Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

meclis torba yasasını ne zaman görüşmeye başlayacak bilgisi olan varmı?????????????????

Herhalde sende akülü sandalye yok. 2 3 saatlik yoldan sonra yatıp dinlenmen gerekmiyor. İnce lastikli arabayla sarsıntılı bir şekilde bir yerden bir yere giderken yorulmuyorsun. Belki tüm bunlara ihtiyaç duyan birileri vardır. D segmenti station kasa arabaya veya 1.6 binek ruhsatlı minibüse ihtiyacı olan ne yapsın? Bu parayla Audi A4 avant veya Volvo V60'ı geçtim Passat Variant bile alınmaz.

torba yasanın bu hafta genel kurula geleceğini düşünüyorum. komisyondaki görüşmeler bugün sonuçlanıyor çünkü.

zaten soylenecek soz yada bır sey bırakmadılarki elimizden geleni yaptuık ama oda bvir yere kadar tanerbudak bey

ergun_

Takvim gazetesi her gün emekliye 3 maaş ikramiye 600 TL promosyon + 300 TL ZAM veren gazete değil mi :) çok da dikkate almamak lazım...

fatih1980 pes etmek yok. daha bu konunun 1/3 ü bile değil. yazmaya devam edelim ki genel kurul da akıllarında olsun bu.

tanerbudak aynen eşşeği sağlam kazığa bağlayalım diycektim de burda emek veren arkadaşları benzetmesem de o manaya gelmesin diye yazmadım :eek:

arkadaşlar bana o kadar piyasa şartları bozuk gibi geliyor ki, iç sesim her an ekonomik kriz gelecekmiş gibi geliyor. zaten mtv ye %25 zam yapılcaktı rakamı şişirdiler ki direk 25 yapsalar millet o orana mıkırdancaktı, böylece gündem alkışa döndü. herşey politika.. bir politik komedi vardır eskilerden : yetkili biri çıkmış meydana bu düzen değişecek demiş halktan biri de cevap olarak düzülen ne zman değişecek diye seslenmiş. aklıma hep o geliyor :) :) :)

tanerbudak senin olduğum her konu ve ortamda sonuna kadar ne gerekiyorsa varım ve elimden geleni yaparım yapmayada hazırım devam
ozaman sonuna dek

ötv indirimindeki suistimal dedikleri kayıpları

rehabilitasyonlardaki cocuk basına verdikleri aylık 700 tl

yarısından fazlası suistimal ediyor damar okuma getireceklerdi

özel rehabilitasyon merkezlerine 8 saat bireysel 4 saat grup eğitimi için devletin ödediği para 700 tl(aylık)
%20 rapor bile bunu özel rehabilitasyonlara ödüyor devlet ordaki suistimal dönen dolaplar.
ötv indirimi devede kulak.
devlet biliyor bunu hatta coğu cocuk gitmediği halde gitmiş gibi gösterip devletten para alıyorlar bunu niye incelemiyor acabaaaaaaaaaaaaaaaa

bulara el atmıyorda en basit ötv indirimine el atıyor merak etmeye başladım

damar okuma getireceklerdi rehabilitasyona usulsüzlükleri önlemek için her okulda 150 ögrenci var damar okumayı getirse 50 ögrenciye düsecegini herkes söylüyor ( cocuk basına 700 tl aylık ödüyor devlet)
devlet ötv yle ugraşcagına bunlarla ugrassın ötv den elde edecegi kaynagın 10 katını ordan saglar

bunu devlet bildigi halde rehabiliytasyon merkezleri ile neden ugrasmıyorda ötv ile ugrasıyor benim aklımda soru işareti olusuyor

devlet özel rehabilitasyon merkezlerine bir el atsın düzeltsin bak kaynağa bak ötv suistimalinin 10 katından fazladır.atmaz diyorlar o başkaymış haklı olabilirler damar okutmayı 3 yıldır devreye sokamadılar bir devreye soksalar otomatikmen her merkezde olmayan 100 cocuk ortaya çıkma ihtimali varmış gibi geliyor bana

Bu yasa böyle çıkarda haklarımıza kısıtlama gelirse sayın komisyon başkanı hemşerim koca reisin oğlu Süreyya sadi bilgiç vekilim..!!!
AKP üyeliğinden istifa edeceğim.
Saygılarımla

Merhabalar bugün evrakları yetkili servise teslim ettm mercedes için c200. Yarın muameleci onay için gidicek. Sizce yasa beni etkilermi onay çıkar mı

bati414141 etkilemez emin ol.Hayırlı uğurlu olsun, Allah mutlu günlerde kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

Bazı haber sitelerinde yasa meclisten geçtiği yönünde haberler var içeriğine baktığımda bizim konu ile ilgili bir içerik göremiyorum. Bizim konu mecliste görüşülecekmi yeniden bilgisi olan varmı

Else82

Komisyona sevk edilen tüm tasarı bugün itibariyle kabul edildi. Şimdi Meclis'e sevk edilecek. Meclis'te bu aralar bütçe görüşmeleri başlayacak.

İstanbulda yaşıyorum bedava araba verseler yine binmem.Arabanın her şeyi dert.Park yeri bulamazsın, benzini cezası akıl işi değil.İş için kullanılmayacaksa en iyisi metro toplu ulaşım.

Merhaba bugün vergileri yatırılmış (ötvsi ödenmemiş) ve faturası kesilmiş bir araç bu kanundan etkilenir mi?
Cevap verebilen olursa sevinirim

Yani 90.000 tl olarak kabul edildi değişiklik bundan sonra olmaz diyorsunuz öylemi :(

@superfuji Bundan sonra değişiklik olması zor diyorsunuz öylemi

Arkadaşlar,

Sizlere bir haberim daha var. Biliyorsunuz bugün kanun tasarısının görüşmeleri tamamlandı ve nihayetinde geneli üzerinde yapılan oylamayla birlikte kabul edildi. Bugün tasarıda bizi ilgilendiren bir değişiklik daha yapıldı. Bildiğiniz üzere tasarının 129. Maddesi gereğince bazı maddeler yayınlandığı tarihte, bazıları 1.1.2018de, bazıları da takvim ayı sonunda yürürlüğe girecekti. Bizimle ilgili olan 78. Madde de mevcut hükme göre yayınlandığı anda yürürlüğe girecekti.

Fakat, bugün verilen önerge ile birlikte bizim maddemizin de 1.1.2018 tarihinde yürürlüğe girmesi kararlaştırılmıştır.

YANİ, MADDE DEĞİŞTİRİLMEDEN BU ŞEKLİYLE GENEL KURULDAN VE CUMHURBAŞKANI ONAYINDAN GEÇMESİ DURUMUNDA 01.01.2018 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİR. DOLAYISIYLA YILIN BU SON AYLARINDA SÜRESİ DOLAN TÜM ARKADAŞLARIMIZ -Kİ YIL SONU KAMPANYALARINDAN YARARLANIP ALAN ÇOKTUR- TUTAR SINIRLAMASI OLMAKSIZIN ÖTV İNDİRİMİNDEN YARARLANABİLECEKLERDİR. OTOMOBİL ALMAYI DÜŞÜNENLERİN, İSTEDİĞİ ÖZELLİKLERDE ARACI ALABİLMEK İÇİN ŞİMDİDEN SİPARİŞ VERMELERİNİ VE BAYİLERLE TEMASA GEÇMELERİNİ ÖNERİRİM.

Mevcut durum bu olmakla birlikte, biz diyoruzki bu yasa gerekçesine ve amaçına uygun değildir. Sosyal devlet politikasına ve engelli hakları beyannamesindeki pozitif ayrımcılık ilkesine aykırıdır. İnanıyoruz ki bu madde geçmeyecek, İlahi adalet yerini bulacaktır. Bu nedenle siz değerli arkadaşlarımızdan ulaşabildiğimiz her kişi ve platformda verilmiş haklarımızın gaspedilmemesi yönündeki baskıya durmaksızın devam etmelerini önemle rica ediyorum. Biraz yorulalım, gemi rıhtımdan uzaklaştıktan sonra bu adada yine kendi kaderimizle başbaşayız bol bol dinlenmeye zamanımız olacak.

Bir de Allah'ın adaleti var. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.

Saygı ve sevgilerimle.

Kesin sonuç yılbaşından sonra belli olur ocağın 20 sinden sonra.Farkındamısınız bilmem her sene sonunda bazı şeyler torbaya giriyor yok zam gelecek yeni yılda vatandaşa veriyorlar gazı.

kanun 1 ocakta yürürlüğe girecekse eğer yine bir sıkıntı var, hani yılbaşında fiyat değerlemesi yapılacak vergili fiyat 195.000 olacak diyordu maliye bakanı komisyon tutanaklarında?

@gestapooo orda bir sıkıntı yok. Belirlenen 90 bin değeri 2017 içerisindeki limit. Maddenin güncellemesini her yıl yeniden değerleme oranına bağladıkları için 01.01.2018'de maddenin kendi içindeki hükmü gereği güncellenecek. Velevki öyle olmadığını kabul etsek bile maliye bakanı başta olmak üzere komisyon huzurunda ve basın önünde üyelerin bu yönde beyanları var. O kadar da uzun boylu değil afedersiniz, tükür tükür yala. Çocuk oyuncağı mı bu.

yukcells

Benim 5 yıllık süre 25 aralıkta doluyor bu 5 gün içinde alırsam yasaya takılmayacağım öylemi yani. Ama böyle birsey olsa neden 2017 yılı için 90 bin sınırı ve 2018 için 195 bin tl rakamları telaffuz edilsin bunu anlamıyorum. Ve açıkca kanun 2018 yılından itibaren geçerli olacak diye birşey ilk defa sizden duyuyorum. Sürem az olması nedeniyel yeniden bu soruyu sormak istedim bu kesin bir bilgimi.

@Else82 bilgi kesin. Bu bir dedikodu değil, komisyon kararlarından görüyorum. Bu konuda yıl sonu satışları nedeniyle otomotiv firmalarının baskısı olduğu duyumunu da almıştım.

Şimdi sizin süreç kritik. Onun için çok sağlam adım atman lazım. Hemen siparişi getirtip ya da mevcut araçlardan birini beğendiysen rezerve ettirip bayidekilerle sıkı sıkı anlaşman lazım. 25.12 itibariyle satış belgelerini muameleci firmaya verip çok seri bir şekilde kalan 6 gün içerisinde onaylanmaları lazım. Ki araç gümrükten yurda giriş yaptıysa bu mümkün.

2017 fiyatı belirlemelerine gelince; önceki halinde yasa yayınlandığı gün yürürlüğe girecekti. Olayı da yeniden değerleme oranına bağladıkları için teknik olarak 2017 fiyatı belirlemek zorundaydılar. Ayrıca yeniden değerleme oranları da tam kesin değil şu anda bildiğim kadarıyla, tahmini yaklaşık rakamlar var. Bunlara rağmen yine de 2018 fiyatı belirleyebilirlerdi ve sonraki yıldan itibaren değerlemeye tabi tutulur diyebilirlerdi, demediler. Böyle yaptılar. Aynı Kapıya çıktığına göre Dahasını Sorgulamanın da pek bir mantığı yok açılcası.

Üst Alt