Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cari açıktan başka mantıklı açıkla bulamıyorum. Bunun dışanda başka bir düşünce sadece eziyet olsun diyedir heralde. Cari açık önlemi de engelli araç alımını azaltmaksa zaten durumumuz iç açıcı değil.Sanki her şey bitmiş engelli araçları kalmış

Boşuna dememişler bilmiyorsan bir bilene sor diye.simdi anladım.tesekkurler herkese 🤗

açıkçası durum kötü, mütahitlere yapılan ödemeler aksamasın da başka bir dertleri yok.
fakat bunkadar kişide doğrudan büyük hak kaybına sebep olundu. Seçim öncesi En azından bir defaya mahsus hak tanınmalı düzenleme aniden devreye girdiğinde boş 3 bile alınıyordu şimdi otomatik egea bile alınmaz

nureddin nebati ile telefonda 2 defa ben bu konuyu konuştum. var numarası. adam para olsa da keşke tüm engelliler porche ye binse ama para yok diyor maalesef :)

Sayın bakan mevzuyu çok yanlış anlamış o halde Taner bey... Konu kesinlikle engellinin Porsche 'a binebilmesi ile ilgili bir sorun değil, hiçte öyle olmadı. Bu şekilde bir ifade bile, sayın bakanın konuyu çok yanlış tarafından değerlendirdiğinin bir delili. Bence probleme böyle yanlış baktıkları sürece çözmemelerine de şaşırmamak lazım.

Ayrıca koskoca bakanlık yetkililerine siz olaya çok yanlış tarafından bakıyorsunuz diyip konuyu gerçekten anlayabilmelerini sağlamak bence kolay da değil. Bu süreçte en azından bundan emin olduk...

Son düzenleme:
cari açığın asıl nedenini herkes biliyor.

liyakat bitti , işini bilen kişiler yok , her kademe böyle .ben 2022 yılı da böyle kapanır diyorum ancak bir erken seçim olur da akıllarına gelirsek.milyonlarca engelli var önce önlenebilir engellilik ele alınmalı , akraba evlilikleri önlenmeli ya da çiftler genetik test yaptrımalı evlenmeden önce .çocuklar bebeklik çağında teste tabi tutulsa genetik hastalık var mı vs. mesela bana küçükken test yapılsa da idi genetik sorunum ortaya çıkar iç organ hasarı almazdım.aklıma gelmeyen binlerce örnek var.engelliye aylık yardım yapılacağına önce engellilik engellensin.
ÖTV olayını da sadaka gibi bizi de dilenci gibi görüyorlar. bu da böyle devam eder.

Amaç engellilerin araç alımını bitirmek idi . Bu ülkede 3 yılda bir devaliasyon oluyor zaten . Limitin yetetsiz kalması bence planlanmış idi. Duydugum kadarıyla taksicilerde ÖTV siz araç alıyor ve onlara limit getirilmemiş. Bu yönetim şekli ile yandaş mütaahitler harici vatandaşa artık hayır gelmez.

Bu adamları halen savunanlara şaşırıyorum.ya arkadaş köprü geçişlerini bile pcak ayında dolar bazlı güncelleyen bu adamlar o şirketlere yarayacak düzenlemeyi sırf dolar aniden 10 tl nin üstüme çıktı diye mecbur değilken haziranda güncelleme yaptılar.yani.seni.beni.düşünmeyip adamları düşünüyorlar.protez ödemeleri halen euro 6 liradaykenki halinde.bunu güncellemek akıllarına mı gelmiyor yoksa..kalbimi kırarım saçma sapan savunma yapanların.43 yaşındayım ilk defa ayağımdaki protezi para verim yaptırdım.20000 tl ye 1500.tl geri ödeme yapıyorlar.şaka gibi..düzenlemeyi güncellemiyorlar.

zamanında o köprüler yollar yapılırken çok yazıldı, hiç bir ekonomi millet 40 yılda bir geçtiği yolda eve erken gitsin 1 saat fazla acun izlesin diye yönetilmez. izmir otobanıymış, çanakkale köprüsüymüş kimse geçmiyor yapan müteahitlere 10larca yıl tüm dolarlar gidecek. araba alacak para yok, kendi paramızla alıyoruz illa da vergi alcaz yoksa egea bile alamazsın diyorlar zaten araba da kalmadı. bu aslında fakirleşmenin de belgesi madem enflasyon kadar artıyor nasıl oldu da limite giren arabalar 3 katı oldu limitn? madem aniden çıktı bu düzenleme ya seçimden önce bir defalık bile olsa hak verilir ya da tümden geçmiş olsun araba işi biter

şuan para biriktiriyom sigortam var çalışıyorum ama protez yaptırmak için çalışıyorum devlet ödemiyor eskiden en azından karşılıyordu eskiden daha iyidik şimdi berbat ötesi oldu .

ama lüx yatlardan alınan kdv de arttı o da %1 idi %18 oldu sanırım , yat alıcıları şu an ağlıyor .

seni beni düşünen yok arkadaşım düşündükleri otobanları köprüleri yapan müteahhitler daha fazla kazansın daha fazla soyalım derdindeler artık hizmet falan yok nerden para çıkar alırız oraya vergi koyalım paralar bize aksın derdindeler umarım erken seçim olur herkez ona göre oyunu akıllı kullansın.paranıza hakkınıza göz dikenlere değil size hizmet edeceklere oy verirsiniz.

Cari açığı sebep olarak gösteriyorlar, tamam, sözümüz yok.
O zaman yerli üretimi alalım. 2023'de yollarda olacağı söylenen TOGG'u ben almaya niyetliyim. Ama TOGG'un CEO'sunun pek öyle bir niyeti yok. Zira CEO, bundan 5 ay önce yaptığı açıklamada TOGG'un 800 bin TL ile 1 milyon TL arasında bir fiyata sahip olacağını söyledi. Engellilere tanınan ötv'siz araç limitinin tam 2 katı. Üstelik açıklamasının sonuna "Rekabet kanununa aykırı olduğundan TOGG’un fiyatını düşürmek için ÖTV desteği getiremezler ama başka bir teşvik uygulanabilir" diye de eklemiş.
ÖTV'siz araç limitini TOGG'un satış fiyatına denk tutsan, millet TOGG yerine başka markaları alabilir ve böylece cari açık fırlayabilir(!). TOGG'un satış fiyatını ÖTV'siz araç limitine indirgesen bu seferde rekabet kanununa aykırı olacak. TOGG alırsan limit şudur, bunun dışında ÖTV'siz araç limiti budur, desen o da rekabete aykırı. Ne yapacağız şimdi?

Kredi faiz oranları da uçmuş, o zaten başlı başına başka bir dert.

Geçen sene basınımız, ÖTV'siz 60 bin TL'ye sıfır otomobil - ki otomobil değil, B1 ehliyeti ile Fransa'da 14 yaşa kadar sürülebilen elektrikli scooter- olarak Citroen Ami reklamı yapıyordu. İyi bari, işe bununla gider gelirim hem yakıt derdi de yok, dedim.
https://www.milligazete.com.tr/habe...-tlye-sifir-araba-citroen-ami-turkiyeye-geldi

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde 215 bin TL'den satışa sunulmuş. Yurtdışında 6 bin euro fiyata sahip. Buna %18 KDV ve %10 ÖTV eklense yine 215 bin TL çıkması mümkün değil. Bu fiyat nasıl çıktı, anlayamadım.
https://shiftdelete.net/citroen-ami-turkiye-fiyati

su andaki limitin artik akilla mantikla izah edilecek bir yani yok. durust olsunlar biz kaldirdik desinler biz de arac bakmayalim
onumuze bakalim bari.
acik soyleyeyim ben togg falan da almam, elektirkli aracin menzili kac km olacak, nereye yetecek? cogu parcasi mecbureb ithal olacak sirf yerli araba yaptik demek icin bir proje, araba uretmeye de gerek yok koca jaguar batti land rover hintlilere satildi otomotiv sektoru karsis zor donen bir is skoda seat bile anca vw catisi altinda var olabiliyor.

nickneymi

Elektrikli araçların şuan menzilleri 300 ile 500 km arasında değişiyor. Şehir içinde bence gayet ideal. Çevre illere de çok rahat gidip gelinebilir. Daha uzak mesafelere şuan benzin veya motorinli hiçbir araç ile gidilmez bence. Uçak bileti fiyatları şuan ki fiyat seviyesinde bile araçlara kıyasla daha uygun geliyor.
TOGG konusunda ben sizin gibi çok kesin sınırlar çizmiyorum. Elektrikli araç konusu gelişme gösterirken, Türkiye bu treni rahatlıkla yakalayabilir. Ayrıca parçası pahalı olabilir ama hangi aracın parçası ucuz? Kuzenim Audi A3'ün direksiyonunu 15.000 TL'ye değiştirdi. Bana göre önemli olan geniş servis ağı, aracın kronik sıkıntılarının olup olmaması ve rakiplerine kıyasla satış öncesi ve satış sonrası verdiği hizmetin kalitesidir.

Zaten TOGG'da alamıyoruz, en azından ben kendi adıma alamıyorum, o yüzden bu TOGG konusu sadece bir örnekti.

zıbartanoviç
yani benzin pahali diye 400 km den fazla yol gidemeyen arac mi alinmali?

bir otomobil ya da baska bir urun uretmenin asamalari vardir, yerli bir arac olsun diye daha ortada fabrika yokken bir konsept cizdirip gaz almak da bu asamalardan biri degil, otomotiv firmalarina bakin son ana kadar modeli saklarlar eskimesin diye, yolda giderken bile bantlarlar. daha fabrika yokken tanittigin araba 5-6 senede zaten eskir. 5-6 senede sifir mercedes dizayni eskiyor. 70 lerde yerli otomobil mantikliydi ama bugun arkasinda ingiltere olan jaguar batiyor, land rover o kadar basarili zor ayakta, skoda seat vw catisina girmese batacak. amac uretim olsa bunca senede cip fabrikasi yapilsa simdi tum ureticiler kapidaydi, onu uretmeyi ogrene ogrene de bi sure sonra belki kendi markani cikarirsin, ya da yazilim alaninda cok iyisindir bi sure sonra en ustaligimi kendi markami cikarayim orda lanse edeyim dersin. ama hadi yerli arac yapayim diye yapilan marka uretebilir mi, karli olur mu dunyada tutar mi zaman gosterecek bakalim
kim hakli

nickneymi

elektrikli araç yolda kalınca mı daha kolay yardım almak benzinli/dizel olanı mı? bu yardımı tekerlikli sandalyede beklemek saatlerce bilemedim zaten arabadan anlamam.

hanifeaydin

Benzinli/dizel araç daha zor aslında. Zira aracı en yakın petrol ofisine kadar itmen gerekebilir. Ayrıca yine yanlış bilmiyorsam 2016 yılından itibaren bidon ile yakıt alımı yasak. Ama elektrikli araçlar bu konuda daha şanslı.

Değerli arkadaşlar şimdi siz bu limitler içinde benzin yada dizel araç alamaz iken elektrikli aracı nasıl almayı planlıyorsunuz?

Engelliolmak

2023'de Lozan'ın gizli maddeleri ortadan kalkınca ülkenin her yerinden fışkıran petrol ve doğalgazı çıkartacağız. Sonra 2023'de dünyanın en gelişmiş uzay teknolojisi ile donatılmış %1000 yerli TOGG aracı devletimiz 450 bin tl'ye bize satacak (Parası olmadığını belgeleyenlere ücretsiz verilmesi de söz konusu diye duydum. Ama emin değilim). Tuvalet kağıdında KDV'yi %8'e düşüren, Ukrayna'dan gelen ayçiçek yağı taşıyan gemileri güvenle limanlarımıza yanaştıran devletimizin yaptıkları yapacaklarının ispatıdır. Allah devletimize zeval vermesin. Amin.

gizlinin de gizlisi bir madde varmış, 2071 yılına uzayabilir :cool:

OturanBoğa
İşte bende en çok ondan korkuyorum ya. Malum oyları verin diyenler şahlanacağız diyenler ülkeyi getirdikleri nokta ortada. Şimdi sanki 2023 de farklı bir şey olacak. Mantıklı düşündüğümüz zaman 20 yıllık zaman içinde ülkeyi bu duruma getirenlerden fazla bir beklenti içinde olmamak gerek. Umarım 2023 de insanlar gerçekleri görür de ülke nefes alır. ;)

Arac alimini kaldiracaklar kıvranip duruyolar. Otomatik arabami kaldi 450 ye. Ama adamlar itibardan tasarruf olmaz modundalar kendilerine

Bu forumda AKP giderse aç kalırız diyen zihniyetler var . .

egemmm

Haklılar. AKP gidince akarı kesilecek koca bir tayfa var!
Ama bu arkadaşlarımız kendilerinin bugün gelişmiş ülke insanlarının standardında doymadıklarını anlamıyorlar. Doymak öyle eşşek misali karnın doyması değildir. 2500 tl emekli maaşı, 800 tl engelli maaşı, 2500 tl bakım maaşı, 4300 tl asgari ücret insanı doyurmaz! Zaten açız... Ama sorun, biz -yani halkın %80'i- açken kalan %20'nin zenginliğine zenginlik katıyor olması! Saray ve çevresi şaşanın dibine vuruyor, etrafındaki 1000 aile milyar dolarlara hükmediyor. Yani onlar doysun diye 60 milyon kişi aç bugün. Bu durumdan memnun olanlara Allah selamet versin...

ekonomi iyi olur kötü olur gün gelince düzelir ama şimdi milyonlarca arap var, vatandailık verilen var, geçiş garantileri on yılları bağlamış.
bu olay normal görüşmelerle gündeme gelmeyecek gibi kaybolan hak talebinin daha sesli yapılması lazım, eskiden bi 15 mart denmişti en azından bekliyorduk. artık beklenecek bişey de kalmadı.

bu da geldiğimiz dünya devi hal galiba biri yazmış doğruysa, ingilterenin çöpü adanaya gelmiş

https://twitter.com/urbarli/status/1509077303950729216?s=21

Saray ve çevresi yiyor diyorsun. İspat et yediğini. Yok mudur istismar vardır belki bir yerlerde her iktidarda olduğu gibi. Ama şu yirmi yıllık dönemde engellilere verilen haklar, hangi iktidar döneminde verilmiş. Yıllarca audilere mercolara bindi engelli vatandaşlarımız. Şimdi dünya çapında var olan krizden dolayı ve ülkemize yansıyan ekstrem şartlardan dolayı döviz bu noktalara geldi. Şimdi bir dönem binemiyoruz diye mi bu kadar veryansın. Ben sanmıyorum matrahin bu seviyede kalacağını. Müdahale gelecektir. Ben ve ailem, son yirmi yılın totaline baktığımızda ve yine engelli hakları çerçevesinde de baktığımızda Erdoğan'dan memnunuz. Seve seve de vericez tekrar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt