Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güzel zeka soruları

İçi cumhuriyet altını ile doluysa alayım;

SORU 4 (Az-Orta zorlukta)

1000 cumhuriyet altınını 10 maşrapaya öyle paylaştırın ki, sizden herhangi bir sayıda altın istediğimde hiç saymadan bana istediğim kadar altın verin.

Örneğin sizden 342 altın istersem şu, şu, şu, şu maşrapaları al.. toplamı 342 diyebilmelisiniz.
Veya 521 altın istersem şu, şu, şu, şu, şu ve bu maşrapaları al, toplamı 521 diyebilmelisiniz.

Masrapalarda 1 ve 2 olmak zorunda sayı tamamlamak için. Bunlar olunca 3 gerek yok..
Hesabı kuvvetli biri çabuk yapar bunu aslinda. Bana zor..

4 de olsun 5 gerek kalmaz..:) :)

6, 7 de geçelim..sekizi bulmak zor olur 8 de olsun..☺️

Saçma oldumu böyle hesap yapmak bilmem:cool:

Her ne kadar bu soruyu Sevgili üstü kapalı bir şekilde yanıtlamış olsa da biraz açalım:

SORU 5 (Kolay yahu... gözünüz korkmasın)

Çok ünlü bir Dedektif olan Melike bir iş için Adana'da bir otelde konaklamaktadır. Resepsiyon görevlisine otelde başka kimlerin kaldığını sorar. Görevli onun yanındaki odada bir avukat, bir doktor ve bir hakimin kaldığını söyler. Melike odasına girerken yan odaya oda servisinin girdiğini görür. Kısa bir süre sonra bir bağırış çığırış olur, birisi "Ahmet, dur yapma" diye bağırır ve 1 el silah sesi gelir.

Dedektif Melike koşarak yandaki odaya gider. Bakar ki oda servis görevlisi yerde kanlar içinde ölmüştür ve yanında yerde yeni ateşlenmiş bir silah durmaktadır. Melike odadakilere bakar ve hiç bir şey söylemeden katiliin kim olduğunu anlar.

Melike katili nasıl bulmuştur?

Katili şöyle bulur... Odadaki 3 kişiden 2 tanesi kadın, bir tanesi erkektir. Ahmet erkek ismi olduğuna göre odadaki tek erkek katildir.

Saçma oldumu böyle hesap yapmak bilmem:cool:

Niye saçma olsun... ha gayret! :)

Yazdıklarim doğru ozaman 4 maşrapa cepte.
1
2
4
8

Ben soruyu zor tarafindan ugraraşmışım sayıları katlayarak gittim sonra 1000 den fazla yaptı onlarida kirptim 128 den sekizi aldım 256 dan üçü. Nasıl doğrumu?
1. 1
2. 2
3. 4
4. 8
5. 16
6. 32
7. 64
8. 120
9. 253
10. 500

Aaa 250 yi hiç aramamışım

128 yerine bıraktım

1. 1
2. 2
3. 4
4. 8
5. 16
6. 32
7. 64
8. 128
9. 256 bunun 3 de yerine bıraktım.
10.512 yapıyor du bine ulaşmak için demin sadece 12 sini almıştım şimdi 23 ünüde buradan çıkardım.

2
3
5
8. Masrapalar 250 altın.

1. 1
2. 2
3. 4
4. 8
5. 16
6. 32
7. 64
8. 128
9. 256 bunun 3 de yerine bıraktım.
10.512 yapıyor du bine ulaşmak için demin sadece 12 sini almıştım şimdi 23 ünüde buradan çıkardım.

VEEEE..... TEBRİKLER! :) :)

Sorduklarım içerisinde belki de en zoru buydu. Aslında bilgisayarcılar için bu çok kolay bir sorudur. Çünkü ikilik sayı sisteminde tüm sayılar 2 sayısının üstlerinin toplamlarıyla tanımlanabilir. Yani:

2^0=1
2^1=2
2^2=4
2^3=8
...
...

Ya da basit şekliyle 1,2,4,8,16,32,64,128,256 sayılarının toplamı ile 511 sayısına kadar tüm sayılar elde edilir. Eğer seriye devam etseydik 1023 sayısına kadar ulaşırdık. Bize lazım olan toplam 1000 olduğuna göre son maşrapaya 489 tane koymak yeterlidir.

Böylelikle 70 li yılların TRT efsanesi Necefli Maşrapayı hakettin. :)

1431689_cover.jpeg

SORU: (Çok çok kolay) :) :)

Azılı bir çete lideri olan OĞUZATAY polisin sıkı bir operasyonuyla yakalanmıştır. Emniyet amiri bağırır: "OĞUZATAY silahlarını bırak yoksa seni öldüreceğiz. Bize çok çektirdin, çok can yaktın. Bu cezasız kalamaz. Doğru bir şey söylersen seni kurşuna dizeceğiz. Yalan bir şey söylersen küvette boğarak öldüreceğiz. Hiç bir şey söylemezsen canlı canlı derini yüzerek, kollarını bacaklarını keserek öldüreceğiz. Söylediğin ne yalan, ne doğruysa seni asit kazanına atarak öldüreceğiz. Eğer söylediğin şey bir paradoks yaratırsa seni uçurumdan atarak öldüreceğiz."

Bu durumda OĞUZATAY'ın nasıl bir şey söyleyip ölümden kurtulması gerekir?

MeTePe Bunları benim yaptığımı nereden biliyorsunuz? derim. Yani cevap vermek yerine, karşı tarafa soru sorarım. :D Azılı çete lideri ha. :D

Doğru söylersen bittinn
Yalan söylersen bittin
Hiçbirşey soylemezssen bittin.
Konusursan da bittinn
Paradox yok... Böyle bir soru da ilk geldi..Deli rolü yapmak en iyisi..:)
OĞUZATAY senin sorunun karşılığı asit kazanı gibi geldi bana

mineuy10 Nasıl bir şey söylemesi gerekiyor, diyor. Benim deli olmadığımı bildikleri için onu da yemezler. İlla ki bir şey diyecek. :) Ölümden kurtuluyor, diyor. Asit kazanına girmiyor Mine. 😉

Beni uçurumdan aşağı atmayın derim.

Beni nasıl bir şekilde öldürmek istiyorsunuz? derim.

Bu sorunun çok kolay olduğundan emin değilim..kurtuluş nasıl olacak bulamadim. Kelime cambazlığı olabilirmi?
Mutlaka birşey soyliyecekse ne olabilir..Yada dediğim gibi deli olup tutarsız konuşacak..

Silahlarını birak seni öldüreceğiz diyor amir.cok çektirdin çok can yaktın cezasız kalmaz buralardan ip ucu ariyorum..:) çete lideri silahları elindeyse birakmaz. yakalanırsa ceza büyük..

Söylediğin ne yalan, ne doğruysa seni asit kazanına atarak öldüreceğiz.

Eğer söylediğin şey bir paradoks yaratırsa seni uçurumdan atarak öldüreceğiz.

Zaten ilk cümlenin kendisi paradoks, bu emniyet mensupları ya konuşmayı bilmiyor ya da bize ipucu vermeye çalışıyor :)

Ayrıca bunlar nasıl polis, resmen ilk veya orta çağ yöntemleriyle infaz yapıyorlar.

"Ekmek yok ben pasta yemek istiyorum" diyerek çıkarım işin içinden.

Yine derken? Geçen sorunu çatur çutur bilmedim yani dimi?

O soruyu bildin, maşrapanı verdim.. :)

Diğer sorulara uzanamadığı ciğere mundar diyen kedi misali çamur attın. :) Kağıdı ağzına atan mahkum kurtulur mu, kurtulmaz mı? Sen onu söyle.. :)

Zaten ilk cümlenin kendisi paradoks,

Öğretmen 40 soruluk bir sınav yapmış. Sınav kağıdının en başında "lütfen tüm soruları dikkatlice okuduktan sonra yanıtlamaya başlayınız, süreniz 20 dakikadır" yazıyormuş.

Sınavı 1 kişi geçebilmiş. Çünkü 40. soruda "hiç bir soruyu yanıtlamadan sadece sağ üst köşeye adınızı yazıp kaleminizi bırakıp arkanıza yaslanın" yazıyormuş. Diğer bütün öğrenciler teker teker tüm soruları çözmeye çalışırken sınavı bitirememişler.

Bazen içeriğe değil, esas meselenin ne olduğuna dikkat etmek gerekir. :)

Diğer sorular da tıpkı daha önce söylediğim gibi anlamsız cevaplar çıktı.

Yani bilemedin... :)

Altın sorusu bayağı hesap kitap sorusudur. Kimse itiraz edemez. Diğer paradoks sorusu mantık bilmeceleri literatürüne girmiş bilmecelerden biridir. En basit soru oteldeki cinayet sorusuydu. :)

Bana bilmece öğretme... vaktiyle çözmediğim bilmece kalmadı desem yeridir. İyi bilmece, kötü bilmece nedir iyi bilirim. Maşrapayı ben sana verdim. İster camiye bağışla, ister içine çiçek dik. O senin meselen. :)

Bugün günlerden pazartesi ise 1977 gün önce hangi gündü? :)

Üst Alt