aradım süreyya bey'i. uzun uzun konuştuk. kendisi bazı sorular sordu bana. konuya hakim olmadığı belli. %90 üzeri araç alımı ile engelli h sınıfı ehliyet sahibi kişinin araç alımı arasındaki farkı sordu detaylı anlattım. kendisine şunu söyledim ve bugün maliye bakanı ile bir araya geldiğinde bakan a bunu iletmesini rica ettim;
1- %90 ve üzeri raporlu kişi adına 3.dereceye kadar yakını tarafından araç alımlarında 1.derece kısıtının getirilerek suistimallerin önüne geçilebileceği ( suistimal bu grupta oluyor dedim)
2- H sınıfı ehliyeti ve ortopedik engeli olup engellinin bizzat kendisi tarafından kullanılan özel tertibatlı araç alımlarında sınırın kaldırılması gerektiğini ve araçlarda bulunan her donanımın (güvenlik,konfor) engelli için çok büyük kolaylıklar sağladığını ve bu donanımlarında getirilen kısıt ile alınabilecek araçlarda bulunmadığını.
bu iki konuyu anlattım kendisine. bana şunu sordu; %89 raporu olan bir kişi araç alamıyor mu peki dedi. ben de h sınıfı ehliyeti ve özel tertibatlı araç kullanabilir ötv muafiyetli raporu yok ise alamaz dedim. h sınıfı ehliyeti ve özel tertibatlı araç kullanabilir raporlarında oran önemli değil dedim. önemli olan uygun tertibat ile aracı kullanabilmesi engelli kişinin dedim.
ses kaydı isteyen var ise whatsapp tan atabilirim. numaram 0 533 234 19 80. siz de isteklerinizi whatsapp tan yaparsanız sevinirim. konuşmak için müsait değilim.
kendisi H sınıfı ehliyeti bilmiyormuş detaylı anlattım. tekrardan sordu; H sınıfı değil mi dedi. evet dedim. bugün bu konu hakkında gelişme olacak gibi. bir de süreyya bey genel kurulda biraz daha yukarı çekebiliriz rakamı dedi.
bastırın arkadaşlar bu iş bitmedi daha.