Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için ÖTV'siz araç alımında 2022 yılı limiti belli oldu: 450.500

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
camanga

Devletin ilgilendiği, aracın indirimli parasını kimin ödediği değil... Aracın ÖTV sini ne maksatla, kimden almadığı...

SiyahPelerinliAdam

Bir de kaç tane ötv den feragat ettiği işte o zaman dananın kuyruğu burada kopmuyor mu ? Sayı göze batacak kadar olmasa aslında sayı mayı da çok önemli değil. Gerçi hepimiz biliyoruz ki olay ötv alıp almamaktan ziyade cari açığın önüne geçmek. Ama sayı az olsa belki görmezden gelinirdi, bu şartlarda iç açıcı bir karar çıkacağını hiç sanmıyorum.

Benim burada okuduklarım bazı kişilerin yazdıkları gerçekten ağırıma gitti. Yüzde 90 engelliler diye bir tabir bulmuşsunuz herkesi aynı kefeye koyup ön yargılı davranmanız gerçekten insanın zoruna gidiyor. Benim tanıdığım o kadar çok ortopedik engelli var her türlü hayatını idame ettiriyor. Mesela adamın 4 parmağı kesik beşincisi sağlam başka hiçbir sorunu yok işinde gücünde örnek olarak verdim kimse alınmasın keşke benim oğlumda böyle olsaydı. Benim oğlum epilepsi hastası ve zihinsel engelli, benim oğlum burada yazıp duran bazı arkadaşlar gibi şanslı değil, bende isterdim aklı başında olsun nöbetler geçirmesin fiziki engeli olmasına razıydım. Bende yüzde 90 üstü engelli babasıyım peki benim oğlumla aynı durumda olmak isteyen ortopedik engelli arkadaşlar varmı bu gurupta özellikle 90 engelliler şöyle böyle yazanlar. Oğlumun ortopedik engelide var bu arada sol bacağıda aksama var ama ona ayrıca rapor almadık. Lütfen biraz daha empati yaparak yorum yaparsak bizi çok mutlu edersiniz rica ediyorum.

@hanifeaydin

Hanife hanım kendisi yalan söylüyor öyle bir kurul yok....Bu kararı alan kişiler hazine bakan yardımcılardır...Bir savuç bedensel engelli sayısı zaten az bu kıtlıkla yüzbinlere hitap eden bir topluluktan araç alamayan insanlarız gönül isterdi 1 ci derece sokalım anne baba çocuk alsın olmadı bu şekilde malesef zar zor ikna edildiler...

kusura bakmayın özür diliyorum ağzım bozuluyor Kurulmuş gtümün kurulu sallamış....Koskoca bakanlık bayi çalışanından fikir alacak dernekler,bürokratlar varken :) Karar verirken bu işler kolaymı sanıyor...Burda gecesini gündüzüne katan abilerimiz var uğraşan gizli kahramanlarımız var

Paranın kokusu güzeldir...Nemalanıp yolunu yapacak belki şube müdürü olacak

Epeydir yoktu çekmiyordu ARAÇ SATAMIYOR YA... sanırım burasını takip ediyor...

Türkiyede elde kalan civicleri reklam yapa yapa satacak tabi :)

Son üretilen hondalarda ciddi kalite düşüşü var çok fazla elde kaldı kime kakalayacakalr tabi engelliye güç bize geçtiği vakit pazarlık şansımız olacak...

Berat bey kesinlikle haklısınız benimde yüzde yüz engelli kızım var sadece elini kaldırıyor beslenimiyor bile ama maalesef ehliyeti yok!tasinamiyor otobüsler almıyor taksi çağıran bagaj a arabası sığmıyor geniş bir araba alalım dedik limit yok ayrıca bizde parada yok ama mecburen onun rahat etmesi için kredi çekeriz diyoruz.engellileri ayırmak ne demek.allah herkese sağlık versin kimse kimseyi anlamıyor......

önce herkese geçmiş olsun, kimsenin durumu kimseden iyi olmayabilir kimin ne yaşadığını ya da ailelerin düştüğü zorluğu da kimse bilemez, uzaktan ölçemez.

fakat gel gelelim (benim şahsi görüşümdür) bu itirazlar limit getirilirken yapilsa anlasilabilirdi, fakat limit zaten gelmis. %90 raporlarla araclar hem proseduru kolay oldugundan, hem manuel araclar da kapsadigindan hala satilabiliyor. bayiler tertibatli aracla ugrasmiyor ve limite giren otomatik arac nerdeyse kalmamis. bu esnada kimse tertibatli araclarin durumu ne kadar dezavantajli demiyor. tertibatli araci acil bir ihtiyaciniz olsa arakadasiniiza veremezsiniz, uzak bir yakininiz suremez, cok yakin bile surerken zaten araclarin durumlari farkli, bu esnada bir itiraz yok, ama gelgelelim zaten dezavantajli durumda ve cok az sayida satilan bi araclar olumlu farklilasirsa hemen ayrimcilik deniyor, bunu dogru bulmuyorum. kimsenin durumu kotulestirilmeden arac olarak kanuni dezavantaji olan bir urune baska bir avantaj eklenmis. aksi takdirde bayiler zaten satmiyordu bile. %90 rapor ile alinan arac da bu kadar fazla olmasa o da ekonomik bir yuk yaratmazdi. burda sen haklisin o haklidan ote ekonomik bir karar gibi gorunuyor.

Arkadaslar burada yuzde 90 veya ortopedik diye ayirim yapmalari yanlış bisey bende ortopedik engelliyim. Ama malesefki ülkemizde her yerde oldugu gibi engelli arac aliminda da firsatcilar ve kötüye kullananlar var devletin bir şekilde bunlarin onune gecmesi lazim ama malesefki hic bisey yapmiyor. Olan gercek amac icin kullanan engellilere oluyor. Gıdaya bakin her gun cikiyorlar tim kurduk diyorlar 2 zabitayi saliyorlar ortaya ugrasssin dursun. Oto bayileri at koşturuyor kimseden tık yok okadar stok arac videolari cikti kime ne oldu hiççç. Galeriler arabalari topluyor engellilere satiyor kimse sen napiyorsun demiyor. Arac bayileri engellilere arac satmiyor satanda 50 bin fazla satiyor kimin umrunda hiçç. Böyle yönetimmi olur adamlarin yaninda çeşme akiyor surekli lan elini uzatipta su boşa akmasin diye kapatmiyor boyle işmi olur. Bu nasil bi umursamazlik arkadas anlamiş degilim herşeyi görüyorllar biliyorlar ama sadece izliyorlar. Hayrete düşülecek bi durum

öyle diyorsunuz da muhtemelen %90 raporlulara ek kısıtlama gelecek. en azından burada mağduriyetini belirteb, aracı aynı ilde birinci derece yakını için kullanan arkadaşlar için de %50 limit artırımı yetkisi kullanılsa iyi olurdu, ama bunu geçtik yeni kısıtlama gelmemesine razı olacağız. şahsen benim için limit artsa da farketmiyor aslında artık, iki seneye hükümet değişir dolar düşerse geçen eylülde beğenmediğim c3 aircross'u alabilir hale gelirim belki yine.

dediğiniz durumlar sadece otomatik vitesli araç kullanabilenler için de geçerli, ortopedik raporu da geçip tertibatlı araçlar için limit artırımı yapmaları muhtemel bu durumda.
nickneymi

engintoprak85
Sadece izlemiyorlar. Bu tarz durumlardan haberdarlar. Stokçu bayilere anında çöküyorlar. Ceza kesip vatandaş faydasına çalışmak yerine sakallarını alıp kendi ceplerine çalışıyorlar. Gerçek sorun bu çürümüşlüğün halkın çoğunluğuna yayılmış olması.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu çalışma, her ortopedik engelliyi kapsayacak mı yoksa sadece tertibatlı olanlar için mi geçerli olacak ?
Çünkü tanıdıgım ortopedik engelliler var, engelli yok gibi bi şey ama muafiyetten yararlanıyorlar.

Arkadaslar merhaba aranıza yeni katıldım. Sırf yazılan yanlış düşüncelere cevap için yazıyorum. Ortapedik yada zihinsel engelli ayrımı yaparak farklılık isteyen arkadaşlara sesleniyorum: “Kardes,engel zihinsel yada fiziksel değil engel düşüncedir.benim kızım otizim hastası, devletin doktorları rapor vermiş ve hak vermiş. Sen neden kendine kendine yorum yaparak ayırmaya çalışıyorsun. Sen şunu iste: fiziksel engellilere ek aparat ve bagajı büyük iste. Yazık çok yazık alın arabanızı tepe tepe kullanın.
Syg.

Yurt dışından bireysel getirilen ithal ürünlerin vergisi arttırıldı. Bu kadar detaya inildi ise arabada ki kota zor artar gibi. Yine de inşallah yükselir. Gerçek mağdurların sorunu giderilir.

15 ine kadar aciklanacak denmemis miydi, belki yine bos da cikabilir

Bişey açiklamaz bunlar boşa beklemeyin. Dolara mudahale ediyolar savaş var bilmem ne. Doktorlarin maaşlari var gundemde. Engellileri kimse takmiyor.

Bence bugün ve yakında pek bir gelişme olmaz gibi ama bakalım ne olacak.

2 senedir limit artacak deyip algı yapıyorlar bunlara inanmayın daha elinizdeki haklarıda alacaklar bunlar iyi günler siz engellileri ayırmaya çalışıyorsunuz ama engelliler ayrım estemiyor...

Milleti çok güzel oyaliyorlar bakani bakan yardimcisi bilmem neyi. Ama illaki o seçim gelecek o zaman limiti komple bile kaldirsa oy verirsem adam değilim. Elimden geldigincede kimseyede oy verdirmiycem.

ya zaten yok bisey gene herzamanki gibi fos, reis cok hassas da deyip durmuslardi. bisey deismeyecek ama subu da deyim engeklileri ayirmayin slogani da bos, tertibatli araacin yapisindan kaynaklanan bir suru dezavantaji varken kimse bunu demiyordu. mesela yillarca kimse %90 araclari herkes surebiliyir tertibatliyi niye aile disi suremiyor demedi, o ayrim degil miydi. ya da satilan araclarin %95 i tertibatsizken cok arac satiliyor diye olay kisitlaninca o ayrim olmuyor mu tertibatli icin?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt