Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

mozenalp

slm özellikle mercedes almak isteyen bendim

ama ben şahsım için hiç sorun değil araç araçtır.

engelli oglum cok istiyordu mercedesi onun için borca girip alacaktım

burda benim sorunum oglumu ikna edecemki cok zor engleli mentaldede sorun oldugundan kanunu değişti bundan alamıyoruz desem zaten hayata dair cogu şeyi bimiyor engelli ya kanunu nasıl izah edecem falanı filanı ben onu nasıl izah edecem 4 gündür onu düşünüyorum bir sekilde ikna edecez ama cok üzülecek malesef((((( keşke zamanında yıllar önce sana alacagım demeseydim

neyse kanun cıkarsada yapacak bir sey yokoglum sag yanımda nefes alıyor allahım büyük kederler vermesin bir sekilde ikna edecez
ama oglumun hakKını yiyenlere helal etmiyorum

Kardeşim bayiye götür çocuğu arabaları görünce beğenir bence. Arabada yok yok. Açılır cam tavandan navigasyona, park pilotundan aktif hız sabitleyiciye, masaj yapan ısıtmalı ön arka koltuk, otomatik far, vs. Eminim beğenecektir. Bu arada 0-100 Değeri 7.6 saniye. Yakıtı da fazla değil. Benim zamanım 2020 de doluyor. O zamana kadar başka bişey çıkmazsa bunu alacam
İnşallah. Dehşet bişey.

yapcaz yapcaz ikna edecez))))))) bir sekilde ondanbaska ne istiyorsan alcaz diyecez )))

beyler neden ısrarla aynı yerde dönüp duruyorsunuz?

kanun maddesi şöyle

ÖTV Kanunu İlgili Madde;

ÖTV Kanununun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendi ile bu Kanuna ekli (II) sayılı listede yer alan kayıt ve tescile tâbi mallardan;

a) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, sakatlık derecesi % 90 veya daha fazla olan malûl ve engelliler tarafından,

b) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıran malûl ve engelliler tarafından,

c) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve 87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bu bendin (a) ve (b) alt bentlerinde belirtilen malûl ve engelliler tarafından ilk iktisabından sonra deprem, heyelan, sel, yangın veya kaza sonucu kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle hurdaya çıkarılmasında, bu G.T.İ.P. numaralarında yer alan malları hurdaya çıkaran malûl ve engelliler tarafından, beş yılda bir defaya mahsus olmak üzere ilk iktisabı ÖTV'den istisna edilmiştir.

denilmekte, yani kanun a ve c yi kapadığına göre h sınıfı ile alınan araçları kapsamıyor, b bendine göre alınıp sonradan deprem sel kaza vs sebeplerle hurdaya ayrılan araçlarda ise kanun sana ikinci bir hak veriyor ama onda sınır var,

olay bu işte,

kısacası h sınıfı harici alımlarda vergisiz 90.000 vergili tutarı 169.920 tl sınır var, h sınıfında sadece süresi dolmadan aracı hurdaya çıkanlarda ikinci defa alımlarda sınır var.

Yeniden değerleme oranı zaten daha belli değil. %15 civarı olacağı bekleniyor. Mtv zammı yeniden değerleme oranında olur her yıl ama maliye bakanlığı yetkisi dahilinde arttırabilir bu zammı. Yani ötv için % 15 geçerli. Mtv zammını baz almayın
m044010
Gib.gov.tr sitesine girin ötv kanunu madde 7 yi acın. Orada a,b,c bentlerinin sıralaması sizin yazdığınız gibi değil maalesef.

tanerbudak

pardon kanun maddeleri değişmiş doğru, maalesef h sınıfı olanları da kapsıyor bu madde,

maalesef komisyonda bulunanlar daha konunu bilmeden bizim hakkımızı savunacağını beklemek aslında en büyük saflıkmış :)

neyse sağlık olsun, bizim gibi engellilerin zaten ne haddineydi bmw mercedes e binmek, mercedes hemde S serisi bizim vekillerimize saraylarda bizim liderlerimize yakışır, gerçi onlar kendileri içinde istemez tüm bunları "ülkenin itibarı" için yaparlar.
özürlüye citroen pejo bile yeter, aslında fazla bile,

Fatih portakal 0 532 4619576 ben yazdım sizde yazın birazdan haberlere başlayacak. Belki söyler

atı alan üsküdarı geçti bu saatten sonra portakal söylese ne olur mandalina bağırsa ne olur?

daha öncede söyledim tekrar söylüyorum, benim hakkımı gasp edip benim ödediğim vergilerle mercedeslere binenlere, tasarruf denince torbaya kendilerini hiç katmayıp hep bizden tırtıklayanlara hakkımı helal etmiyorum

Engelliler için ÖTV muafiyetine düzenleme 90.000 bin tl olarak güncellenmiş..

Engelliler için ÖTV muafiyeti, vergisiz fiyatı 90 bin TL'yi geçmeyen araçlar için uygulanacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmeleri sürüyor.

Önergeyle düzenlenen maddeyle, engelliler için ÖTV muafiyeti, motor hacmi 1600 santimetreküpü aşmayan ve vergisiz fiyatı 90 bin TL'yi geçmeyen araçlar için uygulanacak. Tasarının ilk halinde bu sınır 70 bin TL olarak yer alıyordu.

Bu düzenlemeyle, şu anda vergiyle birlikte fiyatı 170 bin liraya kadar; yılbaşından sonra uygulanacak yeniden değerleme ile fiyatı 195 bin TL'ye kadar olan araçlar alınabilecek.

Maddeyle ilgili konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu yıl bütçede dezavantajlı gruplara ve sosyal devlet uygulamalarına yönelik 50 milyar TL kaynak ayrıldığını, bunun bütçenin yüzde 8, 9'una tekabül ettiğini kaydetti.

Engellilere ÖTV muafiyetinin kötüye kullanılmasıyla ilgili örneklerle karşılaştıklarını ifade eden Ağbal, bunun üzerinden menfaat elde edenlerle ilgili soruşturmaların devam ettiğini belirtti.

Pahalı araçların, ÖTV ödememek için engelli vatandaşların üzerinden alınması gibi "olmaması gereken işlerin yapıldığını gördüklerini" ifade eden Ağbal, ÖTV muafiyetiyle alınan araçlara baktıklarında, pahalı araçların sayısında artış olduğunu gördüklerini anlattı.

Vergisiz fiyatı 90 bin TL'ye kadar olan araç sınırlamasıyla, otomobillerin yüzde 16'sının kapsam dışında kaldığını, yüzde 84'ünün aynen alınmaya devam edileceğini kaydeden Ağbal, yılbaşından sonra yeniden değerleme ile vergili fiyatı 200 bin liraya kadar olan araçların alınabileceğini söyledi.

Muhabir: Alp Özden

Kaynak
Engelliler için ÖTV muafiyetine düzenleme

Kanun çıkmadı daha. Neden böyle dediniz anlamıyorum. Bana cevap vermeye ayırdığınız vakti verdiğim numaraya mesaj yazarak harcasaydınız keşke. Üzüldüm.

Konu sanki halen muallakta. 90 bin + kdv mi? Yoksa kdv dahil 90 bin mi?

Sevgili OturanBoğa;

Gönüllere tercüman olmuşsun teşekkür ediyorum. Konu ile ilgili platformdaki tüm arkadaşları bimer'e da şikayet olarak değil "istek" olarak bildirmelerini istiyorum. maliye bakanlığına ne kadar çok talep giderse konunun yanlışlığı konusunda kamuoyu görüşü belirleyici olacaktır.

Teşekkürler...

Az önce meclis başkan yardımcısı ayşegül bahçekapili ile görüştüm. Çok arayan oldu biliyorum konuyu dedi. Durumu maliye bakanlığına ilettim dedi. Lütfen herkes arasın.

90.000 tl +kdv

Arkadaşlar selamlar, iyi akşamlar

benim raporumun süresi aralığın 3 de doluyor yeni araç alabilmem için. Bu kanun çıkarsa eğer belkide alacağım araçta kanuna takılacağım.

Kuzenimin de raporu var araç alma hakkını kullanmadı 5 - 6 ay sonra düşünüyor almak. Şimdi ben onun hakkıyla alsam sonra aracı üzerime alabilir miyim ya da onun hak kaybı olur mu nasıl olur bana bu konuda fikir verir misiniz? Saygılar sevgilerimle..

Girmeyin böyle alengirli işlere. Tabi ki kuzeninizin hakkı kaybolur. Bu kanun bu şekilde çıkmayacak, buna verin enerji ve gücünüzü. Ayrıca araçlara 25.000 tl kadar yilbaşında zam gelmeyecektir. Yilbaşından sonra 195.000 lik araç alabileceksiniz yasalaşsa bile. Tekrar söylüyorum güçleri yetmeyecek bu yasayı bu şekilde çikartmaya.

tanerbudak

Ampute takımı instagramı kullanıyor onlara mesaj attım
Serkanderelli
Fatihkarakuş
Gaydası olurmu

Yok onları zaten yapıyorum yazışmalarımı yapıp mücadele ediyorum. siz ve bir kaç arkadaşı da bu bilinçli olmanızdan dolayı takdir ediyorum.. ama malesef Türk milletimizin bir huyu var birlik beraberlik olamıyoruz.

meclis tutanaklarını da okudum orda bile gaziler derneği herkesin hakkını değil de bize ayrıcalık verin diye kendini düşündüler mercedes örneğini vererek ellerinden gitmesin diye de üzerine basa basa yenileyince sayın vekillerimiz de negatif bir durum oluşturdular. Burda da engelli arkadaşlarımız birbirimizi ayıralım -ortopedik ya da %90 olarak ayrılalım yasayla- gibi bir ayrımcılık düşünenler var. konumuz bu olmamalı verilen hak elden gidiyor olay bundan ibaret. Zaten olanaklar kısıtlı az şeylerle mutluluğu ararken elimizde sınırlı olan şeylere göz dikiliyor. Mutluluğumuz elimizden alınmaya çalışılıyor.

Olayın çözümü basitken çıkarırsın bir kanun kendi yada aynı yerde evde ikamet eden 1.derece yakını yada ssk sını ödediğin söförün kullanır bu yasayı süistimal edenlerin önüne geçilir. amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Bende yukarıda ki soruyu sorarken kötü senaryoya da hazırlıklı olmak için sormuş bulunmaktayım. Bilgi sahibi olmak için, yoksa mücadeleye devam tabi ki..

alt yazıyı ben de gördüm ama şöyle diyor 70 binden 90 bine çıktı diye
henüz yasalaşan birşey yok. haber mahiyetinde bilgi geçiyorlar.

Serkal bey direk mesaj mı yoksa fotoğraflar altına yorum mu yapalım hangisi daha etkili olur

Bizim sorun ettiğimiz c bendinde yazanlar;

''c) 87.03 (motor silindir hacmi 1.600 cm³'ü aşanlar hariç), 87.04 (motor silindir hacmi 2.800 cm³'ü aşanlar hariç) ve87.11 G.T.İ.P. numaralarında yer alanların, bizzat kullanma amacıyla engelliliğine uygun hareket ettirici özel tertibat yaptıranmalûl ve engelliler tarafından,''

yani bu bende 90 bine kadar ibaresi eklediğinde 2800 cm³ e kadar olan pick-up tarzı araclarında muafiyeti elinden alınmış olmaz mı ? sonucta komisyonda pick-up tarzı 2800 e kadar olan araçları kesinlikle kapsamayacak bu kısıtlama diyorlardı. Komisyondaki karşı çıkan insanlara da yanlış bilgi vererek bütün araçlara kısıtlama getirdiler sanırsam. Ne yapıp edip c bendine eklenmesine karşı çıkmalıyız.

Cimere yazmaya başlayalım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ayşenur bahçekapili, süreyya sadi bilgiç ve diğer chp li verdiğim numaralara yazmaya devam edelim. Konu ntv de altyazı geçti ise medyaya yansıdı demektir. Bu konuyu gündeme taşıyacak olanlar chp li vekillerdir sonuçta. Akp li vekillere de arayıp yapıp maddenin geri çekilmesi için baskı yapmalıyız

Ampute milli takımımız geçen gün cumhurbaskaninin yanindaydi. Keske daha once dusunebilseydik bu fikrî.

Arkadaşlar iyi geceler. Süreyya Bey nihayet cevap yazdı. "Limiti 70 binden 90 bine çıkarttık yine yükselecek. Birde 1600 cc aparat takılan araçlar ÖTV den tam muaf olmasi için teklifte bulunacağım" dedi. Umarim sevinçli haberler alacağız.

Bizden daha mağdurlar varken!!!,meclisten engelliler yararına karar beklemiyorum.Yapılacak iş çok basit bence.Engellinin maaşıyla,aracıyla uğraşacaklarına vergileri tam ve adil toplasınlar.İnsanca yaşamaya yakışır şekilde en azından Avrupa standartlarında yıllarca değiştirilemeyecek engelli oranı ve sağlık kurulu rapor standartı getirsinler.Hastaneden hastaneye,dr.dan dr.a değişmesin.İstismar edenin de cezası indirimsiz,afsız uygulansın.

İcracı ben olsam;yukarıda yazdığıma ilaveten,her engelliye çalışsın ya da çalışmasın,engel oranına göre, gelir durumuna bakmadan engelle orantılı maaş bağlardım.Babanın oğula,oğulun anaya bakmadığı bu devirde kardeşinin geliri var diye maaş alamayan mağdurlar var.Adaletsizlik tam da bu.
Engelliye verilen hakkı devletin gasbetmesi kadar vahim ne olabilir?Engelliden tasarruf edenler mağdurlar listesine iyi baksın.Listedekiler benden daha mağdur olduklarını ispatlarsa onlara yardıma hazırım.

[/IMG]

Üst Alt