacak olan düzenlemeyi açıklayacağız dedi.
Atilgan52 teşekkür ederim. işin maddi boyutunu geçtim artık. manevi olarak ve bedenen çok yoruldum gerçekten. üstüne şimdi bir de linç gelecek burada onun da farkındayım.

Merhaba emekleriniz için sağolun . Bedensel engelliler için başka bir şey söyledi mi ne düşünülüyor ne kadar süre daha bekleyelim bu konularda da bilgi edindiyseniz yazabilir misiniz

Kardeşim emeğine sağlık sen elinden geleni yaptın sağol varol.

tanerbudak

Öncelikle geçmiş olsun sağ salim evine dönmüşsün. Kendi imkanlarıyla bu kötü havada izmirden ankaraya giden birine laf edecek aklı başında kimse yoktur diye düşünüyorum, laf edecek biri varsa da ciddiye almamak lazım. Siyaset ağzı ile konuşmuş ne kötü ne de iyi bir haber bizim için. Emeğine sağlık.

... KISA BİR SÜRE sonra bedensel engelli olup aracı kendi kullananlar için yapılacak olan düzenlemeyi açıklayacağız dedi.
Öncelikle emeğinize teşekkürler "kısa süre" için net konuştu mu? Malumunuz araba alamadıkça alma ihtimalindeki arabalar her ay pahalanıyor ve o şansımızı da yitiriyoruz. Teşekkürler.

tanerbudak
Emeğinize sağlık. Maddi manevi büyük bir uğraş içindesiniz hepimiz için. Böyle bir havada, bu zorlu ekonomik şartlarda yüzlerce kilometre aldınız, teşekkür ederiz.
Anlaşılan o ki, bizler gibi kendi aracını kullanamayacak durumda olan engelli vatandaşlar için bir düzenleme olmayacak, umarım bu bahsettiğiniz değişiklik ile hiç değilse kendi aracını kullanabilecek durumdaki arkadaşlara yarar olur.

Tekrar teşekkür ediyorum kendi adıma. Size ve emeği geçen herkese.

Taner Bey emeğinize sağlık, iyi bir şeyler olsun diye uğraşıyorsunuz. İnşallah olur.
Ben de ortopedik engelli olarak sorsam, ne gibi bir düzenleme öngörülüyor? Kolaylaştırıcı bir şeyler var mı?

tanerbudak

Elinize ve dilinize sağlık. Bu kadar uğraş veriyorsunuz. Allah bin kere razı olsun. Ortopedik engelliler için gelmesi çok güzel. Allah gönüllerine göre versin. Bizim gibi kronik hastalığı olanlar için de bir gelişme olma ihtimali yok mu. Başkalarının suistimali yüzünden kurunun yanında yaş da yanıyor. Bunun ayrımına gitseler olmaz mıymış. Gerekirse araba alırken bizzat maliye taahhütte bulunuruz. O kadar bekledik.

Taner Bey öncelikle emekleriniz ve çabalarınız için teşekkür ederim. Görüşme sonucunda ortapedik engelliler için yeni bir düzenlemeden bahşetmişsiniz. Bu düzenlemenin içeriği ile alakalı bir ön bilgi mahiyetinde ipucu hissedebildiniz mı? Iki ihtimal görüyorum ; ortapedik engelliler için durum ya tamamen kötüye gidecek ya da ortapedik engellilerin rahat inip bilebileceği SUV araçları alabilmelerine imkan sağlanacak.. Siz yüz yüze görüşmüş biri olarak hangi ihtimali güçlü görüyorsunuz acaba?

tanerbudak
Mevcut durumdaki sıkıntıların ilgili makamlara iletilebilmesi adına ayırdığın zaman ve sarfettiğin çaba için teşekkürler sevgili Taner...

Elinize sağlık, sonuç %90 raporlular için mevcut durumdan daha sınırlayıcı olacaksa da ne kadar çaba gösterdiğiniz aşikar.

Bu arada istismar istismar diyoruz ya, bugün Qashqai İngiltere fiyatlarına denk geldim, burada 750 bin lira olan model orada 500 binden ucuz. İngiltere en çok vergi alan ülkelerden, üretici değil bir şey değil. kişi başı GSMH de bizimkinin 4 katından fazla tabii ama o başka konu. ÖTV bu kadar yüksek olunca birilerinin istismar etmeye kalkmaması imkansız.

tanerbudak
Taner Bey emeğinize sağlık ancak 2008 ve sonrası için engellilere yapilan hicbir kanuni düzenleme lehimize olmamıştır. Her zaman bir kısıtlama, haklarda eksilme yani hep aleyhimize olmuştur. Burada yapılacak düzenleme umarım yeni kısıtlamaları getirmez. Maalesef hiç inanasım ve umudum yok

arkadaşlar fatma hanım ile telefonda tekrar konuştum. %90 raporlu adına alınan araçlar için maalesef bir düzenleme olmayacak. maliye bakanlığı kesinlikle karşı çıkıyormuş. sadece bedensel engelli olup Engelli ehliyeti olanlar için limit artışı olacağını söyledi. ancak bir rakam telafuz etmiyor maalesef.

engelli yakını olan arkadaşlar lütfen bana saldırmayın. bakan hanımın karşısına oturduğumda ilk söylediği cümle şu oldu: çok fazla suistimal olduğu için maliye bakanlığı kesinlikle karşı çıkıyor. suistimal varsa tespit edip gereğini yapmak devletin görevi değil mi bizim suçumuz ne dedim. ancak hala bana saldırıyorsunuz kırıcı oluyorsunuz. siz de randevu talep edip gidebilirsiniz bakan hanım bu konuda ulaşılmaz biri değil.

bu konuyu avrupa insan hakları mahkemesine taşımak lazım. hukukçu arkadaşlardan destek bekliyoruz.

tanerbudak

aihm kararları ciddiye alınmıyor ki =)

limit artışı değil limitin ortadan kalkması lazım. sürekli engelli yakını lafı da işin kolayına kaçmak, ruhsata 3-5 kişi yazılır katı kurallar ile bu iş çözülür. parası olan istediği arabayı alır sanki yakıtın parasını kendileri mi ödüyor ?

neredeyse hergün yakıta zam geliyor, geçen sene 100km de 60TL yakan araç şimdi 120TL yakıyor...

Taner Bey, sonuç ne olursa olsun, gösterdiğiniz çaba ve emekleriniz için çok teşekkür ederiz.

şöyle birşey için yorum yapıldı mı bilmiyorum ama gazete linki :https://www.hurriyet.com.tr/galeri-...ri-2022-hangi-araclar-alinabilecek-41989703/1 engel oranına göre ötv indirimi.

evet milyarlarca dolar vergiler silinsin jest olarak, engelli araçların ötv si batırıyor zaten ülkemizi.

şu an ihtiyacı olup da alamayan tüm engellilere sabır diliyorum.eve hapis olmak ya da otizmli bir çocuğu belediye otobüsü ile merkeze götürmek ya da engelliyi hastaneye taşımak sandalye vs hepsi mağdur ....üzgünüm sosyal devlet olamadılar. denetlemeyi düzgün yapamadılar

bu hürriyet nerdne duydu da yazdı yönetmelik değişmedi ki

Hepimiz biliyoruz ki yüzde 90 rapor ile alınan araçların sadece yüzde 1 engelli faydasına kullanıldığını bir birimize şirin gözükmenin bir anlamı yok bu iş rant kapısı haline geldi bunuda yüde 90 lı raporlullar yaptı ortapetik engelli olanlarda bunun bedelini ödüyor sarı site yüzde 90 rapor oranlı faiş fiyatlı araçlarlala dolu bizim suçumuz ne

hanifeaydin

Ülkemizde habercilik yapılmıyor malesef. Bu haber doğru değil. Başka bir ülkede böyle tek br satırı bile doğru olmayan bir haber yapılsa, o haberi yazan ve yayınlayan ya işten atılırdı yada ertesi gini özür dilerlerdi. Bunların hiçbirisi olmadı bu haber yapıldıktan sonra . Hattta gazeteye özel mesaj ve mail gönderdim, cevap dahi vermediler.

kimse kimseye şirin gözükmüyor.ben de yüzde 90 üstüyüm . mağdur olmamıza sebep olanları kınıyorum.yıllardır kanser 4.evreyim bana neden rapor alıp da ötv siz araç almıyorsun diye dalga geçtiler , elim ayağım kalmıyor nefes zor alıyorum ameliyat kemo evde hapis gibiyim .enerjim hastanede rapor peşinde koşacak durumum olmadı .ilk kez işte yeniledim 90 üstü oldu araç alamıyoruz. inanın uyanık akrabalarım bile sana raporu alalım biz kullanalım dediler.direk sildim. aramayan sormayan kişiler bir baktım hal hatır sormayı sıklaştırdı adiler. herkese tavrımı koydum .bir de düşünün yaşlısı olanlar direk aldı zaten acaba hayrına kullandı mı ? kaç kez arabaya bindiler. artık bitti gitti zaten limit vs alabilenlere hayırlı olsun.

tanerbudak

hocam, yaptıklarını gün gibi ortada limitler istediğimiz gibi olmasa da çabanız her türlü takdirin üstünde. Maddi manevi çabanız için sağ olun, Allah sizden razı olsun, İyi ki varsınız....

ÖTV indirimi ilk olarak %90 üstü için getirilmemiş miydi, şimdi fiilen kaldırılmış olacak %90 üstü için. Otomatik vitesli Micra filan alınabiliyor şu anda anca, inilip binilmez.

Madem istismara açık 3. derece limitini, ruhsata kayıtı niye kaldırdınız? Şahane mantık, şahane zeka... Sırf onu geri getirsen istismarcılar dökülecek aldıkları araçları satmak zorunda kalacak. Neyse, şimdilik araba almak hayal oldu, önümüzdeki hükümetlere bakacağız.

Engellilerini bile ayıran hükümet bravo 10 yaşında kız çocuğu başını dâhi tutamiyor beslenemiyor bu bedensel engelli degilmi bunun taşınması gerekmiyor mu gezmesi sosyalleşmesi bu hastalar bundan sonra evlere hapsolacak suistimalmis ben kıt aklımla bile bir şeyler yapabilirim yazdır ruhsata 2kisi harici kullanmasın veya adam gibi denetle...neyse bütün hakları alıyorlar bizimde konuşma zamanımız gelecek inşallah

bakanlik da benim belirttigim
sekilde bir cozume gitmis. umarim gerceklesir.

kimsenin bir hak kaybina yol acmadan az oldugu icin maliyeye ekonomik maliyeti dusuk ve yapisi itibariyla kendinden kisitli olan, sadece ailenin kullanabildigi bu araclarin limitinin genislemesi eger sozlerini tutarlarsa guzel bir gelisme olur.

burada bi ara herkes kendince herkes neyi kisitlayabiliriz diye cozum bulmaya calisiyordu, ancak kisitlayicilik hic bir zaman cozum olmaz bir kisiye uygun olan kisit baska bir cok kisi icin cok engelleyici olabilir.

birbirimizi suclamanin da anlami yok ecevit zamani %27 olan vergi simdi %80 e cikmis, o zamanlar %60 vergi ile porsche aliniyormus. herkes yokluk icinde, araclar goze batiyor haset cekiyor. %90 raporlu arac sayisi ekonomik olarak surdurulemez hale geldi. bu araci alanlara istismar diye etiketlemek de mantiksiz cunku zaten kullanim amaci ve kullanilis duzenlenisi aile ve diger kisiler kullanimi seklinde.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt