Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ayın 15i deniyordu şindi hala yeniden ne kısıt önerelim diye onu tartışıyorlar, ben anlamadım cidden eğer ayın 15 inde açıklanacaksa zaten bellidir ne olacağı duyurulmamıştır, 4 gün kaldı 2 si haftasonu.

OturanBoğa

Farklı şeylerden bahsediyoruz ,hepimiz biliyoruz ki ekonomi kötüleşmeye başladıkça haklar tırpanlanmaya başladı ve ekonomi düzelmeden hiçbir şekilde herhangi bir olumlu gelişme olmayacak umarım yanılıyorumdur. Ayrıca hak sahibinin hizmetinde olmayan bütün indirimlerim sömürü olduğunu söylüyorum. Sizin ayda 5 defa binmeniz demek aracın size hizmet ettğinin ıspatı değil mi? Şunu savunuyorsanız bilemem arabayı alsın hala, dayı, teyze gitsin muafiyetli arabayla gezsin. Ben buna karşıyım kim ne derse desin.

Atilgan52

Limiti kaldırmayacakları aşikar. geçen sene ortaya çıkan ama sonra kabul görmeyen bir kanun taslağı vardı. Aşan her bir verginin ödenmesi şartı ile ÖTV si brüt asgari ücretin 80 katını aşmayan diye kısıt koyacaklardı. bu teklif kimseyi üzmeyecek gayet makul bir teklifti. ben de fatma hanım ile görüştüğümde bu teklifi tekrar sundum ve dosyada var mı diye de sordu fatma hanım. inşallah makul bir düzenleme yaparlar. 450.000 tl ye otomatik vites doğru düzgün araç kalmadı. VW yeni getirdiği modellerinde manuel vitesleri limite giriyor ama biz alamıyoruz. alamadığım araç limite girmedikten sonra her türlü itirazı da yaparım bu benim ve tüm ortopedik engellilerin en doğal hakkı.

%90 engelli raporu olanın,ancak %10 ihtiyacı gerçekten ihtiyacı olan kişiler geri kalan ........... kim ne anlarsa artık. ondan sonrada müslümanız diye camiden cıkmazlar. bakın sarı site'deki satılıklara çoğu %90 üzeri . neymiş ihtiyactan satılık . aldı 180 200 TL şimdi yazmış 500 600 TL

ben olsam her dosyaya engellinin boydan fotoğrafını koyarım arabaya kimin ihtiyacı var kimin yok belli olur ozaman çok ağır olanlara bir refakatçı sürücü şartı koyarsın olur biter. at gibi adamlar engelli yardımını alıyor yok ötv indirimi falan filan

camanga

3-4 kere ekledim bu konuya cimer den gelen yazıyı ...kim kullanabilir aracı diye açıklama yapıld orda detay çok güzel tane tane yazılmış.ama silip silip duruyorlar ...engelli için kullanılıyorsa tamam yoksa ötv vergi ödeniyor ceza. ne güzel ben de bunu istiyorum.kim siliyor?????? mantıklı olan bu ....engelli başka şehirde kullanan başka şehirde. alınmış araba sadece 1-2 kez binmiş ....bu art niyet kötü niyet. olan bize oldu ....kim sildi????? yine eklesem yine silecekler. birini allahtan başka yere kopyalamıilar.

@Atilgan52
Senin hakkını gasp edip limit koymuşlar sende bunu kabullenip limit üstüne birde para ödettireceksin olacak işmi sen buna para ödediğin anda tüm bu hakkı kaybetmiş olursun yarın öbürgün bunlar nasılsa üstüne para veriyor düşüncesiyle tümden hakkımıza el koyup ötv indirimini komple kaldırmalarına sebep olursun burada en akıllı davranış limiti kaldırmaları üzerine baskı yapmaktır.Kusura bakma ama sen bizim lehimize değil aleyhimize gidip konuşmuşsun.

limitin kalkmasını hayal bile etmeyelim. maalesef öyle bir olay yok. 450.000 tl ye alınabilecek araç yelpazesi her geçen gün daralıyor. bu hak eriyip gidiyor. limit artışı da çözüm değil ki. Limitin YDO ya göre artması baştan hataydı. bunu 2017 de çok dedim naci ağbal'a ama geri adım atmadılar. araç fiyatları dövize endeksli ise limiti de dövize endekslemeleri ve 3 ayda bir güncellenmesi gerekiyor. ocakta alınan bir araç nisan da alınamıyor mesela. nereden baksanız tutarsızlık. benim anladığım bu hakkı gitgide kısıtlayıp ve kaldıracaklar. başka bir izahı yok bu yaşananların.

@tanerbudak
O limit kalkıcak hocam nasıl konduysa öyle kalkacak ha bu hükümet gider başkası gelir yapar orasını bilemem.İşim gücüm yok uğraşırım gerekirse insan hakları mahkemesine dava açtırırım.Ben bedensel engelliyim sadece otomatik vitesli araç kullanabiliyorum bir elim aparatta diğer elim direksiyonda tek elle araç kullanıyorum ben şimdi otomatik vitesli araç alamadıktan sonra o limit benim hakkımı gasp etmiş olmuyormu?

redboy345
merhaba 2022 yazsa yetiyor %90 üstü için ....ama ortopedik için sadece isteniyorsa o detayı bilmiyorum....ben inatla para verdim ama ötv ifadesi yazmadılar ayrıc bayiler baktı kabul ediliyor denildi.2022 yazanı eşim vergi dairesine götürdü avet geçerli dediler ama 2022 için %90....diğerini bilmiyorum 2021 de verdim memur verme aynı dedi ama ısrar ettim bak boşa verdin diye de kızdılar yani verdirmemk için uğraştılar aslında.

Cango
açan vardr belki kim ne elde etmiş.bir gecede değişen kanunla karşı karşıyayız

hasanturk
aynen resmen soygun kalksın engelliler batıyor millete kalksın da bitisn ...

Cango ben açıkçası ihtimal vermiyorum. o hükümet bu hükümet farketmez. şimdi kanun teklifi veren başa gelir limit aynen devam der. engelliye verilen değer bu kadar maalesef. avrupa insan hakları mahkemesi konusunu ben de düşünüyorum. avukat hüseyin bey vardı forumda. uzun zamandır yazmıyor. onun görüşlerini alıp hareket edebiliriz.

AİMH limit getirilmesini hak ihlali olarak görürse limitin kalması mümkünolabilir ancak öncesinde iç hukuk kanallarında süreçlerin olumsuz şekilde sonuçlanması gerekir.

Kulis yaparak ve hak taleplerimizi doğru mecralarda dile getirerek sonuç almamız daha hızlı olabilir.

Bu konuda bir çalışma grubu oluşturarak kulis faaliyeti yürütebiliriz forum üyeleri olarak.

daimon

Ya ya, AİHM kararlarını o kadar uyguluyor ki hükümet... Bence olacak olan şu: Bu hükümet tarihin çöplüğüne gidecek, yerine gelen hükümetle vuruşa vuruşa haklarımızı geri alacağız.
Bu konuda o kadar çok kişi ve örgüt hükümete ulaşmaya çalıştı, o kadar çok makul öneri iletildi ki, bunlara kulak tıkayanlara karşı artık yapılacak hiç bir şey yok.

Cango

Bana bak güzel kardeşim. Ben kaç kere işimdem gücümden olup, bilmem kaç kez telefon görüşmesinden sonra burada bir arkadaşımızın yardımıyla randevu alıp, Bakanımıza derdimizi anlatmaya çalıştım. Senin gibi oturduğum yerden ahkam kesmedim.

Bakan,kesin bir dille ÖTV limitinin asla kaldırılmayacağını dile getirdi. Bana alternatif önerileriniz varsa söyleyin dedi. Ben de kendi adıma alternatif önerileri sundum. Sen de git, kendi önerilerini sunabilrsin.

Benim, ne hükümetin fikirlerini değiştirmeye ne de hükümeti değiştirmeye gücüm yetmiyor, buyur hodri meydan. Sen de git Aile Bakanlığı kapısını aşındır,, istediğin baskıyı yap. ne yapıyorsan yap ama beni ve burada bu iş için uğraşan bir avuç arkadaşlarını eleştirirken vicdansızlık yapma.

Bindiğin dalı kesiyorsun, farkında değilsin. Limiti getiren, kaldırılmasını istemeyen ben değilim. Teşekkür edeceğin yerde beni suçluyorsun. Ayıp yaptığın.

Mehmet bey videoda süprizler olacak diyor ama ucu açık.Tertibatlı araçlar için yeni yönetmelik olacak diyor iyimi kötümü tam anlayamadık.

KÜREKÇİ

Kötü olacağına dair bahse girerim. Keşke hiç bir şeye ellemeselerdi. Çünkü bugün yiyecekleri halt için de yarın kavga etmek zorunda kalacağız.

%90 ve üzeri için limitin güncellenmemesi demek yakın bir zamandan sonra bu grup için ÖTV muhafiyetinin fiilen ortadan kalkması anlamına gelir. Eğer youtubedeki anlatım doğru ise bir hakka daha elveda zamanı geldi demektir.

tanerbudak

son 4 gün merakla bekliyoruz ama açıkçası benim de çok ümidim yok. ortopedik engelliyim otomatik vites kullanabilir raporum var kendim kullanabiliyorum, limit arttırmaktan ziyade keşke limiti kaldırsalar da gücümüz oranında araba alabilsek. Çünkü 450 bin limiti 600 bin yapsa da yine sorun yaşayacağız.

@Atilgan52
Yarın öbürgün önerilerinin sonuçlarının neler getireceğini bilmeden alternatif öneriler sunmayın faydadan çok zarar veriyorsunuz engellilerin haklarına bu gibi şeyler bireysel değil çünkü binlerce engelli var danışılır konuşulur bir karara varılıp öyle öneriler sunulur.Bir gurup bilinci oluşturulur kimse burda binlerce kişi adına kafasındaki önerinin neler getirip neler götüreceğini bilmeden kendim de dahil karşı tarafla görüşmemeli.Çünkü karşı tarafta iyi niyetli gibi görünselerde aslında iyi niyetimizi düşünmeyen ve her an başka engeller koymaya hazırlanan bir taraf var.

Son 4 gün derken konuyu bilmedigimden soruyorum ne aciklanacak acaba?

haklısın bende tertibatla kullanıyorum 5 yıl doldu 5 aydır limitten araç alamıyorum araç yok ve mağdurum aracıma çarptılar hiç bir hak alamadım mağdur üstüne mağdur edildim.

redboy345

Taner hocam bir iki sayfa geride Ankarada bakanla görüşmesinde 15 Martta açıklama yapılacağı bilgisini paylaşmıştı

Bende son zamanlarda araştırmaya başladım. Ehliyet almadım ev aldığım için, gel gelelim ki şuan araba alamıyorum. Araç fiyatları çok yüksek. Limite giren araçlar bile zorlayıcı fiyatlarda.. Ki iyi birşey almak istesen de limite girmiyor. Umarım biraz dahi olsa iyileştirme olur. Rabbim herkese yardım etsin.

herkes 2022 limitinin 450 bin olmasını beğenmemiş. abi sizde nasıl bi para vardır 1 milyon yapsalar 1m'lik araç alacak mısınız. hell olsun harbiden :)

Kendi altlarındaki makam araçlarına limit getirmeyenler utanmadan engellinin aldığı araçla ilgili karar veriyorlar.hemde bizim vergilerle alınan makam araçları

engellinin hakkını yiyenin boğazında kalır yedigi haklar inşallah

herkes 2022 limitinin 450 bin olmasını beğenmemiş. abi sizde nasıl bi para vardır 1 milyon yapsalar 1m'lik araç alacak mısınız. hell olsun harbiden :)

kardeş 450 bine otomatık vıtes bagajı buyuk kör nokta uyarı sıstemli arac bul ben begenıcem .

neyse beklerken eski zamanlari hatirlayarak hayal kuralim bari,
arac alabilior olsak firmalarin faiz kampanyasi yararlaniliyor muydu cunku cogu firma o kampanyayi leasing ile yapiyor galiba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt