Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
nickneymi hayır hırsızlık bu yaptıkları bakalım ceza araç başın a500bin -1 milyon olsa o bayiler yapıyor mu daha ....

dediğin eğer ötv indirimiyle araç 100 e geliyorjen tutup 130 istemekse evet o hırsızlık,
ama yok dolar %10 arttı araba niye %20 arttı ise bi defa herseyden önce adamların malı, ister satar ister satmaz. dolarda da enflasyon var, ne cezası neyin cezası? köprü geçişlerini, doğalgazı, elektriği kim arttırıyor? devlet ona cexa
kessin bunu engellisin bu gelişmemiş ülke zihyetidir, haa aracın indirimli fiyatında engellinin hakkı olan ötv yi yanlış hesapla cebe indirmeye çalışıyorsa ona en ağır cezayı versinler. o ayrı bir olay. ama bilmiyorum duydun mu serbest piyasa diye bişi var, devlet indirsin bi ötvyi yuzde 5-10 tüm stoklayanların elinde kalsın. ama indiremiyor. 20 sene önce porşdan yuzde 60 vergi alınıyormuş şimdi egeadan %80, ekonomi ceza ile değil güvenle serbestlükle döner. bişeyin üstünde bu kadar vergi olursa tüm dengeler şaşar tabi. pahalıysa insanlar almasın o zaman aç kalırlar, ama talep varsa malını pahalandırır.

nickneymi ben de biliyorum serbest piyasa ekonomisini , burda derdim dolar artmadığı halde fiyatı artırmaları kafalarına göre.hatta engelliden de fazla faturasız para talep etmelerine karşı daah büyük para cezası getirilmesi ...iyi o zaman şeker adamı malı diye satmasın birileri ya da un , ya da çok pahalı bşr çocuk kanser ilacı var mı böyle adilik ...gerçek devlet düzeni bunlara ağır yaptırım ceza getirirdi. ben bayiler için lafı nereye çekmişsiniz.ötv ni kazığı baştan zaten devletin toptan kalksın olması gereken bu...ama olmaz tatlı ve uğraşsız bir getiri.

Hayat bu kadar pahalı iken ve engelli kardeşlerimiz için şartların bu kadar kötü ve sosyalleşmenin zor olduğu bir dünyada gerek ihtiyaç gerekse hayatını bir nebze de kolaylaştıracak rahat bir araç alımı için limit tartışması bile haksızlık diye düşünüyorum.nisan ayına girdik ve limit düzeltme olmadı. Kesin bir tarih bilginiz var mı?

Cango

bu öneri hiç mantıklı değil . Engelli kişiden haklarını yavaş yavaş calmak olur . 1,6 motor kısıtlaması gerı gelıp limit kalkmalı başka turlu olmaz

egemmm

1.6 motor kısıtlamasından bağımsız olarak limitin kaldırılmasını gündemde tutsak daha iyi olmaz mı? 4 yıl önce 2.0 motor bir aracı muadil 1.6 araçlardan çok daha avantajlı fiyattan satın almıştık. (Mazda CX-5 almıştık full paket, Tiguan'ın boş paketi ile aynı fiyata gelmişti ÖTV muafiyeti ile o tarihte.) Pazarlık payı da daha fazla oluyor üstelik.

Aralık ayında döviz aşağı yukarı aynıydı ve honda civic 440bin tl idi. Nasıl oluyorda döviz aşağı yukarı aynı olduğu halde arabanın fiyatı 671bin tl oluyor ? Bu 230bin tl lik artışın nasıl bir mantıklı açııklaması olabilir...

_JoKeR_

işte ben de bunu yapanları devlet denetlesin ceza kessin yetti diyorum.bu para birilerinin cebine giriyor

çok farklı bilgiler aldı bir arkadaşımız bugün. netleşmedi ama. pazartesi netleşirse belki bilgi veririm. bu yeni bilgi kimseyi mağdur etmeyecek adil mantıklı bir çözüm gibi duruyor.

Taner hocam, heyecanla sizden gelecek haberleri bekliyorum, kimseyi mağdur etmeyecek adil çözüm olarak hem limitin yükseltilmesi hem de limit üstü alım hakkı verilmesi gibi bir çalışma mı var acaba?

Arkadaşlar Doğuş oto maslak bir arkadaşımıza tertibatlı araç satışı yapamayacklarını sözlü olarak ifade etmiş yani yasak geldiğini ima etmiş....

''Doğuş Oto Maslak tertibatlı işlem yapmadıklarını söylediler''......

Engelliye araç maraç yok demişler....

Aynı şekilde yine doğuşoto esenyurtta bir bedensel engelli arkadaşımızın ki çok yakın arkadaşım ve olaya da şahidim aracını iptal edip %90 engelliye sattı... Meşhur daireden yazı getir muhabbeti sebebiyle

artık ufak ufak ufak engelliye araç satışı yapmıyorlar bir bir cayıyor bayi %90 lı yakınlarına araç satısı onay süreci 1 dakika istanbul ümraniye vergi dairesi şube şef yakup beyle bu konuyu defalrca konustum yönetmelik böyle diyor bizler ne yapalım diyor...

sebebi süreç uzaması ve rapor hastane teyit süreleri ,ehliyet kod uyumsuzluğu.....

Yani şimdi neden ayrışılması gerektiği konusu malumdur....

Bizler %90lıklar almasın demiyoruz bizi ayrı katagoride limitin kaldırılması gerektiğini savunuyoruz...

Yalap şap kanun limit artışı bir boka yaramaz olsada bu durum bayilere yarayacak biz gene mağdur oluruz...

Sözün bittiği yerdir...

egemmm
Söylüyorum bir daha ötv siz araç almak hayal olur.Ben ötvsini verip te araç almam mesela 5 yıl satamayacağım yarısınıda alsa almam
taner arkadaşımız mantıklı diyor bunun neresi mantıklı biri açıklasın bana, bugün izin verildiğinde yarın öbürgün hadi tamamen kaldırıyoruz herkez ötv ödeyip alsın diyecekler bunumu istiyorsunuz.Onlar işlerini biliyor ve bunun yolunu hazırlıyorlar tamamen kaldırmak için,bu oyuna gelmeyin.

arkadaşlar adamlar LİMİTİ ASLA VE ASLA KALDIRMAYACAKLAR. mantıklı olan limit kalksın ama kaldırmıyorlar işte ne yapalım. yapacak oldukları düzenlemenin en yüksek olasılık olması için uğraşalım biz artık.

tanerbudak

Aynen katılıyorum, limiti kaldırmaları imkansız artık. Olabildiğince yükseltebilirsek harika olacak. 650 bin 1 aya kalmaz bizim için 450 bin gibi olur ve 650binle de araç alamayacağız. Günce limit minimum 1 milyon olsa ne güzel olurdu.

tanerbudak

Bence hiç bir şeyi değiştirmemeleri için uğraşmak en doğrusu olur. Ellerini sürdükleri her şey bizlerin aleyhine olacak, kesin! Umarım hiç el sürmezler de gelecek olan yeni hükümet ve TBMM bu işi düzeltir.

arkadaşlar adamlar LİMİTİ ASLA VE ASLA KALDIRMAYACAKLAR. mantıklı olan limit kalksın ama kaldırmıyorlar işte ne yapalım. yapacak oldukları düzenlemenin en yüksek olasılık olması için uğraşalım biz artık.

Kesinlikle Şuan mevcut hakkı koruyup LİMİT ARTIŞI yapılması en doğrusu. Taner bey sizin direkt iletişim kurduğunuz kişiler üzerinden bu şekilde bir öneri sunabilirsiniz. Bu başlık altında herkes kendi cephesinden yazıyor arkadaşlara önerim objektif düşünmeleri. Bu kadar bulanıklık içinde en doğrusu limit artışının yüksek olmasına çabalamak. Umarım iyi bir sonuç herkes için çıkar yoksa ne yazık ki 450 bin tl lik ÖTV indirimi şuan sadece kağıt üstünde pratikte 2 3 aya araç falan alınmayacak.

Limiti kaldirmalari imkansiz ise onlarinda daha fazla durmalari imkansiz bence elbet limiti kaldiran biri gelecektir.

tanerbudak Taner bey bu konularla sizi de yoruyoruz ama tek bilgi alacağımız kişisiniz. En kötü ihtimalle bu limit durumu ne zaman belli olur?

limit konusunda taner bey haklı, o bi kere gelsiyse bidaha kalkmaz geçmiş olsun.
belki aniden geldi falan alamayanların biyük hak kaybı var diye seçimden çnce bir defaya mahsus geçici kalkabilir ama o da çok zor, çok organize bir talep olmalı.
bayiler tertibatlı araç satışı yapmamaya karar verdiyse o da ayrı sıkıntı, kendileri açısından haklıdırlar indirim kuş kadar kaldı bu kadarlık şey için zaten zibil gibi sattığımız ürünler ne uğraşacaz diyorlardır

artık seçimden önce de ihtiyaç olmayabilir gerçi elini sallasan suriyeli

Umut filan yok boş hayel kurmayın engelliyi düşünen olsa suistamali bırak kururnun yanında yaşı yakmazlardı engelliyi düşünen yok elimizdeki büyük potasiyeli kullansak varya birakın türkiyeyi dünya dize gelir 12 milyon engelli ve ailesi var bu gücü kullanamıyoruz kullansak suan engelli sorunu die bişe kalmaz ama alıştık dilenci gibi ne verseler agam paşam demeye potansiyelimiz açığa çıkmadığı sürece bu durumlara mahküm olmaya devam edecez sadece araba alımı için değil her alanda bakınız engelliler protez bacak yaptıramıyoruz sosyal devletimiz saolsun protez bacamızı bize çok görüyor neden ben arabayı geçtim dostum yürümeye bile devlet yanımızda degil 1 yıl sürünerek çalışıp ayak taktıracam evet sigortam yatacak vergi ödicem ama sosyal devlet sözüm ona bana bir bacak yaptıramıcak bugün çift diz altı protez 60 bin tl aşmış devlet 20 bin ödüyor 40 bini ben nerden bulayım her geçen gün artıyor.

Burası siyasi bir platform değil. Lütfen tartışmayı bırakın. Kesin bir bilgisi olan varsa yazsın. Güncelleme olacak mı ?ne zaman olacak ? Bilgisi olan yazsın. Taner bey lütfen sizde bi bilgi verin artık. Bişey yazıyorsunuz Ümid oluyorsunuz, sonra günlerce ortadan kayboluyorsunuz. Lütfen artık net bilgi.

Por ahora
evet evet, limiti belirleyen, kanun çıkaranların siyasi partilerle ilgisi yok. bütün mevzu kamyoncular derneğinde ile çözülür!
Siyasilerin hayatımıza etiklerini tartışmakta sakınca mı varmış?

Por ahora keşke kalem elimde olsa da limiti kaldırsam dostum. ben de siyasi taraftan duyduğumu söylüyorum. dün bir görüşme olacaktı maalesef gerçekleşmedi. kesin bir bilgi olmadığı için detay paylaşmak istemedim. bunu da siyasilerden değil bir resmi kurumdan duydu bir arkadaşımız. ama duyduğu şuydu: istenen her aracın ötv sinin 1/3 ü ödenerek alınabilecek diye bir çalışma yaptırılmış ama maliye bakanlığı bunu da kabul etmemiş cari açık yüzünden. ne olur bana haksızlık etmeyin. burada hergün birşey yazmam ne değiştirir ki. daha önce de yazdım adamlar LİMİTİ ASLA KALDIRMAYACAKLAR. benim adıma öneri sunma diyen arkadaş vardı ya. derdim limit madem kalkmayacak olacak olanın en iyisi olsun peşindeyim. 650.000 TL ne işe yarayacak acaba. araç fiyatları artık standarda bindi her ay %5 zam geliyor. kur artsa da artmasa da araçlara zam geliyor. kanun yapma yetkim olsaydı keşke ama yok maalesef. hem destek olun deyince kaçıyorsunuz hem de hesap soruyorsunuz. vicdan yahu vicdan. ben izmir den ankara ya o karda kışta bastım gittim saatlerce yolda mahsur kaldım. bir taneniz de çıkıp maddi destek olalım mı dediniz şimdi hesap soruyorsunuz. bundan sonra hiçbir paylaşım yapmayacağım. oturup bekleyin ve kaderinize razı olun.

tanerbudak
Önce de uyarmıştım ciddiye almamak lazım diye. Destek konusunda şimdi de sen haksızlık ediyorsun.

@tanerbudak

emeğine sağlık umarım güzel haberle alırız. yardımcı olmamız gereken herhangi bir şey olursa elimizden geldiğince yapmaya çalışırız.

@tanerbudak

Öncelikle geçmiş olsun sağ salim evine dönmüşsün. Kendi imkanlarıyla bu kötü havada izmirden ankaraya giden birine laf edecek aklı başında kimse yoktur diye düşünüyorum, laf edecek biri varsa da ciddiye almamak lazım. Siyaset ağzı ile konuşmuş ne kötü ne de iyi bir haber bizim için. Emeğine sağlık.

tanerbudak pireye kızıp yorgan yakacak biri değilsin.

Bu başlığı yakında takip edenler muafiyet sınırlaması konusundaki lehimize olan çabanı ve değerli katkılarını zaten görüyor ve biliyor.
Limiti senin getirdiğini sanan yada ima edenler için diyecek sözümüz yok.

Makul oranlarda limit getirilmesi ve limitin üzerinde araç alacak olanlarında ÖTV farkını ödeme şartı ile muafiyetten faydalandırılmasının sağlanması açıkçası bana da hakkaniyetli geliyor.

Engellilerin aldıkları araç modelleri yükseldikçe çevreden gelen homurdanmalar da yükseliyor.

750 bin civarı bir üst limit ve bu fiyatın üzerindeki araçlar için ÖTV farkı ödenerek muafiyet getirilmesi ara bir çözüm olarak kabul edilebilir görünüyor.

Yav arkadas cari açik lafini duyunca deliriyorum engellimi yukseltiyor cari açigi. Ulan belediyelere itfaiye araci diye passat aliyorlar tüm herkesin altinda maybaklar quadrolar almiş başini gitmiş. 4 tane engellinin alamadigi C sinifi dandik arabalarmi yukseltiyor. Sen devletsin arkadasim yemeyecen yedirecen giymeyecen giydirecen. Taner beyede yersiz konusmalar sergilemesin kimse. Adamla ne alakasi var begenmeyen maliye bakani orda aile bakani orda gitsin derdini anlatsin limiti kaldirsin. Biri cikiyor siyaset yapmasin biri cikiyor soylediklerin cikmiyor diyor. Kim limit getirdi araba alimina kendi kendinemi geldi engellilermi karar verdi limit gelsin diye Siyasiler yapti. Mecbur karisiyor siyaset

Burası siyasi platform diyenlerin çoğu akp li zaten . Adamlar laf söylensin istemiyor . Birde kalkmış ukalalık yapıyor net bilgi ver diye .

Ben limit artışı olacağına inanmıyorum artık bu benim şahsi fikrim hep aynı taktik bir senedir limit artacak oyalama torba yasa ekleyeceğiz maliye karşı Cumhurbaşkanı nin haberi yok falan masal anlatıyorlar masal bitti artık ben inanmıyorum umudumu kaybettim

Arkadaşlar aslında burada başka bir konu daha var. Oda haksız rekabet konusu. Bakın 450 bin rakamlara ülke de araç kalmadı olan araçlar da genelde B HB araçlar bunların başında ise hyundai geliyor. Diğer firmalar araç satamaz iken bu firma araç satmaya devam ediyor. Sadece o değil tabi elinde olan bu imkanı da gözü doymaz bayiler art niyetli olarak kullanmaya devam ediyor. Adam ÖTV den muaf fiyat üzerinden 30-50 bin fazla rakam çekiyor çünkü diyor ki ister al, ister alma umurunda değil diyor çünkü biliyor ki ondan başkası kolay kolay araç satamayacak. AKP ülke de doğru çalışan bir sistem bırakmadı hepsi çalışamaz duruma geldi. İşte bak bu konu çalışmıyor işte bitti darma duman ettiler. Cari açık filan benim umurumda değil. Ben yapmadım yapan düşünecek ama AKP ülke de çalışmayan bir sistem olduğu zaman öyle bir anlatıyor ki ulan ülke de başka biri yönetimde de benim mi haberim yok diyorsun? Gelinen nokta bu.

Bu hayat pahalılığında bunlar zaten gidici. 1.5 seneye yenisi gelse 2.5 sene sonra belki düzgün bi düzenleme gelirde aracımızı alırız. Hoş limiti tamamen kaldırsalar da benden oy çıkmaz millet sürünüyor benim limitimi kaldırdılar diye oy verecek tiyniyette değilim.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Por ahora Limiti Taner bey mi belirliyor belli ki konuya hakim değilsin şuan bu konu tamamen siyasi bir konu limiti artıracak biri varsa oda Sayın Erdoğan o yüzden ne yazdığına bir bak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt