Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Eski tarihli raporlar e-rapor sistemine yüklenecek mi? Kullanabilecek miyiz?
Arkadaşlar merhaba
Kanun yasalaştıktan sonra bazı yanlış anlaşılmalar üzerine Sağlık Bakanlığı bununla alakalı tekrar açıklama yapmıştı. Açıklama 20/02/2019 tarihinde yürürlüğe giren engelli raporların e Rapor sistemine işletilmesi konusu hakkında ilgili kanunun 15. maddesi 1. fıkrasında konuya net açıklık getirmiştir. 20/02/2019 yılından önce alınan eski formattaki sürekli raporların oran ve teşhisleri aynen geçerli olacaktır. Eski formatta düzenlenen raporlar ilgili birimlerce eski formattan yeni formata dosya üzerinde güncellenecektir. Rapor sahibi tekrar heyete gönderilemez. Aynı şekilde süreli raporlarda ise süre bitene kadar heyete gönderilemez. Sıkıntı yaşayan olursa il sağlık müdürlüklerini arıyabilir. Bu işler Heyette işlemi yapacak bir iki memurun insiyatifinde değil. Kafasına göre tekrar rapor alman gerekir diyemez. Bunu karar vericisi bu şahıslar değil.
raporu yeni rarihli olanların e-raporda görünür zaten eski tarihliler görünmüyor.Bazıları da laf olsun diye yorum yazıyor.
Raporu 2000 oncesi ve sonrası olanlar kayıt yaptırabilirse,lütfen nasıl yapıldığına dair bilgiyi paylaşırsanız çok memmun oluruz.
Şimdiden Teşekkürler,
Syg.
2011 YILI RAPORUM SİSTEME YÜKLEMİSLER AMA SADECE BİLGİLENDİRME ŞEKLİNDE SANIRIM NE RAPOR İNDİRİLEBİLİR NEDE NÜSHASI GÖRÜLÜYOR EKRAN RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ
siz yaptırdınız mı ekran resmi alarak anlattanız sizdeki nasıl bizdeki nasıl ben raporu ankaradan aldım izmirde çalışıyoruym bu ulusal engelli veri tabanı kayıt ettirmek için ankaraya mı gidicem
onlarda sisteme işleyemiyoruz sistem kabul etmiyor diyorlar,onunla ilgili bir çalışma yapılıp eski tarihli raporların sisteme onayına izin verilmesi lazım.
Muz cumhuriyetinde değiliz. Kanun yönetmelik , eski ve sürekli raporların da sisteme kayıt edileceğini söylüyor. Çok ileri giderse Sağlık bakanlığı müfettişi ile korkutun çok sürmez inadı kırılır. Bakın arkadaşlar bir çoğumuz bordrolu olarak farklı iş yerlerin de çalışıyoruz. Zaten raporla alakalı sıkıntı olsa SGK iş yerine yazı yazar ve iş yeride bize bildirirdi.
sgurkan sistemde ki sorun farklı bir şey fakat bazı kişiler de sanki tekrar muayene olup heyete girecekmiş diye algılıyor. Böyle bir durum mevzuatta yok. Raporlar aynen geçerli olacak sadece bizim raporlar eski formatta olduğu için dosya üzerinde yeni formata uyarlanıp E Rapora işlenecek.
184 aradimizda onlar bile oyle soylerse kime inanacagiz.Boyle bir calisma varsa oncelikle calisanlar egitlip dogru bilgi aktarilir ondan sonra cagri karsilamaya verilir.Arıyoruz cagri merkezinde herkes kafasina gore yorum yapiyor.Ki kontak noktamiz orasi oranin dogru bilgiti aktariyor olmasi lazim.
neden paniktesiniz altında tc numaranız yeterli diyor evet e rapor alamasanızda tüm raporlar engelli veritabanına işlendiğinden görülecek zaten kurumlar rapor istemeyecek yapmanız gereken tek şet tc numarası vermek işi sağlama almak için aile sosyal politikalar engelli kimlik kartı alın olsun bitsin
bu saatten sonra deme hakkı yok sağlık bakanlığı tc numaranız yeterli yazmış resmi şikayet hakkınız olmalı artık zaten hastanelerin iş güzarlığı oldu bu işlemler
O sistem kabul etmiyor dediklerine bakmayın sistem yeni olduğu için kullanmayı bilmiyorlar. İşlerine öyle geliyor.
Sistemde problem olsa müdahale ederler en fazla bir gün beklerler...
İnanmayın yani o sistem kabul etmiyor palavrasına...Beceriksisiz kullanmayı bilmiyoruz demiyorlarda.
Bence ilgilenmek istemiyorlar birileri diywcekki bunu boyle yapacaksiniz yapmak zorundasınız diyeceklerki ozaman yapacaklar.Biz susmayalim biz susarsak hic cozum üretmezler bunlar.
benim zaten e-rapordu yüklü idi yeniden yüklemişler ve tüm raporlarım engelli raporu haline gelmiş en üst ve en altta aynı rapor 2 değişik halde aradaki ilaç raporlarıma tıklayınca engelli rapor numaranız ve tc numaranızla kurumlarda işlem yaptırabilirsiniz yazıyor
evet ayın 4 almıştım ama anneminde raporu var sistemde görünmüyordu hatta ne olur olmaz diye onada kart çıkarayım demiştim yapamamıştım bugün itibari ile onunkide görünür oldu
yanlız benim raporum en üst ve alt kısımda 2 kez görünüyor biri pdf rapor tam nusha en alttakide sadece rapor nosu ve derecesi olan yazıdan ibaret o kısım bugün oluştu ama tüm ilaç raporlarım engelli raporu haline dönüştü
koyarlar zaten şuan acele ile yapıldığı belli oluyor büyük ihtimal hastaneler bilgiyi yüklerken ortalık karıştı
engelli kimliğin yomu sonuçta o geçerli
olay tarama değil hastanelerin rapor bölümleri var artık her hastanede var o bölümlerde merkezi sisteme bağlı işletim programı var ordan kayıt ediliyor
yeni sistemde yapılan raporlarsa direk e rapor sisteminden kayıt oluyor doktorlar e imza ile onaylıyor
daha önce sadece rapor numarası ile sorguya izin veren sisteme artık TC numarası ilede giriş seçeneği koydularki normal raporlarda sorgulanabilsin
bildiğiniz gibi ilaçlarda e-reçete ama hastane sisteminde arıza olduğunda doktor yazılı reçete ve diploma numarası ile reçete yazabiliyor