jandarma1964
AKP döneminin ne olup ne olmadığına dair söyleyecek çok sözüm var ama burada kişisel bir şeymiş gibi olmaması için yazmıyorum. Yazdıklarınıza sadece şunu söyleyebilirim: AB ilerleme sürecine başlayan dünyadaki her ülke AB standartlarında sosyal haklar vermek zorundadır. AB bu mantıkla yürür zaten. Türkiye'de "eskiden yoktu AKP geldi var" denilen -istisnasız- tüm hizmetler bu bağlamda yürürlüğe girmiştir. Ama KOCA bir farkla ki AB standartlarının 1/10 bazen de 1/100 ölçeğinde. Gelişmiş ülkeler gayr safi milli hasılanın %17'sini sosyal desteklere ayırırken ülkemizde bu %1-2. Neyini öveyim? Aynı dönemde nerelere nelerin harcandığından bahsetmiyorum bile...
Bir otizmli babası olarak oğlunuzun aldığı eğitimden memnunsanız, bugüne dek tanıdığım otizmli aileler haksızlık etmiş. Hepsi eğitimin kalitesizliğinden ve azlığından dert yanıyor. Mantar gibi açılan kurumlar sadece devletten gelen o üç kuruşluk parayı almak üzerine kurulu... Değil övgüyü, bin tane eleştiriyi hak ediyorlar
Araç alım hakkı AKP'den önceydi ve sınırsızdı.
Burada bir derleme yapmıştım geçen sene
İddia ediyorum, ülke 20 sene geriye gitse, 50 sene ileri gitmiş sayılır. Hastaneden aldığımız hizmetlerden, okulda aldığımız eğitime, sosyal haklarımızdan emekli maaşlarımıza, adalete erişimden politikayı etkilemeye kadar... (engelli alanının dışındaki şeyleri yazmıyorum bile). Dünya sefalet endeksinde bir numarayız!
Ülke koca bir pasta ise pastanın bize düşen dilimi ancak yaşamda kalmamızı sağlar. Buna bakıp "ama ölmedik" demek insan onuruna yakışmaz.
Yıllardır engellilik alanında konuşan, koşturan biri olarak diyorum bu dediklerimi. Ülke yandığında yanı basınıza olacak biri olarak.