Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engellilerin ÖTV hakkı kısıtlanmak isteniyor! | Bülent Küçükaslan

kaptan tito 1. dereceye indirme konusunda da şey diyor değerli büyüklerimiz, efendim bakıcısı yeğeni, bilmem neyi ilgileniyor götürüp getiremiyor, orda da mağduriyet çıkıyor diyorlar. Bunu komisyon görüşmelerinde bizzat Süreyya bey dillendirdi bu şekilde. Yani bu oran kaçta kaçtır. Şu an tüm kütle üzerinde yaratılan mağdurşyetmi tercih edilebilir, kısıtlı bir kesimin 1. derece akrabasının ilgilenmemesi mi? Ayrıca orda da şu kriterleri koy, de ki engelli araçtaysa hiçbir koşulda ceza uygulanmaz, 40 kat yabancı olsa da. Bir de de ki bakıcı vs kullanımı için iş sözleşmesi, sgk primi falan varsa kullanabilir. Ohh, bitti. Yani sizce bu nerden ne çırparım bu milletten diye meyveli gazozdaki meyveyi görüp vergilendirenler bunları düşünemiyor olabilir mi? Amaç farklı amaç.

tanerbudak
O arkadaş bendim. Görüşmenin görüntülerini de paylaşıyorum şimdi.

DydY36.jpg

yukcells

alan aldı satan sattı
olan bizim gibi madurlara oldu
amaç farklı oldugu ayan beyan ortada
şimdi sınır kondu ya kimse suistimal etmicek 200.000 tl lik aracı 100000 tl teyzesi halası amcasını kullanarak farklı şehirlerde oturanlar almaz artık sınır var ya kimse almayacak sadece biz engelliler alacak cok büyük suistimalin önüne gectiler niye alsınki 200.000 tl paramı 100.000 tl ucuza degmez ya almazlar canım kimse tenezül edip almaz afferin size canım önüne geçtiniz önlediniz ayakta alkışlıyorum bu kanunu cıkaranları halletiniz artık kimse almaz önüne geçtinizz bravooooooooooooo

GEREKCELERİNE BİLE GÜLÜYORUM HER ZAMAN DEDİGİM GİBİ BEN OGLUMUN BU HAKKINI YİYENLERİN HAKKIMI AHİRETTE İKİ ELİMDE YAKAMDA ELBETTE KARSIMIZA CIKRACAK RABBİM

Seyit TORUN'a whatsapp üzerinden mesajlarımı gönderdim arkadaşlar. İnşaallah bu mücadelemiz boşa çıkmayacak.

amiira tesekkurler.

Diger arkadaslardan da ayni duyarliligi bekliyorum burada tartisacagimiza onerilen kisilere yazmak daha cok hayrimiza olur arkadaslar.

amiira

sen süreyya bey ile ahbap olmuşsun valla :)) ben her gün yazıyorum ağzından cımbız ile laf alıyorum :)

yeğeni de engelliymiş baksanıza. acaba %90 üstü mü engelli çok merak ettim gerçekten :)

İnanın ben de şaşırdım. Gece 23 civarında yazıştık bunları.

Arkadaşlar bu konuda eğer ki bazı haklarımız elimizden alınırsa ileride daha da olumsuz olanlarıyla karşılaşmamız olası. Gayret gösteren herkese teşekkürler.

Bugün 15.30 da komisyon yine toplanıyor.Bastırın arkadaşlar Süreyya bey'e. amiira tanerbudak sizlere iyi kötü cevap veriyor.Diğer arkadaşlarda yazmayı ihmal etmesin.

ben bi tekrardan arayayım süreyya bey'i. yeğeniniz de engelliymiş bakın diyeyim.

aradım süreyya bey'i. uzun uzun konuştuk. kendisi bazı sorular sordu bana. konuya hakim olmadığı belli. %90 üzeri araç alımı ile engelli h sınıfı ehliyet sahibi kişinin araç alımı arasındaki farkı sordu detaylı anlattım. kendisine şunu söyledim ve bugün maliye bakanı ile bir araya geldiğinde bakan a bunu iletmesini rica ettim;

1- %90 ve üzeri raporlu kişi adına 3.dereceye kadar yakını tarafından araç alımlarında 1.derece kısıtının getirilerek suistimallerin önüne geçilebileceği ( suistimal bu grupta oluyor dedim)

2- H sınıfı ehliyeti ve ortopedik engeli olup engellinin bizzat kendisi tarafından kullanılan özel tertibatlı araç alımlarında sınırın kaldırılması gerektiğini ve araçlarda bulunan her donanımın (güvenlik,konfor) engelli için çok büyük kolaylıklar sağladığını ve bu donanımlarında getirilen kısıt ile alınabilecek araçlarda bulunmadığını.

bu iki konuyu anlattım kendisine. bana şunu sordu; %89 raporu olan bir kişi araç alamıyor mu peki dedi. ben de h sınıfı ehliyeti ve özel tertibatlı araç kullanabilir ötv muafiyetli raporu yok ise alamaz dedim. h sınıfı ehliyeti ve özel tertibatlı araç kullanabilir raporlarında oran önemli değil dedim. önemli olan uygun tertibat ile aracı kullanabilmesi engelli kişinin dedim.
ses kaydı isteyen var ise whatsapp tan atabilirim. numaram 0 533 234 19 80. siz de isteklerinizi whatsapp tan yaparsanız sevinirim. konuşmak için müsait değilim.

kendisi H sınıfı ehliyeti bilmiyormuş detaylı anlattım. tekrardan sordu; H sınıfı değil mi dedi. evet dedim. bugün bu konu hakkında gelişme olacak gibi. bir de süreyya bey genel kurulda biraz daha yukarı çekebiliriz rakamı dedi.

bastırın arkadaşlar bu iş bitmedi daha.

tanerbudak eyvallah kardeşim emeğine sağlık umarım sallanıyordur bizi kanun çıkaran biri olarak detayları bilmemeleri ayrı bir vasat durum.
Rakamı yukarı çekmek değilde taslağı çekme daha hayırlı olacak olsun bastırmaya devam.

Bende whatsapdan yaziyorum.amiira sende ara bence bizlerde yazalım

Özellikle komisyon üyelerine şunuda söylemek lazım bu fiyat sınırı suistimallerin önünüde açar nasılmı şimdi adamın alacağı araba diyelimki yılbasindan sonra 210 bin devlet 195 sınır koymuş bu kağıt üzerinde su sekilde bayi ile satici arasında yapilabilir arac bedeli faturada 195 bin gosterilip aradaki farkada uzatilmis garanti bakim paketi ve bunun gibi bahanelerle 15 bin tl ayri olarak alınıp faturalandırılabilir

bence geri çekilebilir kanun. ya da engelli bizzat kendisi kullanıyor ise alınacak araçlarda çtv sınırı kalkabilir. ben whatsapp tan yine yazdım süreyya bey e. bakan ile konuşurken bu şekilde anlatın dedim.

Yarın tutanakları okuduğumuzda ak koyun kara koyun o zaman belli olacak.

artık tutanak yok. bugünkü konu bütçe. bizim konuyu özel konuşacaklardır.tutanaklara girmez yani.

süreyya bey den bilgi alabiliriz ancak. musa çam,zekeriya temizel bunlar var komisyonda.

süreyya bey okudu yazdığım çözüm önerilerini. sizden haber bekliyoruz dedim bakalım. artık hayırlısı diyelim.

süreyya bey okudu yazdığım çözüm önerilerini. sizden haber bekliyoruz dedim bakalım. artık hayırlısı diyelim.

arkadaşlar

%90 üstünde oluyor derken vekillere

benim oglum%93

1.dereceyim bende en az sizin kadar magdurum

suistimal 3 derecede oluyor

1 derece suistimal olma şansı yok onun için %90 üstünde oluyor derken bizide zan altında ve suçlu pozisyonu düşürmeyin lütfen
1.derece anne baba kadeştir
3.derece hala dayı teyze dir

Arkadaşlar. Yeni sistemde KDVnin de alınmayacağı mevzusu var mı yok mu? Kdv ödeyecek miyiz ödemeyecek miyiz? Yasada net bir ibare var mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kaptan tito
%90 üstü araç alımında 1.derece yakını sınırı getirilmesini talep ettim ben zaten.

mozenalp
kdv aynen devam. başbakan konuya hakim olmadan salladı sadece.

biraz önce bmw servisten bir arkadaşlada bu konuyu konuştum burası türkiye olmaz diye bişey olmaz dedi :)

insan27

doğru söylemiş. asıl suistimaller öyle başlayacak hükümetin haberi yok. biz Türk milletiyiz kanunda nerde açık var bulur yararlanırız :)

Maliye Bakanı Plan ve Bütçe Komisyonunda bütçe sunumuna başlamış.

Motor cc 2500 (maximum ) çıkarsınlar fiyat dedikleri gibi olsun bunu yaparlarmı acaba

@kaptan tito

Bildiğim kadarıyla kardeşler 1. derece yakına girmiyor, tuhaf ama öyle. Dede, nine, kardeş ve torun 2. derece akrabalığa giriyor hukuken.

Son düzenleme:
Üst Alt