Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

Bu sinirlama getirildiginde ilk ne denildi ; Engellilerin luks arac tercihinde artis var, biraz elestiri olunca suistimal var denildi. Yani gerekceler suistimal ve engellilerin luks arac kullaniminda artis olmasi.

Soru 1 : Bir engellinin, sevdigi yakininin luks arac kullanimi neden sorun teskil ediyor, engelli biri orta sinif bir araca bindiginde sorun teskil etmeyen uygulama, engelli biri luks araca binince neden sorun teskil ediyor ?

Soru 2 : Suistimal sadece 90.000 TL nin uzerinde olan araclarda mi oluyor, 90.000 TL alti olunca suistimal olmuyor mu, uzeri olunca suistimal mi oluyor ?

Soru 3 : 90.000 TL sinirinin mantikli bir aciklamasi var midir ? Otv Kdv dahil 60.000_ 70.000 TL lik bir aracta engelli birinin isini fazlasiyla gorur ozel durumlar haricinde.

90.000 TL ya da sinir her ne olacaksa bunun aciklamasi nedir ?

Soru 4 : Makam araclarinda engelliye getirilen sinirin aynisi getirilecek mi ?
Cumhurbaskani, Basbakan ve Bakanlar haricinde herkeste bu sinir olacak mi ?

Soru 5 : Makam araclarindaki kisisel kullanim kaynakli suistimaller icin ne gibi yaptirimlariniz var ? Herseyden onemlisi bu yaptirimlari gercekten uyguluyor musunuz, yoksa kagit uzerinde ya da gostermelik mi uygulaniyor ?

Son düzenleme:
selamlar dün Qasgai de 124 tl den 119 in di fakat bence hesaplaması yanlış geldi 1.60 motor %60 ötv bence 74 olması geregiyor fakat 84 tl cıkard bilgisi olan arkadaşlar ..

ergun_

yanlış bilmiyorsam ötv matrahı %50 geçmediğinden hesaplamanızı 1.50 ye bölerek yapmalısınız.

evet hesaplama mevzuat konuya hakimin liste fiyatı 124. tl %60 dilimine giriyor 119 düşüp hesapladığında %50 dilimine giriyor

Sevgili dostlar,

Konuyla ilgisi yok ama bunun içinde başlik açmak istemedim.

Bu akşamki gs maçina bileti olupta gidemeyecek varmidir aranizda.

Varsa talibim o bilete:)

Edilen Anahtar Teslim Fiyatı. 170.400,00 TL Net Fiyat89.750,79 TL

Ötv (%50) (%60) (%100) (%110) (*5)53.850,48 TL

KDV (%18) (*5)25.848,23 TL

Motorlu Taşıtlar Vergisi (*5)517,50 TL

Trafik - Tescil ve Ruhsat İşlemleri Resmi Bedelleri (*5/6)152,90 TL

Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Hizmet Bedeli (*7)280,10 TL

Opak Renk Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı (*1/2/3/8)170.400,00 TL

selamlar lütfen acarmısınız yani araç liste fiyatı 170 tl ise ötv düşdükden sonra ödenecek tutar 89 mu anlıyorum bugun bay,i kaşkai için 121 dedi 119 olur dedi çıkartıgı fiyat79 tl doğru mu hesaplama ..

yanancıların bildiğim kadarıyla hem ötv hemkdv den muhaf anlamıyorum gerçekden bedensel engelli olup araç ihtiyaçı olan yüksek fiyatlar dan alamaması acı veriçi ve anlamadığın doblo gango tarzı araçlar da % 15 gibi bir indirim yapılması keş ke bu araçlarda kdv muhafiyeti uygulansa ..

KDV eskiden % 8 di. Ticari araçlarda KDV alınmasa çok güzel olur esnaf arkadaşlara öyle araç gerekli. Bide 5 yıl çok uzun kullanılmayan yılın ötv si iade edilip Yeni araç alınabilmeli. 40.000 ötv indirimli bi araca 2.5 yıl binildiyse devlete 20.000 geri ödeyip satılabilmeli ve yenisi alınabilmeli. Ama 550 vekilden 1 tane engelli vekil var oda Eminim başka işler peşindedir.

Lokman Ayva vardı bir zamanlar Yalova kaymakamı gibi ne anlatırsan anlat bi kulağından girer bi kulağından çıkardı. Adam bekar küçük araba alsa evlense büyük araç alamıyor 5 sene. Saçma sapan ama bizleri s...... takan Yok.

günaydın arkadaşlar. umarım güzel bir hafta olur. bu hafta süreyya sadi bilgiç, ayşenur bahçekapılı, zekeriya temizel, musa çam yazmaya aramaya devam edelim bence.

Ergun kardeş sen aracı 124 binden al ötv %60 olsun daha ucuza geliyor.77,5 bin tl ye

1.6 yı geçmeyen otolarda yuzde 60 ötv indirim olunca 170 bin tl lik aracın fiyatı 106 bin tl dir

Sevgili yukcells çok güzel yazmışsın.

Bence verilerde eksiklik var.
[FONT=sans-serif]Gelir idaresi Grup Başkan Vekili Sayın Adem Bilgili ye şunu sormak lazım.
Satılan %33 lük lüks sınıfın kaçta kaçını engelli birey kullanıyor yada direk 1. derece engelli yakını ?
O zaman gerçek suistimaller ortaya çıkar ama onun çıkmasını istemiyorlar sanırım o yüzden pek o konulara girmiyorlar.[/FONT]

hüseyin bey teşekkurler peki ötv 1.6 yükselme olasılığı var mı ve başbakan takvim gazatesinte engelli arac alımında ötv ve kdv ödemiyecek dedi oukudum bilmiyorum okuyan duyan oldu mu bu ihtimal var mı şimdi almakmak mı 2018 1. ayında almakmı avantajı olur .ç.

Konuda ve yazınızda haklı olabilirsiniz bizim hakkımızı savunmaya çalışmanızda iyi hatta kendinizin ama yazının başında osmanlı düşmanlığı sezdim bu yüzden kestim okumayı. Düşmanlık değilsede eleştirmek bile bize düşmez biz kimizki o şanlı ejdadı eleştirebiliriz? Biz kimiz? Hiçbişeyiz onların yanında.

kozanteoman Kimin hangi yazısında Osmanlı düşmanlığı sezdiniz? Biraz daha açık olabilir misiniz? Teşekkürler.

Arkadaşlar bu konuya son mesajımı yazıyorum, düşüncelerimi sizlerle paylaştım. Basında ya da herhangi bir yerde bu konu ile ilgili konuşulacaksa suistimal ve lüks araç kullanımı üzerinden gidilmeli, bu gerekçelerin tutarsız ve anlamsız olduğunu ortaya koymanız gerekir.

İkinci olarak ÖTV muafiyeti sosyal bir yardım mıdır, sadaka mıdır, bunu da ortaya koymanız gerekir. Bu bir sosyal yardım ise sınırlama neden getiriliyor, engelli vatandaşlarımıza aba altından sopa mı gösterilmek isteniyor, ben sana bu lütufta bulunuyorum, aman ha pahalı araç alma, yoksa bu hakkı da elinden alabilirim mi denilmek isteniyor, eğer öyleyse bu bir nevi sadaka olur. Düşünce nedir bilmiyorum ama ülkede o kadar kusur ve aksaklık var iken engellilerin haklarında sınırlandırma getirilmeye çalışılması bana son derece anlamsız ve saçma geliyor. Kaldı ki şirketlerin çatır çatır 3.0 motorlu araçlar alıp giderden düştüğü bir ekonomi var, makam araçları var, var da var. Bir sürü şey var. Engellilere gelene kadar bir sürü şey var.

Arkadaşlar, düşüncelerim budur, bu sosyal yardım ise sınırlama olmamalı, sizlerin engellilerden ne farkınız var, siz neden lüks makam araçlarına biniyorsunuz diyebilimesiniz, sadaka ise sizler kabul etmeyin zaten, Ötv muafiyetini kaldırın, istemiyoruz diyebilmelisiniz.

Biraz sert eleştirdim, ama düşüncelerim bunlar, hayırlısı olsun hepimiz için, ülkemiz için.

Bu konudaki son mesajımdır.

Arkadaslar bu yasanın gecmemesı ıcın elımızden gelenı yapmalıyız . Adamın parası var engelli neden üst segment arabaya daha donanımlı arabaya bınmesın .Bugun en düşük c serisi mercedes 200 bin tl . Bunu herkez alamaz eyvallah ama parası olan alsın . Lüks ve dıye kısıtlanmamalı . Suıstımal edenlerın onune gecılmeli.

kozanteoman Bülent beyin yazısında Osmanlı ile ilgili düşmanlık görmedim ki olabilir de. Bugünlere nereden geldiğimizin doğru ve haklı tespiti. Okumayı o noktada kesmeniz de ayrı bir ironi.
Kaldi ki konumuz bu değil, hem de hiç değil.
Saygı ve sevgilerimle...

Bu arada konuya duyarlı olan arkadaşlardan Taner beyin verdiği numaraları arayarak baskıya devam etmesini rica ediyorum..
İyi bir hafta dileklerimle...

Süreyya Sadi Bilgiç (Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı) : 0 532 331 54 86
Ayşenur Bahçekapılı ( Meclis Genel Kurul Başkan Yard.) : 0 532 335 42 53
Zekeriya Temizel (Chp İzmir MV. Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ) : 0 532 312 39 78
Musa Çam (Chp İzmir MV. Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ) : 0 532 356 51 57
Recai Berber (Akp Manisa MV. Plan Ve Bütçe Komisyonu Eski Başk.) : 0 533 743 38 80

Arkadaşlar numaralar bunlar. özellikle süreyya bey ve Ayşenur hanım a her gün ulaşmaşıyız konu unutulup gitmesin.zamanımız daralıyor. tasarı bu hafta meclise gelir mutlaka.

bugün komisyonun bu tasarı ile ilgili son toplantısı oalcak. yarın bütçe görüşmelerine başlıyor komisyon. sanırım çarşamba günü falan konu genel kurula gelecektir.

Ya Allah Bismillah isimiz Allaha kaldı dualarınızı da eksik etmeyin bu arada.. Sonuçta kul hakkı giriyor devreye, bu ülkede kimse garibanın göz yaşına bakmaz herşey güçlüden yana bizim de Allahımız var hayırlısıyla.. Tabi mücadele etmeyelim demiyorum baskıya devam işini sağlama alıp gerisi takdiri ilahi..

Süreyya Bey'e whatsapdan yazıyorum.Bugün komisyonda dile getirilir mi diye lakin hiç cevap yazmadı

Bu kadar basit ve bir o kadar da anlaşılır yazın için çok teşekkürler Bülent. Birilerinin kıçını kaşırken böyle bir fikir ortaya attığı o kadar belli ki. Yasalaşırsa gerçekten hükumet kendi ayağına sıkmış olacak. 12 Kasım, Pazar günü yapılacak olan Avrasya Maratonunda buluşalım derim ben OturanBoğa

ergün
Arakadaşım bu bilgi wosvagen sitesinden alıntı fiyatlara baktığınızda açıklamalı bir şekilde görebildiniz.Çikan yasa net fiyatı deniyor sonrasında üzerine biz KDV ödüyoruz.

İyi Polis Kötü Polis oynanıyor gibi sanki ...

Mtv zammı %40 dediler Olmaz dendi %25 oldu millet sevinçle karşıladı.

Bu yasada Cumhurbaşkanından döner bizde padişahım çok yaşa diye sevinç naraları atarız :)

Demedi demeyin...

fevzieryilmaz açıkçası bana da öyle geliyor. ama bizim konuyu gündemden düşürmememiz gerekiyor. bunun için verdiğim numaralara hergün yazmak lazım. cevap verip vermemesi önemli değil. yazan herkese cevap vermeye kalksalar onlara gün asla yetmez.

Bugün Akp MYK toplantısı varmış ve Cumhurbaşkanı katılacakmış.

egemmm

Bence birisine paranla bile şunu alamazsın denemez. Bu anayasal bir suçtur. Buradan yürürsek birşeyler elde edebiliriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt