Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Burada aslında Taner arkadaşımızın da başka arkadaşlarımızın da bir kabahati yok. Onlar normal bir ülkede kitlelerin siyaseti etkileme gücünün ve bürokrasinin buna ayak uydurma becerisinin hala bu ülkede de olduğunu varsayıyorlar ve onun için de umutlanıyorlar. AMA yok, bu ülke uzun zamandır bir tek-adam yönetimi altında. Uzaya adam inecekse de saray, kapının önü silinecekse de saray, karşıdan karşıya geçilecekse de saray, kar sürülecekse de saray. Artık orada yaşayan kişi talimat vermeden bu ülkenin bürokrasisi ne planlama yapabilir ne de icraat. İstifa dahi edemez. Onun için de bu sorun normal bir ülkedeki gibi asla çözülemez. Nokta.
Ülke sadece şah damarından oluşuyor, binlerce kılcal damar öldü. O şah damarından geçerken kimse engellileri ve araç alım hakkını görünür yapamaz. Doğrusu ya zaten de bir gelişme olmaz umarım. Olacak olan her şeyin işleri daha da kötü hale getireceğinden eminim. Bıraksınlar böyle kalsın. Biz sonra hallederiz.

üzülerek söylüyorum bu is bitti. Arabasi olan sakin satmasın.
Editor arkadas engelli arac konusunu çöpe taşısa yeridir.
Haberleri var ama kasden yapilmiyor.
Kur korumali hesaplara para lazim.

akın16

Misal öncelikle engelli vatandaşa şirin görünmek adı altında motor silindir hacmi kaldırıldı. Ama buna karşın engelli araç alımında sınırlama geldi. Peki motor silindir hacmi kaldırılması ne işe yaradı? Hiç ... Sadece o değil ki artık engelli 1.6 motor aracı hayalinde görüyor. Motor silindir hacmi kalkmış olsa ne değişecek? Şimdi işte bu konu başlığı altında bile baksanıza şu sınır ne zaman yükselecek modundayız. Daha önce de ilk mesajımda söyledim. AKP ve MHP den bir gram dahi beklentim yok.

Engelliolmak

1. Engellilere Eskiden Ehliyet harcından Muaf idi artık Ehliyet Harcı ödeniyor H sınıfı varken bu harçtan muaftık.
2. Engellilerden Araç muayenesi TÜV TÜRK'e aktarılmadan önce muaftı Araç Muayenesinde Engelliler Araç Muayenesinden ücretsiz faydalanıyordu.
3. Engelliler 1.6 Motora kadar istediğiği aracı alabiliyordu artık fiyatsınırlaması getirildi.
4. Engelli raporlarından kaynaklanan haklarımızıda mağdur olan arkadaşlar ekleyebilirler.

Bu liste böyle uzayıp gider.

Engelliolmak

siz gene araba alaibliyorsunuz diğer engelliler onuda alamıyor...tutturmuşlar ortopedik ve 90 üstü olacak napalım bizde ayağımıza mı sıkalım %10 ortapedi raporu ile araba alan var hak mı adaletmi bu

egemmm

başka çaresi yok sandıkta görevimi yapıyorum. yapmayanlara müstehakk...

cankemal

600 makul bir limit değil. Neredeyse her ay zam geliyor araçlara, dövize bağlı limit artışı yapılırsa bi nebze kabul edilebilir. Bürokratların kullandığı araçlara, harcadığı yakıta limit getirilirse cari açık işte o zaman kapanmaya başlar :rolleyes:

Takipçi kasma videoları bunlar hep. Yeni bir bilgi yok yani. Emin olun bu videoları çekenler en çok bizim bu forumu takip ediyorlar. Hangi konu daha çok ilgi görüyorsa o alanda benzer bir video çekiyorlar. Çünkü her türlü izlenme ve takip garantisi var. Halbuki en sağlam bilgi bizim burada olan ve yetkililerle konuşan [FONT=sans-serif]@[/FONT]tanerbudak[FONT=sans-serif] [/FONT]gibi kişiler. Ama onlar da yazmaz oldular :( Ya onlar da ümitlerini kestiler ya da bilmiyorum...

En az 1.500 bin lira limit olması lazım.Bedensel engelliler için onuda yapmazlar.

youtuberların hiç bişey bildiği yok, hepsi kesin burayı takip ediyor. burda ne duyarlarsa ballandırarak bidaha anlatıyorlar, hepsi atmasyon.
tabi bu iş için uğraşan arkadaşlar emek veriyor onlar da sonucun iyi olmasını isterlerdi bu sefer durum mantıklı gibi görünüyordu, %50 yetki kullanımı da aslında mantıjlı ve basitti şimdiki bütçe açısından da daha yapılabilirdi ben de iyi kötü bi geliime olur diye beklediydim ama bir değil iki değil elbette politikacılar bürokratlar yanıltabilir ama heralde bir bahane ya da bir sebep sölemişlerdir olacak diyenler olmayınca kaybolmak yerine durumdan bahsetseler iyi olurdu

O zaman hicbirşey bilmeden youtube video atip engellileri umutlandiran herkesin ben...

Selcuk47 üslubunuz hiç hoş değil. bakan yardımcısı ile evet görüştüm. alın size ispatı.

https://twitter.com/avfatmaoncu/status/1499419069220593669?t=jfSUPuIlMbw9XjXZShxhuA&s=08

Arkadaşlar, Fatma Öncü hanım 15 martta açıklayacağız diye kesin ve net bir dille konuşmuş ve açıklama yapılmamıştır. Bir bürokrata yakışmayacak bir davranış maalesef ve bunu 2.defa yapıyor. ben kendisine hergün yazıyorum ve arıyorum ancak cevap vermiyor. 15 mart akşamı bir arkadaşımız aradı konuştu. Verdiği cevap şu: henüz maliye bakanlığı ile mutabık kalamadık.

her bürokratın yaptığı gibi konuşurlar , yüze gülerler sonrası boş.....

Taner bey sesimiz oldunuz , çabaladınız , kendi adıma teşekkür ederim.Zira şu dönemde dışarı çıkıp 200 metreyi bile yürüyemeyen ben, oralara mümkün değil gidemezdim.netten cimer milletvekili bakanlık ne bulursam isyan ettim o ayrı .Hakkınızı helal edin......
keşke kendi vatandaşımız yolsuzluk hile yapmasaydı da bu limit mevzusu ile cezalandırılmasaydık. işi laçkalaştırdılar olan bize oldu.

bu ötv konusunda da , emeklilik konusunda da ( son 5 yılda eneglli emeklisi , malulen emekli sayısı bariz bir artış gösterince sahte raporlar ayyuka çıkınca kontrole çağrılmaması gereken gerçek engellilerin kontrole çağrılması gibi)

tanerbudak

Sizin zaten burada fazla yapacağınız bir şey yok. Elinizden geleni yapmış gitmiş görüşmüş burada paylaşmışsınız. Evet şimdi işin diğer kısmına gelelim bu ülke de yanılmıyor isem 10 Milyon engelli var. İstanbul gibi bir şehir de ise 8.5 Milyon seçmen var. O zaman engelli ve ailesi olarak yapılması gereken belli bir tek oyumuz ile haklarımızın elimizden alan ve dertlerimizi görmezden gelen hangi siyesi parti olur ise olsun sandık ta hesap sormak... bu kadar basit. Ama her sandık geldiğin de bizler seçmen engelli seçmen ve ailesi olarak hesap sormaz isek daha çok hakkımız elimizden gider. Buda net.

Kimseye güvenmeyin? herkes çorbasına bakıyor .siz cimer e yazın yapmazlarsa kendileri bilir yapan bulunur.

Böyle bi saçmalık olamaz arkadaşlar egea otomatik çikmiş 500 550 arasi egea bile alamiyoz bunlar kafayi yemiş resmen

bakan yardımcısı zaten bu olayı çözmek için hafif bir bürokrat gibi.

maliye bakanı ve yakın ekibi dışında olayı çözmek zor, arkaplanda ekonomide berat albayrak çok etkili, cumhurbaşkanı kendi elindeki yetkisini zaten kullanmadı. nüfuzu olan arkadaşlar maliye ya da albayraka ulaşmaya çalışırsa aile bakanlığı falan zaman kaybı görünüyor

tanerbudak sade bir vatandaş olarak sürecin en başından beri büyük çaba sarf ederek gerekli katkıyı sağlamıştır. Kendisine şahsen teşekkürü borç bilirim. Çarpık yorumlara bakarak moralinizi bozmayın lütfen.

nickneymi Aile bakanlığı zaten maliye bakanlığı ile beraber çalışıyor bu konuda. maliye bakan yardımcısı Yunus Elitaş ile beraber yürütüypr fatma hanım çalışmayı. Yunus Elitaş tan da randevu istedim haber bekliyorum. bunlar çalışmayı bitirip hükümete onaya sunacaklar sözde bakalım. nureddin nebati nin de gönderileceği sızdı haberlere hayırlısı bakalım. berat albayrak gelmez ama yerine. mehmet şimşek konuşuluyormuş.nureddin nebati ile telefonda 2 defa ben bu konuyu konuştum. var numarası. adam para olsa da keşke tüm engelliler porche ye binse ama para yok diyor maalesef :)

tanerbudak

bagaj kapısı yukarıya doğru açılan beğenmediğimiz araç 1.5 ayda 75 bin zam yedi.onlar açıklayana kadar onlarca araba limitten zaten çıkar ...hayırlısı diyelim.
zırhlı mercedes 3.000.000 tl lik araç istemiyoruz neticede.

bir tanıdık yeni honda hr v lere bakıyordu, tek araç piyasaya düşmeden hepsi galerilere satılmış 680 binlik araçları galeriler 750 bine satıyormuş. maliye ve rekabet kurumu yoğurttaki 3 lira için mahalle marketi darlayacağına bunlara bir şeyler yapsa keşke.

İşin özünden 450 bin kadar saçma bir limit olamaz engelli için limit uygulaması kadar saçma bir şeyi anca AKP yapar. Bu kadar netim. Neden? Sen 450 bin limit koyuyor isen şunu da düşünmen gerek bu ülke engelli vatandaşın kullanacağı araçların geniş olması gerek o zaman senin bu verdiğin saçma limit içinde engelli için araç yok. Bu rakamı açıklayan bu ülke de fiyatların durumundan haberi yok mu? Hatta yapılması gereken bu hafif ticari araçlar içinde düzenleme yaparak engelli kişi bu araçları hem ötv den hemde kdv den muaf alması gerek. Neticede hafif ticari araçları alan kişiler tekerlekli sandalye de olan bir yakını için kullanıyor inmesi binmesi kolay olsun diye. Buraya üye olduğum zamandan bu yana tek söylediğim şey AKP sayesinde engelli bir çok hak kaybına uğradı. Uğramaya devam ediyor ama sadece bir tek oyum ile de ilk seçimde hesap soracağım. Böyle bir şey olabilir mi ya? Ülke de 450 bin bandın da B sınıfı araçlar satılıyor oda belli markalarda onlar da bunun farkında adamlar ötv indirimli fiyatların 40-50 bin fazlası fiyat çekiyor ve bunlara da kimse sen ne yapıyorsun demiyor.

Merhaba
Hatırı sayılır bir vekilin bakanin vs gibi engelli yakini istedigi araci otv siz alamasa limit arttirilir. Dua edelimde boyle bir olay yasansin yokda bu iş yaş

bu limiti koyanların altındaki araba biizm vergilerimizle alınıyor.benzinini şöforunun maaşını biz veriyoruz. uçağı varsa onu da karşılıyoruz. tabi ki araba benzin fiyatı bilmez. bu detaylar önemsiz onlar için.

tanerbudak

şimşek yalanlamış durumu, albayrak arkaplanda çok etkin ama doğrudan bakan olmaz.
para olsa lafı yalan çünkü yaptıkları köprüler gibi dolar ödemeyecekler sadece bir kalem gelirden vaz geçecek. o da son taslaktaki gibi olursa dışarı döviz çıkmasını bile etkilemeyecek çok ufak bir rakam

Benim anlamadığım maliyeye ne yükü varki.limit1milyon olsa veya 450bin olsa ne farkeder onlar için limit 450bin olduğu için mecburen alıyorum ÖTV ödememek için.gidip 1milyonluk ÖTV vererek başka bir araç almıyorum ki aslında işlerine gelir bence limit yükseltmeKDV yi fazla alirlar.bilmedigim bir şey olabilir yanlış olmasın kusura bakmayın.

Çok daha fazla araç ithal edilir ve oda cari açığı arttırır olay o zaten cari açık daha fazla artmasın

cari açık kimsenin umurunda değil. Engelli araçlarının cari açığa etkisi ise heralde yüz binde birdir.

Dünyada elektrikli araçlar teşvik edilirken bizde %60 ötv alınıyor. madem cari açık endişeleri var elektrikli aracı teşvik etsinler. akaryakıtta dışa bağımlıyız zaten. evet ilk etapta elektrikli araçlar ithal edilecek ama yerli togg çıkınca elektrikli araç kullanıcısı arttıkça akaryakıt ithalatı azalacak ve cari açığa bir nebze katkısı olacak. %60 ötv nedir ya tüm ülkeler teşvik veriyorken.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt