Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sevgili arkadaşlar ya ben yanlış anlattım ya da siz yanlış anladınız. Ben taner beye bişey demedim önceki mesajlarımı okursanız taner bey için övgü dolu sözlerim var. Bilgi alabileceğimiz tek kişi taner bey olduğu için net bilgi öğrenmek istedim.bir önceki mesajımda bile lütfen bilgi varsa paylaşın yazmıştım. Taner bey kusura bakmayın, eksik ifadeden dolayı kırmış olabilirim.🙏 siyaset konusun da ise fikirlerim aynı tek fikirde mutabık kalamıyoruz herkes eleştiri yapıyor platforma tek ses olmalıyız anlamında demek istemiştim. Baksanıza iki gündür çözüm aramayıp bana sallıyorsunuz. Keşke her şey engelli kardeşlerimizin istediği gibi olsada konu ben olsam. Önceliğimiz vekillere ulaşarak ses getirmek olmalı. A partisi veya b partisi beni ilgilendirmiyor. Bu arada ben yandaş değilim. Aksine oy bile kullanmıyorum.lütfen🙏Taner bey tekrardan kusura bakmayın

Mümin Çelik
Sayın erdoğan arttırmaz kardeşim havada bulut sen onu unut.Limiti geitirip bizi bu duruma düşürende kendisidir.

millet ekmek alırken kuruş hesabı yapıyor araba artık hayal gerçekçi olmak ve gerçekleri görmek lazım rapor haklarımız dahi elimizden alındı gidip yenilmeye korkuyoruz

şimdi burası siyasetin yeri değil diyeceksiniz de öğrenciler kyk yurdunda 3 zeytin birkaç parça ekmek azıcık çorba ile sahur yaparken başkaları tefli eğlenceli Ağrı da yüzlerce çeşitle sahur yapıyor.şimdi ispat edemem . bu bolluk içinde bizim limit ihtiyaçlarımız mı görünecek ? onlara göre herkes onlar gibi zengin , paralı .

Mahkemeden araç alımı için alınan ek kararın süresi var mı ???
Aracı 3 ay,6 ay yada 1 sene sonra aynı kararla alabilir miyiz ???

tanerbudak
Taner Bey, engelliler.biz forumunu ve özellikle bu başlığı o YouTube'a video çekenler de dahil ciddi takip eden ve asıl haberleri buradan alınan bir platform. Demek istiyorum ki sayısız kişi olarak burayı takip ediyoruz. Yüzlerce mesaj alan bu başlıkta dünya kadar farklı insanlar var. Dolayısıyla -yanlış anlaşılarak veya bilinçli olarak- size veya bir başkasına anlamsız, gereksiz ve hatta mantıksız cümlelerle itham edecek birilerinin çıkması yüzünden, sizin gibi bu işi kaynağından takip edebilenleri takip eden yüzlerce belki binlerce kişi olan bizleri bilgisiz bırakmayın lütfen. Her ne kadar siyasilerin bir dediği bir dediğini tutmasa da hatta kendi içlerinde bile detaylar sürekli değişse de, sizin ulaştığınız bilgiler kaynaktan olduğu için bizim için çok değerli. O yüzden lütfen ulaştığınız yeni bilgileri paylaşmaya devam edin. Burada dolu konuşan da olur boş konuşan da. Onlara cevap vermemenizi ve merakla durumu takip eden bizleri düşünün. Şimdiden teşekkürler...

bilgi akışı olayı gündemde ve sıcak tutuyor, youtuberlar da burdan takip ediyordur. ama yani çıkmayan bilgi için de yalvarmalık bir durum da yok. takdiridir, isterse paylaşır istemezse paylaşmaz. bugüne kadar ki duyumlar bir işe yaramadı hatta umutlanıp satan olduysa olumsuz da olmuş olabilir.
yeni torba yasa geliyormuş emekliler falan bayramdan önce artık ona da konmazsa havada bulut biz bu işi unut geçmiş olsun modu olur

nickneymi

Evet bayram öncesi emekli bayram ikramiyesinin düzenlenmesini ve bakanlıkların acil taleplerini içeren yeni bir torba yasa gelecek. bu torba yasanın içine girmesi için çalışıyoruz dedi Serkan Bayram vekilimiz. benim tahminimce bu torba da olmazsa da bu iş uzar gider artık.

Diğer tüm Bakanlıklar da bu torba yasa içerisine almak istedikleri tekliflerini koymaya çalışıyorlar. Aile Bakanlığı da ÖTV ile ilgili yapılacak düzenlemeyi bu torba yasa içerisine yer alması için girişimlerini sürdürüyor. Umarım tasarı yetişir ve bayramdan önce tüm engelliler için bir müjde verilir. Ancak teklif edilen yasanın içeriği hakkında hala net bir açıklama yapılmıyor. Hep birlikte bekleyip göreceğiz. Atılan taş ürkütülen kuşa değenecek mi belirsiz. Döviz artmasa bile araç fiyatları hala artmaya devam ediyor. Bu nedenle eğer tasarıya bir limit koyarlarsa aynı sorunla 5-6 ay sonra tekrar karşılaşmamız kaçınılmaz. Fiyat limitinin senede bir defa güncellenmesi de ne kadar mantıklı siz karar verin? Senenin başı ile senenin sonu arasında dovizdeki değişim 2021 yılı için 2 katını geçti. 2022 yılı için ne olacağı belirsiz. Bu rakamlar bize limit konulmasının ne kadar mantıksız olduğunu gösteriyor.

Torba yasa teklifinin bu hafta cuma gününe kadar meclise sunulması gerekiyor ki bayram öncesi yasalaşsın. cuma günü herşey netleşir artık. bu torba da olamz ise bu konu maliye içerikli yeni torba yasa meclise bir daha ne zaman gelir bilinmez. en az 2 ay sonra yeni torba yasa olur ki zaten meclis tatile girecek. 1 ekimden sonraya kalırsa da 2023 ü beklemek zorunda kalırız ki bu da kibarca araç almayın demektir. arkadaşlar eğer bu hafta torba yasada yer alırsak ve mantıksız bir düzenleme olur ise muhalefete ait tüm numaraları arayıp baskı yapacağız.

bana cimer manyağı diyorlardır günde bir adet yazma hakkımız var bana yetmiyor.

nickneymi o youtuberlara çok kızıyorum işte. buradan bilgi alıp video çekiyorlar ben yaptım ben hallettim diyorlar bir de. bir tanesi hele 1 nisan da ilk ben duyurmuştum diyor. yahu bu konu aylardır konuşuluyor zaten. serkan bayram vekilimizi çıktı mecliste açıkladı zaten senden önce. ayıptır yapmayın sevgili youtuber arkadaşlar. birkaç tık uğruna emek hırsızlığı yapmayın. hep birlikte uğraşıyoruz bu iş çözülsün istediğimiz araçları alalım diye.

tanerbudak

Taner bey dediğiniz doğru zaten meclis tatile girer sonrası 1 ekim olur. Her gün bu başlığı takip etmekteyim bir sonuç olumlu gelişme olurmu diye şu kadar sürede araç fiyatları dehşet arttı geçen bir sıfır araç bayine gittim tek seferde 150 bin zam yapmışlar. Fiat skoda honda vs. Bunlarda zam yapsakta alıyorlar mantığı var.

tanerbudak

tabi haklısınız onlar reklam ya da tık alma derdinde, ilgi çekici başlıklar atıp sonra içi de boş yorumlar yapıyorlar.

sputnik Araç arz sıkıntısı olduğu için kafalarına göre zam yapıyorlar artık. benim de takip ettiğim araç 14 martta satışa sunuldu. 7 nisanda %5 daha zam yaptılar. bu millet bu kadar parayı nereden bulup alıyor anlamıyorum. adımı sıraya yazdırdım 2 ay oldu hala sıra bekliyorum. kanun çıkar çıkmaz vergili alayım bari dedim onu da alamadım zam üstüne zam geldi maalesef. bu durumu Akp Sosyal Politikalar Başkan yard. konya milletvekili hacı ahmet özdemir e izah ettim. bana az daha bekle dedi. beni tanıyorsun net olmadıkça konuşmam dedi. inşallah bu torba yasada bu iş mantıklı bir şekilde çözülür de herkes ihtiyacına, bütçesine ve gönlüne uygun aracı alır.

tanerbudak

Evet bende senin gibi bakıyorum işte birde bir görsen kardeşim adamlar burnundan kıl aldırmıyor. ÖTV artışını bu yüzden bekliyorum bekledikçede uçuyorlar. Bende diyorum bu paraları nerden buluyorlar. Olumlu bir şey olursa yaz lütfen arkadaşım.

Bir öneri olarak, mevcut durumda vergiler dahil fiyat üzerinden yapılan muafiyet hesabı yerine vergiler hariç tutar üzerinden limit bellenmesi gelecekte olası kafa karışıklıklarını ve beklenmedik mağduriyetlerin önüne geçecektir diye düşünüyorum. ÖTV kanununda bir kelime değişikliği ile (vergiler dahil yerine vergiler hariç şeklinde) limitlerde epey bir ilerleme sağlanabilir.

daimon

ilk dusunukdugunde oleydi, tepki de fazlaydi sonra sanki rakami yuksekmis gibi makyajlamak icin vergiler dahil yaptilar. her sistemi ondan bunu allalim burda bunu farkli gosterelim diye karmakarisik hale getirdiler.

Bugün bir araç bayisiyle görüştüm, limit 450 bin dedi ve o fiyata nerdeyse araç yok, limin yükselir mi, beklemede kalıyımı

tanerbudak umarım bu yönde bir düzenleme olur. Mevcut sistemde bile o kadar karışıklık yaşanıyor ki ileride limit üstü ÖTV farkı ödenerek muafiyet hakkı söz konusu olursa gerek motor hacimlerinden kaynaklı gerekse araç fiyatına göre değişen ÖTV oranları nedeniyle içinden çıkılmaz bir hale gelinebilir.

Ben de Eylül'de araç alabilirken limit artacak diye erteledim, şimdi çok pişmanım:(

Vergi dahil 450 bin TL limiti tüm vergiler hariç 450 bin olarak değiştirseler ona razıyım ben :) fiyatla negatif algı yaratılması çekincesi varsa vergi hariç fiyat o açıdan da avantajlı olur.

Son düzenleme:
Şu an 650 Bin yapsalar neredeyse bundan 6 ay öncenin 450 bin lirasının alabildiği araçlara denk geliyor zaten :)

Üst limiti açmadıktan sonra 650 binin olmasının da bir anlamı kalmadı. Limiti 1 milyona da çıkarsalar 3-5 ay sonra o fiyata bile araba bulamama riski var. Enflasyon TÜİK'e göre %64, ENAG a göre %142'ye çıkmış durumda. Neredeyse marketteki fiyat etiketleri gün aşırı güncellenir oldu.

önerge verilebilir, gerçi muhalefet önerge verse bunlar gene reddeder bi de sonra hee biz artırcaz bekleyin der yüzümüze bakıp

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt