Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

amiira

Süreyya bey den gelen bilgi oldukça güzel bir haber. Ama baskıya devam edelim unutulup gitmesin lütfen

cnn haber müdürlerinden birisi arkadasım aradım onu yurt dışındaymış

böyle bir olay var haberiniz varmı ne kadar bilgi sahibisiniz

bilgim var detaylı bilmiyorum ddedi

istanbula gelince bize bir program yaparmısın platform kuralım

konuşalım eğer haber degeri varsa dedim

haftaya geleceğim detaylı konuşalım olur dedi
tamam dedim derdimizi anlatalım programdas dedim
sesimizi illaki birileri duyar
eger kabul ederse haftaya gelebilecek arkadaşlar
platforma katılabilecek ve sesimizi duyurma şansımız yüksek olacak

tanerbudak

Ben söylemiştim twitter hesabım yok sizlerde varsa ulaşalım onlar rica ederlerse geri çevirmezler diye:(

Tam okuma fırsatım olmadı ancak tutanakta görme engelliler için önemli değil denip durmuş avukat bey.. Acaba bizi 90 bin liranın altı bir rakamla kısıtlarlar mı?

Ntv deki alt yazının aynısı habertürk de de var. "ötv muafiyet sınırı 70000 tl dan 90000 tl ya çıkarıldı. " diye. Bu şekil söyleyerek sanki önceki yıllarda sınır varmışta şimdi artış yapılmış şeklinde gösterip iyi bir şey yapılmış algısını yapıyorlar.

beyler vekillerle konuşabilen arkadaşa şöyle bir öneri sunsak?

engellilere ötv %45 indirim yapılsın, %45 üzeri ötvlerin farkını yine biz ödeyelim

mesela;

40.000 tl lik bir araç alımında ötv %45, bunun için bir fark ödemeyeceğimiz için
40.000*1,18 kdv = 47.200 tl ye gelir araç bize,

60.000 tl lik bir araç alımında ötv %50, bu durumda biz %5 ötv öderiz,
60.000*1,05 ötv * 1,18 kdv = 74.340 tl ye gelir araç bize

100.000 tl lir bir araç alımında ötv %60 bu durumda biz %15 ötv öderiz,
100.000 * 1,15 ötv * 1,18 kdv = 135.700

ikinci seçenek %45 ve %50 den hiç fark alınmadan sadece 90.000 tl üzerine %15 ötv ödemek suretiyle alım da önerilebilir.

bu şekilde olunca hem biz mağdur olmayız hemde devletin kasasına da belli ölçüde ötv ve kdv girmiş olur,
alt sınıftan araç almak isteyenler yine ötv siz alır üst sınıftan almak isteyenlerde bir miktar vergi ödeyerek yine gönlündeki araca binmiş olur,

bunun yanında aracı 5 sene satamayacağından bu işi suistimal edenlerinde bir nebze önüne geçilmiş olur düşüncesindeyim

m044010

BU ötv işin bi ucundan engelllılere sokarsalar bir daha çıkaramayız . Yavaş yavaş girer . tertıbatlı araclarda 1,6motor sınırı kalır fiyat sınırlaması kalmaz . OLay biter. zaten KDV sini herturlu oduyorsun .

Hem istismarı önlecek hem de engellileri ve ailelerini mağdur etmeyecek en etkili ve en pratik çözüm: H sınıfı ehliyetli engelliler eskisi gibi istediği 1.6 motor aracı ötv'siz alabilecek; % 90 ve üzeri engelliler yine istediği 1.6 motor aracı ötv'siz alabilecek ancak aracı kullanmaya yetkili kişiler 1. derece yakınlarla sınırlı olacak (ana,baba,eş,çocuklar ve ek olarak mahkemece vasi tayin edilen kişi) ve bu yakınlarla aynı ilde ikamet zorunluluğu olacak.

Tüm bunlara ek olarak istismara karşı denetimler sıklaşacak ve hakkı kötüye kullandığı tespit edilenlere çok ciddi yaptırımlar uygulanacak. Maksat üzüm yemekse çözüm bu. Ama maksat bağcıyı dövmekse (Üst segment ve/veya donanımlı tabir edilen araçları engellilerin ötv muafiyetli olarak alması bazı kesimlerce sindirilemiyor ve bunların alınmasının önüne geçilmek isteniyor ise) bunu öncelikle Allah'ın takdirine ve toplumun vicdanına havale ediyorum.

Araç alımı konusunda büyük bir özgürlük içinde olduğumuzu ve bunun kısıtlanması gerektiğini düşünen Sn. büyüklerimize ve arkadaşlara şunu söylemek istiyorum, engellilerin hali hazırdaki uygulanan yasayla bu hakları zaten kısıtlı ve sınırlandırılmış durumda. 1.6 motor üstü alınamıyor, 5 yıl satılamıyor, satılması durumunda ötv'si ödettiriliyor vs. Sadece şu saydığım üç madde bile zaten rahatsızlıkları dolayısıyla yaşamları büyük oranla kısıtlı olan insanlara birer külfet iken, dahası niye isteniyor? İşte bu sorunun cevabını hiçbir yetkili ağız net olarak veremedi şu ana kadar...

Bence olayın başlangıcı suistimal felan değil bence.Bence engel olunmak istenen şey cari açık.Şimdi ben geçen hafta 180k lık alman arabası aldım.20k ya yakın KDV verdim.70 bin sınırı gelse idi gidip Megane felan alacaktım.O zamanda 14 bin KDV verecektim.Nedir yani 5bin liralık bu fark içinmi bunca tantana.Bence bunun çıkış noktası lüks tüketime engel olmak için.Gerçekten suistimale engel olacaklarını düşünüyorlarsa aptalca bir fikir.

kenfat10
Kendileri Alman araçlarına binerken bize siz almayın cari açık fazla oluyor demeleri ne kadar sinir bozucu

m044010
Ne yaptınız hocam iyileştirmeye mi çalışıyorsunuz kötüleştirmeye mi belli değil

şimdi mecliste

70.000 tl den 90.000 tl yükseltilmesimi diye dencek varmışta yüksseltildi yada sınırlama getirilmesi mi diyecek sanki 70.000 vardıda yükseltiler gibi yaparsalar hepsi oy verir iyilik yapıyormuş gibi

bülent beyin yazısı hakkı ile ötv siz araç alanlar için süper olmuş lakin ister bana kızın ister bana kızmayın bu engelliler sitesinde ötv siz araç alımı ile ilgili soru soranların bir kısmı bu yasayı nasıl kendime lehime doğru kullanabilirim olmuştur. Hiç kimsede bunu inkar etmesin çevreniz de de şahit olmuşsunuzdur heleki asıl istismarlar %90 üstü engellilerde oluyor anası babası kardeşi hatta dayısı teyzesi akrabası adına araç alıp haksız kazanç ile araç alan kişi sayısı çok bizler biliyorsak bunu her kesde bilir çevremde çok kişi var böyle burdada gördüm

forumlarda bu kanun ile faydanalanacak kişi daha az iken bunu sömürge haline getirip faydanalanan hak edenin 2 katı belikde daha fazla kurunun yanında yaşda yanar misali oluyor artık suçlu devletmi şimdi suçlu kuru insanlar şimdi bana kızan olan vardır yazdıkalrımı tam okumadan bu yasa çıkar ise benimde ötv siz araç alma hakkım da gidiyor yani beni daha ucuz araç almaya zorluyor bu yasa ben küfrümü yapıyorum zatennnnn böyle bir şeyin çıkmasına neden olan istismar eden kişilere

Arkadaşlar hibrit araçlar yavaş yavaş ülkemizde yaygınlaşmaya başladı malumunuz ben yazdım ama ne okuyan var ne cevap veren. Hibrit araçlarda 1600cc sınırı kaldırılmalıdır diye.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

adamlar elimizdeki hakkı gasp etmenin derdinde sen daha fazla hak istiyorsun.

eğer ortada verilecek bir hak varsa onu kendilerine tanımlarlar zaten bize değil

Arkadaşlar %90 engellilere 1. Derece akraba şartı getirilsin diyorsunuz 1.dereceye anne baba ve engelli kişinin çocukları giriyor ben diyaliz hastasıyım aracı kendim kullanıyorum diyaliz çıkışı rahatsız olduğum için aracımı babam veya abim kullanıyor dediğiniz gibi olursa (1. Derece) abim kullanamıyor 2.derece akraba olduğu için bu yüzden %90 en az 2.derece olması lazım bence

Emekli mİllet vekili maaşlarına 1024 tl zam yapmışlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu başlık altında üye yada üye olmadan forumu okuyan yada takip eden çok istismarcı olduğu doğrudur.Demin yeğenim aradı patronum koşuşturuyor dedesi adına yasa çıkmadan evrakları tamamlayıp C180d almak için dedi.

%90 lıkları konuşurken kırıcı olmayalım dostlar.Oğlum otizmli.Devletten ne maaş ne bakım parası alabiliyoruz.Karı koca üst düzey memuruz.Geçim sıkıntımız yok şükür.Geçen hafta 1.5 senedir kasamda duran raporu kullanıp bir premium araç aldım ve 3. arabam oldu.İlk iki aracın fiyatı toplasan 90bin yapıyor öyle lüks araçlar değil.Kendimin eski aracını satacağım.

Şimdi diyeceksiniz ki araban varmış paran varmış niye bu ÖTV yi kullandın.Arkadaş,bordrolu olduğum için çatır çatır vergimi veriyorum.Q7 ile gezip muhasebecisi her sene zarar gösteren demir tüccarı gibi vergi kaciramayız.Otizmli oğluma gelecek bırakmak için karım hamile haliyle işe gidiyor ve çocuk doğunca bebeği ellere emanet edip,bir ev daha alayım bu çocuklara kira felan kalsın biz ölümce ser sefil olmasın diye habire çalışıyor.Yıllık izinleri ayrı ayrı zamanlarda kullanıyoruz.Çünkü zaten tatile felan çıkamıyoruz 10 yıldır.Benim vergilerimle millet bakım parası maaş alıyor benim oğluma bir şey yok.Devletin bana yaptığı tek jest ötv indirimi gittim kullandım.Maaş yok bakım parası yok ben vicdansız olsam bu çoçuğu sokağa atsam hangi yasa beni suçlu bulur.Yatalak hastalara oğlu kızı bakmıyorum dese sedye ile sokağa koysa kim hangi kanun maddesi ile suçlayabilir?

Bu nedenle %90 lıklar hakkında konuşurken dikkatli olalım.Ben Allah'a dua ediyorum Allahım bu çocuk benden yada Annesinden önce ölsün diye.Varmı evladının ölüsünü görmek isteyen başka bir insan.Akşam vakti okullar dağılırken okulların önünden geçemiyorum sağlıklı çocukları görünce direksiyonu sıkıp ağlıyorum.Varsın suistimal olsun.Hakkıyla kullanan 1 kişiye karşı 100 kişi suistimal etse değer.

kenfat10 Allah sabır versin sizide çocuklarınızıda kimseye muhtaç etmesin inşallah. Geçenlerde Kerkük’ten kaçan araçlar yolları tıkamış diye foto vardı arabaların hepsi beyaz gıcır gıcır. Kuzey Irak denen ülkede bile insanlar ne arabaya biniyor. Dubai’den Kuveyt’ten değil Kuzey Irak diyorum. Resmî bulan olursa whatsapp dan atıversin komisyona bakan adalete bakmayan şahıslara. Bide utanmadan KDV alıyor bizden. Bu engellilerin çoğu devletin sağlık politikalarının iflasından kaynaklıdır.

Hepimizin bildigi gibi Devletimize ait olan ve sadece gorev esnasinda kullanilmak uzere Cumhurbaskani, Basbakan, Bakanlar, Valiler, Kaymakamlar, Belediye Baskanlari vb Devlet gorevlilerine makam araci tahsis ediliyor. Benim karar verici noktasinda olanlara soyle bir sorum olacak ;

Cumhurbaskani, Basbakan ve Bakanlarimiz haricinde tahsis edilen araclarda da engellilerde oldugu gibi bir sinir getirilmesi dusunuluyor mu, ornegin 90.000 TL siniri, engellideki sinirin aynisi yani.

geng

Gerek Yok onlar Tabiki binecek. İlçe belediye Başkan Yardımcısı şefi müdürü bile Passata biniyor önce yerli araca binip örnek olsunlar sonra milleti yönlendirmeye kaksınlar. Hizmetimi geldiniz lux hayat sürmeyemi bilader diye sormak lazım. Düzce belediye Başkanı passatı bile beğenmedi audi a8 ilçe başkanlarında standart oldu sanırsınız Almanya Başbakanı,

Diger merak ettigim soru da sudur; Bu 90.000 TL sinirinin mantikli bir aciklamasi var midir ?

200.000 TL fiyatli araca biri bindiginde suistimal olmuyor mu ?

Suistimal 200.000 TL yada 90.000 TL rakaminin karsiligi her ne ise oradan sonra mi basliyor ?

Fiyat 220.000 TL olunca suistimal olan sey, fiyat 200.000 TL ye dusunce suistimal olmuyor mu ?

????????????????

Değerli Arkadaşlar,

Okumaktan sıkılmazsanız tespitlerime şuradan devam etmek istiyorum ;

Gelir idaresi Grup Başkan Vekili Sayın Adem Bilgili engellilerin ötv sınırlamasına ilişkin maddenin komisyon açıklamasında diyor ki,

Vergisiz fiyatı 70 bin, vergili fiyatı 124 bin TL'nin üstü baz alındığında, 2012 yılında satılan arabaların yüzde 4'ünün, 2013 yılında satılanların yüzde 7'sinin, 2014 yılında satılanların yüzde 11'inin, 2015 yılında satılanların yüzde 20'sinin; 2016 yılında satılanların yüzde 24'ünün, 2017 yılı 16 Ekim itibarıyla satılan engelli arabalarının yüzde 33'ü lüks sınıfa giriyor. Yani lüks sınıfındaki alımlar periyodik olarak artmakta ve önemli bir hacme ulaştı.

Ben de diyorum ki,
Sayın Bilgili artmasın mı? Bu ülkede hiç kimsenin yüzü gülmesin mi? Hiç kimsenin, hele de zor şartlarda yaşamaya çalışan bir engellinin refaha ulaşma şansı olmasın mı? Birimiz azıcık rahat yüzü gördüğünde hemen rahatsız etmek mi sizin göreviniz?

Ya arkadaş, belliki engelli vatandaşın yani senin deyiminle dezavantajlı grubun verdiğin imkanı avantaja çevirmeyi başarmış ve sana dua etmeye başlamış. Güç almış ötv indiriminden, hayallerinin peşinden koşmuş, yakalamış. İşe alım, kariyer, ve maddi zorluklara rağmen çalışmış. Çalışırken sana çatır çatır gelir vergisi ödemiş, sgk primi ödemiş, işsizlik primi damga vergisi ödemiş. Çalıştığı işyerine kurumlar vergisi ödetmiş. Hoş, engelli çalışmasa bile engelli istihdamı zorunluluğuna ilişkin yasa gereği kurumlardan çalıştırılmayan her engelli işci başına ceza almışsın.

Yani engelli çalışırken de çalışmazken de sana kazandırmış. Yetmemiş! Üstüne bir de bu ülkedeki geçim ve yaşam zorluğuna rağmen dişinden tırnağından artırmış tasarruf etmiş. Ve gitmiş her 100 tl başına 18 tl de sana kdv ödeyerek bir otomobil alıp engellerini bir nebze olsun hafifletmiş. Veya önceki indirimli aldığı arabayı satmış, yeniden biriktirdiklerini de eklemiş bu kez gönlündeki gibi bir araba almış. Otomotive, ülke ekonomisine girmiş parası. Sonra... ellerini göğe açmış demişki "Allah devletime zeval vermesin".

Ben de şimdi ellerimi açıyorum ve diyorum ki, sayın Adem bilgisiz ve tüm emeği geçenler, Allah size dert verip derman aratmasın inşallah.

Engellinin hakkından ne istediniz. Kime batmış engellinin gittikçe daha iyi araca binmesi. Lüks otomobil dediğinde ne ki senin; 1598 cc motor hacmini geçmeyen insana yakışır donanıma sahip bir binek... Ulan, 2018 yılındayız. Günümüzde lüks araç denen şey en az 2.0 motordur, tabiri caizse bastımı fırlayan, imtiyazlandırdığınız zengin çocuklarının kullanıp Ortaköy'de polis şehit edip ceza bile vermeden sokakta gezdirdiklerinizin araçlarına lüks araç diyorlar. Git bak bakalım senin lüks sitede oturan arkadaşlarından hiçbirinde var mı 2.0 dan aşağı araç. Bak bakalım TBMMde bir tane vekilde varmı? 1.6 motor, insan Onur'una yakışır, can güvenlikli bir araçmıdır bize reva görmediğiniz lüks!

Ne olmuş engellinin satın aldığı otomobillerin segmenti ya da kalitesi arttıysa! Ne olmuş yahu ne olmuş! Ne zararınız olmuş. Al işte şimdi seneye de engellinin orta segmente, kalitesiz, can güvenliksiz, tenekeden otomobil alımlarında artış görülecek. İyi oldumu böyle, başın göğe erdi mi? Yazıklar olsun. Yazıklar olsun...

Değerli arkadaşlar,
Ne kendinizi kandırın ne de bunların sizi kandırmasına izin verin. Bu düzenlemedeki niyetin suistimalle uzaktan yakından alakası yoktur. Zira, suistimal varsa bu düzenlemeyle sadece suistimale tavan fiyat getirilebilir. Bunun gelir-gider ile de alakalı olmadığını komisyonda zaten ifade etmeyen edipte duymayan sağır sultan bile kalmadı.

Suistimal varsa alınacak önlemler bellidir. Fetö bu ülkeyi suistimal etti diye ülkeyi de yakıp yıkıp, kilidi vurup gitseydik o zaman. Bunların hepsini tek tek bulan devletimiz, ağzındaki çürük diş sayısına kadar bildiği bizim suistimalcilerimizi parmağını ıslatıp havaya kaldırdı mı rüzgarından bulur.

Bu düzenleme, en kibar tabiriyle engelli düşmanlığıdır. 10 milyon engelliyi mağdur edip devletine isyan ettirmek demektir. Kimse bana başka birşey anlatmasın.

Saygı ve Sevgilerimle,

@yukcells

suriyeli vatanını satıp gelen bizim vatandasımız yapılan engel tanımazlara nasıl bakacaklar sonra kaynak lazım onlara, senden kesmeyecek benden kesmeyecek nasıl olacak ama.. sonuçta potansiyel oy onlar. Bizden giden oyları oyle kurtarcaklar.

10 milyon engelli aklı başındaysa bu yapılanları unutmamalı ve ailesiyle beraber sandıkta cevap vermeliyiz. Sonuçta bu yasa geri çekilse bile bu yapılanlar göz ardı edilmeyip aklımızın bir ucuna yazmak gerek. kendi vatan evladına sırtını dönüp, ülkesini satan hayırsızlara kucak açarak ve ileri de onlarda burda nemalanıp çeteleşince sonuçları çıkacak..

Zaten bu sefer ben ve ailem bu yapılanı asla unutmayacağız. Benim hakkımı suistimal bahanesi ile gasp edene sandıkta destek nasıl destek çıkarım?

Aynı şekilde belediye, makam vs. Araçlarınada amaçları dışında kullanılıyor ve suistimal edilyor gerekçesiyle sınırlama getirilse tamam, burada ard niyet yok derim ama agalara herşey beleş bize üç kuruş haram.

Üst Alt