Masatla bıçağı, bilmeceyle zekayı bilersin.
Bu bilmeceler çoluk çocuk işi. O yüzden yakıştırmadım sana. Şöyle afillisinden bir bilmece sor da görelim.
Ayrıca sigaraların en güzel yerlerini çöpe atmışsın. Sigaranın asıl dibi güzeldir
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Masatla bıçağı, bilmeceyle zekayı bilersin.
Şöyle afillisinden bir bilmece sor da görelim.
Daha kolayları çözemediniz ki...
SORU 4 (Az-Orta zorlukta)
1000 altını 10 keseye öyle paylaştırın ki, sizden herhangi bir sayıda altın istediğimde hiç saymadan bana istediğim kadar altın verin.
Örneğin sizden 342 altın istersem şu, şu, şu, şu torbaları al.. toplamı 342 diyebilmelisiniz.
Veya 521 altın istersem şu, şu, şu, şu, şu ve bu torbaları al, toplamı 521 diyebilmelisiniz.
Pekala, 3 tane basit ve çok eski soruyla devam edelim:
SORU 1
Mahkumu padişahın önüne getirirler. Padişah eğlenmek istemektedir. "Şu elimdeki kağıtlardan birinde ölüm cezası yazıyor, diğerinde affedildiğin yazıyor." Birini seç, hangisini seçersen cezan o olacak der. Aslında her 2 kağıtta da ölüm cezası yazmaktadır.
Ancak uyanık mahkum bu durumun farkındadır ve bir uyanıklık yaparak ölüm cezasından kurtulur.
Peki nasıl?
SORU 2
Bir sepette 11 tane erik var. Bu erikleri 11 kardeşe hak geçmeyecek şekilde birer birer paylaştırıyoruz. Ve sepette yine 1 erik kalıyor.
Nasıl oluyor da oluyor?
SORU 3 (Orta sertlikte)
Elimde 2 sepet var. Birinde 1 tane ejder meyvesi, diğerinde 10 tane ejder meyvesi var.
Bana doğru bir cümle söyleyene içinde tek meyve olan sepeti vereceğim. Yanlış bir cümle söyleyene hiç bir şey vermeyeceğim. İsterseniz "güneş doğudan doğar" gibi doğru bir cümle ile küçük sepeti alabilirsiniz.
Tek meyve size yetmiyor, büyük sepeti istiyorsunuz. Peki ne söylemelisiniz? (Tabi açıklamasıyla)
henüz benim yeni 1 milyon'umu ödemedi. Onu bekliyorum
SORU 1
Mahkumu padişahın önüne getirirler. Padişah eğlenmek istemektedir. "Şu elimdeki kağıtlardan birinde ölüm cezası yazıyor, diğerinde affedildiğin yazıyor." Birini seç, hangisini seçersen cezan o olacak der. Aslında her 2 kağıtta da ölüm cezası yazmaktadır.
Ancak uyanık mahkum bu durumun farkındadır ve bir uyanıklık yaparak ölüm cezasından kurtulur.
Peki nasıl?
SORU 2
CEVAPLANDI!
SORU 3 (Orta sertlikte)
Elimde 2 sepet var. Birinde 1 tane ejder meyvesi, diğerinde 10 tane ejder meyvesi var.
Bana doğru bir cümle söyleyene içinde tek meyve olan sepeti vereceğim. Yanlış bir cümle söyleyene hiç bir şey vermeyeceğim. İsterseniz "güneş doğudan doğar" gibi doğru bir cümle ile küçük sepeti alabilirsiniz.
Tek meyve size yetmiyor, büyük sepeti istiyorsunuz. Peki ne söylemelisiniz? (Tabi açıklamasıyla)
1000 altını 10 keseye öyle paylaştırın ki, sizden herhangi bir sayıda altın istediğimde hiç saymadan bana istediğim kadar altın verin.
Örneğin sizden 342 altın istersem şu, şu, şu, şu torbaları al.. toplamı 342 diyebilmelisiniz.
Veya 521 altın istersem şu, şu, şu, şu, şu ve bu torbaları al, toplamı 521 diyebilmelisiniz.
Bilemedim diyorsun yani...
Bilemedim değil, bu kadar karmaşık bir soruyu çözmeye uğraşmak için zihnim şu an fazla yorgun
Hangi insan böyle bir cevabı düşünebilir ki?
Ben düşünürüm.
Sepetleri tutan kişiye..Sen bu tek meyve olan sepeti bana vermeyi düşünmüyorsun derdim..
Eğer yalan olduğunu söylersen bana birşey vermeden duramazsın vermezsen doğrulamış olursun..doğru olduğunu kabul edersen ozamanda bir meyveli sepeti veremezsin..Olmuşmu
Çünkü soru ile cevap birbirinden çok alakasız.
Bir bilmecede cevap sorunun gerekliliğini sağlıyor ve çözüm sunuyorsa düzgün bir bilmecedir.
Beni kızdırma çok kazık bilmecelerle gelirim.
O yanık kirpitler de hem 2 şekline hem de kuğuya benziyor
Hadi içimden geldi, kolay bir soru daha... Önceki soruyu bilen Mineuy06 ya gelsin.
SORU 6 (Çok kolay..)
Fırtınalı bir günde Mineuy06 belediye otobüsüyle evine gitmektedir. Otobüs tam Abdal köprüsünden gelmeden durakta inmek ister. İndikten sonra otobüs tam köprüden geçerken köprüye yıldırım düşer. Paniğe kapılan otobüs şöförü frene basınca otobüs kayıp köprüden Nilüfer çayına düşer. Yağan yağmurla çoşan Nilüfer çayının içinde yolcuların hepsi boğulup ölür.
Tüm bu olanlar gören Mineuy06 köprünün yanına koşar ve "keşke inmeseydim o otobüsten" diye oturup ağlamaya başlar... Mineuy06 niye ağlamaktadır?
SORU 5 (Kolay yahu... gözünüz korkmasın)
Çok ünlü bir Dedektif olan Melike bir iş için Adana'da bir otelde konaklamaktadır. Resepsiyon görevlisine otelde başka kimlerin kaldığını sorar. Görevli onun yanındaki odada bir avukat, bir doktor ve bir hakimin kaldığını söyler. Melike odasına girerken yan odaya oda servisinin girdiğini görür. Kısa bir süre sonra bir bağırış çığırış olur, birisi "Ahmet, dur yapma" diye bağırır ve 1 el silah sesi gelir.
Dedektif Melike koşarak yandaki odaya gider. Bakar ki oda servis görevlisi yerde kanlar içinde ölmüştür ve yanında yerde yeni ateşlenmiş bir silah durmaktadır. Melike odadakilere bakar ve hiç bir şey söylemeden katiliin kim olduğunu anlar.
Melike katili nasıl bulmuştur?
Çok ünlü bir dedektif olarak tanımlanmak da göğsümü kabarttı doğrusu. Az seri katil yakalamışlığım yoktur hani. Bu konuya meraklıyımdır
Eee, sonuç?
adam intihar mı etmiş?
Kaç tane sonuç belirtmem gerek?
Ayrıca benim gibi dünyaca ünlü bir avukatın Antalya-Titanic otel dururken Adana da ne işim var anlamadım
Tamam, odadakilerden birinin adı Ahmet ve katil de o, ama Ahmet'in kim olduğunu nasıl bildi? Bir belirtici olmalı odada
Ha şöyle... biraz mantıklı konuş.
Bu da son ipucum olsun.
Hımm evvett şimdi anladım neden özellikle isim belirtildiğini. Zaten hemcinslerimden kolay kolay katil çıkmaz.
Ama hala neden zavallı oda görevlisinin öldürüldüğünü anlayamadım
1 adet necefsiz maşrapa kazandın.