Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Arkadaşlar,
Öncelikle bu konunun yeri burası değil, ayrıca burası bu üslupla tartışma yapılacak yer de değil.
Bu bir eğlence konu başlığı. Lütfen konunun müdavimlerini daha fazla bu tartışma ile rahatsız etmeyelim.
Haydi bakalım 'ben süperim' diyenler gelsin
Benim gibi bilmece meraklısı birinin böyle bir soruyu daha önce görmemiş olduğunu düşünmeni doğrusu çok yadırgadım.
Çok ayıp... çok!
Umarım soruyu doğru anlamışımdır.
1. Soru A Tanrısına: Tanrı mısınız ? Evet -> Doğrucu
2. Soru B Tanrısına: Tanrı olmadınız söyleniyor, bu doğru mu ? Evet -> Yalancı
Kalan son Tanrı C, oda Rastgeleci.
tüm zamanların en zor mantık sorusu olduğu söylenmiş.
2 yamyam akşam yemeğinde sohbet ediyormuş. Biri arkadaşına kaynanasından hiç hoşlanmadığını söylemiş. Bunun üzerine arkadaşı hangi tavsiyede bulunmuş?
Hoşlanmadıysan sen bırak, ben yiyeyim demiş ya da üzerine biraz tuz serp demiş )
Tebrikler, bilemedin...
Hoşlanmadıysan sadece sebzelerini ye demiş.
Sokakta fare peynir görüyor.Fareyi Kedi görüyor. Kediyi Köpek görüyor.
Sonra hepsi hedefinden vazgeçip ayrılıyor..
Onlardan başka kimse de yoktu halbuki. Neden fikir değiştirdiler?
3 adet tanrı olsun (A, B, C). Bu tanrıların isimleri, herhangi bir sırada, Doğrucu, Yalancı ve Rastgele'dir. Doğrucu tanrı her zaman doğruyu, Yalancı tanrı her zaman yalan, Rastgele tanrı ise tamamen rastgele bir şekilde doğru veya yalan söylemektedir. Göreviniz, sadece 3 adet evet-hayır sorusu sormak şartıyla, A, B, C tanrılarından hangisinin Doğrucu, hangisinin Yalancı, hangisinin Rastgele olduğunu tespit etmektir. Her bir soruyu sadece 1 tanrıya yöneltebilirsiniz. Tanrılar, Türkçe anlamaktadır; ancak kendilerine has bir dilde konuşmaktadırlar. Bu dilde "evet" ve "hayır" sözcükleri "da" ve "ja" sözcüklerine karşılık gelmektedir; ancak hangisinin "evet", hangisinin "hayır" olduğunu bilmiyorsunuz.,
Haydi bakalım 'ben süperim' diyenler gelsin @ MeTePe
Sokakta fare peynir görüyor.Fareyi Kedi görüyor. Kediyi Köpek görüyor.
Sonra hepsi hedefinden vazgeçip ayrılıyor..
Onlardan başka kimse de yoktu halbuki. Neden fikir değiştirdiler?
Hepsinin karnı tok olabilir.
Deprem olmuş o yüzden hepsi tüymüş can derdinden dolayı
Deprem olmuş o yüzden hepsi tüymüş can derdinden dolayı
Sorunun yanıtı şu: Tam o sırada güneş tutulması olmuş. Ne fare peyniri görebilmiş, ne kedi fareyi, ne köpek kediyi... O yüzden dağılmışlar.
@MeTePe güneş tutulması koku almalarına engel değil.