Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
daimon

yok sizin için demedim zaten.
burada genel bir durum var bnilhassa akp bu limiti getirdikten sonra herkes kendi kullanım şeklinin bir tık sonrasına istismar diyor. oysa yasa hukuk her durumu gözeterek çıkar. fakat burada olay normal hukuk normlarının tersine döndü, detay girdikçe yasalar kendileri sorunlara yol açmaya başladı. bakın bir dönem otomatik golf ile düz golf arasında polo parası kadar fark olmuştu, limit atlamaları yüzünden karaborsacılık başladıydı hala da düzelmedi. geçmiş yasalara bakın kademeli bişey önerilirse böle absürdlükler olmasın diye hep aşan kısmı için yeni oran der. yani neyse sözün özü bu mantalite ile olay karmaşıklaşır, böle giderse hem limit artmayacak hem de çok garip bürokratik zorluklar eklenebilir gibi. daha 1. derece ne kim bilmeden bunları yazıp sürekli kısıtlama isteyenlerin de limiti artmaz, o kadar bürokratik süreç gelir ki 2 milyonluk arabada 200 düşecek diye hem bu kadar iş hem bu kadar kısıtlama, hem satamama, hem bayiyle uğraşma bi süre sonra şimdikinden de anlamsız olur heralde

Bence farklı ihtiyaçları olan engelliler için farklı düzenlemek yapmak "engelliler içinde ayrımcılık" değildir.

konuyu her yonuyle inceleyip degerlendirmeden ,zamanla yasanabilecek kayiplari goz ardi ederek,"ben istedigim araci alayimda 5 sene icinde bu kural yine degisir "diye sunulan hic bir oneriyi destekleyemem . yapilacak uygulamanin surdurulebilir ve kalici olmasi onemli .sunulan tekliflerin elle tutulur tarafi yok ,umarim gerceklesmez .

Evet limit üstü ötv ödenmesi ötv siz araç alımının tabutuna çivileri çakmaktır eğer bu devreye girerse siz ve biz birdaha limitsiz ötv indirimli araba alma hayalini rüyanızda görürsünüz.Aha buda benim imzam olsun.Hem ötv sinin yarısını ödeyeceğim hem 5 yıl satamayacağım oldu elveda limitsiz araç alma hakkımız.

benim şahsi düşünceme göre ise, limit üstü araçların vergi farkı ödenerek alınması daha mantıklı
Taner bey siz bu limit üstü ötv ödenmesine karşı çıkmadınız mı bunu onlara kim önerdi de böyle bir karar çıkacak bunu yönetime önerenler binlerce engellinin ahını aldıklarının farkında dırlar umarım.Bu konuda yukarı bizim adımıza hiçbir öneride bulunmanızı istemiyorum.

Son düzenleme:
sizin adınıza öneride bulunan kim zaten. limit kalksın diye mücadele verdim ben. adamlar bunu yapıyor benim suçum mu bu. o kadar numara verdim burada arayın diye kaçınız aradınız da şimdi benim adıma öneri sunmayın diye hesap soruyorsunuz. saygısızlık vefasızlık bu sizin yaptığınız. arayın derdinizi siz anlatın madem. istediğiniz kanunu çıkartın. madem bizim o kadar gücümüz var arayın yaptırın. bilgi verdiğime pişman ediyorsunuz be. sanki benim önerim bu olanlar. ben garip sıradan bir vatandaşım kardeşim. ben sadece öğrendiklerimi aktarıyorum burada. bundan sonra da tek bilgi yok. oturun bekleyin.

saçma sapan , ben yaşarken eşim arabamı kullanamıyor ama ölünce onun oluyor ,emekli maaşımın %50 si ona tahsis ediliyor , malım mülküm ona geçiyor . böyle saçmalık. şu an bulamıyorum ama eş durumunu ben bir yerden bulup aslında öyle olmadığını göstermiştim.ama bulamıyorum .o zaman ruhsata işletsek olmaz mı? ağır engelli olmak mı laızm ya da bağımlı?

ÜST LİMİT KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL.1 NİSAN ZAMLARI GİBİ BENİ MUTLU ETTİ.

Elina

bakalım ne olacak ....

şimdi girdimi bu link ile yeniliyorum. devletin sitesinde bile 1.derece böyle değilken bu iste 2015 de yönetmelik değişti diyor:https://engelsizhareket.fiat.com.tr/merak-ettikleriniz/sss

Son düzenleme:
Limit artışı sabah yapıldı arkadaşlar DOĞALGAZ a %37 zam.... hayırlı olsun.

Limitin yükseleceği tarihle ilgili herhangi bir bilgisi olan var mı?

Devletin ÖTV indirimine engel koymasının sebebi, bu yasayı fırsat bilip ihtiyacı olmadığı halde engelli akrabası üzerinden araç alan karaktersizlerdir. Bunu işe, ticarete dönüştüren karaktersizler yüzünden biz mağdur oluyoruz.

Devletin koyacağı en güzel limit engelli yakınının araç alımı ile ilgilidir. Kendisi engelli olup araç alacak kişilere limit konulmamalı.

Bununla ilgili CİMER'e yazacağım.

Eğerki limit üstü engelli tarafından ödensin diye bır madde çıkar ise kesinlikle bu bizim zararımıza olur . Zaten araba fiyatları uçmuş gitmiş eskisi gibi 1,6 motor sınırı getirilip limit kaldırılmalı . 1.derece akraba sınırlamısı getırılebılır ama kesınlıkle limit üstü nü biz ödemememiz lazım

Limit üstü paranin engelli tarafindan ödenmesi artik bu hakkin kaybolmasi demek. YDO oranina gore her gecen gun limit küçülüyor. Engellinin limit üstü parayi ödemesi demek 2 veya 3 seneye ötv indiriminin kalkmasi demek

engintoprak85

amaç zaten budur. AB krşterleri için getirilen bu göze güzel gözükme olayı pratikte silinmeye çalışılıyor.ama üzülmeyelim her bir milletvekili bakan vs vs vs bürokratlarımızın 3-5-6-11 zırhlı milyonluk araçlarını vergilerimizle ödüyoruz.bu yüzden rahat uyuyorum.çok mutluyum gururluyum.

mansion bu açıklamadan sonra serkan bayram aradı konuştuk. detayları da önceki sayfada yazdım.

Aslinda serkan bayram konusmasinda LİMİT ARTIŞI gerçeklestirecegiz diyor. Eğer siyasi agizla artiş deyip uzerini engelliye odetirlermi bilmem. Çünkü mevcut hukumet şov yapmayi seviyor limiti 650 yapar 450 farkini engelliye odetir sonrada bagira bagira limiti 650 yaptık deyip halkı yanlıs bilgilendirip biz yaptik demeyi seviyorlar.

engintoprak85

Zaten ilk beş yıldan sonra yaptıkları bolca reklam idi. Ama seçim yakın umarım engelli aileleri ve vatandaş yiyemediği inek yoğurdunun içemediği sütün hesabını sandıkta sorar. Düşün ya doğalgaz a zam geldi diyorsun adam diyor ki yaz geldi sanki kış gelmeyecek?

çok farklı bilgiler aldı bir arkadaşımız bugün. netleşmedi ama. pazartesi netleşirse belki bilgi veririm. bu yeni bilgi kimseyi mağdur etmeyecek adil mantıklı bir çözüm gibi duruyor.

tanerbudak

Taner bey eğer görüşürseniz yada iletişim kurarsanız. 650 limit te düzenleme yapılsa ki yapılana kadar işlevsiz kalır.
Şuan Egea 550 bin skoda octavia 1.0 motor 700 bin her zamda 50 bin koyuluyor üzerine. Mevcut yasanın limit olarak güncellenmesi bile yeterli. Umarım bir geriye gidiş olmaz. pi

Bilgilendirme için teşekkürler. Devlette işler o kadar yavaş ilerliyor ki limit 650 e çıkarılıncaya kadar 650bin bandındaki araçlar da limit üstüne çıkacak. Korkarım ki hazirana kadar tartışırlar temmuzda yeni limit çıkar ve egea 700bin ₺ yi geçer, çok yazık

cankemal

nerde ? baktığımız bir araba bir haftada 50 bin zam yedi...ama euro dolar o kadar artmadı .bayiler artık hangi hesaplamayı kullanıyor ? dolar artmazken sen neden artırıyorsun fiyatı ? hangi mantık ?

Dün honda city zamlanarak 397.000 den 440.000 TL olmuş. Ortalama birçok modele 40-60 bin tl arasında zam gelmiş. Elle tutulur alabileceğimiz modeller 650 bin sınırını şimdiden aşmış. Değişiklik yapılıp 650 olacağı zaman bile şimdiden hiçbir araç alınamıyor olacak maalesef. Engellinin rahat inip binebileceği ortalama SUV fiyatları en düşük 700 bin sınırında şimdiden.

BEn mevcut hükümetin alacağı karar yada kararlarda mantık aramıyorum artık .

Mevcut 450 bin limit %50 artsa 650 civarı yapıyor. Limit artımı bu şekilde devam ederse ÖTV indirimiyle araç almak imkansız olacak. Aslında araçların fiyatı artmıyor paranın alım gücü düştüğü için artmış gibi görünüyor sıfır araçlar 30 40 bin dolar arasında ve şuanda aynı hesap yapılıyor. 450 yada 650 bin tl bir şeyi değiştirmez LİMİT tamamen kalkmalı o zaman ihtiyacı olanlar yararlanabilir yoksa böyle çözüm için çaba sarf edenlerde bekleyenlerede yazık.

tcmb 3 ocak usd kur 13.40 desek dünün kuru 14.65 alsak 50.000 usd lik araba kur artışı nedenli ise ocaktan bu yana :62.500 TL artması zamlanması lazımdı. bizde ise her hafta nerdeyse 50 bin zam geliyor.BU MANTIK DIŞI .DENETLEYİP DE CEZA KESEN YOK. UNUN YAĞIN PEŞİNDE KOYUP GÖSTERMELİK 3-5 BİN CEZA KESİLİYOR. BİR otomotiv firmasına stokçuluk nednei ile 90bin gibi bir rakam ceza kesilmişti. koca araç bayisine 90 bin nedir???????? çerez parası...şimdiye kadar tek oyum bu iktidardaki partiye gitmedi şükürler olsun.
onca yolsuzluk , adam kayırma , ihalelerde yandaşa çekme vs derken fakirleşen ve oy veren halk markete gidince fiyatları görünce ne hissediyor? pişman oldular oy daha vermezler büyük ihtimal ..o yüzden şimdi yüzlerini sonradan tc vatandaşı yapılan suriyelilere döndüler.hastanelere gidin bakın hep suriyeli dolu .sağlık ocakları da onlara para var bize yok ...bütçe açığı sebebi biziz

tanerbudak[FONT=sans-serif]
benim şahsi düşünceme göre ise, limit üstü araçların vergi farkı ödenerek alınması daha mantıklı ancak bunda da şöyle sorunlar çıkacak. ötv oranı yüksek araç almak isteyene daha çok indirim olacak, düşük ötv oranlı araç almak isteyene daha az indirim olacak. ben bu konuda şöyle bir öneri sunmayı düşünüyorum. özellikle elektrikli araçlarda ötv oranı malum düşük. elektrikli araçların teşvik edilmesi için belirlenen limit elektrikli araçlarda %50 arttırılmış olarak uygulansın.

Bu sizin yazınız değilmi taner bey hem öneride bulunacağım diyorsunuz hemde benim suçum yok diyorsunuz.Yapmayın allahaşkına.[/FONT]

devlet denetlesin, devlet zamma ceza kessin devlet de devlet diyenler için çok güzel yazı buldum, fatih altaylı gerçekten çok bilgili ve çok net yazıyor

Zam zamın mayasıdır
Zam yapanlar, fiyat arttıranlar takip edilecekmiş.

Bunlara göz açtırılmayacakmış!

İktidarımız öyle diyor.

Peki baş üstüne, kimse zam yapmasın.

İyi de mesela doğalgaza kim zam yaptı!

Ben mi, TÜSİAD mı, cehape mi!

Kim!

Kim olduğunu bilmediğimiz birileri doğalgaza ve ona bağlı tüm enerji türlerine zammı yapacak ama o doğalgazı kullanıp üretim yapan, hiçbir şeye zam yapmayacak!

Varsa böyle bir dünya ben de orada yaşamak isterim.

Doğalgazdaki ya da enerjideki fiyat artışı bu kadar da belirleyici olur mu diye sormayın, okuyun.

Diyelim ki, sanayicisiniz.

Üretim yapmak için, ayda 10 milyon TL’lik doğalgaz kullanıyorsunuz.

Birkaç gün önce olduğu gibi, doğalgaza yüzde 50 zam geldiği anda yandınız.

Bu sizin aylık enerji giderinizi, 10 milyondan, 15 milyona çıkarır.

İşletme sermayenize aylık 5 milyon daha eklemeniz gerekir.

Satışlarınız mutlaka vadelidir.

Türkiye şartlarına göre en az üç, belki 4 ay vadeli.

Bu durumda işletme sermayesi gereği 20 milyon TL artar.

Bunu banka kredisi ile sağlarsınız.

Faizler gerçekte arttığı için, en iyi ihtimalle yüzde 40 faizle kredi alırsınız.

Bunun size aylık maliyeti 700 bin TL civarında olur.

Artık elektrik zammı sizin için yüzde 50 değil yüzde 60 olmuştur.

Bu arada kredi yükünüz artmış, teminatlarınızın kredi yükünüze oranı düşmüştür.

Bundan böyle kullanacağınız her türlü kredinin maliyeti de artacaktır.

Kredi maliyeti arttıkça hammadde maliyetiniz de artacaktır.

Buna bağlı olarak özellikle ihracatçı bir sektörde iseniz rekabet gücünüz azalacaktır.

İç pazara yönelik üretim yapıyorsanız, fiyat arttırmanız kaçınılmaz hale gelecektir. Buna bir de TL’nin değer kaybının yarattığı sermaye azalması da eklenince, zamlar kaçınılmaz hale gelecektir.

O yüzden kimse ”Kardeşim üretimde enerjinin payı ne?” demesin.

Devlet zam yaparken özel sektörün zam yapmasını engelleyemez.

Engellemek isterse yapılacak şey basittir.

Yeniden devletçi düzene dönersiniz.

Dün satıp parasını çarçur ettiğiniz ne varsa geri alırsınız.

Tüm KİT’leri yeniden kurarsınız.

Bunların edeceği zararı “görev zararı” diye Hazine’den ödersiniz.

Ama bilin ki, bu bile kurtarmaz.

nickneymi hayır hırsızlık bu yaptıkları bakalım ceza araç başın a500bin -1 milyon olsa o bayiler yapıyor mu daha ....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt