Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
engintoprak85

Yığınla hasta yakınlarının köyden amca emmi dayı diye ÖTV muafiyetli araç alarak suistimal ettiğini görmezden gelip önlem almayan, bedensel engellilerin taleplerini hiçe sayanlara önümüzdeki secimde yıllardır oy veren ben ve ailem de oy vermiyoruz hadi bakalım...

Kurumlardaki en kucuk yoneticiye bile makam arabasi vermisler. Kendilerinde zırhlı milyonluk arabalar onca partiye seçim bütcesi veriyorlar. Maaşlar havada uçuşuyor. Her yerden israf akıyor. Bi engellinin arabasi kadar parayi yemeğe odüyorlar sonrada EEEEEEEE cari açik artiyor diye gercek ihtiyaci olan mağdur olan gariban engellinin alacagi c sedani cok goruyorlar devlete yük olarak arz ediyorlar. Yok maliye bakani kabul etmiyormus bilmem ne ilk once o satsin altindaki milyonluk arabayi cari acik nasil kapatilir gorsün. Yazıklar olsun be bunca engellinin vevali gunahı boynunuza kimse hakkini helal etmesin bunlara bu dunyada alamazsan bile ötr dunyada illaki alırsin.

engintoprak85

yaninda yol varken yanina yapilan parali gecis garantili otobanlarin, bos koprulerin odemeleri her senemotv muafiyetinin kac kati. bos yollar var muteahitlere odenen ama gececek araba alacak para kalmadi kimsede

%90 engelliler için alınan araçlarda 3. dereceye kadar yakınlarının kullanabilmesine ilişkin kısıtlama kaldırıldığında şu anki yaşanan durumunda önü açılmış oldu. Sadece buradan eski duruma dönüş sağlansa suistimallerde %100 olmasa bile %75 oranında bir iyileşme sağlanabileceğini düşünüyorum.

İkinci olarak bu tür konuları yazmak hoş değil belki ama yoğun bakıma düşen/ölüm döşeğinde yatan yaşlıların yakınları hastayı bırakıp rapor peşine düşüyor. Bu konuda da bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu tür suistimalin önüne geçilebilmesi için ÖTV muafiyeti amacıyla alınan raporların rapor tarihinden itibaren 6 ay yada 1 yıl süre ile kullanılamaması şeklinde bir kısıtlama getirilebilir.

daimon

aynen öyle oldu , yatalak yaşlısı yoğun bakımda yaşlısı olan direk rapor aldı.zaten onlara direk 90 üstü çıkıyor.ama ayırt edilemez ki nasıl ne şekilde suistimal önlenecek. bir arkadaşım kanserli babası, akrabam kanser 80 yaşındaki dedesi üstünden aldı.ben de 4.evre idim metastaz derdine düşmüşken git rapor al da araba al diyordu halimi gördüğü halde o dönem ayakta duramıyorum yardımla yürüyüp insani ihtiyaçlarımı bile başkalarının yardımı ile hallederken yarı kiloma düşmüşken kusmaktan sesim çıkmaz olmuşken bana verdiği tavsiye bu idi ...canımın derdinde iken ne arabası ne evi ne malı .....şimdi ayağa kalktım ama durumlar bu vaziyette:)

Valla bu işte düzeltme olsun,olmasın ben bunlara oy vermedim VERMEM

Ötv ile ilgili bir gelişme varsa yada bir mücadele içindeyseniz yazın bura siyaset yeri değil bir başlık açın kim nereye hangi partiye oy verecek hangi partiyi beyeniyor orada yazsın bu başlıkta boş boş konuşmayın bıktık sizden

ötv de siyasetle ilgili değil mi?şu anki siyasetçilerin kararı ve keyfi uygulaması değil mi?

değil hiç değil hemde... çürümüş insanların yüzünden alınan bir takım tedbir..ben kimseyi hiç bir partiyi savunmuyom ama burda sürekli ona oy vermem buna vermem ya bırası ötv limiti altında açılan bir başlık ve bizde bu başlığa sürekli takip ediyoruz boş boş yazılar yüzünden sürekli girip bakmak zorundayız.topluca cimere yazalım dedik yazdık taner kardeşimiz ve bazı arkadaşlar mücadele verdi ve bunu paylaştı buralarda bunları konuşalım ....HA sizinde herşeye bir cevabınız var bu arada

Suanki limit problemi suistimal ler mevcut iktidarın sorumluluğuda degilde papau yeni gine başkanının sorumlugunda sanırım.limit olayı olmasa herşey güzel olsa Tayyip baba helal olsun diyen arkadaşlar olmaz mıydı bu sayfada.Ve bunu diyenlere de kim laf söylerdi kimse .kimse hakaret etmiyor kötü bir cümle kurmuyor tepkilerini dile getiriyor.bu işin tek sorumlusu mevcut iktidardır sizde biliyorsunuz inşallah çözülür.

akın16

hiçbir partiyi savunmıuypr isen , hangi pati döneminde geldi bu kısıtlama ?? kısıtlamayı da gectım arabayıda gectım arabaya filan bınmek zaten küks oldu. Markete gidip doğru düzgün alışveriş yapamaz hale geldik. Sen neden bahsedıyorsun birader ? herşeye cevabımız varmış ne diyecekdik eyyyyy kılışdaroğlu mu ?? limiti de kaldırsa bu hayat pahalılığına bu krizlere varlık içinde yokluk çekmemize dışa bağımlı olmamıza en başta da ATatürk e bu kadar hakaret edenlere göz yumup bu kadar cahilin piyasaya çıkmasına izin verdiği için bu hükümete OY MOY YOK....

git kime oyunu veriyosan ver sonra uslubuna dikkat et haddinide bil haladaha burda siyaset yapıyon biladermiş .....

ayın 15 inde papua yeni gine bakanı haber gelir demiş, kılıçdar zamanında engellilere ötvsiz buzdolabı veriliyordu ama kimse buzdolabı alamıyordu

Akın 16 sakin ol dostum biz bir birimize böyle davranirsak başkaları ne yapmaz.ismin çok güzel miş benim oğlumun ismide akın bu arada 16da Bursa sanırım.bende Bursa liyim ve Bursaspor luyum benimde yüzde yüz engelli kızım var onun için mücadele etmeye çalışıyorum kendine iyi bak.

limitten hala haber yok sanırım umarm bizi kandırmazlar.

İktidar severler bu yorumlara baya kızmış

Son düzenleme:
hanifeaydin ben arabayı alalı 3 ay oldu. her hafta depo bitiyor ve 700 tlye doluyor depom:(

aslinda arkadaslar ugrasiyor ama tam olarak oyaliyorlar gibi. yine de verilen sozun bu kadar defa bozulmasi normal degil.
burada propagandasal bir dille reis denmesini elestirmistim ama artik onlar da farkinda gibi durumun

Bu konu altında, bakanla görüştüm- çok kızdım ona- azarladık bakanı hatta- reis bu konu hakkında çok ilgiliymiş- hayır abi reisin bizzat talimatı var gibisinden yazanların hepsi palavracı. İnsanlara umut satmaktan vazgeçin artık. Yalanınız batsın.

muhendis3232

binme mi bunun çıkışl yolu ? NEden bu kadar yüksek vergi bu kadar düşük ekonomiyi sorgulamak yerıne binme !!! et yeme bir ayakkabıyı 5 sene giy , alma , gezme .. cebindeki telefonu çıkar bu mu ?? madem binmeyeceksek böyle bir konu açmanın da hiçbir anlamı yok . ? neden cebelleşiyoruz ?

Konuyu önce ziyaretçi olarak takip ettim. Sonra üye olarak konu hakkında fikrimi beyan etmek istedim. 20 yıldır engelli kişiler çok fazla hak kaybına uğradı. Ve hala da uğramaya devam ediyor. Özellikle engelli araç alımları konusunda hak kayıpları ciddi şekilde aldı başını gitti. Limit getirilme konusunda suyu çıktı. Bir çok engelli arkadaş tekerlekli sandalye kullanan kişiler var şimdi 450 bin rakamında bu engelli hangi aracı alacak? Ve içine sandalyesini koyacak ailesi ile yolculuk edecek? Diğer konu bayilerin engelli vatandaş araç alımında fazla fiyat söylemesi sanırsın ki engellinin ödemediği vergi sanki bayilerin karlarından gidiyor. Şöyle ki ÖTV indirimli bir aracın fiyatı örnektir 100 bin A bayisi buna çok rahat bir şekilde 130 bin diğeri 140 bin diyor ve bu adamlar bu rakamları haksız bir kazanç için yapıyor. Ve bu kişileri denetleyen yada sen ne yapıyorsun diyen? Hiç bir kurum kuruluş yok. Kafasına göre de bu adamlar takılmaya devam ediyor. Bu engelli için yapılacağı söylenen düzenleme açık net AKP ve MHP den gram bir beklenti içinde değilim.

Rıfkı bey 20 yıldır kaybettiğimiz haklarımızı burada sıralarsak eğer şu hakkımız elimizden alındı diye bunu bir şablon halinde herkez cimere yazsın belki sesimizi duyururuz. Mesela hangi haklarımız elimizden alındı yaş itibarı ile aramızda 20 yıl öncesini bilmeyen olabilir.

Reisin haberi var konuya el atacak beklemede kalin demek isterdim ama malesef reisin haberi vat onun talimatlariyla kimit geldi yakindada komple arac alimi kalkacak.

OturanBoğa

hocam Taner beyden tanerbudak haber alabildiniz mi acaba? Bakanla görüşmesinde 15 Martta açıklama yapılacağını söylemişlerdi Taner beye. Açıklama yapılmadı. Taner bey tekrar görüştü mü yetkililerle, bilginiz var mı acaba?

Ben Taner Bey in samimiyetine inanıyorum. Kamu da işler biraz ağır işler.Eğer bir değişiklik yapılacak ise son anda çıkan ufak bir pürüz bile birkaç hafta işi sarkıtır. Belki bir sorun çıkmıştır. Görüş istenmiştir birkaç yerden oralardan cevap gelmesi falan sürer baya.
Tabi tam tersi Taner Beye umut vermiş de olabilirler. Siyaset farklı bir durum. Oyalamalar çokça olabiliyor.
Yine de Taner beye emeğin den dolayı teşekkür ederim. İnşallah istediğimiz gibi sonuçlanır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt