Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Dogum günüymüş galiba
Mekanı cennet olsun kardeşim, son durak hepimiz gideceğiz işte önden giden geride kalana acı bir özlem bırakıyor

Bende yaşadım o acıyı merak etme, allah sabır versin diyip susuyorum umarım süslü kelimelerin ile uzatmasın daha.

Arkadaşlar,

Öncelikle bu konunun yeri burası değil, ayrıca burası bu üslupla tartışma yapılacak yer de değil.

Bu bir eğlence konu başlığı. Lütfen konunun müdavimlerini daha fazla bu tartışma ile rahatsız etmeyelim.

Arkadaşlar,

Öncelikle bu konunun yeri burası değil, ayrıca burası bu üslupla tartışma yapılacak yer de değil.

Bu bir eğlence konu başlığı. Lütfen konunun müdavimlerini daha fazla bu tartışma ile rahatsız etmeyelim.

Pardon abi özür dilerim,form adına burda bulunan tüm arkadaşlardan da ....

3 adet tanrı olsun (A, B, C). Bu tanrıların isimleri, herhangi bir sırada, Doğrucu, Yalancı ve Rastgele'dir. Doğrucu tanrı her zaman doğruyu, Yalancı tanrı her zaman yalan, Rastgele tanrı ise tamamen rastgele bir şekilde doğru veya yalan söylemektedir. Göreviniz, sadece 3 adet evet-hayır sorusu sormak şartıyla, A, B, C tanrılarından hangisinin Doğrucu, hangisinin Yalancı, hangisinin Rastgele olduğunu tespit etmektir. Her bir soruyu sadece 1 tanrıya yöneltebilirsiniz. Tanrılar, Türkçe anlamaktadır; ancak kendilerine has bir dilde konuşmaktadırlar. Bu dilde "evet" ve "hayır" sözcükleri "da" ve "ja" sözcüklerine karşılık gelmektedir; ancak hangisinin "evet", hangisinin "hayır" olduğunu bilmiyorsunuz.,

Haydi bakalım 'ben süperim' diyenler gelsin :) @ MeTePe 🤭

Umarım soruyu doğru anlamışımdır.

1. Soru A Tanrısına: Tanrı mısınız ? Evet -> Doğrucu
2. Soru B Tanrısına: Tanrı olmadınız söyleniyor, bu doğru mu ? Evet -> Yalancı
Kalan son Tanrı C, oda Rastgeleci.

Haydi bakalım 'ben süperim' diyenler gelsin :)

Bu soruyla ilk karşılaşmamın üstünden sanırım 15 yıl falan geçti. :) Hatta yanılmıyorsam bu sorunun orijinalini ingilizceden Türkçeye çevirip ilk soran kişi abimdi.

Bu sorunun yanıtı için basit sorular yeterli olmaz. Aynı soru içerisinde birden fazla argümanın birleştirilmesi gerekir. Yani A B ise ve C D ise X Y midir gibi bir soru ile birden fazla şartın bir araya gelmesi gerekir.

Buraya yanıt yazmayacağım. Çünkü değil bu soruyu çözmek, çözümü anlamak bile yarım saat sürer. :) Dünyanın en zor bilmecelerinden biridir.

Benim gibi bilmece meraklısı birinin böyle bir soruyu daha önce görmemiş olduğunu düşünmeni doğrusu çok yadırgadım. :) :)
Çok ayıp... çok! :) :)

Benim gibi bilmece meraklısı birinin böyle bir soruyu daha önce görmemiş olduğunu düşünmeni doğrusu çok yadırgadım. :) :)
Çok ayıp... çok! :) :)

Görmemiş olduğunu düşündüğümü de nereden çıkardın? :) Soruyu zaten bilim sayfasından aldım ve minnoş kesin bununla karşılaşmıştır diye düşündüm :) Dediğin gibi, tüm zamanların en zor mantık sorusu olduğu söylenmiş. Seni etiketlememin sebebi cevabı bilip bilmediğini merak ediyor olmam? :)

Umarım soruyu doğru anlamışımdır.

1. Soru A Tanrısına: Tanrı mısınız ? Evet -> Doğrucu
2. Soru B Tanrısına: Tanrı olmadınız söyleniyor, bu doğru mu ? Evet -> Yalancı
Kalan son Tanrı C, oda Rastgeleci.

Maalesef :)

tüm zamanların en zor mantık sorusu olduğu söylenmiş.

Gördüğüm en zor soru (bilmece) olduğunu söyleyemem. Çünkü çözümünü dahi anlayamadığım sorularla karşılaştım diyebilirim. :)

Özellikle mantık soruları belli bir zihinsel egzersiz dönemi gerektirir. Eğer antremanlı değilsen kağıt üstünde bile düşünmek zordur. Ben bu kadar zor soruları pek burada sormuyorum. Çünkü çoğu kişi bir kaç dakika içinde çözemediği şeyden sıkılıyor.

Mesela ben de bir soru sorayım.

2 yamyam akşam yemeğinde sohbet ediyormuş. Biri arkadaşına kaynanasından hiç hoşlanmadığını söylemiş. Bunun üzerine arkadaşı hangi tavsiyede bulunmuş? :)

2 yamyam akşam yemeğinde sohbet ediyormuş. Biri arkadaşına kaynanasından hiç hoşlanmadığını söylemiş. Bunun üzerine arkadaşı hangi tavsiyede bulunmuş? :)

Hoşlanmadıysan sen bırak, ben yiyeyim demiş :) ya da üzerine biraz tuz serp demiş :))

Sokakta fare peynir görüyor.Fareyi Kedi görüyor. Kediyi Köpek görüyor.
Sonra hepsi hedefinden vazgeçip ayrılıyor..
Onlardan başka kimse de yoktu halbuki. Neden fikir değiştirdiler?

Çünkü sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hepsi ceza yememek için evlerine kaçışmışlar :p:) Bilemedim ben :)

Sokakta fare peynir görüyor.Fareyi Kedi görüyor. Kediyi Köpek görüyor.
Sonra hepsi hedefinden vazgeçip ayrılıyor..
Onlardan başka kimse de yoktu halbuki. Neden fikir değiştirdiler?

Fare vegan, kedi vejeteryan, köpek şiddete karşı

3 adet tanrı olsun (A, B, C). Bu tanrıların isimleri, herhangi bir sırada, Doğrucu, Yalancı ve Rastgele'dir. Doğrucu tanrı her zaman doğruyu, Yalancı tanrı her zaman yalan, Rastgele tanrı ise tamamen rastgele bir şekilde doğru veya yalan söylemektedir. Göreviniz, sadece 3 adet evet-hayır sorusu sormak şartıyla, A, B, C tanrılarından hangisinin Doğrucu, hangisinin Yalancı, hangisinin Rastgele olduğunu tespit etmektir. Her bir soruyu sadece 1 tanrıya yöneltebilirsiniz. Tanrılar, Türkçe anlamaktadır; ancak kendilerine has bir dilde konuşmaktadırlar. Bu dilde "evet" ve "hayır" sözcükleri "da" ve "ja" sözcüklerine karşılık gelmektedir; ancak hangisinin "evet", hangisinin "hayır" olduğunu bilmiyorsunuz.,

Haydi bakalım 'ben süperim' diyenler gelsin :) @ MeTePe 🤭

Bu soruların cevabı, sorunun kendisi gibi karışık. Enson Rekursion buna benzer sormuştu burda günlerce çözüm bekledi.

Tanrılar dan birine soruyorsun diğer iki tanrıdan ençok hangisi doğruyu söyler veya yalan söyler doiye ilk soru olacak saniyorum.

Türkçe anlamayİnci soru nasıl sorulacak burasını hiç anlamadım sadece Da ve Ja alaka olunca:confused:

Deprem olmuş o yüzden hepsi tüymüş can derdinden dolayı:)

Deprem herşeyi yıkıp yerinden oynatmadıysa o üç hayvanda peyniri orda bırakıp kaçmaz. :)

Sorunun yanıtı şu: Tam o sırada güneş tutulması olmuş. Ne fare peyniri görebilmiş, ne kedi fareyi, ne köpek kediyi... O yüzden dağılmışlar.

Sorunun yanıtı şu: Tam o sırada güneş tutulması olmuş. Ne fare peyniri görebilmiş, ne kedi fareyi, ne köpek kediyi... O yüzden dağılmışlar.

Yok artık yahu :):) Bunlar çok ucu açık cevaplar. Öyleyse, uydur uydur söyle. Benim cevabımdan bir farkı kalmaz :) Soırunun sahibi cevabı versebilir mi lütfen :)

Aslında en mantıklısı ben'in verdiği cevaptı

Orada bir insan olması yeterli kışş dedimi ne fare kalır, ne kedi, ne köpek. :)

Tek cevap bu

Üst Alt