Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

Hafif sertlikte bir bilmece:

Adamın biriyle Rus ruleti oynuyorsun. Adam tabancaya bir kurşun koyup topunu çeviriyor ve kafasına dayayıp sıkıyor. Tık sesi geliyor.
Tabancayı sana uzatıyor. İster yeniden çevir, ister sık diyor. İşin ucunda hayat memat meselesi var.

Ne yaparsın? Daha önemlisi neden yaparsın?

Not: Açıklamasız yanıtlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Eğer "Arabanın depoSU dolu ancak neden gitmiyor?" gibi iğrenç bir kelime şakası yoksa yapılacak şey elbette yeniden çevirmektir.

Parayı 1500 defa havaya fırlatsan her seferinde yazı gelme olasılığı %50'dir, aynı şekilde gelmeme olasılığı da.

Buradaki fark tabancada 5 farklı mermi gözü varsa ilk ateşten sonra 4 ihtimale düşer, yani sana TIKlama olasılığı artar :)

Lakin ben şanslı adamım, karşıdaki adamın yerine de oynamak istiyorum diyenler olabilir :)

Adamın biriyle Rus ruleti oynuyorsun. Adam tabancaya bir kurşun koyup topunu çeviriyor ve kafasına dayayıp sıkıyor. Tık sesi geliyor.
Tabancayı sana uzatıyor. İster yeniden çevir, ister sık diyor. İşin ucunda hayat memat meselesi var.

Aslında bu soruyu tabancaya 1 mermi yerine 2 mermi koyup çeviriyor şeklinde sorsaydınız işler değişebilirdi :)

Burada yüzde hesaplaması yapamam ama çevirince boşa tıklama yüzdesi daha yüksek görünüyor. Önceden çevirme provası yapmak lazımmış.hangi hızda çevirince tam tur çevirebiliyorum diye. O zaman belki onun tikladigi boşluğu tutturabilir insan..:)

Tabanca tutukluk yapmış çevirmeden sıkardım tabi oynasaydıın.

Bir soruda ben sorayım.
İkinci viyana kuşatmasında kaç kuş atılmıştır.

ben de çeviririm. Nedeni de olasılığı düşürmek. Atıyorum 5 mermi alıyorsa silah, adam bir tane çevirdi dörde düştü: %25 patlama olasılığı var ama tekrar çevirirsem %20 patlama olasılığı var. Dolayısıyla çevirmek daha mantıklı burada.

Eksiksiz ve doğru açıklama için tebrikler... :)

Diğer arkadaşlarımın da yanıtları doğru olmakla birlikte ilk tam yanıt budur.

Pekala, 3 tane basit ve çok eski soruyla devam edelim:

SORU 1

Mahkumu padişahın önüne getirirler. Padişah eğlenmek istemektedir. "Şu elimdeki kağıtlardan birinde ölüm cezası yazıyor, diğerinde affedildiğin yazıyor." Birini seç, hangisini seçersen cezan o olacak der. Aslında her 2 kağıtta da ölüm cezası yazmaktadır.
Ancak uyanık mahkum bu durumun farkındadır ve bir uyanıklık yaparak ölüm cezasından kurtulur.

Peki nasıl? :)

SORU 2

Bir sepette 11 tane erik var. Bu erikleri 11 kardeşe hak geçmeyecek şekilde birer birer paylaştırıyoruz. Ve sepette yine 1 erik kalıyor.

Nasıl oluyor da oluyor? :)

SORU 3 (Orta sertlikte)

Elimde 2 sepet var. Birinde 1 tane ejder meyvesi, diğerinde 10 tane ejder meyvesi var.

Bana doğru bir cümle söyleyene içinde tek meyve olan sepeti vereceğim. Yanlış bir cümle söyleyene hiç bir şey vermeyeceğim. İsterseniz "güneş doğudan doğar" gibi doğru bir cümle ile küçük sepeti alabilirsiniz.

Tek meyve size yetmiyor, büyük sepeti istiyorsunuz. Peki ne söylemelisiniz? (Tabi açıklamasıyla)

Üçüncü soru ilgimi çekti farklı, ama hiç bir fikrimde yok..:confused:
Birinci cevabını bildigim soru..

SORU 1

Mahkumu padişahın önüne getirirler. Padişah eğlenmek istemektedir. "Şu elimdeki kağıtlardan birinde ölüm cezası yazıyor, diğerinde affedildiğin yazıyor." Birini seç, hangisini seçersen cezan o olacak der. Aslında her 2 kağıtta da ölüm cezası yazmaktadır.
Ancak uyanık mahkum bu durumun farkındadır ve bir uyanıklık yaparak ölüm cezasından kurtulur.

SORU 2

Bir sepette 11 tane erik var. Bu erikleri 11 kardeşe hak geçmeyecek şekilde birer birer paylaştırıyoruz. Ve sepette yine 1 erik kalıyor.

SORU 3 (Orta sertlikte)

Elimde 2 sepet var. Birinde 1 tane ejder meyvesi, diğerinde 10 tane ejder meyvesi var.

Bana doğru bir cümle söyleyene içinde tek meyve olan sepeti vereceğim. Yanlış bir cümle söyleyene hiç bir şey vermeyeceğim. İsterseniz "güneş doğudan doğar" gibi doğru bir cümle ile küçük sepeti alabilirsiniz.

Tek meyve size yetmiyor, büyük sepeti istiyorsunuz. Peki ne söylemelisiniz? (Tabi açıklamasıyla)

İkinci sorunun cevabı erikleri dağıtan kardeşlerden biridir. Sepette kalan erikte onun eriğidir olabilir mi?

SORU 1

SORU 2

SORU 3 (Orta sertlikte)

3. Soruyu okurken farkettim ki sepet boyutları verilmemiş. Sadece içinde olan meyve adedi verilmiş. Yani 11 meyve küçük sepette de olabilir. Doğru cümle "içinde 11 ejder meyve olan sepeti istiyorum." Olabilir mi?

İkinci sorunun cevabı erikleri dağıtan kardeşlerden biridir. Sepette kalan erikte onun eriğidir olabilir mi?

Oldukça yakın denilebilir. Ama erikleri ben dağıtıyorum. :) Ufak bir rötuş lazım. :)

içinde 11 ejder meyve olan sepeti istiyorum

Bu "doğru" veya "yanlış" diye nitelendirilecek bir sümle değil, bir talep cümlesi. :)

Doğru veya yanlış cümle bir ifade içermelidir. "İki kere iki dört eder", "Mine bir bayan ismidir" gibi. :)

Eğer cümleni bir doğru cümle olarak kabul edersek "al sana tek meyve olan sepet" der geçerim. :)

Bu arada sepetlerin büyüklüğünün hiç önemi yok. İkisi de battal boy olsun. :)

Ben bu soruların hiçbirini beğenmedim. !. sorunun mantıklı bir cevabı olamaz. Saçma sapan bir şey olmalı. Sonuçta o iki kağıttan birini seçmek zorunda :)

2. çocuk oyuncağı :)

3. soruda ise tek meyve olan sepeti almak için ne yapmamız gerektiğini belirtmişsin ama çoklu sepeti alabilmek için gereken şeyi belirtmemişsin :)

Dünyanın her şeyi olabilir. Ben nereden bileyim. Böyle ucu açık bilmece mi olur?

Ucu açık falan değil...

Hadi şu da sana ipucu olsun: BAna öyle bir ifade söylemelisin ki sana çok meyve olan sepeti vermek zorunda kalayım. :)

Aklıma şöyle birşey geldi ama tuhaf bir cevap olacak..
Ben o meyvelere tükürdüm..🙈

İyi olmuş yıkamak çok çok şart hafif gribin..:)

SORU 1

SORU 2

SORU 3 (Orta sertlikte)

Cevap-2: "sepette YİNE 1 erik kalıyor" sa, sepette onbir erik yoktur ve iki tane bir yanyana gelmiştir. Sepette iki erik ve tek kişiye paylaşım var. Olabilir mi🤔

Kafalar biraz karıştığı için bu yanıtı doğru kabul edeceğim.

Esasen olay şudur.. 10 tane eriği 10 kardeşe, son eriği sepetiyle birlikte 11. kardeşe veririm. Bütün kardeşlerde birer tane erik olur ve sepette hala 1 erik olur. :)

MeTePe Hocam ilk sorunun cevabı: Kralım ben her türlü karara razı olduğum için sizin seçeceğiniz kâğıda razıyım, kâğıdı siz seçin, demiş olabilir mi? :)

Üçüncünün cevabı: Ben meyve sayısı çok olan sepeti istiyorum, demiş olabilir mi? MeTePe

OĞUZATAY Karal işi eğlenceye dökmüş kabul edermi hiç.

Bende ejder meyvelerini almak istiyorum ama o sihirli cümleyi hala bulamadım.

Nasıl mecbur bırakabilirim de alırım..(malum çarşı pazarda fiyatlar cep paralıyor) :cool:

MeTePe Madem her doğru cümleye bir ejder meyvesi veriliyor o halde ben de on tane doğru cümle söylerim. Hatta on bir tane söyler hepsini alırım. :)

mineuy10 Mine, ben de sadece fikir yürüttüm; kesin bu demedim ki. Madem iş eğlence ise her türlü olasılık olabilir.

OĞUZATAY hepimiz aklımıza gelen fikri yürütüyoruz. Sonuca ulaşmak için fikir alışverişi iyidir..:)

Kafalar biraz karıştığı için bu yanıtı doğru kabul edeceğim.

Esasen olay şudur.. 10 tane eriği 10 kardeşe, son eriği sepetiyle birlikte 11. kardeşe veririm. Bütün kardeşlerde birer tane erik olur ve sepette hala 1 erik olur. :)

Ayy cevap bu muydu? :):)

Demiştim ben :)

Hocam ilk sorunun cevabı: Kralım ben her türlü karara razı olduğum için sizin seçeceğiniz kâğıda razıyım, kâğıdı siz seçin, demiş olabilir mi? :)

Olmayabilir... :) Kral birini seçer ve içinden ölüm çıkar, adamın kafasını uçururlar. :)

Üçüncünün cevabı: Ben meyve sayısı çok olan sepeti istiyorum, demiş olabilir mi?

Ben de sana "peki" derim ve hiç bir şey vermem. :)
Bu doğru veya yanlış bir ifade değil. Sadece bir istek! :)

Madem her doğru cümleye bir ejder meyvesi veriliyor o halde ben de on tane doğru cümle söylerim. Hatta on bir tane söyler hepsini alırım. :)

Öyle yok... 1 hakkın var. :) Tek cümlede 2 doğru bile söyleyemezsin. Yani "güneş doğudan doğar ve iki kere iki dörttür dersen" 2 tane alamazsın. Sepetten tek tek vermiyoruz. Ya 1 tane olan sepeti ya 10 tane olan sepeti veriyoruz, ya da hiç birini vermiyoruz. :)

Ayy cevap bu muydu? :):)

Neyini beğenmedin? :) Cevap doğru mu değil mi? :)
Bilseydin altın yaldızlı kültablası verecektim. :)

Neyini beğenmedin? :)
Bilseydin altın yaldızlı kültablası verecektim. :)

Bence sen bilmece, bulmaca sorma. Senin gibi zeki adama yakışıyor mu? :)

Kül tablası senin olsun, bol bol zehirle kendini. Bir de doktor geçiniyor utanmadan :) Ben sigarayı bıraktım :) Altın külçeden kül tablası olursa kabulümdür :)

Altın külçeden kül tablası olursa kabulümdür :)

Geçmiş olsun... Soruyu bilemedin...

Artık kirli kültablası bile alamazsın. :)

schmutziger-aschenbecher-17895305.jpg

Bence sen bilmece, bulmaca sorma. Senin gibi zeki adama yakışıyor mu? :)

Masatla bıçağı, bilmeceyle zekayı bilersin. :)

Üst Alt